Работен режим и достъп до битомата в Интерпред!

Започната от Биткойн.БГ, Май 31, 2015, 03:35:59 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Както съм обявил на много места, достъпът до битомата в Интерпред е неограничен в часовете от 5 часа сутринта до 23 часа вечерта, включително и през почивните дни. Ако охраната ви попита, къде отивате достатъчно е да кажете, че отивате до битомата. Във фоайето до асансьорите има и банкомати, които са със същия режим на достъп.

Понякога през почивните дни, дали от престараване или за да си спести да следи дали няма да влезете по другите етажи, охраната иска да запише някои лични данни в тетрадката за посещения. Нямат право да искат такива ако отивате само до битомата! Ако въпреки вашето обяснение, че отивате само до битомата охраната настоява да се запишете в тетрадката за посещения, поискайте името на охранителя и запомнете точния час! Ще съм ви благодарен ако си направите труда и ми драснете два реда на електронната поща или на лично съобщение в този форум.

Биткойн.БГ

От вчера увеличихме горната граница на битомата за еднократна покупка от 4000 лева на 5000 лева. Целта е да намалим, колкото е възможно повече броят на преводите за да не натоварваме излишно Биткойн мрежата. Така разрешената от закона покупка в брой до 10000 лева ще става вече на 2 пъти вместо досегашните 3 пъти.

Има неопитни клиенти, които отиват при битомата и купуват, да речем биткойни за 1000 лева на 5 поредни покупки по 200 лева. При сегашното натоварване на мрежата ние плащаме за всеки биткойн превод между 50 и 80 лева такса за превода. Ако някой клиент си купи биткойни за 50 лева ние плащаме още 50 лева от собствените си биткойни за да му ги доставим възможно най-бързо. Така ще бъде и занапред, въпреки че ние инкасираме големи загуби от тази дейност и особено от дребните покупки.

Защо казвам, че клиентите с малки покупки са неопитни? Те все още не са разбрали, че когато трябва да харчат тези биткойни те ще трябва да платят също големи такси превод подобни на онези, които плащаме ние сега за да им ги преведем при тяхната покупка от битомата!

Молбата ми е да избягвате ненужните дребни покупки през следващите 2-3 месеца!

В момента Битмейн и техните дъщерни пулове правят всичко възможно за да наложат Биткойн Кеш. На всички е ясно, че това е една високо централизирана корпоративна алтернативна крипто-валута. Те се опитват да заливат Биткойн мрежата със спам-преводи за да доказват тезата си и да налагат Биткойн Кеш. Единственият възможен начин за борба с тях е чрез икономически средства, като направим тяхното поведение да им излиза непомерно скъпо чрез по-високи такси превод.

Някой може да каже, че високите разходи за такси превод убиват Биткойн? Това е все едно някой да каже, че прекомерният наплив от хора към дадено място или дадено заведение го прави непривлекателно за хората... Няма логика, нали? Все едно някой да каже "Този ресторант е толкова пълен и толкова скъп, че ще фалира, защото аз вече не мога да си позволявам да се храня там".


Биткойн.БГ

Досега пълен 24-часов достъп до Биткойн автомата имаха само служителите на фирми наели офиси в сградата на Интерпред. От 1-ви Март 2022 г. достъпът до битомата в Интерпред и за външни клиенти вече е в неограничен 24-часов режим, включително и през почивните дни. Същият режим на достъп имат и банкоматите в съседство. Възможно е през нощта и особено през малките часове осветлението да е пуснато в икономичен режим. Ако осветлението при Биткойн автомата е недостатъчно за работа с портфейлите, които използвате или при сканиране на матричния бар-код с биткойн адресите, помолете охраната временно да пусне допълнително осветление.

Биткойн вече не е екзотика, а необходимост при разплащанията за все повече хора и фирми. Надяваме се, че с тази промяна отговаряме на нарастващите потребности на нашите клиенти.

Биткойн.БГ

Уважаеми клиенти,

В сградата на Интeрпред ще има профилактика на електрозахранващата система на 30 октомври-неделя. Ще има прекъсвания в електрозахранването в периода от 9.00 до 16.00 ч.

Ако въпреки това решите да ползвате битомата, моля имайте предвид, че може да има прекъсване или рестартиране на автомата. Както вече сме обяснявали, дори при пълно спиране на тока и на Инетрнет, закупените до момента биткойни автоматично се превеждат на показания в началото на покупката биткойн адрес до 10 минути след възстановяване на електрозахранването. Разбира се, винаги може да проверите състояните на всеки превод по всеки биткойн адрес в блокверигата на Биткойн. Ако имате нужда от хартиена разпечатка след такова извънредно прекъсване, винаги може да се свържете с нас по телефон в работно време или по електронната поща.

Извиняваме се за евентуалните неудобства!

Биткойн.БГ

Уважаеми клиенти,

Утре 21-ви Януари 2023 г. /Събота/ от 12:00 часа до 14:00 часа ще има профилактика на битомата в сградата на Интерпред и машината няма да работи.

Извиняваме се за евентуалните неудобства!