Автор Тема: "Стрес" теста на Биткойн мрежата може да продължи още няколко седмици  (Прочетена 3753 пъти)

BitcoinBG

  • Администратор
  • Заслужил Биткойнер
  • *****
  • Публикации: 651
    • Профил
Спорният стрес тест на Биткойн мрежата провеждан от групата стояща зад CoinWallet.eu може да продължи още няколко дни или още няколко седмици. Зависи кога ще свърши бюджета на Джеймс Уилсън - изпълнителен директор на КойнУолет. Целта на тази група е да покаже необходимостта от промени в мрежовия протокол и преминаване към изменение наречено BitcoinXT.

За щастие Биткойн мрежата е стабилна и преводите се осъществяват, както обикновено. Но редица доставчици на уеб-базирани Биткойн услуги изпитват затруднения при този "стрес" тест, което по същество е ДДОС атака на мрежата и наводняването й с огромен обем малки по размер преводи с минимални такси за превод. Един такъв доставчик е Blockchain.info. Биткойн автомата в Интерпред в момента използва тяхната услуга. Какви са последствията за нас?

Blockchain.info в момента има над 4 милиона регистрирани клиенти и понякога сървърите им не могат да се справят при повишено натоварване в Биткойн мрежата. В такива случаи клиентите им виждат на екрана си съобщение:
Цитат
Maximum concurrent requests reached...

Когато битомата не може да се свърже със сървърите на Blockchain.info на екрана му излиза съобщение за липса на налични биткойни. По-неприятно е ако това съобщение излезе по време на покупка, когато клиентът подава банкноти в приемното устройство. В този случай възниква съобщение за грешка и биткойн превода не може да бъде автоматично осъществен.

Всяко приемане на банкнота в милисекундата се записва в лог файла на автомата и нищо не може да изчезне, каквато и грешка да възникне в последствие независимо дали ще изгасне тока, ще се изгуби свързаността с Интернет или със сървърите на Blockchain.info! Такива случаи досега за щастие са много редки, но понякога се случват. Ето защо всеки ден лог файла на битомата се проверява за грешки и ако има неосъществен превод той се пуска на ръка. Нямаме нужда да се свързваме с потребителя, защото в лог файла имаме подадената сума в лева, закупените биткойни и биткойн адреса за превод, който е сканиран преди съответната покупка.

Но ако възникне такъв случай и потребителят спешно на часа се нуждае от закупените биткойни, трябва да ни звънне по телефона! Визитна картичка с телефонен номер е залепена вдясно под горния ръб на щанда, върху който стои автомата. Ако оператора има достъп до обезопасен компютър биткойн превода се пуска на ръка до 5-10 минути.

Ще изчакаме още няколко дни и ще дадем възможност на Blockchain.info да намерят решение за да стабилизират услугите си. Ако ли не, ще направим промени в настройките на битомата. Благодаря за проявеното разбиране от наши клиенти, които вече са попадали в такова положение.