Гледах вчера новините... кой носи отговорност за моите пари в банката ?

Започната от AlximikA, Февруари 21, 2019, 09:28:38 PM

« назад - напред »

AlximikA

Не ,че съм се вдълбавал в темата, но се оказа ,че имало едни хора чийто сметки били източени от касиерка или шефка на клон. Същите тези хора нямали достъп до парите си защото имало до-съдебно производство защото парите ИМ били откраднати от служител на банката... ?!?!?!?!?

Оставам с впечатление ,че банките сами ни тласкат към Биткойн...

AlximikA

От медиите и публикациите по темата останах с впечатление ,че банката частично абдикира. Пак според медиите откраднатите пари не са откраднати от банката а са откраднати от клиентите... Моята логика ли куца ? Аз си оставям парите в банка, някой краде парите ми от банката а банката казва ,че парите не са откраднати от банката а са откраднати от мен.  ???

Биткойн.БГ

Не го следя този случай. Изглежда става въпрос за често срещано явление. Банката твърди, че парите са изтеглени с твоята лична карта. Ако ти не си ги изтеглил тогава някой друг ги е изтеглил с твоята лична карта. Случаят обикновено приключва с чаша студена вода и наставлението, че ти сам си виновен, защото си допуснал някой друг да разполага с личната ти карта или ако е открадната или загубена, че не си подал заявление за това навреме в полицията. Във всяка банка има камери и може със 100% да се установи, кой е бил на касата. Освен, разбира се, ако не са минали месеци и записите не са изтрити.

Хората трябва да гледат на личните си карти, като на примитивен хардуерен портфейл, който може да бъде елементарно хакнат.  :)