Предвиждания и размисли за цената на Биткойн - кой, колко, къде, как и защо?

Започната от Биткойн.БГ, Март 31, 2018, 01:48:57 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Една от водещите биткойн борси - Кракен, получи банков лиценз в щата Уайоминг, САЩ. Нагледен пример за това,, как всяка услуга предлагана от заварената финансова система може да бъде пресъздадена и предложена на потребителите на основата на Биткойн. Обратното обаче е невъзможно, защото Биткойн предлага много възможности на потребителите, каквито услугите на основата на декретните валути дори просто технически не могат да предложат.

---

Kraken Wins Bank Charter Approval

We are thrilled to announce that the State of Wyoming has approved Kraken's application to form the world's first Special Purpose Depository Institution (SPDI), tentatively called Kraken Financial.

Headquartered in Cheyenne, Wyoming, Kraken Financial is the first digital asset company in U.S. history to receive a bank charter recognized under federal and state law, and will be the first regulated, U.S. bank to provide comprehensive deposit-taking, custody and fiduciary services for digital assets.

From paying bills and receiving salaries in cryptocurrency to incorporating digital assets into investment and trading portfolios, Kraken Financial will enable Kraken clients in the U.S. to bank seamlessly between digital assets and national currencies.

https://blog.kraken.com/post/6241/kraken-wyoming-first-digital-asset-bank/

Биткойн.БГ

Предстои въвеждането на отдавна чакани подобрения в схемата за цифров подпис на референтната клиентска програма за достъп до Биткойн мрежата - Bitcoin Core. В течение на един месец е тествано предложението на Pieter Wuille за прилагането на Schnorr/Тaproot/Тapscript схема. Тези нововъведения ще се появят, като Биткойн стандарти (BIPs) под номера 340, 341 и 342. Подобряват защитата на личните данни при преводите с множествени подписи и гарантират правото на уединение при този вид преводи. Освен това се увеличават изключително много възможностите за преводи свързани с умни договори заложени в самата блокверига на Биткойн. Бъдещето на Биткойн става все по-светло и безоблачно!

---

Schnorr and Taproot Upgrade Proposal Merged Into Bitcoin Core

The implementation of the Schnorr/Taproot consensus rules has been merged into Bitcoin Core. However, the upgrade's activation method has yet to be determined.

The pull request was originally created by Bitcoin Core contributor Pieter Wuille on September 13th and has gone through extensive review and testing over the past month. Over 150 developers also participated in a 7-week review club for the proposal which was led by Anthony Towns back in November of 2019.

This upgrade has been highly anticipated due to its potential to increase Bitcoin's smart contract capabilities while simultaneously benefiting its transactional privacy.

https://www.btctimes.com/news/schnorr-taproot-upgrade-merged-into-bitcoin-core


Биткойн.БГ

Всеки нормален човек от няколко месеца насам си задава въпроса, защо е цялата тази клоунада и дресировка със задължителното носене на маски, както и за тъй наречената "социална" дистанция? Части от цялата загадка започват да се наместват и вече ясно показват пътя, който ни готви световният политико-финансов елит. Наричат този план "Великото Нулиране" (The Great Reset).

Законовата основа ще бъде положена със Закона "Банкиране за Всеки" (Banking for All Act). Вече е внесен за обсъждане и приемане от Сената и Конгреса на САЩ:
https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-bill/3571/text

Един от най-добрите разбори, които съм слушал и гледал е този на Джордж Гамон (George Gammon):
https://www.youtube.com/watch?v=uX7VpTqXJhY

Биткойн.БГ

Наистина всичко в крайна сметка опира до въпроса, какви пари използваме? Колкото и да се опитваме да поправим някаква обществена несправедливост винаги ще се връщаме на квадратче №1 ако не поправим парите, които използваме!

Парите са вид обществен договор. Това е най-важният обществен договор! За да си отговорите на въпроса, какви пари искате да използвате означава на първо място да си отговорите на въпроса, от какви хора искате да бъдете зависими?

Пророчески се оказват думите на видния икономист и философ Фридрих фон Хайек казани още през 1984-та година:

"I don't believe we shall ever have a good money again before we take the thing out of the hands of government, that is, we can't take it violently out of the hands of government, all we can do is by some sly roundabout way introduce something that they can't stop." – F.A. Hayek 1984

През м. Август 1971-ва година Никсън обявява фалита на САЩ в злато. Последствията са описани с изобилие от статистики и графики на страницата на "Какво по дяволите се случи през 1971-ва година"? Има някои много любопитни и малко известни факти!

Причината:
https://www.youtube.com/watch?v=4-cB1Z9qceI

Последствията:
https://wtfhappenedin1971.com

---

Четиво за хора с малко повече свободно време!

Bitcoin and the Rhythms of History

You're living through a particularly potent period in history.

But you already knew that.

Since the 2008 Global Financial Crisis, we've been in what Neil Howe and William Strauss describe as a "Fourth Turning." The final act in a drama that began on the heels of WWII. 

Fourth Turnings are defined by the collective realization that "things are bad enough that we're willing to actually do something about it." The cement is wet and everything in the exterior world gets redesigned. Political, social, and economic structures reimagined.

https://www.brandonquittem.com/bitcoin-rhythms-of-history/

eppoист

Рождественски размисли и страсти за цената на Биткойн! Според мен рубежа, който открива пътя на Биткойна нагоре не е 20000дол, а 30000дол. Аз очаквам да има преди НГ цени около 27-29000дол, след което да има консолидация до около 19-22000 или по дълбока. Прогнозата ми не е съвет за покупка или продажба, споделям с вас моето мнение от следната камбанария: Опита ми на финансовите пазари е скромен, игрите на Батковците не са ми ясни, лично аз на нива от около 27-29000дол ще мина на ФИАТ, поне с 75-80% от вложенията си.

За тези които искат да спекулират с цената на Биткойна, бих споделил следното. Определете времевия интервала на вашата спекулативна стратегия, времето от отваряне до затваряне на сделката. Колкото е по високочестотна вашата стратегия, толкова повече вашият резултат ще бъде ограничен от кривата на нормалното разпределение. Нищо лично, просто Гаусово разпределение!

С невъоръжено око се виждат на платформите за търговия поръчките на роботите или алгоритмите за търговия. Поръчките на алгоритмите се настройват на желано отклонение от арбитражната нула. Ако вашата поръчка продава е под, а вашата поръчка купува над, то вие отивате на по рисков вариант, който изисква вашите прогнози да са по точни. Ако вашата поръчка е след поръчката на алгоритъма, има да чакате по дълго да ви бъде ударена поръчката или да се измени точноста на прогнозата във ваша полза. Демек шансовете ви за успех не са големи.

Внимание, при ползването на финансовата дезинформация, която ни се предлага от СМИ. 90% от информационния поток е дезинформация, т.е. информацията в днешни времена е загубила своята стойност или има почти нулева стойност, остават ни 10% информация за работа, което не е малко все пак, нали? Необходими са ви знания да оцените истината от лъжата!

Давам следния пример: преди Биткойна да мине ниво 20000дол, на една платформа за търговия беше организирана томбола, платформата е ТОП-3, като за спечелването на наградата е необходимо да познаете точния час на преминаването на цената от 20000дол на Биткойна, като прогнозата трябва да бъде направена 24 часа преди събитието. Наградата е 10000дол, наградения ще бъде избран чрез жребий. Е, посочвайки точния час, вие до голяма степен разкривате вашите очаквания и краткосрочна стратегия, за останалото собствениците на платформата за търговия имат информация от историята на вашите транзакции. Този пример за ,,социологическо проучване" се случи преди една корекция на Биткойна от около 10-12%, преди да мине 20000дол. Това и други информационни въздействия и обратни връзки се използват за настройка на алгоритмите.

Но нещата не са толкова отчайващи за желаещите да поспекулират. Можете да направите следното? Изчислете вашите входящи и изходящи ФИАТни потоци поне за 12месеца напред, който е по консервативен може да се подсигури с по-дълъг времеви лаг. Аз лично считам, че Батковците нямат време и всичко ще се развива много бързо, поради което моят срок е 12месеца. Ако имате превишение на вашия ФИАТ за него период, може смело да вложите в Биткойн. Имайте предвид следното, може да ви се наложи да държите дълго време загуби, които загуби могат да стигнат и до 50%. В тази игра ще спечели този, който може да държи загуби по дълго време. Най много ще загубят тези, които не могат да устискат и излезат по рано. Не е важно да можеш да бягаш по бързо от мечката, важно е да бягаш по-бързо от останалите. Другото нещо е инвестирайте в сигурни валути. Най безрисковата инвестиция в света на криптофинансите е инвестицията в Биткойн!

Именно в Биткойн, а не в алткойни. В дългосрочен план Негово Величесто Биткойна надиграва Алтокойните, въпреки че се оставяме да ни води емоцията при инвестирането, което не е добре. За мен най интересната валута е БиткойнКеш, а пък досега не съм притежавал прехваления етер или ефириум на славянски език. Но за екстремистите и за тези, които искат да се возят на влакчето на ужасите може да инвестират и в алткойни да кажем като рипъла, но в дългосрочен план печелившия ще бъде Биткойна.

Пожелавам хубави празници на сите форумци!

Биткойн.БГ

Покупката на биткойни не е инвестиция! Покупката на биткойни, както покупката на физическо инвестиционно злато и сребро, е бягство от всяка инвестиция. Причината е, че средата за инвестиране е станала прекалено непредсказуема и рискова. Когато купите биткойни, злато и сребро вие запазвате вашето богатство. Когато останалите хора губят своето богатство (мнозинството от хората още не са се усетили), а вие запазвате своето богатство естествено, че вие ставате по-богати!

Не спекулирайте по борсите, защото това е пряк начин да си загубите парите! Купувайте биткойни само с ваши собствени пари и за дългосрочно лично съхранение на тайните ключове от биткойн адресите. Цената на покупка в този случай е без значение. Знайте, че това ще са вашите пенсионни и здравно-осигурителни вноски! Другите, които са "регулирани" от държавата, отдавна са кухи черупки.

Най-глупавото нещо е да си продадете биткойните и да държите получените левове, евро или долари в банката. Продавайте биткойни само, когато продавачът изисква плащане в декретна валута и искате да си купите непосредствено нещо конкретно, което ще ползвате постоянно и дългосрочно. В края на краищата парите са за да се харчат, когато наистина имате някаква необходимост. Ключовата думичка е "наистина". Парите вече няма да се харчат за щяло и нещяло само защото, виждаш ли и без това, се обезценявали всяка година... Биткойн ще върне здравия смисъл в стопанското поведение на потребителите, а от там и здравия смисъл в икономиката! За съжаление, това ще е болезнен процес през следващите години за огромни маси от населението в тъй наречените "бели" държави, защото именно в тези държави е най-голям % на заетите в паразитни икономически дейности.

Следващата година е годината, в която на народонаселението ще бъде представена за плащане сметката от безподобно наглото печатане на пари през предходното десетилетие.

The money-printing bill comes due in 2021.

Цитат на: eppoист - Декември 24, 2020, 11:46:36 AM
Пожелавам хубави празници на сите форумци!

Аз също пожелавам хубави празници на всички, които списват в този форум или просто само ни четат!

eppoист

БиткойнБГ,

Дали покупката на физическо сребро, злато, биткойн е инвестиция или не? Предполагам че форумците имат сериозни аргументи и в двете посоки. В голяма степен мога да се съглася с теб, че покупката на Биткойни много прилича на Кеширане, ако например продам своя недвижимост, предполагам че голяма част от продажната цена, поне 20% ще бъде в Биткойни. А с останалата сума, вероятно ще бъдат закупени дългосрочни Биткойни и краткосрочни алткойни в подходящ момент.

Батковците се опитаваха да ни убедят последните 100-тина години, че долара е книжното злато, но вследствие на огромните изкушения, които се появиха след рухването на Съветския съюз, Батковците вече няколко десетилетия режат клона, на който седят и случващото се е закономерен резултат. Долара се обезцени, спрямо истинските пари БИТКОЙН, за по-малко от десетилетие с 3 000 000%, това постижение на Американския долар е сравнимо с постиженията на неговия адаш Зимбабвийския долар.

Относно финансовия метаболизъм, който е силно индивидуално нещо. В предишни постове съм се полагал на Карл Маркс за определението за пълна функция на парите. Биткойна не може да покрие пълната функция на парите в настоящия момент. Твоето предложение за съхраняване на цифровото злато ми прилича на ползването на пари в Царска Русия, чрез отчупване на парчета от гривната или ,,рубить". Вижте версия за произхождението на наименованието на паричната еденица на Русия.

Версии происхождения слова «рубль»,
http://whatismoney.ru/rub/
Иван Кондратьев, который в книге «Седая старина Москвы» написал: «Рубли были частями гривны или кусками серебра с зарубками, означавшими их вес. Каждая гривна разделялась на четыре части; название же рубль произошло от слова ,,рубить", потому что прут серебра в гривну весом разрубался на четыре части, которые и назывались рублями».

Причината за голямата волатилност, която чувстват хората от света на декретните пари има своето обяснение и се описва от разменното уравнение на Маркс. Хората нямат пълно стоково и на услуги покритие от цифровата валутата Биткойн. Това са различни светове, накои са на брега, някои са в лодката, някои са разкрачени с единия крак на брега, с другия в лодката. Ако седим на брега, и покрай нас минава лодка ние ли се движим покрай лодката или лодката се движи покрай нас.

Бъдещи социални, икономически, технологически, демографски, нравствени изменения могат да изменят използването на Биткойна като пари, оценявайки го по определението на Мозес Мордехай Леви. Понеже говорим за бъдещето, из социалните межи се разпространява съня на Расколников, по време на неговото заболяване, когато излежава присъдата си на заточение, него сън си спомня докато оздравява. Оздравелия Расколников осъзнава своята любов към Софья Семьоновна и нейната към него.

Фьодор Достоевски, Престъпление и наказание,
https://chitanka.info/text/2321-prestyplenie-i-nakazanie/41#textstart
Присънваше му се през време на болестта, че целият свят е осъден да бъде принесен в жертва на някаква странна, нечувана и невиждана смъртоносна епидемия, идваща от вътрешността на Азия към Европа.

Цитирал съм само началото на съня, останалото в линка..........

Биткойн.БГ

Цитат на: eppoист - Декември 27, 2020, 12:45:06 PM
Дали покупката на физическо сребро, злато, биткойн е инвестиция или не? Предполагам че форумците имат сериозни аргументи и в двете посоки.

Има много ясен и отчетлив критерий. Няма никакво място за колебание!

Ако имаш инвестиция, ти имаш обещанието на някой за нещо. Този някой има някакъв дълг и някакво задължение към теб! Ако имаш пари, никой с нищо не ти е задължен! Ето защо притежаването на физическо злато и сребро, както и физическото притежание на тайните ключове на биткойните по съответните биткойн адреси, е притежание на пари!

Цитат на: eppoист - Декември 27, 2020, 12:45:06 PMБиткойна не може да покрие пълната функция на парите в настоящия момент.

Прочети тук изброените функции и ми кажи, кои според теб липсват:
http://blog.bitcoin.bg/2020/09/05/бба-обяви-награда-50-000-лева-част-i/

Цитат на: eppoист - Декември 24, 2020, 11:46:36 AMЗа мен най интересната валута е БиткойнКеш
Разбирам доводите ти... Многократно по-евтина е от Биткойн и също носи в името си думичката "Биткойн"...  ;D
Това е корпоративната криптовалута на най-големия миньорски пул и производител на копачки - Битмейн. Тази криптовалута е дотолкова ценна доколкото е платежоспособен този пул. Тези симпатяги постоянно губят пазарен дял откакто съдадоха тази вилица на Биткойн. Причината е, че трябва постоянно да продават голяма част от изкопаните биткойни за бикеш за да му поддържат цената... Но ти си знаеш най-добре, кое е най-добро за теб!eppoист

За много години на сите форумци,

Аз моля за снисхождение за моята пред НГ прогноза, все пак съм грешкаджия, който и името даже не може да си напише вярно. Последните моите писаници имат недовършен вид и недоизказаност и така...

Призовавам форумците да слушат мъдрия БиткойнБГ, ако не бях спекулирал от ниво 16-16 500 към сегашен момент щях да имам измерими резултати със стратегията предложена от БиткойнБГ.... Или моята доходност можеше да бъде постигната при по-нисък риск, която включва рискови сделки с БиткойнКеш, Йота, Рипъл и т.н. Все валути, зад които стоят могъщи лобита

Например, защо Рипъла? Предполагам, че мнозина сме чели ,,Война и мир", но аз ще се огранича само с ползването на заглавието. Как приключва една война? Една война приключва с мирен договор между воюващите страни. Нооо след известно време съотношението на силите между субектите се изменя, договорените условия се явяват вече неизгодни за една от страните и предстои предоговаряне на заключения мирен договор и условията в него. Това може да стане по мирен начин или чрез нова война или както казва другаря Чърчил, който би трябвало да бъде по-популярен в България-говоря за бомбардировките над София, историята е списък от войни, човешки нещастия и беди, насилия и престъпления, не цитирам дословно... В случая Батковците, които стоят зад Рипъла влизат в конфликт с Батковците от СЕК, който конфликт е отчетен в цената на Рипъла понастоящем и предстои да бъде разрешен и да приключи с мирен договор... Аз предвиждам договаряне и финансово решение на конфликта, като договарящите се страни ще управляват курса на Рипъла и информацията, която се ,,изпуска", думата изпускане описва най-точно информацията, която се ,,изпуска" и управлява решенията на инвеститорите с кавички и без кавички.

Друга причина, поради която съм избрал Рипъла е силната волатилност на Биткойна, която не ми понася. Към настоящия момент Рипъла има ниска корелация с курса на Биткойна, при движение нагоре по-бавно расте и при движение надолу по-бавно пада, което дава възможност за най различни комбинации и ме застрахова от волатилноста, при моята гледна точка за развитието на обществото ни от социална, икономическа и финансова гледна точка и курса на Биткойна спрямо ФИАТ-ния свят..... Не изглежда много умно, човек да се занимава с Рипъла, но такъв е живота

Още един път здрава, мирна и успешна година!

Биткойн.БГ

Финансовото въстание на масите от 2009 г. продължава, победите в битките стават все по-очевидни и шамарите, които управляващият световен финансов елит отнася стават все по-оглушителни. Поредната глава от сагата е компанията GameStop. Eдин от водещите фондове на Уолстрийт (Melvin Capital) реши да се угоява от финансовата смърт на тази компания и зае къса позиция на борсата. Но една група от Reddit нарекла себе си WallStreetBets (https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/) реши да даде урок на ненаситната акула от Уолстрийт. Любопитна подробност е, че мотото на компанията GameStop e "Power to the Players".

След многомесечна борба вчера Мелвин Капитал закриха късата си позиция с няколко милиарда загуба! Стигна се дотам, че регулаторите затвориха търговията с акциите на NASDAQ за няколко часа. Сега умуват, как до отнемат правото на хората в социалните групи (нарекоха ги Уолстрийт тролове) да се обединяват и да ловуват акули на Уолстрийт. Цялата сага е нагледен пример за невероятната абсурдност на финансовите пазари в САЩ към момента. Казано в прав текст от "регулаторите" - може да печелите на Уолстрийт само ако сте част от елита на Уолстрийт!

---

GameStop saga exposes deep hypocrisy from elite investors and proves US financial market is detached from reality

The destruction of a short-selling hedge fund by investors on Reddit was a formidable display of people power. It exposed the US stock market's feet of clay – and the panicked elites are sure to retaliate.

American video game retailer GameStop has made a splash in the news this week after a showdown took place between hedge funds attempting to short sell the company's stocks and Redditors attempting to fight back. After a hard-fought battle, the folks over at r/WallStreetBets scored a victory when a heavily battered Melvin Capital closed out its short position in Gamestop, putting several things plain on display – mainly, the utter absurdity of the US financial market.

https://www.rt.com/op-ed/513839-gamestop-reddit-wallstreet-panic/


AlximikA

В Индия се прокарва закон за пълна забрана на Биткойн. Първо го осмиваха, сега ще се борят с него... Съвсем очевидно е, че се намираме във вторият етап по приема ето на една истина.
https://www.cnbc.com/2021/01/30/the-indian-government-may-ban-cryptocurrencies-like-bitcoin.html

Биткойн.БГ

Цитат на: eppoист - Януари 23, 2021, 10:30:05 AM
Друга причина, поради която съм избрал Рипъла е силната волатилност на Биткойна, която не ми понася. Към настоящия момент Рипъла има ниска корелация с курса на Биткойна, при движение нагоре по-бавно расте и при движение надолу по-бавно пада, което дава възможност за най различни комбинации и ме застрахова от волатилноста, при моята гледна точка за развитието на обществото ни от социална, икономическа и финансова гледна точка и курса на Биткойна спрямо ФИАТ-ния свят..... Не изглежда много умно, човек да се занимава с Рипъла, но такъв е живота

Не разбирам, как интелигентни и образовани хора се хващат в капана? Рипъла има един собственик! Колкото рипъла той реши ще пусне на пазара и колкото рипъла реши ще изтегли от пазара!

Дребните риби събиращи трохи търгувайки на пазарите с алтернативни криптовалути (пък и изобщо с всякакви финансови инструменти, които имат един собственик/издател) имат само една съдба!

ААААМ

https://www.youtube.com/watch?v=-mVG6MtH-Kc

8)

Биткойн.БГ

Наближава края на играта за хората управляващи печатниците за пари при декретните валути. Вече се вижда и с невъоръжено око!

През последните десетина години бяхме в окото на финансовия ураган. Много хора, включително и с претенции за професионализъм в областта на икономиката и финансите, погрешно решиха, че през 2009-та година преживяхме една обикновена буря. Истината е, че бяхме в окото на урагана и се радвахме на относително спокойствие дакато урагана набираше сили от безхаберното печатане на пари от централните банки по света! Станахме свидетели на чудовищно извземане на богатство от по-бедните в полза на не просто богатите, а в полза на свръхбогатите.

Централната банка на Англия е разпратила циркулярно писмо до търговските банки в страната, че имат 6 месеца за да се подготвят за отрицателни лихви! Излишно е да ви казвам, че лихвите ще бъдат отрицателни само за правоимащите. Правонямащите ще продължават да плащат силно положителни лихви по отрицателните си салда по кредитни карти и заеми взети от по-малки или по-големи лихвари. Големият проблем на властелините на финансовата Вселена е, как да ограничат хората да теглят спестяванията си от банките докато тече целенасочено обезценяване на спестявания, здравни и пенсионни осигуровки. Ще видим, какво са замислили!

Изходът от финансовата Матрица е само под формата на физическо инвестиционно злато или сребро, както и биткойни с физическо притежание на тайния ключ. Много хора все още бъркат явния ключ (биткойн адреса) с тайния ключ! Притежаването на недвижими имоти за да се защити богатството от предстоящото хиперинфлационно цунами е лошо решение. Опитът показва, че едно от първите неща, които прави една фалирала държава е да вдигне данъците на недвижимите имоти. За разлика от златото, среброто и биткойните, недвижимите имоти няма как да се скрият от облагане или от конфискуване!

В началото на есента картинката ще стане видна за всички!

Биткойн.БГ

Индия ще наложи пълна забрана върху Биткойн и всички други алтернативни криптовалути. Ще се забрани не само копаенето и търгуването, но и притежаването! Ще се даде период от 6 месеца, през което време притежателите на биткойни трябва да се освободят от тях и след това ще се налагат глоби и наказания на престъпниците.

Въпреки постоянните заплахи за пълна забрана от страна на правителството най-старата биткойн борса в страната, Unocoin, е увеличила потребителите си с 20 000 през последните 2 месеца.

---

India considering TOTAL BAN on cryptocurrencies – media

New Delhi is planning to propose a new law that will ban cryptocurrencies and fine anyone trading or even holding digital assets in the country, a senior government official told Reuters. According to the source, who has direct knowledge of the plan, the bill would criminalize the possession, issuance, mining, trading and transferring of crypto-assets. It would thus become one of the world's strictest policies against cryptocurrencies.

The measure is in line with a January government agenda that called for banning private virtual currencies such as bitcoin. The authorities are also trying to set a framework for an official digital currency.

The unnamed official said that the bill would give holders of cryptocurrencies up to six months to liquidate, after which penalties will be levied. He also pointed out that the plan is to ban private crypto-assets while promoting blockchain. "We don't have a problem with technology. There's no harm in harnessing the technology," said the official, adding the government's moves would be "calibrated" in the extent of the penalties on those who did not liquidate crypto-assets within the law's grace period.

If the ban becomes law, India would be the first major economy to make holding cryptocurrency illegal. China has already banned its mining and trading but does not penalize possession.

According to industry estimates, some eight million investors in India now hold 100 billion rupees ($1.4 billion) in crypto-investments, despite the government's threats of a ban.

https://www.rt.com/business/518099-india-total-cryptocurrency-ban/

eppoист

Цитат на: BitcoinBG - Февруари 02, 2021, 04:56:50 PM

ААААМ

https://www.youtube.com/watch?v=-mVG6MtH-Kc

8)
а как се казва акулата брад или джед?

БиткойнБГ да се благодариш на ЕлонМаск, че малко поизправи цената на Биткойна... Значи Елон го чувствам някак си близък, понятен, навярно има Одески корени... Пускам едно видео, където човека играе шахмат

Шахматный турнир :)
https://www.youtube.com/watch?v=3FobA0-M8Y0