Промяна новините на форума:

Поставихме Началото... Добре Дошли!

Main Menu
Menu

Покажи публикации

Разделът показва всички публикации, направени от този член. Имай предвид, че виждаш само публикациите, направени в раздели, до които имаш достъп.

Покажи публикации Menu

Публикации - Paladin

#1
В сайта на ГоТена пише код за намаление с 20%. Също така на едно от картончетата, които бяха в кутията на моята готена, има код за 20% - 20MORE . Не знам колко е актуален обаче. За сега съм доволен от антената, мисля че идеята е много добра. Просто трябва повечко хора да си я купят.
#2
Цитат на: AlximikA - Август 23, 2018, 01:33:24 AM
Паладин, разгледах обстойно портфейла който използвам и функция за подписване и верифициране на съобщения не намерих! Означава ли това, че аз нямам възможност да използвам тази функционалност ако не използвам друг портфейл ?

Честно казано, не съм сигурен. Ще трябва да ми кажеш кой портфейл използваш за да погледна. Запознат съм само с mycelium-а, но би трябвало и на други портфейли да има тази опция.
#3
Една доста полезна функция на Биткойн, която не се споменава честно, е функцията за подписване и удостоверяване. В този упътване ще ви обясня как да подпишете съобщение и как да го проверите. Подписа се прави за да може да докажете на някой, че вие сте собственика на даден публичен ключ. Защо бихте искали да направите това? Да кажем, че имате диспут със продавач на когото сте платили с биткойн. Той казва, че не сте му платили правилната сума или че не сте му платили като цяло.  Вие му показвате транзакцията в blockchain.info , но той ви пита как ще бъде сигурен , че това е вашия биткойн? Сега ще ви обясня как да направите това. 


 • Натиснете  Accounts(Сметки).

 • След това натиснете сметката от която сте пратили биткойна. Ще излезнат нови опции отгоре.

 • Натиснете трите точки до CREATE BACKUP. Ще излезнат следните опции

 • Натиснете Sign Message(Подпиши съобщение) . След това натиснете ключа, който сте използвали за транзакцията, най-често той е последния. В случая, понеже портфейла е чисто нов има само един ключ.

 • Ще излезне следния екран където трябва да впишете съобщение. Тук не мога да ви кажа какво точно да напишете, разберете се с продавача.

 • След това ще видите вашето съобщение и опция да копирате сигнатурата към вашия clipboard или да споделите съобщението и сигнатурата.

 • Ако натиснете да споделите ще позволи да пратите съобщението с смс или някое друго приложение. При мен, като собственик на Huawei  телефон, излиза следното -

 • Само като пример ще ви покажа как ще изглежда копираното, ако решите да го пратите чрез смс. Този смс може да се копира и да се верифицира от получателя през неговия портфейл.Какво точно описва това съобщение?
Първо е съобщението, което вие сте вписали. След това е публичния адрес от където сте пратили биткойна и накрая е сигнатурата, която е генерирана. Тя е уникална към адресът и съобщението.

Как да удостоверим съобщението?
 • В Accounts(Сметки) натиснете на трите точки горе в дясно.

 • Натиснете Verify Message(Удостовери съобщение)

 • Ще излезне ново поле в което трябва да копирате цялото съобщение по нагоре. Като натиснете Paste(или Постави) би трябвало да изпише, че съобщението е удостоверено да бъде от адресът.Ако имате някакви въпроси не се колебайте да попитате, ще се радвам да ви помогна :)
#4
Компанията обновява своите условия свързани с услугата за реклами за да може да забрани всякакви реклами за криптовалути(портфейли, съвети за търговия, ICO-та). Тази промяна ще бъде пусната юни 2018.

Скот Спенсър, директорът по реклами в Гугъл, каза "Нямаме кристална топка, с която да виждаме в коя посока върви бъдещето на криптовалутите, но сме видяли достатъчно потенциал за вреда на потребителите, за това бихме предпочели да подходим с голямо внимание."

--------
Google will ban all cryptocurrency-related advertising
The company is updating its financial services-related ad policies to ban any advertising about cryptocurrency-related content, including initial coin offerings (ICOs), wallets, and trading advice,
"We don't have a crystal ball to know where the future is going to go with cryptocurrencies, but we've seen enough consumer harm or potential for consumer harm that it's an area that we want to approach with extreme caution," said Scott Spencer
--------
Можете да прочетете още от тук

В последните няколко месеца видяхме, че страхът на банките се показа на бял свят. Много спряха да правят преводи свързани с криптовалути, а банка в Полша даже плати да се направи негативен ПР за биткойн. Според мен Гугъл прави тази стъпка заради същата причина - създаване на собствена валута за разплащане в бъдещето. Честно казано, не знам как ще се отрази това... Какво ви е мнението?
#5
Всички по света са луднали да копаят биткойн. Хората се опитват да намерят нови и ефективни начини за да копаят криптовалутата и така да забогатеят. По думите на мой познат, който работи в един от главните магазини за компютърни части в България, почти постоянно дават под наем видео карти точно за това да се копае биткойн. В Русия обаче, няколко учени от Саров занимаващи се с ядрени науки, са арестувани след като са били хванати да използват супер компютър за да копаят биткойн. Саров е строго секретна и тежко охраняван руска ядрена научно-експериментална база.


----------------------------

Russian security officers have arrested several scientists working at a top-secret Russian nuclear warhead facility for allegedly mining crypto-currencies.

http://www.bbc.com/news/world-europe-43003740
#6
Още един сайт е публикувал отвореното писмо https://chain.bg/bitcoinbg/bulgarian-bitcoin-association/
#7
Цитат на: BitcoinBG - Декември 15, 2017, 02:35:43 PM
Ще трябва да открия и такава тема. Истерията набира сила по света и у нас. Не ми харесва особено тъй като фирмата "Биткойн България" ще плаща 10 пъти по-големи данъци отколкото миналата година само заради 10-кратно увеличение на курса на Биткойн, но какво да се прави?

През последните дни близки и познати ми задават въпроси за Биткойн, от които ченето ми увисва и остава така за минута-две. Примери:

"Границата за еднократна покупка от биткойн автомата е 4000 лева. Как сега да си купуваме биткойни, след като курса за 1 биткойн е 30 000 лева?"

или

"Реших да си купя Етереум или Лайткойн или XYZкойн, защото при тази цена Биткойн за мен вече е недостижим."

Уважаеми приятели, вземете прочетете нещо преди да гърмите, като новогодишни конфети трудноспечелените си пари! Още в първите няколко изречения за Биткойн би трябвало да прочетете за разликата с обикновените пари. Биткойн не се дели на 100 стотинки, а на 100 милиона "стотинки". Може да си купите и 0,00463253 биткойна, да речем.

Проблемът обаче има и друга много по-забавна страна. Веднъж след като начинаещият разбере за горната особеност на Биткойн, започват психическите терзания. Защо да купувам 0,01 единици от нещо което не разбирам, когато със същите пари мога да си купя 100 единици от друго нещо, което също толкова не разбирам? 100 е по-голямо от 0,01 а двете неща са еднакви... И що са еднакви? Ами, еднакви са щото аз еднакво не ги разбирам...

Има една много съществена разлика, която дори и човек без никакви технически познания може да разбере. Биткойн се конкурира със заварената финансова система. Всички останали алтернативни криптовалути се конкурират с Биткойн!

И въпреки казаното по-горе, ако някой въпрос не ви дава мира не се колебайте. Задайте го веднага! Не се страхувайте, че някой може да ви помисли за глупав! Мен така са ме учили на първото ми работно място преди много години - "Когато става въпрос за пари глупави въпроси няма!"

Този феномен го виждам лично в почти всеки човек, който не е много добре запознат, но иска да отдели някакви пари за да "инвестира". Мислят си, че може да се купи само цял биткойн затова прибягват към етериум и други алткойни. Даже мисля, че това е една от причините да скочат цените на алт валутите в последните 2-3 седмици.
#8
Хайде сега  ;D Найстина ли някой смята, че тези биткойни няма да се присвоят? Въпреки че биткойн в момент гърми здраво от към популярност все още 99%(предполагам) от българското общество даже не знае, че съществува. Перфектният момент за да се "изгубят" тези биткойни е точно сега. 
#9
Монетата е у мен. Благодаря на пинкоф за сделката. Надявам се той също е останал доволен. Благодаря и на БиткойнБГ за безвъзмездната помощ и посредничеството. Ако някой има монети за продаване нека заяви в темата или да ми изпрати лично съобщение. :)
#10
Чаках pinkoff да ми прати адреса. Преди около час пратих биткойните за които се бяхме разбрали. Моля pinkoff да потвърди когато ги получи. :)
#11
Цитат на: AlximikA - Ноември 02, 2017, 08:27:56 PM
Тази монета не се ли продава на загуба?
Има само един начин да разсееш това съмнение. Дай на пинков по-висока цена от моята!
#12
BitcoinBG ще е гарант по сделката. Трябва да направите две неща едновременно:
1. Да предадете монетата на него.
2. Да ми изпратите вашият биткойн адрес.
Когато той ми потвърди, че монетата е у него и е в добро състояние аз ще ви преведа биткойните  и след превода той ще ми предаде монетата.  :)
#13
CME Group Inc. , най-големия борсов оператор, планира да представи биткойн фючърси, които може най-после да направят професионалните търговци и инвеститори да гледат насериозно към криптовалутите.

Това съобщение накара Биткойн да скочи до рекордни $6400.

Фирмата базирана в Чикаго – един гигант в размяната на продукти включващи фючърси на S&P500, петрол и злато – иска да представи договорите до края на годината според изявление във вторник.

Големите инвеститори са предпазливи с това да се влючат в дигиталните валути като биткойн, защото е трудно да се намери ликвидността, която трябва за да правят големи сделки, които показват разлика в тяхното представяне. Пазар със стабилни деравити може да помогне за облекчаването на проблема като дава инструмент на маркет-мейкъри да хеджират позициите си.

Това решение идва като изненада в този момент. Точно преди месец президента на CME Браян Дъркин направи следното изказване в телевизията на Блумбърг ,,Найстина не виждам да правим фючърс договори в близкото бъдеще." Миналата седмица главния изпълнителен директор на CME Тери Дъфи каза , че ,,CME може да бъде доста сполучлив в крипто света, ако решат да тръгнат в тази посока."

CME последва друг борсов оператор базиран в Чикаго на име Cboe Global Markets Inc. , в анонсирането на планове за биткойн фючърси. Cboe иска да направи своят продукт да се търгува до края на първата четвъртина на 2018.
#14
Здравей Pinkoff!

Заинтересован съм от твоята монета. Ще ми трябват символите на гърба на монетата за да я проверя. Моля те направи нови снимки на монетата и ги качи тук за да може да се видят символите на гърба, ако не може да ги фокусира камерата ти, защото те са доста дребни, просто напиши на ръка :)
#15
На 10.10.2017 е имало среща на която Владимир Путин, неговия помощник Андрей Белоусов, управителя на централната банка Елвира Набюлина, подуправителя на централната банка Олга Скоробогатова, финансовия министър Антон Силуанов и управителя на "QIWI" Сергей Солонин са присъствали.

Путин започна срещата с това, че криптовалутите са много актуална тема не само за Русия, а за целия свят, и според него те носят много сериозен риск със себе си, заради това че се издават от анонимен кръг от хора. Според Путин, те могат много лесно да се използват за пране на пари, избягване на данъци или финансиране на тероризъм.

Властите на много страни вече търсят начини да се добавят регулации в законодателството. Той добави, че трябва да се изгради регулаторна среда, която  да защитава интересите на гражданите, бизнесите и държавата. Той завърши началната си реч с "Искам отново да ви припомня, че трябва да се използват предимствата които се предлагат от нови технологични решения в банковата сфера. По същото време е важно да не се създават ненужни бариери, разбира се, а да се предлагат условия за напредък и подобрения в националната финансова система. Имайки в предвид всичко това, нека да почнем дискусията днес."

Законопроектът за регулирането на криптовалутите трябва да бъде внесен в парламента на Русия за обсъждане до края на октомври.

Линк към новината от сайта на кремлин : цък!

------

От това, което разбирам, Русия иска да направи своя собствена криптовалута, която да може да регулира.
Като цяло държавните служители никога няма да признаят, че биткойн е заплаха за фиатните пари, защото ще ги направи много легитимни. Путин използва някои от най-честите използвани аргументи против криптовалутите, които разбира се са пълни глупости. Например:
- Криптовалутите не са регулирани.
Това не е така, защото блокверигата гарантира точно това.
- Те могат да се използват за пране на пари.
Ами не, вече не могат, обаче банките правят това всеки ден.