От едната тема... хоп в другата

Държа да подчертая ,че по никакъв начин не оспорвам пробива на Биткойн! Свалям шапка на гения достигнал до прозрението да сътвори подобна система, дори понякога имам съмнения дали изобщо човешкият ум е способен на този подвиг! Но това е друга тема

По повод въпроса дали ще има кой да работи... мисля ,че сме го нищили но нека пак:
Технологията еволюира до степен в която роботите правят роботи... няма работа за всички и колкото повече навлизаме в ерата на дигиталните роботи, толкова по малко работа ще има. Човечеството трябва да се храни.... нали ?
Дори Илън Мъск и ред други от неговият ранг започнаха да говорят ,че трябва да започне да се мисли в посока базов доход!
Това което Аз искам е не просто всички да имат пари. Аз искам да освободим ума като задоволим тялото. Обществото ни е болно защото намира смисъл само в трупането на стойност и нейното съхранение. А тази болест се поражда от абсурдната и несигурна система в която живеем! Система с базов доход ще донесе спокойствие и просперитет.
Искам върху вече създадената технология,която трансформира електричество в стойност... да изградя нова икономика(нов модел), която поставя здрав фундамент за просперитета на всеки един индивид! Икономика в която и най-дивият капиталист ще тегли цялото общество напред... а не само себе си! Икономика в която парите са средство а не цел!Икономика в която не е важно да си богат а е важно да си полезен!
Имам един конкретен въпрос.Трудно ми е да го обясня директно и затова ще пробвам с теоретична постановка:
Представете си блок-верига която е свързана с всяка друга блок-верига.(?!?)
Идеята е всеки един от нас да може да заключи в тази блок-верига колкото иска от която иска цифрова валута и в замяна да получи еквивалентното количество монети, които са продукт на тази блок-верига. Във всеки един момент когато потребителя върне същото количество монети на веригата , тя му връща това което е било заключено срещу тях.
Ето това възможно ли е изобщо да бъде постигнато ? Като това трябва да е автоматизиран процес а не да има някаква фирма или гарант.
п.п
Липсва ми във форума тема за: bitcoin unlimited, BTC , fork