Onecoin: или още нещо за клингонската парична система на планетата Клингон

Започната от Биткойн.БГ, Май 16, 2016, 08:29:56 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

В култовият научнофантастичен филм "Стар Трек" не е описано особено подробно, каква е валутата на клингонците. Знае се само това, че е наречена Дарсек /Darsek DarSeq/. Има и още една валутна единица, по всяка вероятност за кредити наречена Клингонски Дек /Klingon DeQ/.

Методът е добре известен:
Вземат се няколко модерни термини и под тях се скрива същинският бизнес стар колкото света - да се отделят балъците от парите им. В този случай се вземат нови модерни термини като "крипто-валута", "копаене на крито-валути" и съответно "койн". Използва се инстинктивният страх у всеки регулаторен орган да не покаже невежество при боравенето с тези нови и ултра модерни термини. Ето защо обикновеният чиновник не би рискувал с лека ръка да набеди нещо за пирамида ако някой обяснява пирамидата с такава терминология.

Бизнесът е добре известен:
Е, поне от няколко години... Заобикаляне на капиталовите ограничения при износа на капитали от развиващите се държави и най-вече от Китай, като най-апетитното парче от тортата. Първенците в прането на китайските пари са в Лондон и Вашингтон. Лошото е, че нашенци са назначени за бушони... Особено горещ е пазара на недвижими имоти в Лондон, където е основната перачница на крадени пари към момента. Китайската централна банка обаче даде суров урок на много милионери с розови милиардерски сънища. Девалвацията на юана ще стане тогава, когато банката пожелае да стане това и по начин определен от нея, а не от външни фактори.

Извод:
Вместо onecoin за целите на бизнес начинанието по-подходящо би било тази набедена "крипто-валута" да е била наречена onedeq или onedarseq.

---

Доктор Ружа и пазаруването на имоти от нищо

OneCoin определено не успява да разсее съмненията, което е особено ключово, ако основният ти бизнес е валута, чиято основна стойност би трябвало да идва от доверието в нея. За недоверието си има различни основания. Пред това да изтеглиш и да превърнеш своите onecoin в друга валута има всевъзможни пречки и тя практически не може да се търгува извън системата на самата компания на някоя от борсите за дигитални валути. И докато OneCoin обявява, че вече ще приема bitcoin, за да могат клиентите й да си купят от нейните пакети, даващи възможност на желаещите да копаят дигитално злато, обратната процедура си остава невъзможна. Въпреки обещанията на компанията, че ще има възможности за реални плащания и че тя ще се приема от реални търговци, това постоянно се отлага. "Търговската програма е ключова част от нашата стратегия. Планираме пилотни проекти в края на годината (2016) или в началото на следващата (2017)", коментираха от OneCoin пред "Капитал". Само преди година обаче компанията заявяваше срокове до края на 2015 г. При липсата на търговия и на реална употреба е трудно да има доверие и в обявяваната цена на криптовалутата.

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/05/13/2759325_doktor_ruja_i_pazaruvaneto_na_imoti_ot_nishto/