...решения за търговците да приемат биткойни.
На мен това ми звучи, като глупак и хитрец...
...защо купувачите ще искат да плащат в биткойни?
Мисълта ми е, че почти всеки купувач, който е наред с акъла си ако има 10 лева в джоба си...
...през търговията на едро!
...тази нова действителност и с какъв бизнес?
Светкавичните мрежи няма ли да бъдат един доходоносен бизнес ?(липсва ми знанието дали има или няма сървър?)
Това което предлагам към момента не е бизнеса да приема биткойни, а тези които са глупави или нямат левове да могат да използват покупателната способност на биткойните си, без да плащат налог на банката.
Нека разделим персонажите, така както ти започна.
Потребителят който ще харчи биткойни:
1. Глупак - има левове а харчи биткойни
а/ чист ентусиаст или идеалист - той знае какво е Биткойн и въпреки това жертва хиляди сатошита за да демонстрира... той е от новото поколение улични проповедници. Този типаж ще харчи малко и рядко но ще го прави за общото благо.
б/ глупавият хитрец - той не знае какво е Биткойн но копае и разкешва веднъж седмично. За него разкешването с скъпо удоволствие и ще предпочете да ги харчи защото му е по-изгодно.
2. Цифров човек(Хомо диджитъл) - има само биткойни! Той няма алтернатива, продава скъпоценните си биткойни за да купи хартия.Плаща налог на няколко посредника за да се нахрани. (има такива хора, още от епохата преди Биткойн)
Изяснихме ли вече, защо купувачите ще искат да плащат с биткойни ?
Естествено има и още един типаж, една класа която съм дефинирал като работещите богати! Това са хора които с пот на челото ще работят за хартийки само и само за да не изхарчат биткойните си. Тези определено няма да ползват светкавичната мрежа докато не започнат да им плащат през нея! Те са много осъзнати но те са и най-малко като % от всички които притежават биткойни.
Не съм съгласен ,че светкавичната мрежа ще се просмуче първо от горе на долу... може това да е най-правилното и най-логичното но света нито е правилен нито е логичен.
Конкуренцията между светкавичните мрежи и последиците от нея биха довели не само до почти безплатна такса при плащане с биткойни но и до много нови парадигми. (извън темата, споделям мисли)