Автор Тема: Предвиждания и размисли за цената на Биткойн - кой, колко, къде, как и защо?  (Прочетена 22995 пъти)

AlximikA

 • Старши Биткойнер
 • ****
 • Публикации: 301
  • Профил
Най-после да видя някъде права котировка! Котировката е единица от декретната валута, колко сатошита струва? Досега имахме изключително котиране в обратна котировка - единица от биткойн, колко декретна валута струва.
Да знам ,че отдавна го чакаш.
Общата наличност на Лева ,която е обявена 101,479,500,000 BGN е общият брои хартиени левове или ?

- "Не използвайте банкомати, може да се заразите от копчетата и от банкнотите" - Подготвят отмяна на държавните пари за да останат само частните пари на банките!
- "Интернет е с ниско качество, защото много хора са си в къщи и теглят филми" - Подготвят прекъсване на Интернет!

1 - Искаш да кажеш ,че ще елиминират хартиените пари - нали именно те са държавни?
2 - Да, забелязах ,че има проблеми с нета и те не са от претоварване е по-скоро от някакво пренастройване или прекалибриране на мрежата ? Преди няколко дни цяла нощ не можах да изтегля торрент клиент... всъщност теглех клиенти но всички бяха с .torrent разширение! 5Г мрежата има ли нещо общо според теб ?

п.п
ако някой от следящите форума има свободна позиция за каквато и да е работа нека ми пише на лични, трудни времена идват а аз съм без работа точно сега :( 
1.d2-d4

BitcoinBG

 • Администратор
 • Заслужил Биткойнер
 • *****
 • Публикации: 593
  • Профил
Общата наличност на Лева ,която е обявена 101,479,500,000 BGN е общият брои хартиени левове или ?
Предполагам това е паричния агрегат М2, но може и да е М3.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Парична_маса

Цитат
Парична маса или количество пари в обращение[1] в икономиката е общата сума на парите, които са налични в дадена икономика за специфичен период от време.[2] Има няколко начина да се определят „парите“, но стандартно това се измерва, включвайки пари, които са в обращение и депозити по поискване (депозити, които са лесно достъпни във финансовите институции).[3]

Отношението между парите в наличност и цените е исторически асоциирано с количествената теория на парите.

Различният тип пари се означават с M – M0, M1, M2, M3. Като M0 са пари в най-тесния смисъл като банкноти и монети в обращение, а M3 в най-широкия, като дългосрочни депозити.

Искаш да кажеш ,че ще елиминират хартиените пари - нали именно те са държавни?

Да, хартиените пари са държавните. Парите по банкови сметки са частните пари, които банките създават и пускат в обръщени, когато дават заеми. Всяка банка има собствен курс на своите частни пари спрямо държавните. Този курс се определя от конкретните за банката такси за внасяне и теглене и разни други изисквания и ограничения при тъй наречените касови операции.

Частните пари на банките са гарантирани от държавата само до 195 000 лева. Гаранцията е още една шашма. Държавата взема заем за да ти възстанови в левия джоб парите до 195 000 лева. След това ти бърка в десния джоб под формата на данъци, такси и акцизи за да върне взетите заеми заедно с лихвата.

Не се поддавай на депресията!  :)

След 2-3 дни слънцето отново ще изгрее и снегът ще се стопи.

Между другото, Тръмп вчера заяви, че ако ожесточат мерките и забранят на хората да излизат от домовете си, самоубийствата от депресия ще са повече на брой от жертвите на коронавируса!  8)

AlximikA

 • Старши Биткойнер
 • ****
 • Публикации: 301
  • Профил
Като каза депресия, къде е границата между рецесия и депресия ?

Беше казал преди време ,че най вероятно банкстерите ще използват за пари Специалните права за тираж ?
1.d2-d4

BitcoinBG

 • Администратор
 • Заслужил Биткойнер
 • *****
 • Публикации: 593
  • Профил
Като каза депресия, къде е границата между рецесия и депресия ?

Рецесия имаме, когато започнем да се редим пред хранителните магазини през 2 метра и да чакаме половин час за да си купим основни хранителни продукти с цени 50% по-високи отпреди опашките.

Депресия имаме, когато започнем да се редим пред същите хранителни магазини за да ни сипят по една супа и да ни дадат по един комат хляб срещу купон за храна.

Майтап бе, Уили... както би казал Алф!  ;D

Има такова разграничение съобразно, колко поредни тримесечия пада БВП и с колко %-та, но сега не ми се търси.

---

Въвеждането на СПТ, като основно платежно средство в междудържавните плащания ще е последният опит да се запази заварената банкова структура. Макар и с цената на фалити и сливания на по-малките банки и одържавяване на по-големите. Разбира се, всички загуби на банковата система в крайна сметка по един или друг начин ще бъдат одържавени. Ще се продължава с печатането на пари и ще се изпитва търпението на хората. Едва когато инфлацията стане нетърпима и започнат бунтове едва тогава ще започне голямата сеч сред банките по света и у нас.

Nikolay92

 • Младши Биткойнер
 • **
 • Публикации: 9
  • Профил
Парите по банкови сметки са частните пари, които банките създават и пускат в обръщени, когато дават заеми.

Даже и пари не са. Положителния баланс по сметката просто показва задължението на банката към титуляра. Задължение, което банката всъщност не е длъжна да уважи (ще ме прощавате за тавтологията) при форс мажорни обстоятелства. За справка - Кипър, 2013 или Гърция, 2015.

И не се връзвайте на гаранцията - тя всъщност е дадена от ЕЦБ и натикана в гърлото на всички централни банк в ЕС (даже и тези, които не са в еврозоната), но октомври 2018 си правеха устата да махат даже и нея (документа може и още да е на сайта им) под предлог, че всъщност гаранцията не била намалявала риска.

BitcoinBG

 • Администратор
 • Заслужил Биткойнер
 • *****
 • Публикации: 593
  • Профил
Сеир... Напечатаха си трилиони долари, евро, йени, паунди и франкове и си ги раздадаха. Организираните престъпни групи в бордовете на централните банки спасиха от фалит банки и хедж фондове на шурета и баджанаци. Временно! За сметка на това милиони изгубиха работата си и надежда за бъдещето. За постоянно! Потънали до уши в заеми, които никога няма да могат да изплатят.

Сега вече може малко да разпуснем... Във Великобритания обявиха, че COVID-19 НЕ Е болест с висока степен на опасност за обществото!

---

Status of COVID-19

As of 19 March 2020, COVID-19 is no longer considered to be a high consequence infectious diseases (HCID) in the UK.

The 4 nations public health HCID group made an interim recommendation in January 2020 to classify COVID-19 as an HCID. This was based on consideration of the UK HCID criteria about the virus and the disease with information available during the early stages of the outbreak. Now that more is known about COVID-19, the public health bodies in the UK have reviewed the most up to date information about COVID-19 against the UK HCID criteria. They have determined that several features have now changed; in particular, more information is available about mortality rates (low overall), and there is now greater clinical awareness and a specific and sensitive laboratory test, the availability of which continues to increase.

The Advisory Committee on Dangerous Pathogens (ACDP) is also of the opinion that COVID-19 should no longer be classified as an HCID.

The need to have a national, coordinated response remains, but this is being met by the government’s COVID-19 response.

https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

---

Сега във Великобритания. Скоро и в други държави. Минава и заминава... До следващия вирус!
Нооооо... режимът на извънредното положение и ограниченията остават. Може би завинаги!

BitcoinBG

 • Администратор
 • Заслужил Биткойнер
 • *****
 • Публикации: 593
  • Профил
Много хора вече виждат и с невъоръжено око накъде вървим.

Колкото по-банкрутирала е една държава и нейната здравна система толкова по-брутални са ограничителните мерки за да се прикрие банкрута на държавата, като цяло и на нейната здравно-осигурителна система в частност. Поредният сезонен грип с поредният мутирал вирус ще бъде универсалното оправдание за предстоящия финансово-икономически колапс. Маските за лице не са предпазно средство, а униформен атрибут. И смешно и тъжно!

Ако някой си въобразява, че след няколко седмици или след няколко месеца всичко отново ще заработи и нещата ще си бъдат както преди, този човек е непоправим оптимист. В САЩ свикаха 1 милион запасняци и не за месец или два. Обясниха им, че ще бъдат на разположение на правителството за 2 години! Тъй де, по-добре тези хора с военен опит да не са сред редиците на протестиращите...

Ще има много голям и много развит черен пазар на стоки и услуги от първа необходимост. Биткойн ще е царят на този пазар!