Предвиждания и размисли за цената на Биткойн - кой, колко, къде, как и защо?

Започната от Биткойн.БГ, Март 31, 2018, 01:48:57 PM

« назад - напред »

eppoист

4. Лостова търговия.

Сравняваме Златния пазар срещу Биткойн пазара. Обема на Биткойна търговията е по-малко финансизирана от обема на Златната търговия, следователно притежаването на Биткойни дава повече възможности отколкото притежаването на Злато.

За да изясним шорт-скуиза и каква е неговата цел от този, който го прави ще трябва да разгледаме по-подробно лостовата търговия и операциите на маркетмейкъра.

Но нека да се спрем на най опасния Лостов инструмент. Опционния контракт е дериватив на деривативите, от един фючърсен контракт са оставени само вашето право да упражните покупко/продажба на базовия актив към определена дата.

Изказвам мнение, съвети не давам. Всеки има глава на раменете си. Единствено към което призовавам е повече сдържаност. В основата на успеха на борсовата търговия е правилната прогноза. Преди да почнете да търгувате с Опции да кажем, тествайте правилността на вашите прогнози на спотовата площадка за период от да кажем 12 месеца, след което да решите дали ви е нужен Лост, който ше мултиплицира съответно вашите печалби/загуби.

Параметрите на Опциите се описват от така наречените ,,гърци". Пример: Вие си купувате Опционен контракт купува 1 Биткойн на цена близка до текущата цена и право на упражняване след 3 месеца. Делтата на контракта е около 0,50. Вероятността да тръгне пазара нагоре или надолу е равновероятна. Маркетмейкъра, който е издал Опцията също се хеджира. Той може да се хеджира на Спотовия пазар безлостово или лостово, може да се хеджира на Фючърсните площадки с по голям лост. Най-прост е примера с безлостово хеджиране на Спот пазара. Маркет мейкъра купува 0,5ВТС за да си направи портфейла Делта неутрален. Продажбата на вашата Опция преди датата на упражняване ще предизвика ответна реакция на маркетмейкъра, който ще се стреми отново към делта неутрално портфолио и той ще продаде своя 0,5ВТС.

Най популярния модел за оценка на Опциите е модела на Блэк-Скоулс, който при висока волатилност оценява високо стойността на Опциите и при ниска волатилност Опциите са с по-ниска цена. Волатилността на пазара се осъществява, чрез информационно въздействие и не само. Например в момента публиката се подгрява с предстоящото одобрение на издаването ЕТФ контракти от БлэкРок, Фиделити и т.н. Това е събитие, което ще лашне пазара нагоре, след което ще последва неминуем шорт скуиз, чийто импулс ще дойде от лостовата търговия.

Виждаме че тренда на Биткойна през последните месеци е 5-10% нагоре, след което следват по-дълги периоди на ниска волатилност, през които се случват шорт-скуизите, при които се събират Боткойните на по слабонервните, принудителни продажби по маржин сделки и т.н. Просто няма Биткойни, а лашкането е неминуем процес.

Търгуващите с Опционни контракти трябва да бъдат подготвени за големи такси, които са вързани със стойността на базовия актив. Доста често се случват ситуации, в които е неправилно определена Делтата. А когато затворите преждевременно контракта ще видите, че обещаната хеджировка от ,,гърците" е доволно изядена от Тетата и високите такси и номисионни.

Моята прогноза, която не е съвет разбира се, е че имаме възходящ трен на Биткойна, например днешния шорт-скуиз не трябва да ни притеснява. Всичко е възможно на пазара по отношение на тавана на цената на Биткойна. Възходящия тренд ще приключи в период от 12-18 след първото ЕТФ одобрение от СЕК.


Биткойн.БГ

На първо място - Честита Нова Година. Нека да е здрава, спорна и спокойна!

На второ място - Не разбирам, какви са тези "Радини" вълнения по повод на електронно търгуваните фондове на Биткойн (Bitcoin ETFs)?

Тези фондове се създават от враговете на Биткойн. За тях Биткойн е смъртна заплаха. Тези фондове се създават не за да се подпомогне възприемането на Биткойн от широките маси, а за да се контролира цената на Биткойн. Блекрок и сие ще се опитат да контролират цената на Биткойн по начин, по който контролират цената на златото. Това става или чрез голи къси продажби на "хартиено" злато (продават се борсови контракти без покритие във физическо злато) и деривати на основата на тези контракти или чрез най-обикновено и на практика безкрайно ре-ипотекиране на едно и също физическо злато намиращо се в дадено хранилище, като всяка от страните по тези операции отчита златото за своя собственост. Ще се опитат да направят същото и с Биткойн. Ще имат успех дотолкова доколкото притежават печатницата за долари и дотолкова доколкото долара запазва някаква ценова стабилност спрямо основните борсови стоки.

За щастие, краят на безнаказаното печатане на долари от Байдънова Америка, за сметка на останалия свят, дойде. Сега наблюдаваме истеричните конвулсии на една умираща световна финансова система, която си отива заедно с долара, като световна резервна валута през последните 50 години. Дано мъдрите хора по света се обединят и не позволят на военолюбците от САЩ и Великобритания да разпалят една достатъчно голяма война, която да "изгори" счетоводните книги на света в опит да се прикрие банкрута на основните играчи и съпътстващите го финансови престъпления за трилиони.

Носете си новите дрехи, грижете се за близките си хора, не се занимавайте с борсови спекулации, работете и спечелените или спестените пари, онези които наричаме бели пари пари за черни дни, ги съхранявайте във физическо инвестиционно злато и сребро, както и в биткойни съхранявани в непопечителски биткойн портфейли.


Биткойн.БГ

Безпощадно!
Говори се, че Джеф Безос твърдо е решил да държи поне 5% от парите си в биткойни.

tsunamy.jpg

Биткойн.БГ

Всичко е наред. До два-три дни таксите за включване в блокверигата ще се нормализират на малко по-високо ниво от тези преди преполовяването.

Едно много добро обяснение от Джими Сонг за случващото се днес, което включих допълнително към дописките на Биткойн България ЕООД в Ностр:
https://primal.net/e/note10szrx9s3jus5v4qym302phyrc3mywax3wrl87e9u98kctvkuuqfq62535p
https://primal.net/p/npub1t5h0q9qpn36ujx4l25j37q39dmd4t0sd53w09cml7y5zjh8u9k6ss9fr8l

ПП: Извиняваме се на нашите редовни клиенти, че днес таксите за покупки и продажби на нашите автомати ще са два пъти по-високи от обичайните. При първа възможност ще ги възстановим на по-приемвливи нива.