Предвиждания и размисли за цената на Биткойн - кой, колко, къде, как и защо?

Започната от Биткойн.БГ, Март 31, 2018, 01:48:57 PM

« назад - напред »

eppoист

За средствата за масова дезинформация. В България под бизнес с криптовалути разбират копане и кражба на ток, това е мнение, което е наложено, дори сред образованите хора. Кажете на някой, че се занимавате с криптобизнес масовата реакция е подхилкване, въртене на главата и коментар гледай да не те хванат...

Сега гледам, че последния туит на Елон се отразил негативно на курса на Биткойна и си мисля, дали не се създава някакъв вирус по подобие на Короната, който действително ще се настани трайно в информационния мейнстрийм и с него ще ни се налага да се съобразяваме, както носенето на маските в метрото да кажем?

Биткойн.БГ

Години наред от казионните медии върху Биткойн се излива помия. Така ще бъде и занапред и това е нормално. Поръчковите средства за масова дезинформация по един или друг начин зависят от финансови конгломерати, чиито интереси са пряко засегнати от Биткойн. Глупавите хора вярват сляпо на официалната пропаганда, умните хора проверяват сами от поне няколко независими източника преди да си съставят мнение. Има класическа поговорка - Когато фактите говорят дори и боговете мълчат! А фактите са красноречиви. Хората, които обичат Биткойн стават по-богати. Хората, които ненавиждат Биткойн стават по-бедни!

Справедливостта изисква да се каже и още нещо. Биткойн наказва жестоко онези, които се занимават с Биткойн само за да спечелят някой друг лев. Биткойн щедро възнаграждава онези, които се занимават с Биткойн поради своите политически убеждения и виждания за посоката, в която трябва да се развива света!

Така или иначе от науката "Търговско право" вече нищо не остана. Трескаво, истерично, хаотично и цинично се коват нови термини, създават се закончета, наредбички и тълкувателни разпореждания на ушенце, които противоречат на самите себе си. Последната официална издънка е наредбата за регистрация на търговците на виртуални валути. В закона цитиран от наредбата се говори за гарантирани валути. В наредбата вече е изкован нов термин - признати валути. Който търси законово определение за това що е то призната валута нека пита Арменския поп...

В момента се коват нови закони, където ще се говори за хоствани и не-хоствани Биткойн портфейли. Досега се използваха термините попечителски и не-попечителски портфейли. Пазачите на статуквото обаче, са се уплашили... Политически некоректно е. Все пак, от попечители се нуждаят непълнолетните лица и такива, които са умствено непълноценни. Ето защо са избрали други нищо незначещи термини. Нали мога сам да си хоствам (домакинствам) Интернет страницата? Защо да не мога да си бъда сам хост (домакин) на парите? Защото, приятели, те трябва да издават разрешителни. А за разрешителни трябват правила... Иначе стават излишни!

Скоро висшите държавни функционери във всяка една държава ще се разделят на две отчетливи групи. Едната група ще си дава ясна сметка, че държавата им предвид огромната задлъжнялост към печатниците за пари съвсем закономерно е станала собственост на местни и чуждестранни банки. И друга група, която никак няма да може да се примири с този факт!

eppoист

Биткойн БГ,

В настоящата писаница ще коментирам и твои оценки, на които не съм реагирал в предишни наши дискусии. Основна тема на настоящата писаница ще бъде Батко или Батковците, или който както иска да ги нарича. Текущия курс на Биткойна се формира от обективна съставляваща и субективна съставляваща, която аз наричам Батко.

Кой е Батко? Какъв е неговия пол, каква е неговата националност, каква е неговата раса, на каква възраст е, какъв е неговия бизнес, какви са неговите интереси и цели. На мен ми направи впечатление, че обичаш да говориш за Батко в чуждите портфейли, а пък според мен ушите на Батко стърчат и от твоя портфейл.

Посочил съм, че за мен са интересни валути като БиКеш, Рипъл, Йота, бих добавил и храброто и пасионарно еврейче ЗиКеш. Една жена ми каза-уикепедия, че джед, същия, стелар, е рапортувал през 2018г активи в Рипъл на стойност 20млрд по тогавашни цени. Това означава, че Рипъла е един горещ картоф, а съдбата ни е да бъдем изядени. БиКеш, който от 10% от стойноста на Биткойна се срина до 1% от стойноста на Биткойна и по всяка вероятност никога няма да възстанови историческия макс, според мен има хипотези, които може да са интересни и т.н.

Та да се върнем на въпроса. Кой е Батко? Започвам с обичайните заподозрени евреите, еврейското лоби, присъствието на евреите в световната политика, финансова система, ТНК и т.н. Сега, на конспиративно ниво се говори повече за еврейското жило, отколкото за еврейския мед, но искам поне да не пренебрегвам и меда. Евреите са математици, физици, айтишники, шахматисти, композитори, артисти, певци, адвокати, учители, лекари, храбри войни и т.н.

Още Християнството възниква на основата на юдаизма, а Талмуда оказва силно влияние на творчеството на Карл Макс, така казват, не познавам Талмуд. Еврейското лоби ли са Батковците? Аз тази хипотеза я отхвърлям, те волно или неволно са свързани и си сътрудничат с Батко, те са от посветените.

Когато се случи 9/11 и последващите събития си рекох, няма начин Администрацията на президента и Държавния департамент да не са Батковците, но по нататъшното развитие на събитията ме убедиха, че не е така.

Когато се случи ипотечната криза 2007/2008г. Рекох си, че собствениците на ФРС, Банките акционери и Банките, които получиха ликвидност за изкупуване на апетитни активи трябва да са Батковците...

Всички знаем, че произхода на думата капитал идва от латинската дума капито/говедо, а банковата криза/ цикличността на капитализма е контролиран процес на стригане на говедата, които са взели кредити и не могат да ги обслужват. Припомням, че от ЕЦБ посегнаха на свещената крава на капитализма, частната собственост и направиха една Кипърска прическа на говедата, пардон вложителите в Кипърските банки под предлог, че се борят с Руските капитали, под мълчаливото съгласие на правителствата на Германия и Франция.

Появата на Биткойна, която изненада световната финансова олигархия, техните последващи действия, въпреки че от няколко години се окопитиха и се опитват да оседлаят процеса ме убедиха, най малкото, че има ниво, което е над тяхното, че те не са последната инстанция. продължаваме, по нататък!


eppoист

Според мен, Батко е този, който разруши Съветския съюз, форма на съществуване на Руската империя. Естествено, че никой няма да търпи Руската империя, заела исконни територии на Свещенната Римска империя, Първия немски райх.

Батко е същия този, който разруши по същия начин и Америка, за тези които още не са разбрали, че Америка я няма ще поясня. Аналогията на настояща Америка с късния Съветски съюз е пълна, а начина по който бе унищожена Америка е абсолютно същия, по който беше унищожен и Съветския съюз.

Дееспособността на Байден да управлява може да бъде сравнена единствено и само с времената на управлението на Съветския съюз от Черненко. Имаме си Политбюро наречено Дълбока държава. Имаме си и Член 1/идеология, наречена Политкоректност, която е достатъчен аргумент да не спазваме законите в държавата. Шокиращи примери за преследвания на работното място, в ежедневните социални контакти, поради политически причини или заради политкоректност, всеки може да посочи.

Още, Америка е деиндустриализирана, дела на Америка в световния продукт от близо 50% след ВСВ е паднал до около 16% понастоящем. Можем да си говорим и за свободата на словото в Америка, частна фирма, социална мрежа си позволява да налага цензура не на кого и да е, а на президента.

Байден обяви цифрата от 36млн. гладуващи американци. Това че витрините на хамериканския супермаркет пращят от храни и продукти, както си мислехме едно време, че това е благоденствие, не означава че не стърже коремчето на обикновения хамериканец. Провала на Америка в здравеопазването, образованието е вопиющ.

Можем да си говорим и за най големия нарушител на международното право. Можем да си говорим за разпаднала се централна власт, например в Сирия умерените терористи подкрепяни от ЦРУ воюват с умерените терористи подкрепяни от военните. Пита се какво ли делят? Можем да си говорим и за честността на изборния процес, според републиканците последните избори в Америка са нечувана и невиждана изборна фалшификация и т.н.

Интересен е случая на двама от най успешните капиталисти, за които темата Батко е била актуална. Сталин, велик строител на държавния капитализъм и Форд, велик строител на частния капитализъм, който е  хвърлил доста усилия в търсене на еврейския заговор и не е намерил сигурни доказателства, че съществува. При това положение изглежда, че няма къде повече да го търсим Батко, освен на някакво метафизично ниво.

eppoист

Знаем, че за нашия Бог един ден се равнява на хиляда човешки години, освен това до нас са достигнали (неписани?) закони/Божи заповеди, които трябва да спазваме. Понеже Батко иска да бъде Господ Бог, той трябва да направи две неща:1. Да спре времето, да направи един свой ден равен на 1000 човешки години; 2. Да се позиционира в невидимата/непонятната/метафизичната част на нашето битие;

Ако ние тръгнем да разсъждаваме по дълбоко виждаме, че той го постига това нещо и при това доста успешно. Батко е обективен фактор, против когото са безсилни и Биткойна и Физическото злато, може да му се противостои само с вяра и знание.

Дали това наистина е така, сещам се за едно произведение на Братя Стругацки, където е посочено възможно решение, но това решение може да бъде предмет на особен разговор. Форумите, социалните мрежи създават усещане за анонимност, но това не е така. Всички знаем, че се контролират от службите, работодателите проявяват интерес какви ги вършат из форумите техните питомци и кандидати за работа и т.н.

Как Батко спира времето? Ще дам пример. Биткойн БГ, какъв е твоя социален, демографски, житейски хоризонт? Не мислиш ли, че твоят метаболизъм биологически, материален, финансов е с несравнимо по къс хоризонт от хоризонта, който има Батко. Ако докажем, че това е така, ако твоя хоризонт се равнява на един Батков ден, то тогава излиза, че Батко може да спре за теб времето.

Продължавам с твоите съвети: Ти съветваш форумците, твоите близки и роднини да купуват физическо злато. Аз също СЧИТАМ, че това са настоящите пари! И какво от това?, ще ти кажа как те побеждава Батко и нищо не можеш да направиш. Батко определя колко струват твоите истински пари, твоите истински пари струват толкова, колкото Батко реши. Ежедневния златен индекс на тройната унция се определя в Лондон от Ротшилдите или Ротшилдите определят цената на златото за дребните риби, които се опитват да похапнат трохи от тортата.

Ежедневния златен индекс се определя от пазар, където твоето физическо злато е представено с тегло по-малко от 1%.... Това е пазар, на който не присъстват Централните банки или присъстват формално, Големите инвеститори спазват правилата на играта, нали?

Защо ли Германия, която е дала на Форт Нокс да и пази златото, не го продаде на Форт Нокс и да си го купи от пазара? Защото на така наречения пазар не се продава злато. И в тая връзка, в твоя къс откъм време хоризонт ти ще притежаваш пари, които с малка вероятност ще можеш да осребриш в полза на твоите  житейски потребности, цели, интереси на истинската цена.

Т.е. Батко е спрял времето, ,,за един негов ден", на твоите спестявания във физическо злато и е голяма вероятността да компрометира твоята инвестиция или бягство от инвестиция.

Инструмента, с които Батко ни управлява е информационно въздействие, нищо ново под слънцето, става въпрос за страх, глад и секс. Наистина човек след като си осигури безопасността, след като си хапне и му се иска да се мушне под юргана. Или по точно Батко ни управлява, чрез интензитета на информационното въздействие.

Ще дам пример с една хамериканска сенаторша, която се възмущаваше от присъствието на РашаТудей в Америка. Тя казва, няма никакво значение дали това което казват от РТ е истина, РТ изменя нашето информационно пространство и ерозира американските интереси вътре и извън Америка.

Батко управлява безструктурно, Батко изработва понятия и стереотипи, ценностни модели, информационни вируси, даже религии, идеологии и теории, които впръсква в обществото. По рано хората ходеха в храма, сега храма отиде при хората, чрез Негово Величество Телевизора.

Батко влияе на всички структури на нашия живот. Батко влияе както на индивидуално ниво, така и на колективно ниво, създадени са правила, които са приети от обществото, които народните избранници изковават в Наредби и Закони и които правила, ако не спазваш ще бъдеш пометен. Колко са храбреците, които са готови да ходят в обувките на нашия Господ Бог!

Ето, че стигнахме и до твоята любима Наредба за виртуалните валути. Имало признати и непризнати валути, щяло да има хоствани и нехоствани портфейли. Тебе те дразни че в сегашнато право нямало Търговско право, че се употребява нищо незначещ птичи език.

Смея да твърдя, че тези номерца на Батко не са от вчера. Давам пример с нашето любимо злато, 99% от пазара на златото се формира от хоствани златни портфейли в банки и фондове и едва 1% от пазара е представен от нехоствано физическо злато.

Непризнати валути, ами другаря Рузвелт през 30-те години не  забрани ли притежаването на физическо злато, не принуди ли нашите хамерикански братя да си предадат златото на Форт Нокс на цена 30+долара за унция. Нищо ново под слънцето. Аз призовавам към законопослушност, защото НЕ си струва хабене на нервите с биороботите на Батко. Биороботи наричам служителите на администрацията, на НАП, полуграмотни юристи и административни съдии.

За курса на Биткойна, нима не виждаш субективна съставляваща или Батко. Туитите на Елон са Батко, това е информоционно въздействие, което е с несравним интензитет с информационното въздействие твоя сайт. Всички ние, които сме чели култовото произведение на Илф и Петров много добре знаем кой е Елон и какво от това? Ти предлагаш да игнорираме неговите туити? ОК нека да бъде така. Нима не виждаш печатането на Биткойни вече трета година, чрез многобройните финансови инструменти, лостове, кредити, марджини. Собственика на най-добрата платформа за търговия на криптовалути е бивш програмист с профил, роботи за търговия.

Още за твоята неравна битка. Давам пример с образованите хора, които не те познават и ти им казваш че се занимаваш с Биткойни. На колко хора ще имаш време да обясниш, че ти не копаш и че не си крадец на ток? Резултата от битката между твоя информационен интензитет и информационния интензитет, с който разполага Батко изглежда предрешен.

Битката е много трудна и победата изглежда невъзможна. Но Господ Бог се състои в нещата, които не могат да се обяснят с нашата логика на смъртни същества.

Пп. Ако съм се отклонил от темата или съм засегнал някой, неволно е, просто изтрий писаницrje

Биткойн.БГ

Цитат на: eppoист - Март 31, 2021, 05:28:43 PM
Пп. Ако съм се отклонил от темата или съм засегнал някой, неволно е, просто изтрий писаницrje

Не разполагам с достатъчно време за да вникна в тази белетристика*...

*Белетристика (на френски: belles lettres – изящна словесност) е общо название на художествени епични произведения, т.е. художествената проза. Терминът възниква през XIX век. Тогава основното му предназначение е да разграничи свободните авторски съчинения от документалния жанр – публицистиката. С развитието на литературата, съдържанието на термина се изменя. Днес белетристиката се интерпретира като лек стил – развлекателна художествена литература, която не засяга тясно специализирани научни проблеми.


eppoист

Аз съм уверен, че ти наистина нямаш време и при това не само за моята беретлистика... Проблема е системен, при мен липсата на време е катастрофическа, а причините ппоради които съм намерил време да систематизирам доста информация и да я напиша са най различни.

Става въпрос за следното. На пазара на труда няма хора за работа, няма хора на които да се довериш, хора които знаят, хора които са отговорни... На пазара на труда има хора с неадекватни претенции и кухи възможности, като причината за това нещо е отново Батко. Поколението получило уникално съветско образование и възпитание, защото училището не е само образование, беше лишено от информация. Настоящето поколение е лишено от възможността да получи образование, защото образованието е унищожено, но затова е свърхинформирано... Получава се нещо от рода кучето пази сеното, а овцата пази месото. Това не е случайно... Ако имаш познати човешки ресурси ще ти кажат, че най търсените ресурси са поколението 40+, които са образовани, които не са престанали да четат и които са информирани.

Биткойн.БГ

Джес Пауъл (Jesse Powell) е главен изпълнителен директор на най-голямата Американска борса за криптовалути - Кракен. Вчера той-предупреди, че Американското правителство най-вероятно ще въведе ограничителни мерки при използването на този нов вид пари в размер раностоен на 3000 долара. Ще се опитат да въведат задължителна регистрация дори в непопечителските портфейли.

Технически не ми е ясно, как може това да стане... Мое лично мнение е, че това трябва да се свърже с напъна на Гугъл в последно време законодателно да се въведе забрана за обнародване на приложения разработени от анонимни разработчици и софтуерни инженери.

Ще бъде весело... Както подчертава един от коментарите под статията, Английската кралица е освободена от плащане на данъци. Следователно, когато ползва Биткойн или друга криптовалута, всеки обикновен човек може да се чувства кралска особа!  :)

Има и друга морална дилема... В момента по икономически институти и университети на Запад се преподава тъй наречената Нова Парична Теория (New Monetary Theory). Там професори по икономика се опитват научно да обосноват твърдението, че правителствата чрез централните банки могат неограничено да печатат пари и в същото време да държат инфлацията под контрол. Не, това не е шега! Все повече хора обаче, си задават въпроса - "Щом правителството може да си печата пари, когато и колкото си иска без да се вдигат цените на стоките и услугите, защо изобщо трябва да плащаме данъци?"

---

Crackdown on cryptocurrencies may be coming, warns Kraken CEO

Governments around the world could start clamping down on the use of bitcoin and other cryptocurrencies, according to Jesse Powell, the chief executive of the Kraken exchange. "I think there could be some crackdown," the CEO told CNBC, adding that regulatory uncertainty around crypto isn't going away anytime soon.

Powell's words follow a recent anti-money laundering rule proposed by the US government that would require people who hold their cryptocurrencies in a private digital wallet to undergo identity checks if they make transactions of $3,000 or more.

"Something like that could really hurt crypto and kind of kill the original use case, which was to just make financial services accessible to everyone," Powell said.

https://www.rt.com/business/520868-crackdown-on-cryptocurrencies-coming-kraken/

eppoист

Задължението ми да напиша тази писаница е логично следствие и е продължение на предишните ми писаници. Искам да коментирам пазара на алткойни, вероятно по някои позиции растежа ще продължи и то чувствително, но това няма да бъде задълго. Подочувам, че на пазара на търговията с криптовалути се печели много и даже някои познати са взели кредит, който са инвестирали в крипто. Случващото се ми прилича на оргия и откъм страната на булката според мен няма да бъде Батко. Пазара на алткойни за мен вече не е интересен, излязох тотално, а в момента съм почти изцяло на Биткойни и фиат свързан с моите текущи задължения. Възможна техническа корекция на курса на Биткойна не ме притеснява, аз лично не очаквам да бъде дълбока и за дълго време.

Не препоръчвам нищо, всеки има глава на раменете си, препоръчвам единствено да четете Достоевски, просто намерете време поне за черешката на творчеството Му- Великия инквизитор. Там има всичко за живота, ценностите и за инвестициите разбира се. БиткойнБГ говори че Биткойна се отблагодарява и наказва, какво е Престъплението и наказанието е интересна тема за разговор

eppoист

Христос воскресе! Поздравявам всички вярващи със Светлия Празник!

Един интересен съвет от шефа на Бинанс, според мен. За съжаление, освен Биткойна надали могат да се препоръчат други валути за тази стратегия

Чанпэн Чжао: избежать стресса поможет HODL-стратегия вместо трейдинга
https://forklog.com/chanpen-chzhao-izbezhat-stressa-pomozhet-hodl-strategiya-vmesto-trejdinga/

Биткойн.БГ

Илън Мъск се е изказал, че спира да използва Биткойн и овцете започнаха да продават... Няма никакъв проблем. Ще купуваме евтини биткойни... Използването на въглища за производството на електроенергията, която миньорите изпозват било проблем за околната среда, казва Мъск. Едва ли иска някой да види, какво представлява хвостохранилището на флотационната фабрика за обогатяване на рудите съдържащи литий, от който се правят батериите на електромобилите? Там десетилетия нищо не никне дори производството да е отдавна закрито... Едва ли иска някой да види, какво представляват "фабриките за утилизация" на използваните батерии в Индия, Китай или някъде в Африка?

А сега истината:

Истината е, че Мъск е в затруднено положение заради мижавите резултати от основната дейност на Тесла! Акционерите го притискат и той в края на всеки месец трябва да доказва, че компанията Тесла е на печалба. Затова тихомълком закупи биткойни за 1,5 милиарда долара. Шумно обяви покупката за да ги продаде преди да състави междинния финансов отчет. Спечели над 220 милиона долара от това. В резултат от масивната разпродажба цената на биткойн падна под 50 хил. долара преди няколко седмици. Проблемът за него бе, че остана без биткойни... Затова се заигра с догекойн и се обяви за негов баща. Цената скочи и той пак разпродаде... Отново ще закърпи положението за финансовия отчет на Тесла в края и на този месец. Само че, номерата все по-трудно ще минават...

Публиката вече е претръпнала. Изисква се все по-широка и по-задълбочена координация между заинтересованите играчи да се клати лодката и да се обират парите на тъй наречените "слаби ръце". Другите заинтересовани играчи са пазачите на финансовото статукво, като Морганите (JPMorgan-Chase) и Голдманите (Goldman Sachs). Преди 10-ина дни си направиха "платформа" за биткойн деривати... Там може да продавате нещо, което нямате ако бъдете допуснат като участник де... Примерно, залагате 10 милиона долара гаранционен (марджин) депозит и може да продавате биткойни дори без да имате грам биткойни. Може да го правите смело и с големи пари, защото ако пазарът тръгне срещу вас и загубата помете марджин депозита, Фед ще напечата още някой друг трилион и ще ви го връчи безлихвено (или дори с отрицателна лихва), защото вашата институция е системноважна и не може да бъде оставена да фалира...

---

Musk says Tesla SUSPENDING bitcoin use, citing environmental impact

Tesla CEO Elon Musk has announced he will stop taking bitcoin for vehicle purchases or selling the cryptocurrency until mining procedures transition to "more sustainable energy" than coal or fossil fuels. "We are concerned about rapidly increasing use of fossil fuels for bitcoin mining and transactions, especially coal, which has the worst emissions of any fuel," Musk tweeted on Wednesday evening.

https://www.rt.com/usa/523661-musk-tesla-suspending-bitcoin/

DarkLady

Всичко това за лития е вярно, разбира се. Само че, освен колите на Мъск, от литий се нуждаят и компютрите, същите компютри, които поддържат мрежата, ползвана и от биткойн. Сървърите гълтат енергия, колкото цели градове и на всичкото отгоре използват питейна вода за охлаждане. И половината трафик по тях е котенца. Кой крив, кой прав, накрая ще опоскаме планетата и ще си ядем биткойните, фиатните пари и фючърсите.

eppoист

Не може да се отрече, че Елон е много забавен, а портфолиото му се състои от около 400 сравнително честни начини за изкарване на пари. Неговите туити имат могъщ информационен интензитет, обезпечен от Батковците.  Ще дам пример с един туит от недалечното минало, когато нямаше туитър. Големите ми казваха, че трябва да ям много моркови, щото били много полезни за очите и това наистина е така, някой да е виждал Заек с очила?

По отношение минъорските разходи на енергия и железо. Почне ли някой да ми говори за екология или права на човека, 100% следва опит за лъжа или измама.

Биткойна има капитализация да кажем 1 трлн., балансовото число на ФРС не съм го гледал отдавна е да кажем 7 трлн. Печатането на пари от ФРС е монополно, докато печатането на Биткойни е със свободен достъп и на много порядъци по честно от печатането на която и да е фиатна валута.

В печатането на пари участват ФРС и ТБ, ФРС печати паричната база или зелената шума, която е със себестойност около 1,5промила fот номинала и я дава на ТБ под процент от номинала, които от своя страна слагат някаква надбавка и я пласират на своите клиенти. Мечтата на алхимиците от древните времена е сбъдната!

Аз питам някой държи ли сметка на финансовата система какъв разход на енергия има за поддържане на огромни и скъпи офиси, на огромни банкерски заплати и бонуси, на безсмислени длъжности, които вместо да вършат някаква полезна работа участват единствено в в преразпределителния процес на благата създадени от реалния сектор

Биткойн.БГ

Цитат на: DarkLady - Май 16, 2021, 05:39:57 PM
Всичко това за лития е вярно, разбира се. Само че, освен колите на Мъск, от литий се нуждаят и компютрите, същите компютри, които поддържат мрежата, ползвана и от биткойн. Сървърите гълтат енергия, колкото цели градове и на всичкото отгоре използват питейна вода за охлаждане. И половината трафик по тях е котенца. Кой крив, кой прав, накрая ще опоскаме планетата и ще си ядем биткойните, фиатните пари и фючърсите.

Компютрите не се нуждаят от литий, а от силиций за чиповете. Литият е само за батерии. Батериите за мобилните телефони са най-големите замърсители. Трябва ли да се откажем от мобилните телефони?

Миньорските пулове използват само отпадъчна електроенергия, иначе просто не са конкурентни!

Планетата е бежалостно опосквана от 50 години насам. Причината е некачествените пари, които се използват след отпадането на златния стандарт. За да не се срути финансовата пирамида трябва да има все повече и все по-засилено потребление, тоест икономически растеж... Трябва днес да си купя нещо с парите, които имам, защото утре с тези пари ще мога да си купя по-малко и по-некачествени неща... Ако няма икономически растеж финансовата пирамида ще се срути с гръм и трясък. Не може обаче да има безкраен ръст на крайна планета! Затова човечеството стигна под кривата круша. Разните "пландемии" са само камуфлаж за икономичската и финансовата криза. Биткойн променя начина на мислене и модела на потребление. Защо да купувам нещо днес, което не ми е особено необходимо ако утре със същите тези биткойни ще мога да си купя много повече и много по-качествени неща!

Котенцата са трафик по мрежата на една от алтернативните криптовалути!  :)

eppoист

Поздравявам всички форумци с настъпващия празник!

Това, което се случи последните няколко дни всъщност е нещо много хубаво за пазара на криптовалути... В много от нас неприличния растеж на някои алткойни, които имат за актив само един кух лозунг не можеше да не предизвика възмущение. Именно раздутата капитализация на алткойн пазара е пречка за растежа, Елон ще ме извинява, и стои като къмък на шията на Биткойна и го тегли надолу. Възможни са още натискания на пазара, които ще доведат до обезценяване на алткойните спрямо Биткойна.

Но слава Богу, нещата следват своята логика... Малко след Нова година писах, че ключовото ниво всъщност не е 20К, а 30К, което е пробито и надали повече ще има връщане на Биткойна под това ниво. Оттук нататъка, живот и здраве в следващите месеци или по рано следва нивото 60К и след не много пробив на ново ключово ниво от 120К

Пп. Съвети не давам всеки има глава на раменете си