Предстои поредната вълна от подривни технологии в областта на ИТ. Готови ли сте?

Започната от Биткойн.БГ, Ноември 14, 2018, 03:19:04 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Цитат на: liquid-flow - Юли 08, 2022, 12:04:57 PMТа мисълта ми е че мрежата на Хелиум има много по-добро покритие в България, а и извън България. Дали може по някакъв начин да се ползва вместо мрежата на Gotenna(която има много малко спотове в България).

От техническа гледна точка няма никакъв проблем. Проблемът е икономически.

Биткойн може да се свърже с всяка една мрежа и да се използва във всяка една мрежа ако операторът на съответната мрежа пожелае това. Това обаче, ще е изкуствено създадена връзка и ще съществува доколкото операторът на съответната мрежа има икономическа изгода от това. Примерно, банките няма да допуснат SWIFT да се използва за биткойн разплащания, защото това за тях ще е бавна и мъчителна евтаназия. Същото ще бъде и за Хелиум мрежата, защото икономическата основа на тази мрежа са мрежовите жетони. Ако Интернет, като услуга по света започне да прекъсва и да се цензурира още повече, тогава икономиката на Хелиум мрежата ще получи силно развитие и съответните електронни жетони ще поскъпнат. Ако това не стане в скоро време, притокът на свежи ресурси в тази мрежа ще намалее и интересът ще заглъхне заедно със спад в цената на съответните мрежови жетони.

Доколкото разбирам, Хелиум мрежата изисква различни видове лицензи и сертификати. Това противоречи на философията на мрежовия протокол на Биткойн. Биткойн е свобода. Всеки може да прави, каквото му е изгодно да прави без да е необходимо да получава разрешение от трети страни. Ето защо икономическата връзка между двете мрежи ще е изкуствена и ще изисква постоянен прилив на външни ресурси за да бъде поддържана.

Ако Интернет стане нестабилен тогава потребителите на Биткойн ще са съгласни да поделят част от производителността на Биткойн икономиката с хората, които поддържат възли в Хелиум мрежата и жетоните на Хелиум ще поскъпнат спрямо Биткойн. Но докато Интернет е стабилен няма икономически смисъл от продажба на биткойни и покупка на Хелиум жетони.

ValeriTrifanov

Здравейте. Нов съм тук и наистина ми харесва да научавам цялата информация, която намирам от вас. Благодаря ви!

Биткойн.БГ

Цитат на: ValeriTrifanov - Декември 01, 2022, 09:29:01 AM
Здравейте. Нов съм тук и наистина ми харесва да научавам цялата информация, която намирам от вас. Благодаря ви!

Привет ValeriTrifanov,

Добре дошли във форума!