Братята Уинкелвос и техният Биткойн борсово-търгуван фонд (БТФ)

Започната от Биткойн.БГ, Октомври 20, 2016, 01:34:04 PM

« назад - напред »

Биткойн.БГ

След близо 3-годишно ходене по мъките братята Уикелвос /Winklevoss/ са на път да получат разрешение от американската комисия по ценни книжа и борси да листнат за търговия на Ню-Йоркската фондова борса първият борсово-търгуван фонд /БТФ/ основан на Биткойн. Братята са еднояйчни близнаци известни с това, че са първите инвеститори във Фейсбук и в последствие водиха многобройни дела за авторски права срещу собственика Марк Зукърбърг. Според различни източници те притежават близо 1% от всички емитирани до момента биткойни.

Фирмата State Street ще предоставя на фонда административни и счетоводни услуги. Попечител на фонда ще е Gemini Trust Company, която ще извършва всеки месец "доказателството за контрол" и ще го публикува на страницата на фонда. Тайният ключ свързан с биткойн адреса, на който се държат наличните биткойни собственост на фонда, ще се пази в студено хранилище. Привлечена е и независима одиторска фирма, която от години се е специализирала да работи с начинаещи фирми в областта на цифровите валути и новите парични системи.

---

Winklevoss Brothers Name State Street as Bitcoin ETF Administrator

If approved by the SEC, the Winklevoss fund would be the first bitcoin ETF issued by a U.S. entity.

Investors Cameron and Tyler Winklevoss on Tuesday filed amendments to their proposed bitcoin exchange-traded fund, naming State Street as administrator, according to a filing with the Securities and Exchange Commission.

http://fortune.com/2016/10/18/winklevoss-state-street-bitcoin-etf-administrator/