Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
През последните 48 часа бяхме обект на спам атака. Фирмената електронна поща бе бомбардирана всеки час с хиляди съобщения  за недоставена електронна поща предимно на български адресати. Това е добре известен метод за изпращане на нежелана поща известен, като "email spoofing". Използват се компрометирани сървъри по света за да се изпраща електронна поща с подменени адреси за произход и за обратна връзка. В този случай измамниците избраха нашия фирмен домейн. Явно се опитват да ни отмъстят за обнародваните текстове, с които ги изобличихме по-горе в тази тема. Явно кампанията им за търсене на балъци е ударила на камък.

Тези дейности им струват пари на измамниците и им причиняват някои неудобства.
Хората не са глупави. Повечето правят кратко проучване в Интернет и разбират, за какво става въпрос?
За нас всичко е на шест!... Ние сме на принципа, че лоша реклама няма.
2
Сеир... Напечатаха си трилиони долари, евро, йени, паунди и франкове и си ги раздадаха. Организираните престъпни групи в бордовете на централните банки спасиха от фалит банки и хедж фондове на шурета и баджанаци. Временно! За сметка на това милиони изгубиха работата си и надежда за бъдещето. За постоянно! Потънали до уши в заеми, които никога няма да могат да изплатят.

Сега вече може малко да разпуснем... Във Великобритания обявиха, че COVID-19 НЕ Е болест с висока степен на опасност за обществото!

---

Status of COVID-19

As of 19 March 2020, COVID-19 is no longer considered to be a high consequence infectious diseases (HCID) in the UK.

The 4 nations public health HCID group made an interim recommendation in January 2020 to classify COVID-19 as an HCID. This was based on consideration of the UK HCID criteria about the virus and the disease with information available during the early stages of the outbreak. Now that more is known about COVID-19, the public health bodies in the UK have reviewed the most up to date information about COVID-19 against the UK HCID criteria. They have determined that several features have now changed; in particular, more information is available about mortality rates (low overall), and there is now greater clinical awareness and a specific and sensitive laboratory test, the availability of which continues to increase.

The Advisory Committee on Dangerous Pathogens (ACDP) is also of the opinion that COVID-19 should no longer be classified as an HCID.

The need to have a national, coordinated response remains, but this is being met by the government’s COVID-19 response.

https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

---

Сега във Великобритания. Скоро и в други държави. Минава и заминава... До следващия вирус!
Нооооо... режимът на извънредното положение и ограниченията остават. Може би завинаги!
3
Общ Раздел / Re: Чумата и как тя ще се отрази на Биткойн?
« Последна публикация от BitcoinBG - Март 13, 2020, 05:54:36 pm »
Сорс-кода от https://github.com/bitcoin/bitcoin/releases

Binary-тата от https://bitcoincore.org/bin/bitcoin-core-0.19.0.1/

0.19.1 все още не беше излязъл.

Основните алтернативни криптовалути имат фондации, но към bitcoincore.org няма фондация. Разискванията между разработчиците се водят тук https://lists.linuxfoundation.org/mailman/listinfo/bitcoin-dev.

Това щях да го пропусна...

Още повече, че липсваха в C++ сорса, от който се предполага да build-нати binary-тата, които всеки си сваля от сайта на Bitcoin Foundation.

Биткойн Фондацията отдавна не работи. Ни сайта, ни форума им. На времето платих 25 биткойна за да стана пожизнен член. За съжаление организацията бе превзета от адвокати и събраните милиони от членски внос и дарения бяха прахосани за... лобиране! То за какво ли друго могат да изхарчат адвокати няколко милиона?  :)

Техните усилия сред "регулаторите" се увенчаха с успех. В Ню Йорк се появи Bit license, което на практика забрани биткойн там!  :D

Не си търся допълнителна работа. Особено в крипто-областта. Благодаря все пак.

Жалко.
Все пак би било интересно, какви pull requests сте правили в github докато сте участвали в разработката на Bitcoin Core?

Щом говорите за exe файлове явно работите основно с Уиндоус. Отдавна не се занимавам с произведенията на Бил Гейтс и няма да мога да взема пълноценно участие в дискусията.
4
Една чуденка - кой е толкова луд, че да рапортува на НАП, че притежава криптовалути?

Фирмите, от които купувате биткойни! Те са регистрирани по ДДС и дават отчети на НАП за своите наличности в биткойни всеки месец. Трябва да спазваме правилата на физическия свят, защото сме на границата между физическия и цифровия свят. Веднъж щом се сдобиете с биткойни за вас не важат ограниченията на физическия свят!

Иначе си прав, че ако си физическо лице трябва да си луд за да рапортуваш на НАП, че си наследил 24 златни монети от дядо си, а пък той ги е наследил от прадядо си! В случая с биткойн става въпрос за 24 думи (или 12 думи + парола). Става въпрос за чиста форма (по)знание! Никой не е длъжен да рапортува на НАП, че е получил познание от дядо си и го е предал на внуците си.
5
Днес 13-ти Март (Петък) 2020 г. от 11:00 часа и през следващите 6 часа до 17:00 часа купуваме биткойни с 5% над борсовата цена в Кракен!
6
Пазари и Валутни Курсове / Re: Днес продаваме биткойни под борсовата цена!
« Последна публикация от BitcoinBG - Февруари 12, 2020, 01:42:27 pm »
Днес 12.02.2020 /Сряда/ от 14:00 часа в течение на следващите 72 часа до 14:00 часа на 15.02.2020 /Събота/ нашите клиенти имат възможност да купуват биткойни от битомата в Интерпред на курс 0,1 % под борсовата цена в Кракен!
7
Други Криптовалути / Re: Валутата на Фейсбук
« Последна публикация от bitcoin-capital.bg - Януари 08, 2020, 12:56:23 pm »
Благодаря за приветствието @BitcoinBG
Поздравления за добре организирания форум!

Ние сме редакция в българоезичната крипто сфера и предлагаме качествени гледни точки по интересни blockchain теми. Една от тях е Libra coin.

Поздрави,
8
Средства за Масово Осведомяване / Re: Това видео ми е някак си озадачаващо!?
« Последна публикация от BitcoinBG - Декември 28, 2019, 04:13:54 pm »
Дефиницията за облигация в уикито изобщо не ми се връзва с донгълчето.

Не е точно, прав си! И производителят се колебае. Първо го бяха озаглавили first bearer bond. Сега виждам, че вече е first bearer instrument. Но, така е при появата на нещо съвсем ново докато се наложи някоя нова дума или малко се промени значението на някоя стара дума, с която да го описваме. Имаме огромен мегдан за изобретения и нововъведения включително в областта на езика, който използваме.
9
Сатоши си е будител, както и да го погледнеш. Двоен празник  8)

Честит празник и на Сатоши!
10
Технически Въпроси и Развитие / Re: Off-Chain и Off-net транзакции?
« Последна публикация от BitcoinBG - Октомври 01, 2019, 01:26:01 pm »
Очевидно Биткойн ще се движи през меш мрежите.

Ако някъде някоя държава си позволи да лиши гражданите си от Интернет очевидно, че меш мрежите ще са решение за излъчване на Биткойн преводите до точката, където е възможна сателитна връзка с други части на света, където Интернет не е ограничаван или цензуриран.

Аз в момента съм в Лондон, тук няма ясно изградена меш мрежа но съм сигурен, че има голяма биткойн общност.

Ако си турист пожелавам ти приятно изкарване в Лондон, а ако си по работа нека да е ползотворна!

Как се свързва една меш мрежа с Биткойн?

Целта на всеки излъчен биткойн превод е в крайна сметка да достигне до миньор, който да го го включи в блокверигата. При липса на Интернет пътищата са много. Все едно да търсиш различни начини, как да пуснеш едно подписано от теб писмо в някоя пощенска кутия с тази разлика, че това писмо може да има милиони копия и че трябва да се излъчи по електронен път (по кабел или ефир) до някой миньор. Големите миньорски пулове имат дублирани Интернет връзки, включително през оптични кабели и сателити!
Страници: [1] 2 3 ... 10