Андреас Антонопулос - "Да Овладееш Биткойн"

Започната от Биткойн.БГ, Декември 25, 2014, 03:30:34 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Това е една много добре систематизирана книга от Андреас Антонопулос написана на английски език. Предназначена е за програмисти, но е полезна за всеки, който иска да получи пълна картина на Биткойн и да я ползва, като справочно четиво от техническа гледна точка. Може да я четете на линия от тази връзка:

http://chimera.labs.oreilly.com/books/1234000001802/index.html

Ако искате да я притежавате в PDF формат ще трябва да си я купите от издателя O'Reilly Media срещу $28 ето тук:

http://shop.oreilly.com/product/0636920032281.do

Андреас е поредното доказателсво, че никой не е станал пророк в собствената си страна. Роден е в Гърция. По-късно, когато вече е юноша родителите му емигрират в САЩ. В момента той е един от най-търсените консултанти в областта на Биткойн и новите парични системи. Преди два месеца бе поканен от Сената в Канада на изслушване продължило 2 часа. Може да изгледате това изслушване тук:

https://www.youtube.com/watch?v=xUNGFZDO8mM

Дотогава Канада бе една от консервативните страни, да не кажа направо забранителни, по отношение на Биткойн. Забележителното е, че след това изслушване Канада реши да не прави никакви опити за регулации на Биткойн през следващите 3-4 години.

И още едно забележително изложение от Андреас, направено преди около месец, може да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=6NfNwjJfrOg

Ако някой се нагърби с амбицията да преведе неговата книга или части от нея на български, нека ми драсне два реда лично съобщение и да сподели, от каква помощ би имал нужда?