Ок, очевидно няма ентусиасти

БиткойнБГ, надявам се теоретично да ме насочиш.
Има нещо фундаментално което липсва като знание в представата ми(на дали е само едно): Светкавичната мрежа(една) изградена от "Х" на брой потребители има ли сървър и ако има, какво се случва ако този сървър спре ?
Вече съм говорил с няколко търговски обекта позиционирани около местонахождението на мой познати и приятели, които вярвам, че биха си купили "кафе" с биткойни. Търговците са съгласни но искат някаква обратна връзка за натрупаното салдо в левове ,в реално време(!?).Говорим за изравняване в порядъка на 10-50лв. което според мен е супер начало(знам колко струва билетчето

). Говорих и с търговци на едро, които също биха се включили. Дори се оказа ,че единият от едроваците е копач и каза ,че няма никакво желание да му нося хартия

. Като цяло имам голям опит и много контакти в търговията на дребно и дистрибуцията.
Какъв трябва да е реда? Приемаме ,че нито един от търговците не желае да си прави портфейл, поне в началото.
1.Аз създавам портфейл на търговец "А" като му давам няколко сатоши и отварям канал между мен и него. (с колко сатоши мога да отворя канал?)
2.В търговският обект поставям QR кода на неговият портфейл с инструкция(втори QR) от къде да се изтегли портфейла на тази светкавична мрежа. (Имам си име за тази мрежа CryptoDealer.bg)
3.Крайният клиент(Пешо) си изтегля криптодилър портфейла от QR кода при търговец "А" и по неговият адрес сам си превежда количество биткойн за да си купува "кафе" ежедневно.
4. Още не мога да разбера дали Пешо с прехвърлянето на пари към криптодилър портфейла, автоматично ще има отворен канал към криптодилър мрежата или тепърва ще трябва да си отвори канал към търговец "А"(или директно към мен?), който вече е част от мрежата ?
5.Затварянето на платежните канали не ми е ясно,как трябва да се направи,за да имам ликвидност в Левове без да затварям платежният канал с Пешо или с търговец "А" (Изобщо има ли търговец "А"{в началото} или аз ще го играя Агент Смит?

)
Би ли могъл да ми подредиш логиката и да попълниш пропуските в знанието, до тук ? (когато имаш време и ако изобщо е възможно)
Надъхал съм се и вярвам,че в тези малки габарити ще мога да се справя и сам. Знам ,че това е бъдещето.