Ах, истина е това да.
В САЩ действително е нормално да стартираш живота си със заем от порядъка на 50, 100 хиляди долара.
...лукса да не успееш.
То баш това е, успехът е последствие от множество неуспехи. Интересно, благодаря за статистиката.
Иначе няма нищо лошо в заема, лошото е когато от централно място се определя лихвата. Всъщност точно това убива предприемачите, намаляват лихвата ти бачкаш, бачкаш, създаваш реални неща, после идва контракцията увеличават лихвата и ти обират извършената работата, а бизнеса ти влиза в несъстоятелност.
Горното още веднъж доказва, колко пагубна е заварената финансова система, чиято пирамида зависи изключително от разширяване на основата от финансово зависими индивиди по пътя на заробващите заеми.
Измислили са си пирамидата много добре. Нищо де, Сатоши малко подсечка им направи. Първата фаза е налице, да си освободим парите. Да видим как ще добутаме нататък. Аз изхождам от това че всичко е илюзия (целия ни свят). Всичко са идейни форми, парите са просто идея, която е узурпирана от централните банки. Парите са една логична социална технология подпомагаща обмена, толкоз, нищо сложно. Имали сме нужда от пари, защото бартера не работи и не решава проблема "искам твоето", но ти "не искаш моето", тогава бой да ти го взема. Парите са ни дали мир, поне за един период.
Как се наричат хората, които на улицата ти продават неща, които нямат?
Аз не смятам да търгувам по места където не се върти реална монета. Видях, че си публикувал делта сток, там пак нямат монета, а залози нагоре/надолу с фиат, както и адмирал, както и бенчмарк.
Тия измамниците от улицата искат да контролират пазара, обаче пазара не е мрежата, което мисля не разбират.