Биткойн борсите не могат да се справят с наплива от нови клиенти

Започната от Биткойн.БГ, Май 20, 2017, 11:23:48 AM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

Най-използваните от европейците биткойн борси, като Кракен и Битстамп обявиха, че просто не могат да поемат лавината от нови клиенти. От Битстамп дори обявиха, че временно преустановяват поддръжката на клиенти по телефона за да пренасочат персонал към отделите за регистрация и удостоверяване на самоличността на новите клиенти. От Кракен също обявиха, че организационната им инфраструктура не е достатъчна за да поеме всекидневно увеличаващите се брой искания за откриване на нови сметки. От най-голямата борса за търговия само на криптовалути, Полониекс, също обявиха че от Януари насам заявките за нови регистрации са се увеличили с 640%.

---

INCREASED DEMAND

As digital currencies continue to gain in popularity, the increase in the number of new traders on exchanges like ours can exert significant pressure on the customer service team. Our duty to fulfil our compliance obligations also means that there are limits as to how much of the onboarding process can be automated, which imposes additional demands on our staff.

As you might expect, this recent spike in popularity has led to us receiving significantly higher numbers of customer support queries and verification requests. We have therefore acted quickly in order to maintain our high levels of customer service, which has involved the onboarding of additional support staff. Alongside this, we have developed and will implement a system to expedite the resolution of these issues over the long term.

https://www.bitstamp.net/article/increased-demand/

AlximikA

Възможно ли е да направим борса в БГ която да листнем на БФБ ?
Какви биха били ефектите...
Това е една от много идеи, които ми се въртят в главата и за която търся съмишленици :)

Поздрави

Биткойн.БГ

Цитат на: AlximikA - Май 21, 2017, 03:19:10 PM
Възможно ли е да направим борса в БГ която да листнем на БФБ ?
Какви биха били ефектите...
Това е една от много идеи, които ми се въртят в главата и за която търся съмишленици :)

Поздрави

Виждам че много идеи ти се въртят в главата и средният им живот е 2 седмици. Започнахме от крипто-банки, минахме през хазарта, подобрихме избирателната система и сега вече сме на крипто-борси.  :)

И сега има 4-5 борси в България, които си работят. Кое ще е по-различното, което ще предложим и защо трябва да е листната на БФБ-то?


AlximikA

Честно казано, идеите при мен са вид диагноза :)
Но като се замисля е по притеснително ако човек няма идеи!
Дълбоко се лъжете ,че "всяко чудо е за 3 дни"!
Всяка една от споделените с вас идеи търпи своето развитие :) Умишлено не съм възстановил темата с банката за да не запушвам форума... Но като стана на въпрос и понеже идеите узряват с времето, имам един въпрос свързан не с банката а с базовиат доход: Към момента БТЦ е нефункционален за мокроразплащания... ужасно бавен и трагично скъп! Как този проблем ще бъде решен според вас? Аз мисля ,че е удачно да се създаде свързана верига която функционира със стойността на биткойн... поставяйки го в борд. А токените които ще емитира веригата да функционират с вградена отрицателна лихва от инфлация която да компенсира дефлационните отклонения на БТЦ!В тази валута микропреводите трябва да са бързи и безплатни! Тази валута може да емитира базов доход от вградената инфлация! Та по въпроса... кое осигурява сигурността на преводите в една свързана верига с веригата на биткойн ?

По новата тема... борсата:
По различното което ще предложим са битоматите... ха сега де :) Нуждата да я листнем е като нуждата от пари за да реализираме проекта... отделно ,че акционерите на една такава борса реално ще са реализирали своите светли пари от системата на Биткойн!Е да.. няма да са инвестирали във фонд!