Работна среща / Биткойн Семинар в Димитровград

Започната от Биткойн.БГ, Януари 28, 2024, 02:45:16 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

През м. Март миналата година поставихме и пуснахме в действие първия Биткойн автомат в Югоизточна България.

https://www.bitcoin.bg/bitomat3.html

По случай годишнината от това събитие през втората половина на м. Март тази година решихме да проведем работна среща в хотел "Славяни" в Димитровград. Точната дата ще бъде определена до края на м. Февруари и обявена тук във форума. Срещата ще бъде в свободен формат и на теми свързани с Биткойн, които самите участници предварително ще изберат тук във форума. Водещ на събитието ще е Павел Чорбаджийски - Управител на "Биткойн България" ЕООД, който ще отговаря и на всички ваши допълнителни въпроси.

Някои предварителни условия:

1. Минимален брой участници 10 човека. Максимален брой участници 25 човека.
2. Продължителност около 2 часа с прекъсване за почивка от 15 минути след първия час.
3. Входът е платен, като таксата за участие е 50 лева. Сумата трябва да бъде преведена по банкова сметка на "Оверкойн" ЕООД до края на м. Февруари.
4. Набраната сума ще бъде изцяло дарена за някой от социалните фондове на община "Димитровград" или на някое училище или пък на социално заведение. "Оверкойн" ЕООД изцяло и за своя сметка ще добави към събраната сума от таксата за участие още толкова. Така сумата на дарението ще бъде удвоена.

Моля, регистрирайте се в този форум за да вземете участие в обсъждането по всеки един от въпросите повдигнати по-горе или пък по въпроси, от които конкретно вие се интересувате. Може да го направите изцяло анонимно, както е във всеки свободен форум. Ако естеството на въпросите предполага споделянето на лични данни можете да го направите чрез съобщение до мен или до други потребители, като използвате системата за лични съобщения, която е част от самия форум.

Биткойн са първите цифрови пари в човешката история. Има страшно много аспекти, които са трудни за осмисляне дори от човек с образование или професионален опит далеч над средните. Затова никога не забравяйте старата поговорка - "Когато става въпрос за пари, глупави въпроси няма!"

Очакваме вашите въпроси и предложения. Колкото повече въпроси и предложения има предварително поставени в тази тема, толкова по-добре ще преценим общото ниво на участниците за да направим срещата оптимална и полезна за всеки участник.

ПП: При нова регистрация ще получите съобщение по електронната поща с хипервръзка, която трябва да задействате за да завършите регистрацията. Внимателно си проверете входящата поща, включително и папката за спам. Ако нямате такова съобщение пишете ни в свободен текст на  info [маймунка] bitcoin [точка] bg.

Биткойн.БГ

Утре е последният срок за подаване на заяка за участие и за заплащане на таксата. За сега не може да покрием изискването за минималния брой участници в семинара и по всяка вероятност тази работна среща ще бъде отменена.

nothanks.jpeg

Биткойн.БГ

На 23-ти Март 2024г. (Събота) от 11:00 до 11:30 часа в барчето на хотел "Славяни" ще има представител на "Биткойн България" ЕООД. Всеки настоящ или бъдещ потребител на Биткойн автомата от Димитровград и региона е поканен на чаша кафе.

Има две задължителни условия:
  • Да сте сред първите 10, които ще се регистрират в този форум през следващите няколко дни;
  • Да заявите своето желание да присъствате на срещата в лично съобщение до мен чрез системата за лични съобщения на самия форум.

По време на срещата ще можете да задавате всякакви въпроси, които ви интересуват и са свързани с Биткойн портфейли или практическото използване на автомата.

Заповядайте, очакваме ви!

bitcoffee.jpeg

Boza

Здравейте,

Искам да участвам на срещата дето е Събота в 11:00 часа.

Благодаря.

Ivailovich

Здравейте,

Искам да участвам на срещата дето е Събота в 11:00 часа.

Благодаря.

Биткойн.БГ

Цитат на: Ivailovich - Март 22, 2024, 04:48:49 PMЗдравейте,

Искам да участвам на срещата дето е Събота в 11:00 часа.

Благодаря.

Здравейте Ivailovich,

Може да използвате системата за лични съобщения във форума и тогава размяната на съобщения между нас няма да става достояние на всеки читател на форума. Това става като щракнете върху името на съответния потребител и след това изберете "Изпрати ЛС".

Заповядайте утре в 11 часа в барчето на х-л Славяни. Ще Ви очакваме!


Биткойн.БГ

Цитат на: Boza - Март 22, 2024, 11:20:08 AMЗдравейте,

Искам да участвам на срещата дето е Събота в 11:00 часа.

Благодаря.

Здравейте Boza,

Същото ще кажа и на Вас. Може да използвате системата за лични съобщения във форума. Това става като щракнете върху името на съответния потребител и след това изберете "Изпрати ЛС".

Заповядайте утре в 11 часа в барчето на х-л Славяни. Ще Ви очакваме!

Биткойн.БГ

Благодаря на онези от вас, които намериха време да дойдат на срещата. Тя протече в свободен разговор и произволно избрани теми.

За борсите и търговията с криптовалути

Моят съвет е да не се занимавате с тъй наречения "трейдинг". Освен, че ще си загубите парите ще си пропилеете и скъпоценното време. Вместо да научите нещо полезно вие ще се превърнете в зомби, което се самохипнотизира да гледа графики и да чете глупави коментари по форумите от сорта на "зад планината или има море или няма море". Ако смятате, че печелите по борсите то е защото се занимавате от скоро и сте дребна риба, на която никой не обръща внимание. Храните се от захранката, която рибарите са хвърлили. Когато се съберат повече такива дребни риби и вътрешната информация от борсата покаже, че вече се е оформила достатъчно голям пасаж от цаца сложила поръчки за стоп-загуба на определено ниво на поддръжка или на съпротива, рибарите ще ви подкарат натам и ще ви оберат стоповете.

За първичното монетно предлагане (ICO - Initial Coin Offering)

Мислех, че тази мода е преминала преди 5-6 години и вече е забравена. Явно, все още не е. Явно, има много хора с "пирамидално" съзнание подвластни на едно явление наречено в съвременната финансова литература с наименованието "активна инерция". Те са наясно, че участват във финансова пирамида, но се надяват да са "в играта" преди да надуят балона и да се оттеглят точно преди да се спука.

Не забравяйте, че паричната система е най-важният договор в едно общество. Качеството на паричната система и съответно на използваните пари е пряко следствие от качеството на хората, които използват тези пари. Сегашната финансова система използва декретни валути, където има все по-ясно очертаващи се две основни групи с антагонистични интереси - групата на дълговите роби е противопоставена на дълговите робовладелци. Биткойн, като парична система се използва и от умни и от глупави хора, но те имат една черта, която ги обединява. Те са свободни хора. Моето мнение за първичното монетно предлагане се изчерпва със следната картинка.

icofinal.jpeg


За алтернативните криптовалути

Нямам нищо против съществуването на алтернативни криптомонети, но многократно съм подчертавал, че те са опитното поле на Биткойн. Ако нещо там сработи, докаже правото си на съществуване и на полезност, то тази характеристика и функционалност ще бъде въведена и в Биткойн. Всички алтернативни монети се конкурират с Биткойн, но само Биткойн се конкурира със заварената финансова система. Това е и причината поради която всеки издател на алтернативна валута насочва усилията си към целевата група на хора, които вече използват Биткойн. Но, икономическата логика на свободния пазар бързо взема връх. Последен пример в това отношение е разсредоточеният протокол за социални мрежи НОСТР (NOSTR). Там в началото една група опита да въведе алтернативна криптовалута за разплащане (омега), но Светкавичната мрежа на Биткойн бързо я измести.

packman.gif


За Българските банки и преводите към борсите

Разбрах, че някои от участниците нямат затруднения с преводите от банки в България към Биткойн борсите и по-специално към Бинанс. Доколкото разбрах тази борса използва банкова сметка в някоя от Прибалтийските държави. Реших, че съм пропуснал някаква промяна в политиката на Българските банки спрямо Биткойн. Допитах се до мои познати и действително се оказа, че някои банки в България позволяват преводи от клиентски сметки към Бинанс. За съжаление, мъките на тези клиенти започват, когато се опитат да преведат декретни валути от Бинанс по сметката си в Българска банка.

Благодаря още веднъж на участниците и се надявам такива годишни срещи да станат традиция.