Автор Тема: Изказване на Владимир Путин за бъдещето на криптовалутите в Русия  (Прочетена 4007 пъти)

Paladin

 • Младши Биткойнер
 • **
 • Публикации: 24
  • Профил
На 10.10.2017 е имало среща на която Владимир Путин, неговия помощник Андрей Белоусов, управителя на централната банка Елвира Набюлина, подуправителя на централната банка Олга Скоробогатова, финансовия министър Антон Силуанов и управителя на "QIWI" Сергей Солонин са присъствали.

Путин започна срещата с това, че криптовалутите са много актуална тема не само за Русия, а за целия свят, и според него те носят много сериозен риск със себе си, заради това че се издават от анонимен кръг от хора. Според Путин, те могат много лесно да се използват за пране на пари, избягване на данъци или финансиране на тероризъм.

Властите на много страни вече търсят начини да се добавят регулации в законодателството. Той добави, че трябва да се изгради регулаторна среда, която  да защитава интересите на гражданите, бизнесите и държавата. Той завърши началната си реч с "Искам отново да ви припомня, че трябва да се използват предимствата които се предлагат от нови технологични решения в банковата сфера. По същото време е важно да не се създават ненужни бариери, разбира се, а да се предлагат условия за напредък и подобрения в националната финансова система. Имайки в предвид всичко това, нека да почнем дискусията днес."

Законопроектът за регулирането на криптовалутите трябва да бъде внесен в парламента на Русия за обсъждане до края на октомври.

Линк към новината от сайта на кремлин : цък!

------

От това, което разбирам, Русия иска да направи своя собствена криптовалута, която да може да регулира.
Като цяло държавните служители никога няма да признаят, че биткойн е заплаха за фиатните пари, защото ще ги направи много легитимни. Путин използва някои от най-честите използвани аргументи против криптовалутите, които разбира се са пълни глупости. Например:
- Криптовалутите не са регулирани.
Това не е така, защото блокверигата гарантира точно това.
- Те могат да се използват за пране на пари.
Ами не, вече не могат, обаче банките правят това всеки ден.

BitcoinBG

 • Администратор
 • Заслужил Биткойнер
 • *****
 • Публикации: 693
  • Профил
От това, което разбирам, Русия иска да направи своя собствена криптовалута, която да може да регулира.

Много държави ще допускат тази грешка. Общо взето централните банки постоянно ще се питат: "Как с новите технологии в областта на новите парични системи да продължим да правим това, което винаги сме правили досега?"

Отговорът е: "Не може!"

Целта при създаването на Биткойн е именно да се избегнат централните банки. Онези, които очакват "регулации" за криптовалутите от страна на централните банки за да започнат да ги използват просто не си дават сметка, за какво иде реч!