Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Bitcoin Monkey

Страници: [1]
1
Нека добавим и още няколко държави в които индивидуалните печалби от търговия с криптовалути не се облагат с данък:

-Беларус-
Беларус създаде приятелска среда за крипто инвеститори, както корпоративни, така и частни. Дейности като минни, емитирани и търговски монети бяха легализирани през март. Президентски указ въведе данъчни облекчения за криптови доходи и приходи за период от пет години.

-Дания -
Данъчните органи в Дания заявиха, че финтех компаниите трябва да плащат данъци като всеки друг бизнес. От друга страна, индивидуалните инвеститори, които търгуват криптовалути, не дължат данък върху печалбите си.

- Сингапур -
Купуването на биткойн ще ви спести данъци в Сингапур . Цифровите монети не се считат за стоки и не се признават за валути. При липса на специални изисквания печалбите от крипто инвестиции на частни лица не се облагат с данък. Компаниите, търгуващи с крипто, обаче се очаква да платят данъци върху печалбите си.

Други подобни:
Словения, Нова Зенландия, Хонг Конг, Барбадос, Малайзия и Маврициус. В Германия до 600 евро/год. не се облагат с данък.

2
Здравейте,

никоя банка в България ли не превежда пари към крипто борса в България или чужбина?
Как работят xchange.bg с ДСК?
Мисля че Първа Инвестиционна Банка също служи на клиентите си. Проблема май е само при някои банки като ОББ и Пощенска.

Нека направим един списък тук с "баките" в България, които не служат на клиентите си, а обслужват само инвеститорския интерес с нашите пари.


Банки от които не можете да нареждате плащане към крипто борса:
1. ОББ - Обединена Българска Банка
2. Пощенска Банка
3..........

3
Здравейте,

ето и моето мнение относно Coinbase и Gdax. Както повечето от вас знаят борсата Gdax е собственост на Coinbase.

Според мен всичко си е нормално и легално, стига парите ви да не са в Българска Банка от която не може да се зарежда акаунт в Coinbase от няколко месеца насам. Откакто крипто борсите тотално започнаха да източват БГ банките, всички се уплашиха и направиха някои драстични незаконни промени.

До преди проблема с банките в БГ, можехме да пращаме евро в Coinbase и да търгуваме в Gdax без никакви такси. Банковия Превод струваше таксата определена от банката от която пращате парите. Coinbase нямат такса за превод захранване на акаунта, лимита е 15.000 евро за верифициран потребител, след 3 месеца става 100.000 евро на седмица. Това е за превод от ваша сметка към Coinbase, в евро за захранване на акаунта.

Ако искате да теглите от акаунта си има друг лимит, 10.000 евро на ден. 70% от хората купуващи основните криптовалути пазаруват от Coinbase чрез Gdax с лимит ордер без такса. Ако купувате директно от Coinbase, все едно купувате на маркет цена с малка надценка от търгуваната цената за момента. Когато използвате Gdax , можете моментално да прехвърлите парите си от Coinbase в Gdax без такса и да купите Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум или Лайткоин по цена за момента с лимит ордер отново без такси. Продаването на купената криптовалута отново е без такси ако използвате пак лимит ордер опцията, превода на парите ви в евро до вашата банка струва 0.85 евро до 10.000 евро превод.
С две думи обобщено, таксите ви са 2....таксата за превода на вашата банка към Coinbase (около 12-18 евро) + таксата на Coinbase към вашата банка (0,85 евро)
Преди 2 дена Coinbase обяви че започва адоптирането на Segwit, така че няма проблеми за Биткойн. Всеки сам си решава къде да инвестира парите си, не е задължително всяка борса да е фен на Биткойн "само".
Ако някой знае по ефтин начин за покупка на криптовалута нека сподели.

Всички се надяваме този проблем с Българските банки да бъде решен и всеки сам да решава къде да инвестира парите си, преди да станат на шума от връхлитащата с пълна сила поредна финансова криза. Ако все още държите парите си в банка, замислете се сериозно дали все още са ваши, и ако са веднага се замислете как да ги изтеглите и съхраните на друго място или в друг вид където ще бъдат само ваши.

4
Здравейте,

според мен Джейми Дявола си знае работата, а именно да преиграва и да се прави на клоун. Той много добре знае какво е Биткойн и от кого е създаден и със сигурност е много по усведомен за бъдещето от колкото всички нас.
Не че не се радвам за постояното покачване на цената на Биткойн, но колкото по бързо скача толкова повече ме плаши и ме кара да търся нова информация. И това което се оказа е че, от 2016 по това време до 2017 днешно време...потреблението и използването на Биткойн не е нараснало кой знае колко, но самата цена на Биткойн се е покачила около 10 пъти от тогава насам. Което ме кара да мисля че цената на Биткойн не се определя от supply and demand а от новини.
Напоследък започнаха да публикуват доста остроумни видео клипове в Youtube, ето затова искам да предложа един от тях на ваше осмотрение и обсъждане. За съжаление видеото е на английски, ако някой има времето да го преведе ще е добре за всички. Видеото обсъжда историята на долара, златото и Биткойн. Продължителноста на видео не е голяма, всичко е обобщено като в уеб семинар.
Моля който има собствена гледна точка и друга информация, да коментира, връзката на Биткойн с NSA, разработки от 1996г., Neal Koblitz да коментира.

Линк към видеото :
https://www.youtube.com/watch?v=iz7_6JsHJt4

П.С. Не гледайте на видеото като сравнение между Злато и Биткойн, а като факти в историята на парите и появата на Биткойн в последната фаза.

5
Здравейте отново,

трябваше да се досетя за аутологоута,...... както и да е започвам отново моята дисертация  :).

Благодаря за отговорите на предните въпроси, макар и някои отговори да си противоречат сами по себе си.
Например ако Биткойн е златото за цифровия свят и може да стане 5 пъти по скъпо след време или да изчезне напълно, то това не се отнася за физическото злато в реалния свят нали,.... освен ако Ванга не се окаже права за водата в буркани  :). Всъщност можем ли да се доверим на нещо което има анонимен създател и никой не знае кой е той?

Първо искам да се извиня за неправилно зададения 1-ви въпрос по горе.
Нямах предвид от коя БГ Банка да си купим Биткойн  :), а коя Биткойн борса предлага покупка на Биткойни, с БГ Дебитна карта или Банков  Sepa Трансфер? До Колкото знаем Coinbase  е най предпочитаната за Америка, за Европа може ли да се каже че това е Safello и какво мислите вие по въпроса?

По принцип за да купим Биткони и да ги държим, трябва ли да имаме “портфейл“, като най сигурно средство? 
Какво мислите за Trezor като по сигурно място за нашите ключове?
 http://www.bitcointrezor.com/

И накрая с няколко думи, отговорите коитом търсим са, как да запазим покупвателната си сила, кое е за предпочитане :
Bitcoin
Bitgold
или физическо злато  в нашите ръце .
Относно битоматите, не можем да се наредим  с куфарчето и да си купим Биткоини за10.000 евро  :).
Мисля че най лесния начин е превод по банков път за по големи суми.

Благодаря за споделеното време,

Успех

6
Жалко.... 2 часа писане  замина на кино, след като форума иска парола след определен период от време  >:( >:( >:( >:( >:( >:(

7
Здравейте Биткойн България,

незнам дали това е правилното място за тези въпроси, но ако не е , нека администратора ме поправи.

1. Искам да отворя тема по повод "Как и къде да инвестираме в Биткойн?"
Кои Биткойн борси да използваме от България за покупка и инвестиция в Биткойн в евро с директна покупка от наши банки?
Това разбира се е тема за по напреднали, но никога не е лошо да се започне от някъде.
Не става въпрос за борси къде да търгуваме с Биткойн , а как и къде да купим и как и къде да държим Биткойн?
Много от хората вече се притесняват за настъпващата финансова криза или рецесия (не дай боже), но хората които имат някакви спестявания, биха желали да знаят и коментират как и къде да опазят стойноста на това което притежават в валута.

2. Кой са най защитените и препоръчителни Bitcoin Wallet-и и какви предимствата и недостатъците  им в различните Bitcoin Wallet платформи?
Кой има правомощия над нашите трансакции, кой съхранява нашите ключове и кой оторозира една такава трансакция в различните Bitcoin Wallet-и?

Разбира се има много информация за всичко това в Интернет, но информацията на Български е оскъдна и обикновено е преводи от трети лица и статии от чуждия печат.

Благодаря на Биткойн България за прекрасният сайт и информация която ни предлагат и надявам се за в бъдеще да има все по голяма популярност и коментари по темата.

Страници: [1]