Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46
46
Дали покупката на физическо сребро, злато, биткойн е инвестиция или не? Предполагам че форумците имат сериозни аргументи и в двете посоки.

Има много ясен и отчетлив критерий. Няма никакво място за колебание!

Ако имаш инвестиция, ти имаш обещанието на някой за нещо. Този някой има някакъв дълг и някакво задължение към теб! Ако имаш пари, никой с нищо не ти е задължен! Ето защо притежаването на физическо злато и сребро, както и физическото притежание на тайните ключове на биткойните по съответните биткойн адреси, е притежание на пари!

Биткойна не може да покрие пълната функция на парите в настоящия момент.

Прочети тук изброените функции и ми кажи, кои според теб липсват:
http://blog.bitcoin.bg/2020/09/05/бба-обяви-награда-50-000-лева-част-i/

За мен най интересната валута е БиткойнКеш
Разбирам доводите ти... Многократно по-евтина е от Биткойн и също носи в името си думичката "Биткойн"...  ;D
Това е корпоративната криптовалута на най-големия миньорски пул и производител на копачки - Битмейн. Тази криптовалута е дотолкова ценна доколкото е платежоспособен този пул. Тези симпатяги постоянно губят пазарен дял откакто съдадоха тази вилица на Биткойн. Причината е, че трябва постоянно да продават голяма част от изкопаните биткойни за бикеш за да му поддържат цената... Но ти си знаеш най-добре, кое е най-добро за теб!47
Може би асоциацията трябва да пренасочи наградата си към главата на финансовият министър?

Не така, че може да го възприемат буквално и тогава всинца ни ще пратят в Гуантанамо с обвинение за тероризъм!


48
Откривам тази нова тема в раздел "ASIC платки и карти" по молба на новорегистриран член на форума. Напомням, че всеки нов член на форума може да открива нови теми във всички раздели и под-раздели след като направи 5 дописки по съществуващи теми. Разбира се, ако случаят е специален може да се свърже с мен чрез лично съобщение и да помоли предварително да бъде създадена съответна тема.49
Срокът на обявата е удължен до 31/01/2021 г.

Повече от наложително е да събудим, колкото се може повече хора! Положението на Отечеството вече е отчайващо... Вижте на какъв списък попаднах:

Afghanistan
Bulgaria
Burma (Myanmar)
Central African Republic
Cote d’Ivoire
Cuba
Democratic Republic of Congo
Eritrea
Estonia
Iran
Iraq
Lebanon
Libya
North Korea
Republic of the Congo
Sierra Leone
Somalia
South Sudan
Sudan
Syria
Yemen
Zimbabwe

Познайте откъде е?

https://support.nexo.io/hc/en-us/articles/360008237053-In-which-countries-is-your-product-available-

Вярно е, че България наред с Естония не са държави даже от третия свят, въпреки че формално са членове на ЕС!

Сегашното гербаджийско правителство трябва час по-скоро да си ходи! Нетърпимо е да се гледа, как погребват една цяла държава! Нашата България!

50
Покупката на биткойни не е инвестиция! Покупката на биткойни, както покупката на физическо инвестиционно злато и сребро, е бягство от всяка инвестиция. Причината е, че средата за инвестиране е станала прекалено непредсказуема и рискова. Когато купите биткойни, злато и сребро вие запазвате вашето богатство. Когато останалите хора губят своето богатство (мнозинството от хората още не са се усетили), а вие запазвате своето богатство естествено, че вие ставате по-богати!

Не спекулирайте по борсите, защото това е пряк начин да си загубите парите! Купувайте биткойни само с ваши собствени пари и за дългосрочно лично съхранение на тайните ключове от биткойн адресите. Цената на покупка в този случай е без значение. Знайте, че това ще са вашите пенсионни и здравно-осигурителни вноски! Другите, които са "регулирани" от държавата, отдавна са кухи черупки.

Най-глупавото нещо е да си продадете биткойните и да държите получените левове, евро или долари в банката. Продавайте биткойни само, когато продавачът изисква плащане в декретна валута и искате да си купите непосредствено нещо конкретно, което ще ползвате постоянно и дългосрочно. В края на краищата парите са за да се харчат, когато наистина имате някаква необходимост. Ключовата думичка е "наистина". Парите вече няма да се харчат за щяло и нещяло само защото, виждаш ли и без това, се обезценявали всяка година... Биткойн ще върне здравия смисъл в стопанското поведение на потребителите, а от там и здравия смисъл в икономиката! За съжаление, това ще е болезнен процес през следващите години за огромни маси от населението в тъй наречените "бели" държави, защото именно в тези държави е най-голям % на заетите в паразитни икономически дейности.

Следващата година е годината, в която на народонаселението ще бъде представена за плащане сметката от безподобно наглото печатане на пари през предходното десетилетие.

The money-printing bill comes due in 2021.

Пожелавам хубави празници на сите форумци!

Аз също пожелавам хубави празници на всички, които списват в този форум или просто само ни четат!

51
Въпрос към БиткойнБГ, отговора за него е лесен. Искам да направя депозит на една площадка за търговия. Адреса за депозит на ВСН и ВТС е един и същи, като и под двата адреса пише: Не изпращайте монети или токени различни от ВТС/ВСН може да загубите депозита...

Как се казва "площадката" за търговия? Предупредителния текст ми звучи малко несериозно....

От много отдавна адресите на биткойн и на биткойн кеш са с различен формат и няма как да бъдат обърквани. Ако предупреждението за възможна загуба е отпреди няколко години и не е осъвременявано, то наистина можете да си загубите парите! Най-малкото, ако изпратените биткойни не са имали движение отпреди форка на биткойн кеш, то тази "площадка" може да ви прибере битконите или биткойн кеша. Моят съвет е първо да разделите биткойн кеша от биткойните по различни новосъздадени адреси и след това да ги превеждате, където искате да ги превеждате!

52
Днес 16-ти Ноември (Понеделник) 2020 г. от 16:40 часа и през следващите 24 часа до 16:40 часа утре 17-ти Ноември (Вторник), нашите клиенти имат възможност да купуват от битомата в Интерпред биткойни на курс 1,5% под борсовата цена в Кракен!

16:54
Удължаваме срока на нашата оферта до утре 11:30 часа 18-ти Номеври (Сряда).

53
Илон Мъск си направи 4 теста за Ковид-19 в 1 ден. Една и съща машина, един и същи тест от един и същи производител, една и съща медицинска сестра. Резултатът - 2 положителни и 2 отрицателни! Написа го в Туитър, че е извънредно озадачен!

---

Something extremely bogus is going on

Something extremely bogus is going on. Was tested for covid four times today. Two tests came back negative, two came back positive. Same machine, same test, same nurse. Rapid antigen test from BD

https://twitter.com/elonmusk/status/1327125840040169472

54
Наистина всичко в крайна сметка опира до въпроса, какви пари използваме? Колкото и да се опитваме да поправим някаква обществена несправедливост винаги ще се връщаме на квадратче №1 ако не поправим парите, които използваме!

Парите са вид обществен договор. Това е най-важният обществен договор! За да си отговорите на въпроса, какви пари искате да използвате означава на първо място да си отговорите на въпроса, от какви хора искате да бъдете зависими?

Пророчески се оказват думите на видния икономист и философ Фридрих фон Хайек казани още през 1984-та година:

“I don’t believe we shall ever have a good money again before we take the thing out of the hands of government, that is, we can’t take it violently out of the hands of government, all we can do is by some sly roundabout way introduce something that they can’t stop.” – F.A. Hayek 1984

През м. Август 1971-ва година Никсън обявява фалита на САЩ в злато. Последствията са описани с изобилие от статистики и графики на страницата на "Какво по дяволите се случи през 1971-ва година"? Има някои много любопитни и малко известни факти!

Причината:
https://www.youtube.com/watch?v=4-cB1Z9qceI

Последствията:
https://wtfhappenedin1971.com

---

Четиво за хора с малко повече свободно време!

Bitcoin and the Rhythms of History

You’re living through a particularly potent period in history.

But you already knew that.

Since the 2008 Global Financial Crisis, we’ve been in what Neil Howe and William Strauss describe as a “Fourth Turning.” The final act in a drama that began on the heels of WWII. 

Fourth Turnings are defined by the collective realization that “things are bad enough that we’re willing to actually do something about it.” The cement is wet and everything in the exterior world gets redesigned. Political, social, and economic structures reimagined.

https://www.brandonquittem.com/bitcoin-rhythms-of-history/

55
Всеки нормален човек от няколко месеца насам си задава въпроса, защо е цялата тази клоунада и дресировка със задължителното носене на маски, както и за тъй наречената "социална" дистанция? Части от цялата загадка започват да се наместват и вече ясно показват пътя, който ни готви световният политико-финансов елит. Наричат този план "Великото Нулиране" (The Great Reset).

Законовата основа ще бъде положена със Закона "Банкиране за Всеки" (Banking for All Act). Вече е внесен за обсъждане и приемане от Сената и Конгреса на САЩ:
https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-bill/3571/text

Един от най-добрите разбори, които съм слушал и гледал е този на Джордж Гамон (George Gammon):
https://www.youtube.com/watch?v=uX7VpTqXJhY

56
Предстои въвеждането на отдавна чакани подобрения в схемата за цифров подпис на референтната клиентска програма за достъп до Биткойн мрежата - Bitcoin Core. В течение на един месец е тествано предложението на Pieter Wuille за прилагането на Schnorr/Тaproot/Тapscript схема. Тези нововъведения ще се появят, като Биткойн стандарти (BIPs) под номера 340, 341 и 342. Подобряват защитата на личните данни при преводите с множествени подписи и гарантират правото на уединение при този вид преводи. Освен това се увеличават изключително много възможностите за преводи свързани с умни договори заложени в самата блокверига на Биткойн. Бъдещето на Биткойн става все по-светло и безоблачно!

---

Schnorr and Taproot Upgrade Proposal Merged Into Bitcoin Core

The implementation of the Schnorr/Taproot consensus rules has been merged into Bitcoin Core. However, the upgrade's activation method has yet to be determined.

The pull request was originally created by Bitcoin Core contributor Pieter Wuille on September 13th and has gone through extensive review and testing over the past month. Over 150 developers also participated in a 7-week review club for the proposal which was led by Anthony Towns back in November of 2019.

This upgrade has been highly anticipated due to its potential to increase Bitcoin’s smart contract capabilities while simultaneously benefiting its transactional privacy.

https://www.btctimes.com/news/schnorr-taproot-upgrade-merged-into-bitcoin-core


57
Днес 12-ти Октомври (Понеделник) 2020 г. от 13:40 часа и през следващите 5 часа до 18:40 часа днес, нашите клиенти имат възможност да купуват от битомата в Интерпред биткойни на курс 1% под борсовата цена в Кракен!

---

19:10 часа
Удължаваме срока на нашата оферта до утре 10 часа 13-ти Октомври (Вторник).

58
Една от водещите биткойн борси - Кракен, получи банков лиценз в щата Уайоминг, САЩ. Нагледен пример за това,, как всяка услуга предлагана от заварената финансова система може да бъде пресъздадена и предложена на потребителите на основата на Биткойн. Обратното обаче е невъзможно, защото Биткойн предлага много възможности на потребителите, каквито услугите на основата на декретните валути дори просто технически не могат да предложат.

---

Kraken Wins Bank Charter Approval

We are thrilled to announce that the State of Wyoming has approved Kraken’s application to form the world’s first Special Purpose Depository Institution (SPDI), tentatively called Kraken Financial.

Headquartered in Cheyenne, Wyoming, Kraken Financial is the first digital asset company in U.S. history to receive a bank charter recognized under federal and state law, and will be the first regulated, U.S. bank to provide comprehensive deposit-taking, custody and fiduciary services for digital assets.

From paying bills and receiving salaries in cryptocurrency to incorporating digital assets into investment and trading portfolios, Kraken Financial will enable Kraken clients in the U.S. to bank seamlessly between digital assets and national currencies.

https://blog.kraken.com/post/6241/kraken-wyoming-first-digital-asset-bank/

59
Предсмъртните гърчове на заварената финансова система:
http://www.fatf-gafi.org/media/fatf/documents/recommendations/Virtual-Assets-Red-Flag-Indicators.pdf

---

The Financial Action Task Force (FATF) is an independent inter-governmental body that develops and promotes
policies to protect the global financial system against money laundering, terrorist financing and the financing of
proliferation of weapons of mass destruction. The FATF Recommendations are recognized as the global anti-money
laundering (AML) and counter-terrorist financing (CFT) standard.

60
Истината винаги излиза наяве особено, когато тази истина засяга много хора.

През м. Февруари експертите са прогнозирали 0,1% смъртност от Ковид-19, колкото е смъртността (1:1000) и от един обичаен сезонен грип. "Разваленият телефон" на истеричните управници обаче, е предал за смъртност от 1%.Това ни доведе цирка Ковид-19. Да видим сега, кой и как ще се оправдава?

---

The 1% blunder: How a simple but fatal math mistake by US Covid-19 experts caused the world to panic and order lockdowns

...
Lockdown can be seen as a complete and utter disaster. And it was all based on a nonsense, a claim that Covid was going to kill one percent. A claim that can now be seen to be utterly and completely wrong. Sweden, which did not lock down, has had a death rate of 0.0058 percent.

It takes a very big person to admit they have made a horrible, terrible mistake. But a horrible, terrible mistake has been made. Let’s end this ridiculous nonsense now. And vow never to let such monumental stupidity happen ever again.

https://www.rt.com/op-ed/500000-covid19-math-mistake-panic/

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46