ще е доста по-изразително за хората без технически познания.
То не е просто изразително, то е описателно и логично! Еврика...
БиткойнБГ, от думите ти разбирам ,че според теб съхранението на частният ключ в софтуерен ключодържател граничи с безотговорност... да не казвам с глупост и безумие. Така ли е ?
-------------
Ще създам хипотетична ситуация която следва да решим! Наистина искам да проумея логиката на подписа!
Да речем ,че аз имам хартиен ключодържател със следните ключове:
Публичен ключ: 16JhZqvrt49xXiBKv52G6kUtA8obYfFF5t
Частен ключ: KwE7NSwRA8obLZaH1fzpsqVw1Sw12nbCrA7jbyixYeKfuALKGAQr
В този ключодържател аз съм имал 1 биткойн, който съм "превел" на БиткойнБГ. Да речем, че съм му го продал.
За да му дам правото да разполага с този биткойн съм използвал
https://samouraiwallet.com/sentinel.html като оптимален и сигурен вариант. В хатриеният ключодържател към момента нямам нищо и не възнамерявам да го ползвам повече.
Поради някаква невъобразима към момента причина обаче, на мен ми се налага да докажа ,че именно аз съм бил собственика на този биткойн!
Какво правим ?
Да речем ,че искам да подпиша съобщението "Здрасти БиткойнБГ".
Възможно ли е да го подпиша без да интегрирам(не знам коя е точната дума?) ключовете от хартиеният ключодържател в софтуерен ключодържател, който има функция за подписване на съобщения ?
Възможно ли е да раздробя следният входящ масив "Здрасти БиткойнБГ KwE7NSwRA8obLZaH1fzpsqVw1Sw12nbCrA7jbyixYeKfuALKGAQr" с sha256 и изходният стринг да предоставя на БиткойнБГ за доказателство: 6C46A08B1C2EC2980C2DFBC08F5921C7830A21D609F0FDF316072EC99BD34F5D
Така ли работи или съм прекалено далеч от истината ? И ако евентуално работи така, то тогава как БиткойнБГ разполагайки само с моят публичен ключ ще разбере ,че аз съм собственика зад частния ключ ?
----------------
Надявам се сега да се разбира от къде произлиза въпросът ми за "най-тъпото нещо с което някой разработчик може да си губи времето!"
п.п
Хартиеният ключодържател някак ми напомня на бюлетина! Все още не знам защо създавам подобна асоциация, но явно има някаква логика.