Автор Тема: Работен режим и достъп до битомата в Интерпред!  (Прочетена 3604 пъти)

BitcoinBG

 • Администратор
 • Заслужил Биткойнер
 • *****
 • Публикации: 566
  • Профил
Както съм обявил на много места, достъпът до битомата в Интерпред е неограничен в часовете от 5 часа сутринта до 23 часа вечерта, включително и през почивните дни. Ако охраната ви попита, къде отивате достатъчно е да кажете, че отивате до битомата. Във фоайето до асансьорите има и банкомати, които са със същия режим на достъп.

Понякога през почивните дни, дали от престараване или за да си спести да следи дали няма да влезете по другите етажи, охраната иска да запише някои лични данни в тетрадката за посещения. Нямат право да искат такива ако отивате само до битомата! Ако въпреки вашето обяснение, че отивате само до битомата охраната настоява да се запишете в тетрадката за посещения, поискайте името на охранителя и запомнете точния час! Ще съм ви благодарен ако си направите труда и ми драснете два реда на електронната поща или на лично съобщение в този форум.

BitcoinBG

 • Администратор
 • Заслужил Биткойнер
 • *****
 • Публикации: 566
  • Профил
Re: Работен режим и достъп до битомата в Интерпред!
« Отговор #1 -: Декември 23, 2017, 04:20:08 pm »
От вчера увеличихме горната граница на битомата за еднократна покупка от 4000 лева на 5000 лева. Целта е да намалим, колкото е възможно повече броят на преводите за да не натоварваме излишно Биткойн мрежата. Така разрешената от закона покупка в брой до 10000 лева ще става вече на 2 пъти вместо досегашните 3 пъти.

Има неопитни клиенти, които отиват при битомата и купуват, да речем биткойни за 1000 лева на 5 поредни покупки по 200 лева. При сегашното натоварване на мрежата ние плащаме за всеки биткойн превод между 50 и 80 лева такса за превода. Ако някой клиент си купи биткойни за 50 лева ние плащаме още 50 лева от собствените си биткойни за да му ги доставим възможно най-бързо. Така ще бъде и занапред, въпреки че ние инкасираме големи загуби от тази дейност и особено от дребните покупки.

Защо казвам, че клиентите с малки покупки са неопитни? Те все още не са разбрали, че когато трябва да харчат тези биткойни те ще трябва да платят също големи такси превод подобни на онези, които плащаме ние сега за да им ги преведем при тяхната покупка от битомата!

Молбата ми е да избягвате ненужните дребни покупки през следващите 2-3 месеца!

В момента Битмейн и техните дъщерни пулове правят всичко възможно за да наложат Биткойн Кеш. На всички е ясно, че това е една високо централизирана корпоративна алтернативна крипто-валута. Те се опитват да заливат Биткойн мрежата със спам-преводи за да доказват тезата си и да налагат Биткойн Кеш. Единственият възможен начин за борба с тях е чрез икономически средства, като направим тяхното поведение да им излиза непомерно скъпо чрез по-високи такси превод.

Някой може да каже, че високите разходи за такси превод убиват Биткойн? Това е все едно някой да каже, че прекомерният наплив от хора към дадено място или дадено заведение го прави непривлекателно за хората... Няма логика, нали? Все едно някой да каже "Този ресторант е толкова пълен и толкова скъп, че ще фалира, защото аз вече не мога да си позволявам да се храня там".