Автор Тема: Висока надценка на Битомата при резки колебания!  (Прочетена 2912 пъти)

BitcoinBG

  • Администратор
  • Заслужил Биткойнер
  • *****
  • Публикации: 568
    • Профил
До всички потребители на Битомата.

Може би ви се е налагало спешно да си купите биткойни и разчитате на една цена, а когато отидете до Интерпред да видите на място, че надценката е съществено по-висока. Съжалявам за причиненото неудобство, но имайте предвид следното:

1. Бих желал още веднъж да подчертая, че който желае да спекулира интрадневно на пазара на биткойни следва за по-голямо удобство да си открие сметка в някоя от биткойн борсите.

2. Курсът на Битомата се определя най-вече от следните два фактора:

а.) стандартната надценка от 4-5% при спокоен пазар;
б.) Разликата между най-ниската и най-високата стойност на курса през последните 24 часа взета като % спрямо курса;

Ако 24-часовото колебание на курса е в рамките на 5% то надценката ще е само 5%. Ако обаче 24-часовото колебание на курса е по-голямо от 5% то вече се прибавя към стандартната надценка. Така например, ако колебанието е било 7% за последните 24 часа то общата надценка става 12% (7%+5%).

В момента пазарът на биткойн е като влакче на ужасите и не се знае още колко дълго ще продължи така. Много трудно е да се прави предвидима печалба от доставчиците на услуги свързани с Биткойн автомати, с които да се посрещат ежемесечните разходи. Моля за вашето разбиране и извинение за причинените неудобства.