Предвиждания и размисли за цената на Биткойн - кой, колко, къде, как и защо?

Започната от Биткойн.БГ, Март 31, 2018, 01:48:57 PM

« назад - напред »

eppoист

Цитат на: BitcoinBG - Юни 20, 2022, 12:22:41 PM
Парите не трябва да изпълняват социална функция! Парите трябва да са мярка за стойност, както е мярка за дължина метъра и както е мярка за тежест килограма.
Привет на всички форумци!

Отдавна не бях влизал във форума, но имам нужда да си сверя часовника във връзка с последните сътресения на пазарите. Искам да си посипя главата с пепел във връзка с моя прогноза, че не е възможно Биткойна да падне под 30К долл.

Не е редно да се оправдавам със събитията на Украина, реално войната за заграбването на руските ресурси се възобнови и се води активно да кажем от Мюнхенската реч на Путин, спомняме си опулената физиономия на Меркел и ехидно хилещите се сенатори МакКейн и Греъм, когато Путин заговори за обща и неделима сигурност, уважаване на руските интереси и т.н. 15 години по-късно се води кинетична война на Украина, а в Европа и Америка се страхуват и не им е до смях, МакКейн е покойник, а Греъм мята ексцентрични заплахи в посока Русия.

Според Карл Маркс и неговата пълна функция на парите, една от функциите на парите е мярка на стойността. За съжаление една от причината за срива на Биткойна е че Биткойна не притежава функцията за мярка на стойността.... капитализацията, в най-тучните времена, на Биткойна надхвърли 1 трлн. можем ли да говорим за мярка на стойността при такава капитализация?

или по-точно няма ценообразуване в Биткойни, ще дам пример като умишлено избирам стойностите да са лесни за смятане: една гарсониера в Люлин струва 60 000 евро или доллара, няма значение. Когато 1 БТК = 20 000дол, гарсониерата струва 3 БТК. Когато 1 БТК = 15000, то гарсониерата струва 4 БТК... Т.е. Биткойна както и златото има непълна функция на парите, но трябва задължително да присъстват в нашия портфейл. Аз лично предпочитам Биткойни, считам че интернета вече не може да бъде ограничен, Русия има резервен интернет - рунет, в случай че бъде отключена от мрежата, а дори и Северна Корея има собствен интернет

Ключ към разбирането на случващото се е печатането на пари, независимо дали долари или евро, емитиращите долари и евро са едни и същи, а световната Финансовата система е извън контрола на държавите... Америка вярва че е Град на хълма, но всъщност Америка е Печатница  на хълма. Да погледнем часовника на американския дълг https://www.usdebtclock.org/#

тоталния дълг публичен и частен е 93 трлн, а необезпечения дълг/добавени са социалните институти, пенсионни и здравни/ е 172,6трлн... свърши периода на практически нулевите ставки, в момента ФРС отпуска кредити при нива 3,75-4,00%. Обслужването на дълга съкращава паричната маса, освен това променя начина на заработка на финаансовата олигархия... при практически нулеви нива на лихвите банкерите заработват от надуване на балони като недвижимости, помпане на акции и други финансови активи, със сигурност и пазара на крипто валутите не е подминат

Поддържам мнението, че провежданата монетарна политика на ФРС е причина за поскъпването на доллара спрямо другите пари в т.ч. и Биткойна. Каква част от истината за срива на пазара е това? Кои са другите фактори, които сринаха пазара на криптовалутите? Например Едуард Сноуден, който за разлика то Джулиан Асандж потърси помощ от Русия, не съветва да се инвестира в криптовалути, но горещо препоръчва използването им в нашите финансови и разплащателни решения?
Биткойн.БГ

Цитат на: eppoист - Ноември 13, 2022, 09:05:19 PM
Привет на всички форумци!

Отдавна не бях влизал във форума, но имам нужда да си сверя часовника във връзка с последните сътресения на пазарите. Искам да си посипя главата с пепел във връзка с моя прогноза, че не е възможно Биткойна да падне под 30К долл.

Не е редно да се оправдавам със събитията на Украина, реално войната за заграбването на руските ресурси се възобнови и се води активно да кажем от Мюнхенската реч на Путин, спомняме си опулената физиономия на Меркел и ехидно хилещите се сенатори МакКейн и Греъм, когато Путин заговори за обща и неделима сигурност, уважаване на руските интереси и т.н. 15 години по-късно се води кинетична война на Украина, а в Европа и Америка се страхуват и не им е до смях, МакКейн е покойник, а Греъм мята ексцентрични заплахи в посока Русия.

На всички е ясно, че войната на територията на бившата съветска република Украйна се води между Руската Федерация и Съединените Щати. Тази война започна още през 2014 г. Цели 8 години Русия се опитва по мирен начин да предотврати избиването на населението в Източна Украйна от укро-нацистката про-Американска хунта в Киев. Бившият президент на режима Порошенко наскоро си призна, че никога не е смятал да изпълнява подписаните от него Мински споразумения и само е гледал на тях, като средство за печелене на време докато армията на режима се превъоръжава по стандартите на НАТО и се обучава от САЩ и техните натовски сателити. След като цели 8 години Русия търпя геноцида над руснаците в Източна Украйна, накрая се принуди да действа с военна сила. В момента военният бюджет на Киевската хунта е най-големия в НАТО след този на САЩ! Издръжката на армията на Зеленски е изцяло от външните спонсори на режима. На практика тази армия е армия от наемници, чиито заплати се плащат от враговете на Русия.

Сега вече е ясно, че Русия няма да търпи по своите граници враждебно настроени Американски колонии изграждани като нации с пренаписана история на основата на пещерната русофобия, чиято единствена задача е да вредят и пречат на геополитическите конкуренти на САЩ. Всяка държава съсед на Руската федерация трябва да е на ясно, че в момента в който изгуби своя суверенитет и стане Американска колония, я чака съдбата на Украйна.

За съжалине, икономиката става все повече заложник в тази остра геополитическа борба и Биткойн, като първите цифрови пари в историята на човечеството, не е изключение.

BitcoinMaxi

здравейте на всички!

аз ще бъда честен и се регистрирах с цел да рекламирам един биткойнърски сайт

...

Биткойн.БГ

Цитат на: BitcoinMaxi - Ноември 26, 2022, 06:38:49 PM
здравейте на всички!

аз ще бъда честен и се регистрирах с цел да рекламирам един биткойнърски сайт

...

Привет BitcoinMaxi,

Честността е нещо похвално, но не е достатъчна. Без реклама не може, разбира се, но трябва да се каже и нещо по темата, в която се пише!

eppoист

Важността на изхода на войната на Украина за човечеството можем да сравним с изхода на войната между СССР и нацистка Германия. Но всъщност войната се води на много фронтове, на които се решава съдбата на нормалните хора и на бъдещите поколения.

Ключ към същността на конфликта на Украина е разбирането на функционирането на Финансовия свят, финансовите пазари, банковата система и печатането на пари. След рухването на Съветската империя, в страните от бившия Съветския блок е променен икономическия модел, наложена е либерална идеология, пренаписани са конституциите, като Централните банки, в т.ч. и цялата финансова система, са извадени от системата на държавното управление и имат закрепен статус в Конституциите като ,,независими". Централните банки провеждат своята финансова и парична политика по правилата, условията и ограниченията на т.н. Вашингтонски консенсус. Това се отнася за всички ЦБ и ТБ на бившия Съветски блок, по надолу примерите ми ще се отнасят за ЦБ на РФ.

Например Сбербанк, която е собственост не на Руската държава, а на ЦБ на РФ, няма офиси в Крим и Севастопол. ГГреф отказва да отговори на въпроса Защо, нарича питащите го лицемери и твърди, че причините са известни на всички или РФ не може да упражнява своя финансов суверинитет в пълна степен на своята територия.

Не само банковата система система печати пари. Да погледнем отново часовника  на американския дълг, https://www.usdebtclock.org/#,  в графата за създадените пари, освен че липсва информация за паричния агрегат М3, Защо ли?, виждаме поленце за напечатаните Трежъри доларс като в етикета към полето е посочено, че парите са безлихвени и са емитирани от правителствата на Линкълн и Кенеди така наречените Зелени и Сребърни сертификати. Много хора считат, че причината за тяхната трагична съдба е опита за заобикаляне на ФРС при печатането на пари.
При двустепенната банкова система при правилата и условията на Вашингтонския консенсус МинФин  на РФ също има възможност да печати пари както печатат пари ТБ. РФ  се справя успешно с 9-те пакета санкции, наложени от т.н. демократичен свят, благодарение на грамотната политика на премиера ММишустин и неговия екип, който увеличи паричната маса в руската икономика с около 20%.

Печатането на пари от банковата система ще разгледаме в 3 точки: 1. Печатане на местна валута; 2. Печатане на валути от кошницата на световните резерви; 3. Финансовата и банкова система на РФ в условия на безпрецедентни санкции;

1. За печатането на местна валута от банковата система многократно е писано, в интерес на логическата конструкция, която развивам ще повторя един лесен пример. ЦБ е напечатила 100рубли, които са депозирани в ТБ. Задължителните резерви РР, които ограничават безграничното печатане са 10%,. Или ТБ има свърхрезерви ЕР 90р. Лесна формулка за безкрайна намаляваща геометрична прогресия определя лимит на напечатаните пари от банковата система в размер на 1000р, които са напечатани в съотношение ЦБ-100р, ТБ-900р. Колкото е по развитd финансовата система толкова стойността на паричния мултипликатор е по-голяма и паричната маса ще бъде по близка до възможния максимум.

2. Печатане на световни резерви, на долари и евро, от руските ТБ, примера ще бъде за печатане на долари, но се отнася и за еврото. В кошницата на световните резерви долара и еврото са с тегло над 90%, популярни са и швейцарските франкове. Припомням евтините ипотечни кредити във франкове при последната финансова криза и проблемите, които създаде на длъжниците поскъпването на франка.

За да може ТБ да оперира в долари, то трябва да открие кореспондентска сметка в долари в американска ТБ. Руската ТБ води своята отчетност на огледален принцип на отчетността на своята кореспондентска сметка. Освен това руската ТБ при извършването на своите банкови операции в долари е задължена да спазва спазва американските банкови и финансови регулации или имаме експорт и екстериториалност на американско финансово право, виждаме че по същество ,,независимата" банкова система на РФ е встроена в международното финансово чудовище.
Пример Иван Иваныч си открива сметка, която захранва със 100долл, ТБ прави запис в своята кореспондетска сметка и огледален запис в своето счетоводство. Иваныч прави превод на Петя 50долл, ако Петя има открита сметка в същата ТБ това е вътрешен банков превод, ако Петя има сметка в друга ТБ се извършва междубанков превод.

Възможно ли е да не бъде отразен депозита и превода на Иваныч в кореспондентската сметка? Възможно е, но практически никой не го прави. Припомням глобата, наложена от американския регулатор СЕК на БНП Париба в размер на 9млрд за сделки със санкционирани лица. Или американския регулатор СЕК има пълен контрол и информация за стопанските операции в долари. Трежърито със свое решение може да санкционира, замрази, ограничи ползването на парите на Иваныч, а руските ТБ са длъжни да изпълнят разпореждането. Безналичния контур на долара никога не напуска американската банкова система, а информацията за неговото движение се намира на американски сървъри. Толкова засега за независимата банкова система.

eppoист

3. Финансовата и банкова система на РФ в условия на санкции. Финансовите активите на Руската държава, на ЦБ на РФ, на банковата система, на ФЛ и ЮЛ в долари, другите активи като корпоративна собственост и недвижимост в т.н. цивилизован свят са изложени на рискове от санкции. Санкциите са абсолютно незаконни от гледна точка на международното право, също така, и на американското и на европейско право, но както обичат да казват западните политически лидери. Международния ред е изграден на система от правила, които са задължителни за спазване. Нормалния човек се пита какви са тези правила, кой ги е писал, кога са написани. Отговора е много лесен, това са правилата на ПаксАмерикана, мир на условията на Америка, каквото каже Хегемона това е и правилно. Международното право, по точно задълженията му са за туземните народи.

Наложените санкции на активите на ЦБ на РФ, на руски суверенни фондове, корпорации и ФЛ са в размер на около 0,5трлн. Също така много са примерите за незаконна национализация на дъщерните фирми на руските компании на Запад. Икономическия блок на правителството на РФ са известни като Либералната Кремльовска кула. Вследствие на безхаберни, безотговорни и т.н. действия на икономическия блок на правителството, на високи чиновници от ЦБ се стигна до настоящата ситуация. Например АСилуанов от Либералната кула е извън санкционния списък, а едва наскоро татарката Елвира Набиулинна беше включена в санкционния списък от кумова срама. Но какво да се прави, явно такъв е баланса на силите в руския политически и финансов елит. Вътрешния враг и предателството никой не ги е отменял.

Екипа на премиера Мишустин разработи и имплементира проста и безотказна схема на обслужване на разчетите на руската държава, руските финансови организации и руския бизнес в условията на безпрецедентно нарушаване на международното право и бандитизъм. Беше изграден финансов шлюз, който позволява на руските компании да изпълняват своите международни договори, да получават и да се разплащат в долари без риск да бъде санкционирано плащането, както и запазването на възможността сделката да бъде изпълнена от обслужвашата банка, без да бъдат нарушени правилата на американския регулатор СЕК.

Схемата беше тествана от Газпром и се нарича, продажба на газ за рубли. Полша, Прибалтика и България отказаха да правят плащания по тази схема, а от БулгарГаз се оплакаха, че Газпром връща плащанията. Путин каза, ние няма да продаваме суровини без пари.

От Газпром, руската посланничка също, дадоха подробни обяснения. Плащането е извършено едва тогава, когато Газпром си получи рублите, а стъпките са следните: 1. БулгарГаз открива две сметки в долари и рубли в ГазпромБанк; 2. БулгарГаз превежда дължимото плащане по договор по своята доларова сметка; 3. БулгарГаз прави искане за конверсия до ГазпромБанк; 4. ГазпромБанк конвертира сумата на Московската валутна борса и я превежда по рублевата сметка на БулгарГаз. Това е момента, от който парите вече са в рубли и не могат да бъдат откраднати от американците; 5. БулгарГаз превежда рублите на Газпром.

Схемата работи просто и ефективно като автомат Калашников. БулгарГаз купува газ за долари. Газпром продава газ за рубли. Няма риск сумата да бъде открадната. Няма нарушение на договорните условия, което беше потвърдено преди дни от решение на компетентния съд по съдебно разбирателство между Газпром и Финландския газов оператор.

Как работи финансовия шлюз, когато се извършват плащания по международни договори. В края на Май месец, Трежърито отне лиценза на руското МинФин за обслужващ агент по суверенните дългови книжа, на които депозитар е Трежърито. Целта беше да се предизвика технически фалит, а държателите на руски дълг да поискат удовлетворяване на своите вземания в съда. Санкционираните руски депозити и инвестиции не могат да се използват за разплащане, следователно съда ще насочи претенциите на неудовлетворените кредитори към друг вид руски активи, недвижимост или книжа за собственост. Лавров нарича враговете англосакси, Путин ги нарича Империя на лъжата, но според мен спокойно може да се добави и на лицемерието и подлостта.

В тая непроста ситуция отново дойде на помощ схемата на финансовия шлюз, който ползва Газпром. Беше предложено на кредиторите да си получават дължимите вноски в рубли. Откриват си отново две сметки в несанкционирана руска банка, в деня на падежа си получават плащането в рубли, с възможност за конвертиране в долари, като курса на конверсия се договаря от руската страна с клиринговата банка на Московската валутна борса, а кредитора си получава дължимото купонно плащане в долари.

Вече 10 месеца Специална военна операция, състоянието на руската икономика и финанси, на макрорамката са удивителни. Възраждане на Москвич и Лада, рекорден добив на зърно 150 млн. тона, от които 100млн. пшеница. Рекордни резултати на руските експортьори, успешно импортозаместване, положителен търговски баланс, профицитен бюджет и т.н. В политически план укрепване на сътрудничеството в БРИКС, ШОС и т.н.

Ще отделя специално внимание на суверенизацията на руската икономика и по специално на продажбата на газ и нефт за рубли. Путин хвърли ръкавицата, премина Рубикон и на практика направи това, за което няма прошка. Отговора на световното задулисие не закъсня. Беше взривен газопровода на швейцарската фирма Северен поток с акционери, Газпром-51%, Германски собственици-31% и останалата собственост с почти равен дял са холандски и френски акционери.

Взривяването на СП1 и СП2 е сговор на англосаксите, както се разбра от публикуваната кореспонденция от хакнатия телефон на британската премиерша с държавния секретар Блинкен. Минути след взривяването на потоците в териториалните води на Дания, тя е доложила на несответстващия и по ранг американски чиновник, "СВЪРШЕНО Е!". Погледнато от нашенската провинциална камбанария, сравнение мога да направя със случая Мишо Бирата и изтеклия разговор между шефа на митниците Танов и премиера Борисов, с тази разлика че мащабите и значението на престъплението срещу руско-европейската инфраструктура са различни. Ако екстраполираме случая Мишо Бирата знаем, че няма да има нито политически, нито правни, нито морални последствия за поръчителите и сторилите това гнусно деяние.

Причините за взривянето на потоците мога да опиша точно в едно изречение. Продажбата на руски газ, въглеводороди, за рубли. Необходимо е да бъде наказано това нарушение по възможно най суровия начин, демонстративно, нагло, брутално, както и да бъде показано на останалите експортьори на въглеводороди какво следва, в случай на нарушаване на правилата на играта. Защото след като може да се продават въглеводороди за рубли, може да се продава и зърно за рубли, метали за рубли и т.н., което разрушава господството на световния елит.

Изглежда, че лошото на енергийния пазар предстои. Просто няма газ, находищата в Средиземно море не могат да бъдат разработени в обозрима перспектива, поради конфликти между съседите, турци и гърци за Кипърския шелф, и евреи и араби. Нефт също няма, Байден обвини саудитите за сговор с Русия, заради тяхното решение да понижат добива на нефт.

Наистина ли има сговор с Русия? Това не е така според мен, ако имаше сговор охраната на наследниците на пророка Мохамед щеше да бъде от Чеченски батальони, а мюсюлманските Светини щяха да бъдат охранявани не от комплексите Патриот, а от С-400 да кажем. Сговор ще бъде възможен едва след победата на Русия в СВО на Украина. Восток дело тонкое, по тези географски ширини се уважава единствено и само силата. Хитрите араби винаги ще бъдат в сговор, с този който е силен!

Но все пак, каква е причината за намаляне на добива на петрол от ОПЕК+? Освен емоционални причини в арабо-американските отношения, истината е че просто няма свободни мощности за увеличаване на добива. Причините са поскоро икономически, отколкото политически.

На петролния пазар се търгуват предимно финансови инструменти, а не петрол. Търгува се бумажен, а не  реален петрол. Пазара на деривативи и лостови финансови инструмент дават възможност за манипулиране на цените, дават възможност за ограбване на експортьорите на нефт и осигуряване на евтини ресерси на страните от златния милиард. Но не е възможно да се поддържа постоянно ниска цена на петрола, в условията на световна инфлация, растящ енергиен пазар и промяна на разпределението на световния БВП в полза на страните от БРИКС и други. Мачкането на цените на ресурсите води до отлив на реални инвестици за разработка на нови находища. Наличните разработени находища на нефт са в зряла възраст, следователно не може да се увеличава добива. За разработката на нови е необходимо технологично време.

Освен това, няма енергия, няма храни. Има голодомор и холодомор. Населението на планетата е 8млрд, за израхването му е необходима е енергия. За да се произведе хляб е необходима енергия при засяване, обработка, събиране и съхранение на зърното. Изкуствените торове се произвеждат от газ, газовата компонента в себестойността е около 70%, за транспорта на зърното и по нататъшната му обработка също е необходима енергия.  За първи път можещите да напечатат долари нямат изход от създалата се ситуация! Това означава, че долара е излишен и съществува реален риск от събаряне на доларовата пирамида.

Единствената възможност за оцеляване на сегашния световния елит е заграбване на руските ресурси, ако това не се случи финансовата криза от 2007-2008гг ще ни се стори забавна детска игра. Предполагам, че много от нас са гледали филма Голямото шортене или Игра на понижение, ако се обстрахираме от някой романтични и глупаво-наивни сюжети, разказани са достъпно интересни неща от света на финансите. Аз например получих подсказка Защо ипотечната криза се случи по-късно на периферията, за разлика от Азиатската криза 1998г, която започна от периферията. Това е един от възможните сценарии, загуба на Русия в СВО на Украина. Играта на понижение ще продължи и след като бъдат усвоени руските ресурси от англосаксите ще има изправяне на пазарите, в т.ч. и на любимия ни Биткойн.

В случай, че Русия побеждава в СВО ни очаква силна волатилност, която ще отраззява най различни сътресения при агонията на световния финансов елит. Руската победа ще се изрази в силен тик надолу на финансовите пазари, нали змията хапе най-силно преди смъртта си, след което рязко ще се изправи цената на Биткойна. Биткойна е справедливост, и в двата сценария Биткойна расте.

В случай на закрепване на статуквото и равен резултат между Русия и англосаксите. Времето ще работи в полза на Доброто и ни чака плавен преход към един по справедлив свят.

Биткойн.БГ

Цитат на: eppoист - Ноември 30, 2022, 05:55:06 PMВремето ще работи в полза на Доброто и ни чака плавен преход към един по справедлив свят.

Преходът може да е всякакъв, само не и плавен!  :)

За съжаление, хората са до такава степен ошашавени, че могат да изтърпят всичко. Както се видя по време на Ковид истерията, силата на средствата за масово осведомяване зомбиране е огромна. Могат да предизвикат и наложат масова психоза за отрицателно време.

Биткойн.БГ

Основните играчи и властелини на финансовата Вселена не издържаха. Направиха си собствена Биткойн борса. Това, разбира се, не е за доброто на Биткойн. Това е за да се контролира цената. Но този опит за контрол може за кратко да удвои цената.

Всеки професионалист във финансите знае за какво става въпрос, когато се спомене име като Блекрок. Смятат да пускат Биткойн ETF. Превеждаме на достъпен език.... "Досега държахме цената на Биткойн ниска чрез голи къси позиции, но дори и за нас рискът е вече прекалено голям. Имаме нужда и другите членове на световния банков олигопол също да поемат своята отговорност и съответен риск за да пазим статуквото!"

---

Bitcoin Surges After New Cryptocurrency Exchange Backed By Citadel, Fidelity And Schwab Starts Operations

EDX Markets, a newcomer to the cryptocurrency exchange landscape, has made a notable entry with backing from some of Wall Street's biggest institutions including Citadel Securities, Fidelity Investments, and Charles Schwab. The company recently unveiled the launch of its digital asset market on June 20, marking its official entry into the industry, Cointelegraph reported.

https://www.zerohedge.com/crypto/bitcoin-surges-after-new-cryptocurrency-exchange-backed-citadel-fidelity-and-schwab-starts

Биткойн.БГ

Вчера се състоя важна среща на делегация от Китай начело със Си Дзинпин в Сан Франциско, САЩ.

Проблемите пред Байдънова Америка стават все по-големи. Натрупаха огромен дълг, разпродадаха стратегическия си петролен резерв, също така и конфискуваните биткойни. Вече не могат безнаказано да финансират всички войни, които водят.

Провалът на последния търг на 30-годишни съкровищни бонове бе съкрушителен. Продавачите на дългосрочен Американски дълг стават все повече и все по-нетърпеливи, а купувачите все по-малко. В резултат на това Ковчежничеството на Американската държава стигна до там, че 3/4 от дълга вече се подновява на 3-месечен срок. Основната задача пред САЩ в момента е да убеди Китай да не продава Американски дълг. Как ще стане това и дали изобщо е възможно, не се знае. Но удавник се хваща и за сламка.

eppoист

Америка е една провинциална държава, с ограничена субектност, която е поделена между скрити финансови и корпоративни елити, които са извън демократическия процес. За какъв демократичен процес може да става въпрос в Америка, където по пощата упражняват своя глас дори и покойници от времето на Гражданската война, а почти всички от гласуващите по пощата подкрепят Демпартията.

При последното посещение на комунистическия лидер Си, кмета на Сан Франциско разкарва от града наркомани, бездомници и клошари, измива улиците и изчиства кофите за смет, по които минават държавните делегации и т.н. Не може ли кмета ежедневно да го прави, оказва се че не може. За тези които не си спомнят, могат да попитат родителите си за мероприятията по подготовка и посрещане на другаря Живков от местните секретари на компартията.

Но не Америка противостои на нормалните и свободомислещи хора. Америка e инструмент, чрез който се осъществява закона на Маркс Пари-Война-Пари'. Корпоративно-финансовия проект Америка е прекалено голям длъжник, за да фалира. Ако има фалит ще бъде контролиран, а тези, които се надяват на инфлация надали ще ги огрее, печатането на пари ще продължи а инфлация ще бъде умело управлявана. Многократно сме казвали, че финансовия мейнстрийм използва филтриран и изопачен понятиен аппарат, така че наистина образовани хора не разбират реално какво се случва. Разбирането как функционира света на финансите е ключ към разбирането какво се случва!

Доколко това нас ни касае, ами ние сме част от западния военен и икономически блок с хегемон Америка. Закриването на БНБ и превръщането и в регионален офис на ЕЦБ, е поредната стъпка към окончателното закриване на държавата.


Горе сказаното е ясно на всички мислещи хора, аз искам да коментирам споразумението на CZ и Binance с правосъдната система на Америка. Два линка от Мегдана на Binance, относно подробности за споразумението, както и за локацията на активите на клиентите и компанията, които доказват финансовото здраве на компанията и възможността да бъдат заплатени глобите без да е необходимо разпродажбата на клиентски средства.

https://www.binance.com/en/feed/post/363513490273?ref=424364688&utm_campaign=app_share_link&utm_source=telegram

https://www.binance.com/en/feed/post/398287568961?ref=17302319&utm_campaign=app_share_link&utm_source=telegram

За мен не е достатъчно, че средствата са ми гарантирани. След като пречупиха CZ и го заставиха да се поклони на Златния телец искам да попитам. Къде е метафизическата съставляващата, която е нужна на вярващите хора?

Надали може да се каже еднозначно какво е било правилно да направи CZ! Наистина, колко дивизии има CZ? Това е въпрос от времето, когато тримата Големи са решавали мироустройството след ВСВ. Чърчил е настоявал при решаването на полския въпрос да бъде отчетена позицията на Ватикана. Другаря Сталин пита: А папата колко дивизии има?

Предстоящото одобрение от СЕК на ЕТФ върху биткойна означава овладяване и контрол на криптоиндустрията. Сделките с реално изпълнение ще загубят своя дял в общия обем сделки по покупко-продажба на валута за сметка на спот и деривативни лостови инструменти, което ще доведе до контрол на цената от Алгоритми, които търгуват с БОТове. Ефекта върху курса на Биткойна ще бъде краткосрочен, а цялата романтика ще изчезне за период от 18-24месеца на голяма волатилност. Биткойна ще има съдбата на златото и форекс пазарите? БЕТкойн?

Биткойн.БГ

Цитат на: eppoист - Ноември 23, 2023, 12:52:46 PMЗа какъв демократичен процес може да става въпрос в Америка, където по пощата упражняват своя глас дори и покойници от времето на Гражданската война, а почти всички от гласуващите по пощата подкрепят Демпартията.

Нямам идея, какво е това животно наречено "демократичен процес"... Демократизмът е политическа идеология, като много други. И като много други политически идеологии има претенцията да обяснява, кои са "истинските" ценности. Такива са консерватизъм, либерализъм, социализъм, комунизъм, анархизъм, монархизъм, фашизъм и много други. Разновидности на политическата идеология наречена "демократизъм/демокрация" са такива, като социалдемокрацията и християндемокрацията. И демократизма и комунизма имат претенцията да налагат управление на обществото от самото общество. Иронията е, че комунизмът е много по-близко до това състояние, защото икономиката е основата, а политиката е надстройката. Освен в държави, като България, където политиката е основата, а икономиката е надстройката... Затова сме и на този хал!  :-X

При комунизма средствата за производство са обществена собственост, докато при демократизма средствата за производство са частна собственост. Ето защо при демократизма вие имате право да протестирате, за какво си щете и когато си щете. Това се представя, като най-висшето човешко право от официалната пропаганда при всеки удобен случай. Протестите в рамките на закона при демократизма не са опасни за статуквото, защото законите се пишат от господстващата класа притежаваща средствата за производство.

ЦитатПолитическите идеологии
Антоний Тодоров, ,,Елементи на политиката" - НБУ, София

Идеологията представлява цялостна система от възприети възгледи, способна да
мотивира политическото действие и бързо да произведе програма за действие.
Обичайно идеологическите възгледи се приемат безкритично, като елемент от
ценностните ориентации на индивида, но същевременно и като цялостно обяснение
на реалността.
Идеологиите са и теоретични конструкции с претенцията да обясняват реалността
достъпно. По своята форма те са политически теории, които са достъпни за една
широка публика. Те са явление на масовата политика, появяват се през ХVІІІ век
заедно с първите масови политически революции.
Терминът ,,идеология" е употребен за първи път от френския философ Дестют дьо
Траси (Destutt de Tracy) през 1796 в ,,Мемоар върху способността за мислене" като
,,наука за идеите", за мисленето и неговите знаци. Идеологията означава възглед,
познание, което дава отговори на въпроси, които по традиция са били предмет на
религията, на вярата. До средата на ХІХ век терминът идеология се е разбирал като
научно обяснение на обществото. Карл Маркс първи оспорва неутралността на
идеологията и я определя като ,,фалшиво съзнание", обяснение на света,
детерминирано от определена класова гледна точка.
(Baechler 1976; Parenteau,
Parenteau 2008)
Съвременната дефиниция на идеологията я приравнява към политическа доктрина,
основана на единен принцип на обяснение на действителността и съставена от
свързани в едно цяло идеи, приети обичайно без критично осмисляне. Идеологията
също така е способна бързо да се превърне в програма за действие. В хода на
модерните политически революции от края на ХVІІІ век идеологиите целят да
мотивират едно масово действие в подкрепа на даден политически проект.

Залезът на политическата идеоелогия наречена "демократизъм/демокрация" наблюдаваме в момента заедно със залеза на Американо-центричния глобализъм. В момента има вакуум на нови политически идеи, които да родят нова политическа идеология.

ЦитатДжеръми Кларксон в предаването "Пета скорост":
Първата и сновна цел на всеки нов стил в музиката е да изгони родителите от вкъщи".

Това с пълна сила важи и за политическите идеологии. Младите хора търсят теоретическа основа или просто доктрина, с която да оправдаят и ускорят завземането на властта от по-старото поколение. Това се пренася и по-линията "млада нация-стара държава". Вие сте на ход! :P

Биткойн.БГ

През последните дни наблюдаваме резки скокове в размера на таксите, които се плащат на миньорите за включване на даден превод в блокверигата. Днес например, колебанието при усреднените за даден блок такси бе между 50 и 450 сатошита за байт. Причината е, че се правят проби за нова функциналност, която ще позволи включването на даден превод в блокверигата не по-късно от точно определен пореден блок.

Ако заданието е даден превод да се включи в блокверигата до 4-ти пореден блок то в момента в който преводът изпадне в 5-ти пореден блок се излъчва отново чрез функцията "заместване чрез такса" (RBF: Replace-By-Fee). Размерът на таксата се увеличава с 2-3 сатошита за байт за да бъде отново включен в списъка с чакащи за 4-ти пореден блок. Това става автоматично и може таксата да бъде променена 6-7 и повече пъти докато дадения превод бъде включен в блокверигата. Ако има доста желаещи, които държат да бъдат включени в определен блок, започва нещо като наддаване при търг и това води до резки покачвания в размера на платените такси.

https://mempool.space

Донякъде тези опити влизат в пряк сблъсък с феновете на тъй наречените "татуирани" биткойни (bitcoin ordinals). Борбата е за едно и също пространство в блокверигата.

https://www.ordinalhub.com

Трябва да свикнем с мисълта, че Биткойн е отворена система и всеки, който е готов да си плаща може да прави различни опити за нововъведения. Хубавото е, че това по никакъв начин не пречи на ползвателите, които не се интересуват от поредното ново начинание в блокверигата на Биткойн. Освен с по-високите такси, разбира се. Но който иска ниски такси нека ползва Светкавичната мрежа вместо основната блокверига на Биткойн.
Биткойн.БГ

Летливостта на курса на цената на златото спрямо декретните валути започва да прилича на летливостта на цената на биткойн спрямо декретните валути. Това означава, че ликвидноста на тези пазари започва да намалява и всяка една по-голяма поръчка за покупко-продажба го движи рязко в едната или другата посока. Това е за сметка на един друг пазар.

Забелязваме, че все по-голям дял заема пазарът на злато оценено в биткойни или биткойни оценени в злато. Ликвидноста на този пазар започва да расте в геометрична прогресия. Умните пари навлизат там. Те знаят, че при спекулации на този позар никога няма да загубят, стига да могат да си подволят да чакат достатъчно дълго време заетите спекулативни позиции да излязат на печалба. За мен най-интересното на този пазар е, какви са суаповите числа при револвиране на откритите позиции?

eppoист

Аз ще пробвам да се оттласна от блестящия изказ на определението за ,,Политически идеологии" на университетския преподавател. Какво е съдържанието, което влага съвременния човек в понятието Идеология?

Например в Демократичния свят, към когото принадлежим, властва либералната идеология и се приема безкритично следния наратив: 1. Държавата е лош стопанин, частната инициатива ще реши проблемите в икономиката, финансите и т.н. 2. Пазарната икономика е висш модел на функциониране на икономиката; 3. Свободно движение на хора, стоки и капитали; 4. Защитата на правата на човека е издигната в култ, в т.ч. правото му на избор на пол, правото му на содомия, педофилия и други извращения; 5. Екологичния дневен ред се противопоставя на въглеводородната икономика;

Кои са най ярките представители и яростни защитници на либералната идеология. Ами това са НПО-тата, които защитават най-различни красиви клаузи. Но всъщност чрез НПО-тата се създават, управляват и берат плодовете от най-различни конфликти в обществото, погасяват се нормалните съпротивителни сили на обществото, създават се условия за налагането на злобно, кресливо, арогантно и агресивно малцинство над мнозинството от нормално мислещите хора.

Чрез НПО се осъществява завземането на властта, чрез така наречените мирни ненасилствени революции, след което следват приватизация, ограбване на публични фондове, нарастване на публичния дълг и други демократични благинки.

Генезиса на НПО-тата е следния. През 1943г. другаря Сталин закрива Коминтерна, чиято дейност се възприема от съюзниците като намеса на СССР във вътрешните им работи. Но всъщност Коминтерна не престава да съществува с прекратяването на участието на СССР в него. Припомням Коминтерна е могъща организация  със собствени банки и финансови организации, със собствена разведка, разгърната международна легална и нелегална структура.

Коминтерна се трансформира в Социнтерн, като тече многогодишен постоянен процес на постепенно овладяване на структурата и ръководството му от Държавния департамент и американските разузнавателни служби. След което Социнтерна се трансформира в сетево центрична структура от НПО-та, всички на пряка или на косвена хранилка на Държавния департамент. На НПО-тата се осигурява медийно присъствие като поддържат либералния наратив, НПО-тата успяват да материализират своето зловредно присъствие в обществения живот като чрез тях се прокарват юридически промени.

Извод: Сегашните НПО организации са криптореволюционери, уродливи внуци на Коминтерна!

Политическите идеологии в света на криптовалутите. Превръщане на принадената стойност в печалба и нейното разпределение: 1. в зависимост от количеството и качеството на вложения труд; 2. в зависимост от участието в акционерния капитал;

Разглеждаме консенсусния алгоритъм на Биткойна, който определя правилата на запис на блока от транзакции в блокчейна, Proof of Work срещу консенсусния алгоритъм на флагманския алткойн етера Proof of Stake. Или в света на цифровите валути са въплатени двете антагонистички гледни точки: Как да бъде разпределена принадената стойност, според вложения труд или според вложения капитал?

Наградата, която получават Биткойн миньорите с емитиране на всеки блок изискват вложения, които се измерват с разходи за амортизация на миньорски хардуер и енергия. Обвиненията в енергозатратност на функционирането на Биткойн екосистемата е несъстоятелно, сравнявайки с огромната структура на офиси и служители за функциониране на доларовоцентричния свят.

Вие можете да получавате пасивен, рентиерски доход в размер на около 4%, среден доход за валидатор за последните 24 месеца. Имуществения ценз да получите статут на валидатер е сравнително невисок, 32 етера, като можете и да участвате в колективна схема като валидатор в случай, че не сте готови да депозирате 32 етера.

Earn rewards while securing Ethereum
https://ethereum.org/en/staking/

eppoист

Волатилност на пазара на криптовалутите,

за да мога да развия своето мнение ще трябва да размотая лентата до момента, в който се появи поредното информационно чудо така наречената КоронаВирусна пандемия. Ще изброя фактори, които са общи.

1.Печатане на пари

Reserve Requirements
https://www.federalreserve.gov/monetarypolicy/reservereq.htm

As announced on March 15, 2020, the Board reduced reserve requirement ratios to zero percent effective March 26, 2020.  This action eliminated reserve requirements for all depository institutions.

В предишни мои писаници съм разглеждал хипотезата на създаването на 100долл резерви /Р/от ФРС, при задължителни разерви /РР/ в размер на 10%. ТБанки участват в печатането на пари като отпускат кредити в размер на 100% от своите свърхрезерви /ЕР/.

Р=ЕР+РР

При вливането на 100долл резерви от ФРС в банковата система, ЕР са 100долл. Банковата система, която създава кредитни пари функционира докато се изчерпат ЕР, създадената парична маса от банковата система е ограничена от формулката М=Р/РР. Формулата лесно се извежда, това е безкрайно намаляваща геометрична прогресия на ЕР до нула. Максимално създадената парична маса лесно се изчислява и е равна на 1000долл.

Премахването на РР от ФРС означава без таванно печатане на парична маса от Американската финансова-кредитна система и от световната финансово-кредитна система, чрез кореспондентските си сметки, които поддържат в системните американски банки!

М = Р/0 = Безкрайност. Ето защо борбата с инфлацията е ключова за функционирането на доларовоцентричната система, а председателя Пауел е главния борец с инфлаццията.

Нека да погледнем тренда на балансовото число на ФРС за последната година. О чудо, ФРС не печати пари даже напротив!

Federal Reserve Board - Recent balance sheet trends
https://www.federalreserve.gov/monetarypolicy/bst_recenttrends.htm

Избираме 1-годишна графика, за да можем да хванем фалита на СВБ през първата половина на Март. СВБ е в списъка от така наречените банки, прекалено големи за да фалират, с кредитно портфолио от технологични компании. Фалита на СВБ послужи като катализатор на възходящия тренд на цената на Биткойна от Март месец досега. Получи се изпускане на нервите, част от ликвидността която ФРС залпово наля в доларовата система за предотвратяване на банковата криза се прехвърли на пазара на криптовалути.

Инфлация няма да има, докато съществува Америка, а напечатаната парична маса се използва: 1. за нови финансирания и рефинансиране на длъжници; 2. повишените ставки на финансиране съкращават доларовата маса, например лихвените плащания на Правителството на Америка за настоящата финансова година ще надхвърлят 1 трлн.; 3. финансиране на чудовищната военна машина Америка, която вече не може да предложи на света нищо друго освен война, хаос и разруха. Украина е частна военна държава, в която единствения бизнес е войната срещу Русия; 4. Войната дава възможност за прехвърляне на капитали от финансовия сектор в реалния сектор. Балансовото число на активите на БлэкРок отдавна е по-голямо от балансовото число на ФРС. Ръководството на Украина е доверило управлението на суверенните си фондове и активи именно на БлэкРок. Земята на Украина е собственост на американски транснационални компании.

И информация от последните дни, ЕК под мъдрото ръководство на акушер-гинеколога Урсула е стартирала процедура по присъединяване на Украина в ЕС. Дали ще присъединяваме Крим и Донбас не е ясно??? Какво ще се случи, ако Украина престане юридически да съществува, ако губещата авторитет ООН бъде заместена от ШОС също не е ясно??? Въпроси, на които отговор ще получим едва, когато приключи войната на Демократични свят с хегемон Америка срещу Русия.

2. Възможност за информирана търговия от огромно количество Големи итрачи, която дават информационните технологии. Много от платформите за търговия дават достъп до информация за търговските сесии, чрез АПИ. Разработчите на Големите играчи по задание на техните бизнес аналитици правят най различни куерита/заявки и създават алгоритми, с които зареждат БОТовете за търговия. Блокчейн технологията дава възможност за проследяване на големите движения на крипто и цифров фиат към и от платформите за търговия както и друга псевдо-анонимно информация.

3. Информационно въздействие на диванните инвестори. Информационните технологии направиха достъпа до платформите за търговия много лесен. Непрофесионални търговци, лесно поддаващи се на манипулация, които губят своите пари и по този начин напечатаната доларова маса се съкращава и отива в правилните джобове. За съжаление непрофесионалния инфестор си губи и Биткойните, при така наречените шорт-скуизи.

Изброените дотук фактори са базови, които действат системно. Ще отделя специално внимание на Лостова търговия, която обяснява традиционния, едва ли не ежеседмичен шорт-скуиз от последните месеци. От първата половина на Март месец Биткойна има ясно изразен възходящ тренд, който е прекъсван от периоди на игри на понижение и периоди на ниска волатилност.