Казейшъс биткойн монети (Casascius physical bitcoins) покупко-продажба и търгове

Започната от Биткойн.БГ, Август 30, 2017, 01:45:18 PM

« назад - напред »

AlximikA

Тъкмо това разисквах с приятел по телефона и щях да питам каква е гаранцията,че създателя няма списък с ключовете на изсечените монети.

Номизматичната стойност изчезва в момента на "разпечатването" на монетата. До тогава тя е част от ликвидната и в съвкупност с пазарната. Поне според мен.
Хипотетично ако утре Биткойн Х струва 120% от цената на Биткойн... Нима това няма да е част от стойността на монетата?

Биткойн.БГ

Днес получих паричката от pinkoff. Потвърждавам, че е в добро състояние. Той трябва да изпрати биткойн адреса си на Paladin за да му бъдат преведени 1,05 биткойна.

В добавка ще кажа следното.

Всеки, който няма никакъв опит в Биткойн трябва да започне с много малка сума. Да отиде, да речем, до битомата в Интерпред и да си купи биткойни за 20, 30 или 50 лева. Да ги получи в биткойн портфейла си и след това да ги преведе на друг биткойн адрес. Защо не, направо да ги продаде срещу левове в някоя от биткойн борсите в България, която си избере. Така ще придобие опит и в последствие ще може да го прави с по-големи суми. Разбира се, още по-добре би било преди да предприеме каквото и да е да се опита да "загуби" всички пароли от портфейла си и да го възстанови само от посявката от 12 или 24 думи, която не трябва да губи при никакви обстоятелства!

Не знам, не мога, не се получава, не става, нямам време сега, забравих си паролата, мъчно е... такива приказки не трябва да се чуват! Все едно някой преди 15-20 години да ти поиска адреса на електронната поща за да ти изпрати съобщение и ти да му кажеш, че нямаш такъв, защото Интернет е балон и затова предпочиташ да използваш писмо в плик с марка чрез местния пощенки клон.

Преди 15 години, когато някой не можеше да използва електронна поща му се казваше, че е функционално неграмотен. След 5 години функционално неграмотни ще са хората, които не могат да използват биткойн портфейли!

Ако някой от страните по сделката има някакви конкретни технически или по-общи въпроси, оставам на разположение на лични или тук в тази тема.


Биткойн.БГ


Paladin

Чаках pinkoff да ми прати адреса. Преди около час пратих биткойните за които се бяхме разбрали. Моля pinkoff да потвърди когато ги получи. :)

Биткойн.БГ

Получих съобщение от pinkoff, с което потвърждава, че е получил превода. Останах с впечатление (може и да греша), че той не желае сам да потвърди това в темата и аз ще се съобразя с тази негова труднообяснима "срамежливост". Предполагам вече няма пречки да предам монетата на Paladin? Това, разбира се, е риторичен въпрос.

Paladin

Монетата е у мен. Благодаря на пинкоф за сделката. Надявам се той също е останал доволен. Благодаря и на БиткойнБГ за безвъзмездната помощ и посредничеството. Ако някой има монети за продаване нека заяви в темата или да ми изпрати лично съобщение. :)

BTC2017

Здравейте

Отварям темата за Casascius физически биткоин монети, тъй като бих желал да закупя няколко бройки, с различни номинали - незаредени. Може да бъдат и на други производители до 2018 година.
Надявам се да има запазени такива.
Тел: 088750xxxx

Успех на всички

Биткойн.БГ

Цитат на: BTC2017 - Април 02, 2023, 08:56:47 AM
Здравейте

Отварям темата за Casascius физически биткоин монети, тъй като бих желал да закупя няколко бройки, с различни номинали - незаредени. Може да бъдат и на други производители до 2018 година.

Привет, BTC2017. Добре дошли във форума!

Първите серии физически биткойн монети на Казейшъс се доставяха със залепена холограмна лепенка и едва след като получателят потвърди, че ги е получил по пощата те бяха зареждани с биткойни от Казейшъс. В последствие той премина на множествени подписи, където се използваше множествен подпис заложен първоначално от самия получател. Така никой друг освен първоначалният купувач не можеше да ги похарчи чрез превод в блокверигата.

https://en.bitcoin.it/wiki/Bitcoin_Address_Utility
https://github.com/casascius/Bitcoin-Address-Utility

Може би трябва да уточните дали под незаредени разбирате неразпечатани и незаредени или разпечатани и изхарчени?

https://bcmint.com/blogs/news/history-of-physical-bitcoin

Препоръчваме да не слагате чувствителни лични данни, като номера на телефони, Затова си позволих да редактирам списания от Вас телефон. Моля, използвайте системата за лични съобения във форума ако се налага да разменяте лични данни с останалите ползватели на форума.