Промяна новините на форума:

Поставихме Началото... Добре Дошли!

Main Menu
Menu

Покажи публикации

Разделът показва всички публикации, направени от този член. Имай предвид, че виждаш само публикациите, направени в раздели, до които имаш достъп.

Покажи публикации Menu

Публикации - AlximikA

#1
Свободата, Санчо, е на върха на копието!


Поставям това видео защото е рядкост да се намери толкова много филтрирана информация, добре компресирана и подредена постепенно така ,че да се разтвори сама в съзнанието на зрителя ,разкривайки му възможността сам да достигне до изводи, които ако му бъдат казани фактологично биха били приети с ирония , недоверие а понякога и с присмех поради своята "прекалена" конспиративност! Когато обаче фактите говорят как за 5 години над 70% от държавите на планетата ускорено въвеждат дигиталните цифрови НЕ налични пари на централните банки, дирижирани от Давос и координирани от Базел. Смисълът на думата "конспирация" някак сам се променя и то по доста заплашителен начин. Рязко осъзнаване ,че основната функция на политиците и на медиите фактически е диверсия, жонглираща с вашето внимание толкова виртуозно, че да не забележите годината на календара.... а тя е 1984!

Поздравявам всички съфорумци с това пророческо парче на.. най-добрият!
#2
Цитат на: BitcoinBG - Юни 15, 2022, 02:02:00 PM
Преди 2 дни ЕЦБ обяви, че започва да забавя печатането на пари за да се борели срещу инфлацията. Днес свикаха извънредна среща и в момента решават, какво да правят с разпродажбата от вчера на 10-годишните Италиански съкровищни бонове. Няма как едновременно да вдигаш лихвите и да сваляш доходността при съкровищните бонове. Но те са финансови алхимици и ще се опитат да открият финансовия философски камък. Довечера пък е заседанието на Федералния резерв, който има същата дилема.

Да хвана пак да им пиша за ежедневен автоматичен данък съхранение, който ежедневно да преразпределят по-равно между всички... току виж централните банкери зацепят ,че единственият начин да оцелеят в епохата на Биткойн е ако самите им пари изпълняват социална функция.

БиткойнБГ , какво е твоето мнение във връзка с подмяната на Българският държавен Лев с Евро(дигитално Евро) ? Какво е оптималното за гражданите на държавата действие, което БНБ може да предприеме ако беше истински независима, както политически така и олигархично и всякак. (ако този въпрос ти се вижда извън естеството на темата кажи и ще го изместя или го премести ти)
#3
Здравейте, в последно време срещам силно неразбиране ,дори и на "разбирачите", какво е това светкавична мрежа и какъв потенциал крие тя! Самият аз имам много въпроси! Тези от вас които следят форума от отдавна, знаят че за БиткойнБГ няма тайни в Биткойн, както и ,че за него е удоволствие да ни образова... така ,че ви приканвам да задавате своите въпроси смело в този форум!
Ето моите първи въпроси:
Може ли върху светкавичната мрежа да се създават смарт контракти(автоматични договори или интелигентни договори) ?
Задавайки този въпрос на живо(познаваме се с БиткойнБГ) ми беше отговорено с въпроса "Какво е смарт контракт ?" - изпитва ме :) , следователно се чувствам длъжен да се пробвам да дам дефиниция за смарт контракт за да улесня отговарянето на зададеният въпрос, както и самото разбиране на въпроса: Първият договор който един човек(още дете) подписва, това е договора с училището и с обществото. Този договор приблизителен гласи следното, вие(обществото) плащате вместо мен за да се уча, понеже колкото съм по образован толкова по полезен бих бил за обществото. Този обществен договор в момента се сключва общо, тоест данъците се взимат от всички и се разпределят от държавните служители, като първичното разпределение на данъците се случва в парламента чрез гласуването на бюджета, чак после една част от тези данъци отива в министерството на образованието, още по малка част отиват във вашето училище и съвсем малка част отиват към вашите преподаватели!
Как би изглеждало всичко това ако този обществен договор функционираше чрез смарт контракти(автоматичен договори е най-правилно според мен). Когато дете пазарува в лавката и купи вафла за един лев, реално общо 20 стотинки от този лев отиват в държавата защото са данък върху добавената стойност. Всеки потребител закупил вафла ще може в реално време да проследява своите 20 стотинки къде отиват и за какво се харчат! Друг пример: ако ДДС се начисляваше посредством смарт контракт то тогава няма да има нужда на всяко 15-то число да се подават декларации колко е дължимото ДДС а напротив, ДДС-то от всяка продажба щеше автоматично и мигновено да влиза в държавната хазна!
Та за дефиницията какво е смарт контракт, това действие което се активира след като бъдат изпълнени предварително зададени условия. Как би изглеждало ДДС ако се използват смарт контракти ? Предполага се ,че фирмените сметки ще трябва да са публични... та, когато по сметката X има постъпление, то изпрати 20% от това постъпление на следният адрес(държавната сметка за ДДС).
И тн... пример: Ако един потребител закупи 3 или повече билети за кино то веднага да му се преведе още един билет по същият адрес по който са били изпратени предишните билети.
Пример: Ако до определена дата не бъде преведена сумата X или по голяма то тогава спираме да изпълняваме следният код(викане на асансьор , светване на осветлението във входа , отключване на наетият апартамент или хотелска стая) за потребителят който не е платил.
Както виждате функциите и възможностите са безгранични но поне към момента тези договори са под Етериум и другите вериги за интелигентни договори!
И така, начало:
Могат ли да се създават автоматични договори във светкавичната мрежа на Биткойн ?
Може ли да се емитират жетони във СМ на Биткойн ?


п.п
Не помня според правилата на форума дали имах право да слагам линкове в подписа си но ще го изтрия ако съм нарушил нещо!
Децата ми се смяха много когато открих платформата TikTok... намирам тези 3 минутни видеа за доста интересен и функционален метод за предаване на информация, затова започнах да правя видеа свързани с биткойн. Мисля ,че научих много за Биткойн от БиткойнБГ, както и от много други хора и места и това познание е редно да се споделя. Платформата не е монетизирана и слагането на този линк не е с цел някаква изгода а по-скоро е състезание с децата ми за броят последователи :)
#4
Цитат на: MarkLotek - Декември 04, 2021, 03:09:19 PM
Моля да цитирате коректно моят текст и да не подправяте/подменяте повече чужди линкове в този форум!
Надявам се ,че това е недоразумение а не умисъл и няма да се повтори!
Коректният линк на сайта на Омега е: https://omegablockchain.net/
#5
Понеже това е най-обстойната ,поне според мен, статия по темата ще копирам и текста:

https://karamanev.me/digitalni/istorii/satoshi-nakamoto

Кой си ти, Сатоши Накамото?

В Будапеща, близо до брега на Дунава, отскоро има нова, леко кичозна, по интересна като замисъл статуя. Бюст на човек, ,,облечен" с бронзов суичър. Лицето му е толкова фино полирано, че като се приближиш, виждаш... себе си.Статуята, може би сте чули, е на Сатоши Накамото, митичния създател на биткойните. Всеки от нас ли е Сатоши?Той е може би най-голямата легенда, родена от дигиталните времена. Но кой наистина е човекът, създал първата блокчейн мрежа? Защо се скри от славата и от милиардите, които днес биха го направили един от най-богатите хора на планетата?Историята е толкова силна, интересна и замисляща, че си струва да бъде събрана накратко. А ако истинският създател на биткойн чете това... може пък да се развълнува и да ми пише. Съдбата му и всичко, което се случи след като той се оттегли, са толкова шантави, че нищо не би ме изненадало.Бързам нататък, със сигурност ,,Нетфликс" вече готвят сериал по темата.
Сатоши по галоши
Това е една от най-силните истории на нашето време. Споменавана безброй пъти, уж позната, а всъщност с толкова много нюанси, обещаваща да остане загадка завинаги...Сатоши Накамото и Банкси са двамата скрити поп герои на дигиталните времена. Който ги разкрие, ще спечели доста пари... и ще убие малкото останала романтика, която вълнува колективното съзнание.Въпреки това, нека опитаме да го направим. Нека подходим като в класическите криминални сюжети. Да влезем в обувките на Шерлок Холмс (или съвременния му еквивалент, прокурора Гешев). Ще започнем със случката, като разкажем всички обстоятелства. После ще разгледаме уликите, които са събрали за последните години почитателите на Сатоши и медиите от цял свят. Накрая ще разгледаме заподозрените.
Името и розата
2009-а, онлайн се появява поредната алтернативна нова платформа, който обещава, че плащанията, банкирането и финансовият свят като цяло вече няма да са същите. Някой си Сатоши Накамото превежда на своя колега Хал Фини малко виртуални пари, които пристигат, където трябва...Заработил е първият блокчейн, появила се е първата и най-силна до днес криптовалута – биткойнът. Системата се задвижва, ражда се цял нов технологичен свят, на децентрализираните приложения. Предстои през следващите години цената на първата криптовалута да изригва, както нищо преди нея, докарвайки невероятни приходи на умните инвеститори и спекулантите.Всъщност, историята започва по-рано. Работата по проекта официално стартира през 2007-а. Година по-късно за първи път се появява онлайн името, което споменаваме толкова често. През август някой с прякора Сатоши Накамото създава сайта bitcoin.org с помощта на услугата anonymousspeech.com, която позволява собственикът на сайта да остане анонимен.Ето че вече имаме първата улика. От самото начало, който и да използва псевдонима, държи да остане анонимен. Тоест, по-скоро самото име е избрано така, че да носи символика (за която ще стане дума след малко), не е реално, а този, който го използва, изобщо не държи да се показва под светлината на прожекторите.
Копаница
През октомври 2008-а със същия псевдоним е разпратен на избран списък от хора защитен с парола документ. В него се разказва накратко какво ще представлява биткойн, защо начинанието е важно и как е устроена архитектурата на онова, което ще отекне като първия и изключително успешен блокчейн. Още тогава доста хора се учудват, че очевидно им пише японец, но с безупречен английски. Онлайн вече се е изградила, по форуми и различни ранни начинания, нещо като общност, която гледа в една посока.Просто се чака фитилът, който да запали бомбата и неговото име е... знаете кое.На 3 януари 2009 г. е генериран първият, базов блок данни, който застава в основата на блокчейна, като опорния камък на къща. С него са генерирани първите 50 биткойна. Това днес са доста пари, но самата архитектура на системата ги обрича да си останат завинаги в първия блок, без някой да може да ги купи или продаде.В основата на проекта стоят 30 000 реда код, които през следващите години ще генерират 21 милиона биткойна. Те ще бъдат разпределени чрез ,,копаене", а от тях до днес са ,,пуснати" около 18,5 милиона.
Пица за милиарди
Само 6 дни по-късно е пусната първата версия на основния софтуер, който може да бъде свален и използван от всеки желаещ. На 12 януари 2009 г. се случва първата транзакция, която споменахме, Сатоши превежда биткойни на своя съмишленик, американския програмист Хал Фини.През февруари се появява първата борса. Тогава изглежда като игра, дори и най-големите ентусиасти не вярват истински, че някакви въображаеми пари, вкарани в някаква си затворена мрежа, ще струват един ден истински долари.Последната важна стъпка е извървяна на 22 май 2010 г. Програмист от Флорида предлага 10 000 биткойна, за да си купи две пици. А негов колега се съгласява да приеме парите и да осъществи покупката. За първи път биткойн се ползва за реално разплащане. А човекът, купил пиците, получава за тях криптовалута, която днес би струвала около 700 милиона доларДано пиците да са били достатъчно вкусни, че да са си стрували цената.През следващите месеци Сатоши пише доста често във форума на основните разработчици на блокчейна на биткойн. Обсъжда технически детайли, дава си мнението, работи по софтуера.На 23 април Сатоши Накамото публикува отговор на въпрос в биткойн форума bitcointalk.org, където редовно обсъжда различни изникнали въпроси. Този път темата е сравнително рутинна, обсъжда се рискът от DDoS атаки над мрежатаПосле... просто изчезва. Скоро става ясно, че е доверил проекта на един от близките си колеги – Гевин Андерсън, и на останалите съмишленици.
10 малки биткойнчета
Време е да разгледаме уликите, които така и не дават мира вече на поколения търсачи на тази митична личност.През 2010-а транзакциите се множат, влизат истински пари в блокчейна. Идва ентусиазмът. Както сполучливо пишат в един от форумите, шири се преклонение пред алхимика, който е създал чрез езика С++ философския камък, готов да превръща компютърния код в злато.Знаете какво се случва след всяка революция, обикновено първата жертва са идеалистите.Някои смятат, че славата и успехът идват прекалено внезапно за човека зад псевдонима. Факт е, че много скоро след първоначалните успехи на блокчейна, във форумите започва да се трупа недоволство срещу този Сатоши, който уж прави децентрализирана платформа, отворена за всички, а същевременно сам е последната инстанция за това какво да се случва с нея.В определен момент ситуацията направо върви към открит бунт, все повече недоволни са готови да се отделят в свои подпроекти, разклонения (или ,,форкове") на основния блокчейн.И, разбирате ли, Сатоши е нежна душа, скършва се пред недъзите на демокрацията, гласи едно от обясненията за неговото напускане.
О, биткойн, поспри!
Е да, ако програмистите бяха поети, щеше направо да звучи вероятно. Само че от посланията на героя с японското име в нито един момент не спира да лъха трезво отношение, инженерен, технологичен поглед. И дистанцираност.Струва си да добавим още няколко нюанса. Споменатият Андерсън твърди, че 3 дни след последната публикация, на 26 април, получава от Сатоши писмо, с което му прехвърля техническата отговорност. Пишейки, че ,,ми се иска да престанете да говорите за мен като за някаква тайнствена сенчеста фигура, пресата да превръща биткойн в някаква си пиратска валута. Може би, вместо това си струва да се разказва за проекта с отворен код, отдавайки заслуженото на всички съмишленици, което би ги и мотивирало". Завършва с това, че е дошло време да премине към други начинания.Скоро идва отделен мейл с всички важни пароли, които са нужни за управлението на основния сайт.През юни 2011 г. същият Гевин Андерсън отива на разпит в ЦРУ, за което после признава сам. Някои смятат, че това е, за да признае за убийство, за да се похвали, че е изпълнил задачата си...
Ц-Р-У-У-У!
Е, добре, но ако ЦРУ би очаквало в какво ще се превърне биткойнът на този етап, надали щеше да подходи толкова ,,деликатно".Продължаваме нататък с уликите.На японски името не е нито прекалено често срещано, нито пък има само един човек, който да го носи. Точно както е най-умно да подходиш, ако ще търсиш псевдоним, надали ще се спреш на Иван Иванов или на Тръндафор Генадиев.Според йероглифите, с които се пише, ,,сатоши" означава ,,трезв ум, мъдрост", ,,нака" е ,,вътрешност", но също и ,,съотношения", ,,мото" – ,,основа, произход".Друг ,,превод" гласи, че произходът е от Samsung-Toshiba Nakamichi-Motorola. Само не ме питайте кои са Nakamichi.
Приятно закръглен, в разцвета на силите си
Да, звучи като напълно случайно подбрано, особено от програмист, който се занимава с криптография, нали?Впрочем, това е доста голям жокер. Всички анализи на основния код на биткойн показват, че наистина става дума за софтуерен инженер с голяма прецизност към кода, с почти параноично избягване на всяка дребна грешка.По онова време той казва, че е на 37, значи днес гони 50-те.Английският му наистина е прекалено добър, ползва доста думи, които са типични за британците (например "bloody hard" за ,,адски тежко" и "flat" като ,,апартамент"), но тук-там включва и американски сленг.Много интересен щрих. Изследвайки всички постове на Сатоши, един швейцарски програмист забелязва, че нито един от тях не е пуснат между 5 и 11 ч сутринта по Гринуич.И още един много симпатичен жокер. Точно преди да си тръгне, той изтрива името си от документацията на биткойн софтуера, оставяйки съобщението, че той е общо творчество и общо притежание.

-------------
Все още не съм изкопирал цялата статия, поради липса на време.
Темата за архитекта на Биткойн е доста интересна и повдига много и то интересни въпроси!
Хипотетично... ако този милион биткойна може да бъде използван без да бъде местен...!? за какво би бил използван ? Знам ,че имаше някакъв голям интервал между някои от първите блокове, не помня колко време беше но не беше малко, защо се е наложило и дали се е наложило да съществува ?
Защо са му на Сатоши толкова много монети и за какво и как ще ги използва, според вас ?
За мен този човек е впечатляващ с всеобхватното си виждане за функциониране на финансовата и икономическата системи.. честно казано този човек ме кара да се гордея ,че съм човек! Интересно би било да можеше да го попитаме какво следва след Биткойн, сигурен съм ,че той би имал интересни предположения.
Дали ще се разкрие някога или ще предпочете да бъде анонимен ? Ако са екип как така нямат предател... и тн.
#6
Roadmap and Whitepaper
https://omegablockchain.net/wp-content/uploads/2021/03/omega.pdf

"In that respect I would like to thank Satoshi Nakamoto and all Bitcoin and Dash
developers for their continuous hard work on blockchain development."

"Final word.

I would like to invite you to join us at Omega GitHub and help us build a tool for free speech.

Humanity needs you."
#7
Прилагам линк към приложението за Андроид:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kolbyml.omega_trollbox&fbclid=IwAR3u4FmV-LkKshCVFzPT6HKZ-iZEtCFAQBfXOAIleuDCAxadJW-QtrXw60k
Скоро и за iPhon

Имах леки притеснения дали гугъл ще се съгласи да обнародва подобна технология..
#8
Това е един проект, който аз следя вече трета година! Веригата е пусната на 15.02.2018г.
За да се разбере потенциала следва да имате разбиране за технологията на блоковата верига!
Омега е твърда вилица на Dash(Xcoin->дарк->даш) Coin, която си е поставила за цел да използва технологията с главни възли(masternode) за да създаде социална мрежа, която е неспираема, нецензурируема и неразрушима.
Защо пиша това чак сега ?
Чак сега започна да се изяснява концепцията и да се вижда, че по проекта се работи наистина. В последната версия на портфейла има вграден анонимен и безплатен чат канал(Trolbooks) наподобяващ mIRC, който помни 24 часа(все още няма запис на веригата). До 2 седмици следва да излезе приложение с чат канала(без да е портфейл) за андроид и айфон. После следват подобренията за създаване на стаи(по модела на mIRC) и възможност за записи върху веригата.
Лично според мен потенциала е огромен, Омега може да причини на социалните мрежи това което причинява Биткойн на банковите! Факта,че Туитър забрани действащ американски президент е достатъчно показателен, че имаме нужда от мрежа която да гарантира свободата на словото. Дали ще е Омега или някоя друга аз не знам, това което знам е ,че създаването на подобна мрежа е само въпрос на време. Тази верига я няма в Маркеткапа и никой никъде не я рекламира... напротив!
Общ брои монети 33 000 000
Произведени 27 000 000
Монети нужни за главен възел 1000
Сайт - https://omegablockchain.net/
Код - https://github.com/RottenCoin/omegacoin/
Цена - https://www.coingecko.com/en/coins/omega
Мощност/добив - https://miningpoolstats.stream/omegacoin (тук можете да разберете колко в началото е проекта - няма мощност все още)
Дискорд(стар!) - https://discord.gg/CdUgrcgPFE
Дискорд(нов - след фиктивният takeover ) - https://discord.gg/TTAM3N4CRd
Това е интересно (1/21) : https://youtu.be/KxHTwAng2sE

Поздрави!#9
В Индия се прокарва закон за пълна забрана на Биткойн. Първо го осмиваха, сега ще се борят с него... Съвсем очевидно е, че се намираме във вторият етап по приема ето на една истина.
https://www.cnbc.com/2021/01/30/the-indian-government-may-ban-cryptocurrencies-like-bitcoin.html
#11
Чувствам някакъв политически призив в думите ти?
Аз отдавна те питах дали искаш да те правим финансов министър 😉
Може би асоциацията трябва да пренасочи наградата си към главата на финансовият министър?
Списъкът е невероятно показателен за нивото на българската политическа мисъл за последните 31 години.
#12
Видях го това  ;D Явно тестовете са позитивни а не тестваните...
#13
Прекалено много започва да ми мирише на война, което е притеснително.
Конспиративната ми теория е, че цялата тази димка е с цел ускорено изтласкване на целият финансов ресурс към Биткойн, което пък противоречи на почти всички теории за сблъсък на интереси между текущият и бъдещ финансов ред...
Ще пускат и базов доход чрез печатниците, което е финансово самоубийство на цялата банкова инфраструктура.
От дълги години умувам дали тия дето ни управляват знаят какво правят или целият свят се движи по инерция, управляван от шепа глупаци?
#15
Като каза депресия, къде е границата между рецесия и депресия ?

Беше казал преди време ,че най вероятно банкстерите ще използват за пари Специалните права за тираж ?