Пример за некомпетентно оплюване на личност и между другото на Биткойн (2 в 1)

Започната от Биткойн.БГ, Септември 26, 2017, 03:27:29 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Въможно е колегите от ФрогНюз да не знааят, че са подведени от псевдоспециалист по Биткойн - нашенец живеещ в Канада, както се е описал. Става въприс за следната статия:

Пеевски ,,краде" от компютрите ви, за да копае криптовалути*

https://www.frognews.bg/novini/peevski-krade-kompiutrite-kopae-kriptovaluti.html

Компютърът на "специалиста" от Канада е заразен с троянки кон тип "DNS-Changer". Различните антивирусни фирми имат различно наименование за този вирус. Заявките на неговият браузър се прихващат и се изпащат към фалшив DNS сървър с удостоверителни права. Обикновено браузърът отваря заявената официално страница, но заедно с това отваря друг прозорец с произволни сайтове платили си за рекламата или направо злоумишлени сайтове с цел да се възползват от стара версия на Java инсталирана на атакувания компютър или атакуване на Java виртуалната машина на браузъра с предварително отслабени настройки за безопасност. Затова се и затормозява процесора на компютъра на посетителя.

Ако забележите такова поведение на браузъра е добре да аправите пълно сканиране на компютъра с антивирусен пакет от доказала се с годините антивирусна фирма. Препоръчвам Касперски Лаб:

https://www.kaspersky.com/downloads/thank-you/free-virus-removal-tool

Сам по себе си coin-hive не е опасен от системна гледна точка, но той променя настройките на всички браузъри и позволява инсталиране на по-сериозни зловредни програми тип троянски коне и червеи, които могат напълно да съсипят операционната система. Ето защо, трябва първо да проверите дали нямате по-сериозна зараза, като сканирате изцяло паметта и файловата система с помоща на приложения, като посоченото по-горе.

Това сканиране ще изтрие нежелани записи в регистъра на вашия компютър, но няма да реши проблема с пренасочването на заявката от браузъра ако не нулирате настройките на вашия браузър и не ги възстановите до ниво "по подразбиране". Такива са били при първоначалната инсталация. Ето от тук можете да се ориентирате, как става за всеки конкретен браузър:

https://www.youtube.com/watch?v=fs8h910UW1o

Ако ползвате Opera това става много лесно, като изтриете изцяло директориите в които е личната конфигурация и кеша. За вашият компютър можете да ги видите от менюто Help ->  About Opera в описанието на пътеките за Profile: и Cache:

Надявам се горното да е полезно за всички, които имат такъв пролем, който по принцип няма нищо общо с Биткойн.