Това ще е моята първа прагматична тема
Имам магазин за хранителни стоки и мисля ,че е крайно време...
Още от средата на 2014г. се опитвам да обясня на производителя на складовият ми софтуер, че най-оптимално е той да напише нужният модул за да е най-лесно и за мен, и за клиентите.
http://forum.microinvest.net/viewtopic.php?t=13024Уви, времето тече а моите пари са в обръщение и не са биткойн
Поради тази причина реших ,че няма да чакам Микроинвест да узреят а ще направя сам каквото мога за да започна да въртя биткойн.
За клиентите пазаруващи с биткойн ще има 10% отстъпка в началото а после ще я намаля до 5%. (маркетинг)
Ако аз си работех в магазина би било много лесно... но там работи "леля Пенка" !
Ето как виждам нещата:
1. Сваля се цялата верига.
а/ Леля Пенка трябва да види потвърждение на превода и сумата която е преведена(би било добре да е в лева но може и в евро). Как и къде ще се види това... нямам идея! Леля Пенка не трябва да има достъп до портфейла, тя следва да е само наблюдател.
2. Слага се голям плакат с QR код на стената.
а/ Разчитаме ,че клиента ще преведе точната сума... Таксата за транзакция как ще я знаем колко е за да калкулираме правилно колко биткойна да се пратят ?
Знам ,че интегрирането по този начин е архаично, но ако имате по добри предложения съм целият в слух
Икономическата обосновка е следната:
Аз малко по малко ще започна да създавам буфер в биткойн. Тренда е възходящ и се предполага ,че колкото повече време стискам буфера толкова по-голяма ще е печалбата от него.
В цената на стоката имам надценка, което значи, че ще купувам биткойна на по ниска цена от пазарната.
Клиентите ще са доволни, защото вместо да плащат такси за разкешване на процесорите ще могат директно да пазаруват с отстъпка!
Натрупаният буфер мога да продавам с +% като сложа битомат в магазина или като науча "леля Пенка"
Ако има по интелигентен начин ще се радвам да чуя