Промяна новините на форума:

Поставихме Началото... Добре Дошли!

Main Menu
Menu

Покажи публикации

Разделът показва всички публикации, направени от този член. Имай предвид, че виждаш само публикациите, направени в раздели, до които имаш достъп.

Покажи публикации Menu

Публикации - Биткойн.БГ

#1
Цитат на: eppoист - Ноември 23, 2023, 12:52:46 PMЗа какъв демократичен процес може да става въпрос в Америка, където по пощата упражняват своя глас дори и покойници от времето на Гражданската война, а почти всички от гласуващите по пощата подкрепят Демпартията.

Нямам идея, какво е това животно наречено "демократичен процес"... Демократизмът е политическа идеология, като много други. И като много други политически идеологии има претенцията да обяснява, кои са "истинските" ценности. Такива са консерватизъм, либерализъм, социализъм, комунизъм, анархизъм, монархизъм, фашизъм и много други. Разновидности на политическата идеология наречена "демократизъм/демокрация" са такива, като социалдемокрацията и християндемокрацията. И демократизма и комунизма имат претенцията да налагат управление на обществото от самото общество. Иронията е, че комунизмът е много по-близко до това състояние, защото икономиката е основата, а политиката е надстройката. Освен в държави, като България, където политиката е основата, а икономиката е надстройката... Затова сме и на този хал!  :-X

При комунизма средствата за производство са обществена собственост, докато при демократизма средствата за производство са частна собственост. Ето защо при демократизма вие имате право да протестирате, за какво си щете и когато си щете. Това се представя, като най-висшето човешко право от официалната пропаганда при всеки удобен случай. Протестите в рамките на закона при демократизма не са опасни за статуквото, защото законите се пишат от господстващата класа притежаваща средствата за производство.

ЦитатПолитическите идеологии
Антоний Тодоров, ,,Елементи на политиката" - НБУ, София

Идеологията представлява цялостна система от възприети възгледи, способна да
мотивира политическото действие и бързо да произведе програма за действие.
Обичайно идеологическите възгледи се приемат безкритично, като елемент от
ценностните ориентации на индивида, но същевременно и като цялостно обяснение
на реалността.
Идеологиите са и теоретични конструкции с претенцията да обясняват реалността
достъпно. По своята форма те са политически теории, които са достъпни за една
широка публика. Те са явление на масовата политика, появяват се през ХVІІІ век
заедно с първите масови политически революции.
Терминът ,,идеология" е употребен за първи път от френския философ Дестют дьо
Траси (Destutt de Tracy) през 1796 в ,,Мемоар върху способността за мислене" като
,,наука за идеите", за мисленето и неговите знаци. Идеологията означава възглед,
познание, което дава отговори на въпроси, които по традиция са били предмет на
религията, на вярата. До средата на ХІХ век терминът идеология се е разбирал като
научно обяснение на обществото. Карл Маркс първи оспорва неутралността на
идеологията и я определя като ,,фалшиво съзнание", обяснение на света,
детерминирано от определена класова гледна точка.
(Baechler 1976; Parenteau,
Parenteau 2008)
Съвременната дефиниция на идеологията я приравнява към политическа доктрина,
основана на единен принцип на обяснение на действителността и съставена от
свързани в едно цяло идеи, приети обичайно без критично осмисляне. Идеологията
също така е способна бързо да се превърне в програма за действие. В хода на
модерните политически революции от края на ХVІІІ век идеологиите целят да
мотивират едно масово действие в подкрепа на даден политически проект.

Залезът на политическата идеоелогия наречена "демократизъм/демокрация" наблюдаваме в момента заедно със залеза на Американо-центричния глобализъм. В момента има вакуум на нови политически идеи, които да родят нова политическа идеология.

ЦитатДжеръми Кларксон в предаването "Пета скорост":
Първата и сновна цел на всеки нов стил в музиката е да изгони родителите от вкъщи".

Това с пълна сила важи и за политическите идеологии. Младите хора търсят теоретическа основа или просто доктрина, с която да оправдаят и ускорят завземането на властта от по-старото поколение. Това се пренася и по-линията "млада нация-стара държава". Вие сте на ход! :P
#2
Вчера се състоя важна среща на делегация от Китай начело със Си Дзинпин в Сан Франциско, САЩ.

Проблемите пред Байдънова Америка стават все по-големи. Натрупаха огромен дълг, разпродадаха стратегическия си петролен резерв, също така и конфискуваните биткойни. Вече не могат безнаказано да финансират всички войни, които водят.

Провалът на последния търг на 30-годишни съкровищни бонове бе съкрушителен. Продавачите на дългосрочен Американски дълг стават все повече и все по-нетърпеливи, а купувачите все по-малко. В резултат на това Ковчежничеството на Американската държава стигна до там, че 3/4 от дълга вече се подновява на 3-месечен срок. Основната задача пред САЩ в момента е да убеди Китай да не продава Американски дълг. Как ще стане това и дали изобщо е възможно, не се знае. Но удавник се хваща и за сламка.
#3
Биткойн е като очила за нощно виждане. Помага от растояние да видите онова, което обикновените хора потънали във всекидневните си грижи виждат едва когато се сблъскат с него.

От миналата година насам, търговският баланс на България е силно отрицателен. Вносът на стоки и услуги заплащани в твърда валута (биткойни) силно надвишава износа, от който получаваме приходи в твърда валута (биткойни). В резултат на това покупките на биткойни с истински декретни пари (хартиени левове и евро) силно надвишава продажбата на биткойни срещу истински декретни пари (хартиени левове и евро) . Само въпрос на време е това да се отрази и в изкривеното огледало на валутния борд и електронните жетони по сметки в банките зад които стоят милиарди раздадени заеми с покритие от бетон и тухли, които нищо не произвеждат.
#4
От утре 1-ви Октомври 2023 г.  за суми между 5 хил. и 10 хил. лева или равностойност в евро, започваме да купуваме биткойни с 2-3% над борсовата цена. Ако имате интерес пишете ни на електронната поща (bitomat [маймунка] bitcoin [точка] bg) да уговорим дата и час за посещение в офиса ни в Интерпред.. Предложението ни важи, както за нашите клиенти, така и за колеги оператори на биткойн автомати от други фирми.

Ако сте частно лице и използвате разсредоточени биткойн борси като https://bisq.network/ за да правите валутни арбитражи, също сте добре дошли.
#6
Днес 25-ти Август (Петък) 2023 г. от 12:30 часа, нашите клиенти могат да продават на битоматите в Интерпред, София и в Хотелски Комплекс Славяни, Димитровград биткойни с 0,5% над борсовата цена в Кракен! Крайният срок е неопределен и ще бъде оповестен поне 6 часа предварително в тази тема.

Курсовете в реално време може да следите от следните хипервръзки:

https://coinatmradar.com/bitcoin_atm/163/bitcoin-atm-general-bytes-sofia-interpred-wtc/

https://coinatmradar.com/bitcoin_atm/63501/bitcoin-atm-general-bytes-dimitrovgrad-slaviani-hotel-complex/

---

7-ми Септември 19:35...
Нашата оферта бе в сила почти 2 седмици.
Определяме краен срок утре 8-ми Септеври до 11:00 часа.
#7
Днес 18-ти Август (Петък) 2023 г. от 10:30 часа и през следващите 24 часа до 10:30 утре 19-ти Август (Събота), нашите клиенти могат да продават на битоматите в Интерпред, София и в Хотелски Комплекс Славяни, Димитровград биткойни с 0,1% над борсовата цена в Кракен!

Август 19, 2023, 11:17
Удължаваме срока на нашето предложение за още 24 часа.
#8
Затъваме все повече в административно-правното блато на финансови и данъчни закони. Губим време и пари. Пълним джобовете на адвокати, като за световно в ускорени темпове и краят му се не вижда. За нас става прекалено скъпо да пазим българските граждани от собственото им правителство.

ЦитатНароде ? ? ? ?

Вашите права и свободи са преди всичко ваша грижа. Внимавайте, за кого гласувате и на какви хора позволявате да правят законите и да ги прилагат, защото ще ви вземат дяволите!

#9
Основните играчи и властелини на финансовата Вселена не издържаха. Направиха си собствена Биткойн борса. Това, разбира се, не е за доброто на Биткойн. Това е за да се контролира цената. Но този опит за контрол може за кратко да удвои цената.

Всеки професионалист във финансите знае за какво става въпрос, когато се спомене име като Блекрок. Смятат да пускат Биткойн ETF. Превеждаме на достъпен език.... "Досега държахме цената на Биткойн ниска чрез голи къси позиции, но дори и за нас рискът е вече прекалено голям. Имаме нужда и другите членове на световния банков олигопол също да поемат своята отговорност и съответен риск за да пазим статуквото!"

---

Bitcoin Surges After New Cryptocurrency Exchange Backed By Citadel, Fidelity And Schwab Starts Operations

EDX Markets, a newcomer to the cryptocurrency exchange landscape, has made a notable entry with backing from some of Wall Street's biggest institutions including Citadel Securities, Fidelity Investments, and Charles Schwab. The company recently unveiled the launch of its digital asset market on June 20, marking its official entry into the industry, Cointelegraph reported.

https://www.zerohedge.com/crypto/bitcoin-surges-after-new-cryptocurrency-exchange-backed-citadel-fidelity-and-schwab-starts
#10
Налага се от утре: 03//05/2023 да увеличим еднократната такса при покупко-продажба от 5 на 10 лева.

Запазването на място и включването на даден превод в блокверигата за вечни времена е състезание! Ако правите Биткойн превод в основната мрежа с равностойност от 20 или 100 лева, вие се състезавате с фондове и корпорации, които правят преводи равностойни на милиони долари и евро.

За микро преводи от 10, 20 или дори 50 лева използвайте биткойн портфейли с достъп до Светкавичната мрежа.
#11
Днес 22-ри Април (Събота) 2023 г. от 12:30 часа и през следващите 24 часа до 12:30 утре 23-ти Април (Неделя), нашите клиенти могат да продават на битоматите в Интерпред, София и в Хотелски Комплекс Славяни, Димитровград биткойни с 0,1% над борсовата цена в Кракен!
#12
Цитат на: BTC2017 - Април 02, 2023, 08:56:47 AM
Здравейте

Отварям темата за Casascius физически биткоин монети, тъй като бих желал да закупя няколко бройки, с различни номинали - незаредени. Може да бъдат и на други производители до 2018 година.

Привет, BTC2017. Добре дошли във форума!

Първите серии физически биткойн монети на Казейшъс се доставяха със залепена холограмна лепенка и едва след като получателят потвърди, че ги е получил по пощата те бяха зареждани с биткойни от Казейшъс. В последствие той премина на множествени подписи, където се използваше множествен подпис заложен първоначално от самия получател. Така никой друг освен първоначалният купувач не можеше да ги похарчи чрез превод в блокверигата.

https://en.bitcoin.it/wiki/Bitcoin_Address_Utility
https://github.com/casascius/Bitcoin-Address-Utility

Може би трябва да уточните дали под незаредени разбирате неразпечатани и незаредени или разпечатани и изхарчени?

https://bcmint.com/blogs/news/history-of-physical-bitcoin

Препоръчваме да не слагате чувствителни лични данни, като номера на телефони, Затова си позволих да редактирам списания от Вас телефон. Моля, използвайте системата за лични съобения във форума ако се налага да разменяте лични данни с останалите ползватели на форума.
#13
Поставихме Биткойн автомат в Хотелски Комплекс Славяни, Димитровград. Работното време е от 8 часа сутринта до 22 часа. Може да наблюдавате подробности за работата на автомата и прилаганите курсове при покупки и продажби от тази хипервръзка:

https://coinatmradar.com/bitcoin_atm/63501/bitcoin-atm-general-bytes-dimitrovgrad-slaviani-hotel-complex/

Ако имате въпроси, забележки или някакви други отзиви за работата на този Биткойн автомат, ще се радваме ако ги споделите в тази тема.
#14
Уважаеми клиенти,

Утре 21-ви Януари 2023 г. /Събота/ от 12:00 часа до 14:00 часа ще има профилактика на битомата в сградата на Интерпред и машината няма да работи.

Извиняваме се за евентуалните неудобства!
#15
Днес 10-ти Януари (Вторник) 2023 г. от 17:00 часа и през следващите 24 часа до 17:00 утре 11-ти Януари (Сряда), нашите клиенти могат да продават на битомата в Интерпред биткойни с 0,1% над борсовата цена в Кракен!