Днес отново купуваме биткойни над борсовата цена!

Започната от Биткойн.БГ, Септември 18, 2018, 12:17:32 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Отварям тази тема за да обявявам в нея дните, когато купуваме биткойни над борсовата цена и %, който плащаме над борсовата цена.

От известно време се наблюдава все по-изразена тенденция на намаляне на обемите търгувани на биткойн борсите. Причината е, че търговията се измества извън регулираните борси. Причината за това пък е, че банките в различните държави използват все по-разнообразни методи за да пречат на преводите на декретни валути към тези борси. Съвсем закономерно обменните курсове по тези борси стават все по-отдалечени от цената на биткойн на истинските биткойн пазари!

Днес 18.09.2018 г. купуваме биткойни с 1% над борсовата цена!

DarkLady

А как можем да разберем, кои са истинските биткойн пазари? По какво се различават от фалшивите? Печелят ли спекулантите терен и трябва ли ние (сега навлизащи в биткойн) да се тревожим от това?

Биткойн.БГ

Цитат на: DarkLady - Септември 21, 2018, 12:34:47 PM
А как можем да разберем, кои са истинските биткойн пазари? По какво се различават от фалшивите? Печелят ли спекулантите терен и трябва ли ние (сега навлизащи в биткойн) да се тревожим от това?

Добре дошли във форума, DarkLady! Мога само да приветствам участието на повече дами във форума. Помня, как на първата биткойн конференция в Прага през 2011 г. един от участниците недоумяваше, защо от биткойн се интересуват само бели мъже на около 40 години? Действително в цялата зала от над 100 човека нямаше представители на други раси или на другия пол. Разбира се, това обстотоятелство много бързо се промени и сега другите раси, както и цялата нежна половина на човечеството много бързо наваксват пропуснатото и дори ни изпреварват!

В нашето съвремие всеки пазар е фалшив ако на него има държавна намеса дори под благовидна форма. За да бъде полезен участик в стопанските отношения държавата не трябва да има дългове! Колкото повече е задлъжняла една държава, толково по-голямо е изкушението и по-голяма необходимостта да изкривява правилата на финансовите пазари за да прикрива фалита си.

Аз не виждам никакви проблеми от участието на спекуланти на биткойн пазарите дотогава докато всеки спекулант си плаща за всяка своя неуспешна спекулация! За разлика от "регулираните" финансови пазари, при биткойн пазарите безрисковата печалба е невъзможна. Причината за това е невероятно проста! Имате тайния ключ, имате биткойни. Нямате тайния ключ, нямате биткойни.

DarkLady

Благодаря за топлото посрещане, @БиткойнБГ! Наистина, не ми е известно успешно начинание в цялата история на човечеството, което да е станало без жени.  :)
Благодаря и за изчерпателните отговори. Засега не се броя към жените, които са наваксали с материала, затова продължавам да задавам въпроси, които със сигурност звучат наивно. Кой знае, може и да помогнат на други, които не смеят да се излагат.

Дотук добре за фалшивите пазари. Обаче, конкретният спад на борсовата цена в началото на месеца от правителствено вмешателство ли се получи? Или от други играчи? И ако тези играчи печелят от фиатни валути, само защото притежават повече биткойни от много други участници, какъв им е интересът в дългосрочен план? За тях би било най-добре нещата да си останат така, защото, ако биткойн наистина измести фиатните валути като платежно средство, как ще реализират краткосрочни печалби?

Биткойн.БГ

Цитат на: DarkLady - Септември 23, 2018, 12:57:23 PMНаистина, не ми е известно успешно начинание в цялата история на човечеството, което да е станало без жени.  :)

Има много такива начинания! Но ако вземем предвид, че първоначинанието на всички начинания е Адам и Ева в Райската градина, тогава безспорно сте права.

Цитат на: DarkLady - Септември 23, 2018, 12:57:23 PMОбаче, конкретният спад на борсовата цена в началото на месеца от правителствено вмешателство ли се получи? Или от други играчи?
Колебанието на цената на биткойн с 10-15% дори в краткосрочен план е нещо обичайно. Не бива да се впечатлявате от това.

Цитат на: DarkLady - Септември 23, 2018, 12:57:23 PMОбаче, конкретният спад на борсовата цена в началото на месеца от правителствено вмешателство ли се получи? Или от други играчи? И ако тези играчи печелят от фиатни валути, само защото притежават повече биткойни от много други участници, какъв им е интересът в дългосрочен план? За тях би било най-добре нещата да си останат така, защото, ако биткойн наистина измести фиатните валути като платежно средство, как ще реализират краткосрочни печалби?

Има един виц: Защо биткойнерите предпочитат Ламборгини пред Ферари? Защото Ферари се произвежда от Фиат!...

Накратко, предпочитам да използвам термина декретни пари вместо фиатни пари. Съществителното fiat (лат. - "от днес така ще е") произлиза от глагола facere (лат. - създавам). Това по същество е декрет - разпореждане на върховната власт изискващо безусловно спазване. Декрет е чуждица навлязла в българския език преди повече от век. Няма смисъл да заменяме една стара чуждица с по-нова още повече, когато старата чуждица е много по-изразителна от новата!

Има една група участници, която желае да притежава повече биткойни, не защото вярва в светлото бъдеще на новите парични системи, а за да попречи на техния успех! Това се прави чрез комплексен подход включващ отрицателни кампании в средствата за масова информация. Борбата, както винаги е за сърцата и умовете на обикновените хора! Те трябва да бъдат убедени, че биткойн е ненадеждна парична единица, която има твърде големи колебания в цената и не става за хранилище на стойност!

Биткойн.БГ

Днес 26-ти Номври 2018 г. отново купуваме биткойни над борсовата цена.

Биткойн.БГ

Днес 27-ми Ноември 2018 г. отново купуваме биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен. В периода 14:00 - 15:30 часа ще има прекъсвания в работата на битомата.

Биткойн.БГ

Днес 15-ти Август 2019 г. от 15:30 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен. Купувайте на борсата и продавайте на нашия битомат биткойни срещу левове с чиста и безрискова печалба от 1% ако правите покупката на борсата и продажбата на битомата едновременно!

Биткойн.БГ

Днес 21-ви Август 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен. Печелете!

Биткойн.БГ

Днес 22-ви Август 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа удвояваме надценката от вчера, с която купуваме биткойни спрямо борсовата цена в Кракен. Надценката вече е 2%. Безрисковият арбитраж за нашите клиенти става все по-изгоден!

Биткойн.БГ

Днес 29-ти Август 2019 г. от 11:00 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 2,5% над борсовата цена в Кракен!

Биткойн.БГ

Днес 25-ти Септември 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 2% над борсовата цена в Кракен!

Биткойн.БГ

Днес 26-ти Септември 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа увеличаваме надбавката в полза на нашите клиенти от вчера и купуваме биткойни с 3% над борсовата цена в Кракен!

Биткойн.БГ

Днес 27-ми Септември 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа увеличаваме надбавката от вчера и купуваме биткойни с 4% над борсовата цена в Кракен! Нашите клиенти вече имат възможност да извършат пряк арбитраж. Могат да купят биткойни от други търговци в България и веднага да ги продадат на нашия битомат с безрискова печалба!

Биткойн.БГ

Днес 26-ти Февруари (Сряда) 2020 г. от 13:00 часа и през следващите 4 часа до 17:00 часа купуваме биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен!

17:05
Удължаваме срока на нашата оферта до 22:00 часа!