Бях абсолютно убеден ,че ще се захванеш за думичката "изкуствено" и ,че с нея ще приключи цялото обяснение

И си прав!
Все пак това не означава ,че темата за тези вилици е излишна.
Искаш да ти обясня с прости думи какво предлагам... ОК! Данък върху съхранението(ДСС - данък съхранена стойност)... разпределен към всички! Данък върху съхранението не е тежест към крайният потребител...! Всички2всички (п2п) социална система.
Искам всяка една секунда наличността по всяка една сметка да намалява. Искам стойността с която намаляват сметките да бъде превеждана в сметките на всички участници в мрежата, разпределена по равно. Искам това да е автоматичен , автономен и независим процес.
Даденият от теб пример не е адекватен, защото ДДС от 20% ще повиши еднократно цената към крайният потребител с 20%!
Вградена инфлация(обезценка на парите) няма да повиши цените защото няма увеличаване на паричният обема! Тя само ще ускори обема на паричното предлагане(повишени обороти), което може да доведе до намаляване а не до увеличаване на цените!Конкуренцията, както в парите, така и в стоките и услугите е борба за оборот и тя няма да позволи своеволия от сорта на етикети с +1% на ден.
Няма касова бележка тук... тук има загуба ако няма касова бележка!(парите са горещ картоф)
Няма откъсване от залъка в това което предлагам... напротив, има залък за всеки! Ако твоя залък е прекалено голям ще се наложи да го споделиш в ближния

По този начин ще нараства общият залък, но разсредоточен към всички.
В моето виждане няма противоречия... камо ли неразрешими! Аз съм изтакан от непогрешима логика.
По скоро, при теб има конфликт на философии
Обяснено с по-прости думи... здраве му кажи!
Положителната лихва е оксиморон... невъзможна е за изпълнение в целият обем от депозити!
Отрицателната лихва е доказан, работещ, саморазширяващ се бизнес модел, дори към днешна дата.
Чудесно е ,че имаме начин да постигнем 100% съгласие между непознати(благодаря)... сега следва да решим, какво е нашето съгласие за разпределяне на благата!
------------------
Какво означава "определена поредност" и "определено количество" ?