BTC-E.com втори ден е затворена за "непредвидено" обслужване на страницата

Започната от Биткойн.БГ, Юли 26, 2017, 11:39:58 AM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

BTC-E.com е една от най-големите и най-стари борси за криптовалути. Клиентите им от вчера нямат достъп до сметките си и съвсем закономерно започват да се разпространяват непотвърдени слухове за откраднати голяма сума биткойни в размер на 66 000 биткойна равняващи се приблизително на 142 милиона евро по текущия курс.

През Август миналата година от друга голяма борса Bitfinix бяха откраднати 1/3 от клиентските биткойни. Те успяха да се възстановят благодарение на спекулативен залог в полза на поскъпване на биткойн. Сегашните проблеми на BTC-E по всяка вероятност са свързани с приближаващата дата 1-ви Август. Заради очакваното разцепване на веригата повечето участниции бяха посъветвани да си изтеглят биткойните от борсите. По този начин онези биткойн борси, които от години криеха факта на откраднати биткойни и оперираха досега чрез частични резерви, са изправени пред  "деня на истината". Независимо, че другата седмица няма да имаме резцепване на блокверигата, резките движения в цената а биткойн ще са причинени от други фактори.

Може да следите официалните обяснения от борсата и непотвърдените слухове от тези връзки:
https://twitter.com/btcecom
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/6pkjny/and_while_btce_is_down_some_169m_bitcoin_fortune/

Още нещо от тази сутрин, което може да е свързано или с BTC-E или с подозрителното "доброволно" затваряне на BITMIXER:
http://nationalpost.com/g00/pmn/news-pmn/russian-wanted-in-us-caught-in-greece-for-money-laundering/wcm/03e483a4-1421-4840-9eb3-9e642a140415?i10c

И връзката на описаното по-горе със "самоубийството" на основателя на AlphaBay в Тайландски затвор:
https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/07/18/suspected-alphabay-founder-dies-in-bangkok-jail-while-online-black-market-remains-closed/

---

Вече е сигурно, че е арестуван Александър Винник. Той е един от администраторите на BTC-E. Явно тази борса няма да отваря скоро ако изобщо отвори някога... Затова още веднъж да напомня! Никога не дръжте големи суми в биткойни по борсите. Ако купувате теглете си ги веднага след покупката. Ако продавате продавайте веднага щом ги преведете по сметка в борсата!

Предполага се към настоящият момент, че движението на 66 000 биткойна не е кражба, а действие от страна на другия администратор, който е сменил адреса на студеното хранилище за да нямат достъп разследващите до биткойните посредством арестувания.