Биткойн скочи до рекордните $6400 след съобщение от най-големия борсов оператор

Започната от Paladin, Октомври 31, 2017, 08:51:50 PM

« назад - напред »

Paladin

CME Group Inc. , най-големия борсов оператор, планира да представи биткойн фючърси, които може най-после да направят професионалните търговци и инвеститори да гледат насериозно към криптовалутите.

Това съобщение накара Биткойн да скочи до рекордни $6400.

Фирмата базирана в Чикаго – един гигант в размяната на продукти включващи фючърси на S&P500, петрол и злато – иска да представи договорите до края на годината според изявление във вторник.

Големите инвеститори са предпазливи с това да се влючат в дигиталните валути като биткойн, защото е трудно да се намери ликвидността, която трябва за да правят големи сделки, които показват разлика в тяхното представяне. Пазар със стабилни деравити може да помогне за облекчаването на проблема като дава инструмент на маркет-мейкъри да хеджират позициите си.

Това решение идва като изненада в този момент. Точно преди месец президента на CME Браян Дъркин направи следното изказване в телевизията на Блумбърг ,,Найстина не виждам да правим фючърс договори в близкото бъдеще." Миналата седмица главния изпълнителен директор на CME Тери Дъфи каза , че ,,CME може да бъде доста сполучлив в крипто света, ако решат да тръгнат в тази посока."

CME последва друг борсов оператор базиран в Чикаго на име Cboe Global Markets Inc. , в анонсирането на планове за биткойн фючърси. Cboe иска да направи своят продукт да се търгува до края на първата четвъртина на 2018.

Биткойн.БГ

Биткойн няма нужда от Уолсрийт, но Уолтсрийт има нужда от Биткойн. Ще се опитат да манипулират цената му по същият начин, както правят със златото и среброто.

AlximikA

Два въпроса:
1. Как манипулират цената на златото и среброто?
2. Биткойн подлежи ли на такава манипулация ?

Биткойн.БГ

Цитат на: AlximikA - Ноември 01, 2017, 01:15:17 PM
Два въпроса:
1. Как манипулират цената на златото и среброто?
2. Биткойн подлежи ли на такава манипулация ?

Референтната цена на златото се определя на Чикагската стокова борса. Когато обаче, настъпи падежът на фючърсният контракт вие нямате право да получите златото, което сте закупили. Забранено е по договора за условията за търговия. Ако сте на печалба получавате разликата между покупна и продажна цена в долари. Ако сте на загуба трябва да покриете разликата пак чрез плащане в долари. Ето защо е придобил гражжданственост израза хартиено злато. С други думи, продавачът на злато няма никакво задължение да има злато. Трябва само да има долари да плати ако случайно цената на златото порасне. Ако обаче, можеш да си печаташ долари когато ти трябват, така можеш да продаваш злато колкото си искаш. Което се и случва на практика.

Другият номер е тъй нареченото пре-ипотекиране. Едно и също злато дадено на отговорно пазене в хранилище се преотдава като залог многократно. А го дава на Б, Б го дава на В, В го дава на Г и т.н. Но едновременно А, Б, В и Г го осчетоводяват в балансите си като собственост. Така едно и също физическо злато на хартия вече става 4 пъти повече от физическото. Трудно се открива точно кой е собственика! Златото, което България изнесе в Лондон си се води по баланса на БНБ, но на практика вече е в някой азиатски трезор.

Има легенди за това, как по подземниите тунели между сградите на Федералният резерв и Родшилдовата банка в Ню Йорк се преместват палети със златни кюлчета, когато предстои една или друга ревизия. Тези сгради са една до друга.

Има труднодоказуемо споразумение между учстниците в световният финансов олигопол да държат златодобивните компании на 2-3% печалба.От една страна да продължават да добиват злато, а от друга да са твърде слаби за да бъдат конкуренция на печатарите на цветни хартишки. Ако сравните графиките на нефта и на златото от 100 години насам ще видите, че те са в практически паритет - 2 грама злато за 1 барел нефт. Нефтът е основната стока на нашето съвремие. Всичко около нас на практика е нефт или производни на нефта. Включително и храната, която ядем.

Среброто е много по-малък пазар от златото. Много по-лесен е за управление. Среброто е единствеата категория актив, чиято цена не се е повишила за последните 35 години въпреки чудовищата парична инфлация за това време отразена в другите категории активи. Причиата е, че цената на среброто се използва за допълнителна котва за цената на другите ценни метали.

При Биткойн не може да има никакво колебание, кой е собственика. Затова преотдаване или пре-ипотекиране за да се заличат следите на истинският собственик няма, как да има.

Тази година започна търговия на злато на Шанхайската борса. За разлика от Чикагската там има реална доставка. Китай измести САЩ като най-голям вносител на нефт и налага търговията на нефт в цени в юани. Съчетанието на на нефтените цени в юани и конвертируемостта на юана в злато помагат на петроюана да измества все по-ускорено петродолара.

Наблюдаваме цените на златото в Шанхай и в Чикаго. Когато ножицата започне да расте да знаете, че следва неизбежен силен трус в световната финансова система!

AlximikA

Това което си написал, напълно кореспондира със статията на Иванджийски:
"Аферата с фалшивото злато, колосалната мистификация с волфрамовите кюлчета. Това може да е аферата на ХХІ век, въпреки че е започнала през 80-те и 90-те години на ХХ ... "
http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=267&aid=20 (Issue 267, September 2017)

Казваш, че ще се опитат, но те не си ли дават сметка ,че няма как да манипулират цената на Биткойн по начина по който манипулират цената на златото и среброто ? На какво се надяват...

Dr. Chaos

Интересно, аз знам че манипулират цената на златото но не знаех какъв е точно юридико/счетоводния механизъм.

За мен уол стрийт е символ на измама и тази новина дори ми е неприятна.

А по отношение на повишението на биткойн, изобщо не смятам че е от тази новина. Новините обикновено са просто "извинението" за случващото се. Когато биткойн направи нормалната си 30%, 40% корекция пак ще има "новина" от сорта на "олеле, малеле биткойн миньорите пренасочиха мощност към биткойн2Х, мемпула е задръстен, трансакциите минават след месец на опашка. Край, апокалипсис !".

Един път се опитаха да изманипулират пазара през 2013, опитаха се да сринат доверието, но ето ни тук и днес. Пак ще пробват. Да са живи и здрави банкстерите и лакейте им, щот зарад тях има биткойн.