Казейшъс биткойн монети (Casascius physical bitcoins) покупко-продажба и търгове

Започната от Биткойн.БГ, Август 30, 2017, 01:45:18 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Това са физически биткойн монети, при които тайният ключ в съкратен формат от 30 символа е скрит под защитена холограмна лепенка. Сечаха се в периода 2011-2012 година. Издател на монетите е Майк Колдуел (Mike Caldwell, Sandy, Utah, USA) известен под псевдонима Казейшъс (Casascius). Спря да ги издава през есента на 2012 година, защото американското правителство заведе съдебни дела срещу него за издаване на незаконни парични знаци. Така или иначе много често средствата за масова информация и досега използват изображения с тези монети в заглавията на своите статии за биткойн. Повече подробности за тези монети може да прочетете тук:

https://en.bitcoin.it/wiki/Casascius_physical_bitcoins

През 2012-та година подарих доста от тези монети на роднини и приятели. Предупредих ги да ги пазят, защото след няколко години ще поскъпнат многократно. Излишно е да споменавам, че отношението на различните хора към казаното от мен бе в много широки граници от напълно сериозно през неподправено любопитство или безразличие до неприкрита насмешка. Някои от тези монети най-вероятно са изгубени или похабени поради недооценяване на стойността на подаръка. Впоследствие някои от хората искаха да си купят още, но бе невъзможно. А други казаха, че ще ги продават ако стигнат няколко хиляди лева. Откривам тази тема нарочно за тях.

Ако искате да продадете или да си купите от тези монети, пробвайте първо с обява в тази тема! Разбира се, винаги може да пробвате чрез търг в eBay, но не всички имат достатъчен опит с този пазар и винаги има възможност да "изгорят" ако попаднат на изпечени мошеници. Тъй като eBay са собственици на PayPal, за които Биткойн е пряка и непосредствена заплаха, не очаквайте някакво разбиране от тяхна страна при възникване на спор между купувач и продавач.

Разполагам със списък с явните ключове на всички монети, които съм подарявал и мога да съдействам при покупко-продажби между непознати лица.


Paladin

Купувам бронзова Казейшъс биткойн монета с деноминация от 1 биткойн. Плащам 1,05 биткойна по ваш биткойн адрес. Така ще можете да продадете получените биткойни срещу левове наведнъж или на части, където поискате и когато поискате,

Моля, направете сннимки на монетата от близко разстояние и от двете страни и ги пуснете тук или ми ги пратете на лични. Ако монетата е добре съхранявана във вакумна капсула или плик и не е потъмняла съм склонен да платя допълнителна премия.

pinkoff


pinkoff


Биткойн.БГ

Цитат на: pinkoff - Октомври 30, 2017, 11:02:43 AM
Продавам биткойн монета. Прилагам снимки.

Добре дошли във форума, pinkoff. Може би е добра идея ако същевременно изпратите лично съобщение на Paladin.

Можете в една и съща дописка да прикачите няколко файла. Не е необходимо за всеки прикачен файл да правите нова дописка в темата. Осве това, като щракна върху изображението, не мога да видя 5-те символа под прозрачната част на лепенката. Може би снимката не е правена в достатъчно високо разрешение за да личат ясно подробностите?
Paladin

Здравей Pinkoff!

Заинтересован съм от твоята монета. Ще ми трябват символите на гърба на монетата за да я проверя. Моля те направи нови снимки на монетата и ги качи тук за да може да се видят символите на гърба, ако не може да ги фокусира камерата ти, защото те са доста дребни, просто напиши на ръка :)

Биткойн.БГ

Възможно е пинкоф да не е могъл да прикачи файлове с по-голямо разрешение поради моя вина. Настройките за прикачените файлове са били с твърде малък размер. Направих някои промени, които всеки трябва да има предвид, когато прикача файлове.

Разрешени разширения на файловете - doc,gif,jpg,mpg,pdf,png,txt,zip
Ако имате желания за други разширения, пишете ми на лични!

Максимален размер за прикачен файл - 4000 кб
Максимален брой на прикачени файлове към една дописка - 4 броя
Максимале размер на всички прикачени файлове към една дописка - 16000 кб


pinkoff

Привет, Paladin!
Не ми се получава ясна снимка, особено с тези ограничения. Символите са 1CSnPmSD. Оставам на линия. Весела вечер!

Биткойн.БГ

Цитат на: pinkoff - Октомври 31, 2017, 08:19:32 PM
Не ми се получава ясна снимка, особено с тези ограничения.

Здравейте, pinkoff. Ако ми кажете, кои точно ограничения ви пречат ще ги премахнем или променим!

По въпроса с монетата. Да, имам я в списъка с пълният и адрес. Сами може да си проверите и тук:
http://www.casascius.com/fulllist.txt

След като отворите страницата идете в панела за управления на браузъра и потърсете поредицата от символите в отворената страница чрез Edit => Find.

Покритието на монетата може да се види тук:
https://blockchain.info/address/1CSnPmSDNFgUXA3EbdV8X2qNLmnZH9WdFN

Ако pinkoff или Paladin имат въпроси към мен оставам на разположение тук в темата или на лични.


Paladin

BitcoinBG ще е гарант по сделката. Трябва да направите две неща едновременно:
1. Да предадете монетата на него.
2. Да ми изпратите вашият биткойн адрес.
Когато той ми потвърди, че монетата е у него и е в добро състояние аз ще ви преведа биткойните  и след превода той ще ми предаде монетата.  :)

pinkoff

Налага ми се пътуване извън София, да свършим работата в неделя, или понеделник

AlximikA

Тази монета не се ли продава на загуба? Все пак тя съдържа не само Биткойн но и Биткойн кеш, и Биткойн голд! Цената на кеш е почти 9% а цената на голд почти 2% от цената на Биткойн, следователно пазарната цена на монетата към момента е 111% от цената на Биткойн. Номизматиката и потенциалната наличност от твърди вилици изобщо не я калкулирам...

Paladin

Цитат на: AlximikA - Ноември 02, 2017, 08:27:56 PM
Тази монета не се ли продава на загуба?
Има само един начин да разсееш това съмнение. Дай на пинков по-висока цена от моята!

AlximikA

Тази монета е истинско съкровище! Нямам пари, иначе щях да те надцакам веднага.

Биткойн.БГ

Цитат на: AlximikA - Ноември 02, 2017, 08:27:56 PM
Тази монета не се ли продава на загуба? Все пак тя съдържа не само Биткойн но и Биткойн кеш, и Биткойн голд! Цената на кеш е почти 9% а цената на голд почти 2% от цената на Биткойн, следователно пазарната цена на монетата към момента е 111% от цената на Биткойн. Номизматиката и потенциалната наличност от твърди вилици изобщо не я калкулирам...

За да се използва добавената стойност от алтернативните биткойни трябва да се разпечата монетата, да се прокара тайният ключ в биткойн портфейл поддържащ алтернативните биткойн вериги, да се преведат на борсата и да се продадат срещу биткойни. В момента, в който разпечатате монетата нумизматичната стойност се губи. Така че, трябва да се избира или нумизматичната стойност или добавената  стойност от алтернативните биткойни. Едното изключва другото.

Цената на една стока се определя от този, който плаща най-скъпо. Ако някой смята, че цената е ниска трябва да предложи повече. Това е и целта на тази тема. Да се получи наддаване ако има повече от един купувач. Ако няма други купувачи означава, че това е справедливата цена.

Не трябва да се забравя и един друг момент. Дори при запечатана монета има един човек, който е знаел тайните ключове на всички монети, когато са били сечени. Това е издателят Майк Колдуел. Самият той описа в подробности, какво оборудване и софтуер е използвал при производството на монетите и как го е унищожил. Също така обяви, че е унищожил всички тайни ключове. Колекционерите трябва да разчитат на това. Аз лично нямам никакви основания да се съмнявам в неговата почтеност, предвидливост и благоразумност. Все пак, трябва да се има едно на ум. Правителството на САЩ заведе дело сещу него и не се знае, на какъв натиск е бил подложен през това време.