Автор Тема: Гръцки хотелиер иска капаро? Нищо по-лесно!  (Прочетена 2694 пъти)

BitcoinBG

  • Администратор
  • Заслужил Биткойнер
  • *****
  • Публикации: 537
    • Профил
Гръцките банки са в авариен режим на работа и с действащ капиталов контрол дори след "спасяването" на Гърция. Не се знае, кога всичко отново ще влезе в нормални релси? И когато влезе дали новото "нормално" ще е като старото?

С драмите покрай гръцките банки доста хотелиери в Гърция се сблъскаха с неочаквани затруднения. Как да получат капаро за запазените стаи и апартаменти от летовниците, когато кредитните карти вече не могат да бъдат използвани за тази цел? Предлагаме ви евтино решение свързано с Биткойн!

За целта самият хотелиер трябва да има създаден и работещ Биткойн портфейл. Ако ли не, сигурни сме, че много бързо ще се научат те самите, техните деца, внуци или обслужващият персонал. Неволята учи бързо. Искате техния биткойн адрес и им превеждате уговореното капаро в биткойни. Не забравяйте да си подсигурите уговорката, че капарото ще бъде върнато точно в биткойни и точно в платеното количество. Възможно е ако биткойн курса скочи някои от хотелиерите да опитат да хитруват и да ви приспадат или връщат евро по курса в деня на плащането на капарото! Не зная дали в тази връзка не е по-добре да се използва друг термин вместо капаро, да речем "гаранционна вноска в биткойни при резервация"? При всички случаи в предварителната кореспонденция по електронна поща или телефонен разговор опишете, какво очаквате за да се избегнат всякакви нодоразумения!

Когато отидете там на място ще платите цялата сметка в евро в брой, а те ще ви възстановят биткойните с обратен превод по вашия биткойн портфейл. Таксите за един биткойн превод са символични - 0,0001 биткойн без значение на сумата на превода. По сегашния курс това се равнява на 4-5 стотинки.

Ако не разполагате с биткойни винаги може да се разходите до Интерпред и да си закупите биткойни срещу левове от Битомата инсталиран във фоайето! Ако не сте от София винаги някой познат може да го направи вместо вас.

Добре дошли в новата финансова действителност на бързопроменящият се свят!  :)