Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36
46
Леле... колко еретично :)

По темата:
Днес ще се проведе протест срещу екстрадицията на Росен Йосифов.
Протеста е насрочен за 18.00 пред Съдебната Палата в София
https://www.facebook.com/events/1044321095752635/

Безсмислено е да се протестира пред хора и държавни учреждения, от които нищо не зависи. Протестът трябваше да е пред Американското посолство!

47
Трябва да се помисли за това как държавата да съхранява подобна информация в подобни ситуации.

На държавата трябва със закон да й се забрани да пази такава информация!

48
Аз имам конспиративна теория.
Ами ако този арест има общо с онзи лаптоп, който беше изпратен в една лаборатория ?

Едва ли!

Някакви румънци излъгали някакви селяни в Кентъки и им прибрали доларите. Тези придобити чрез измама долари осребрили, като си закупили чисти и нивинни като детско дупе биткойни в САЩ. Върнали се по живо и здраво от гурбета обратно в Румъния и взели да разпродават биткойните, като един от тях дошъл в България и продал част от тях на фирмата на Росен Йосифов. Къде е вината на Росен? Извършвал е стопанска дейност на територията на България без разрешение от Американското посолство в София?!

Айде сега да си представим, че румънците вместо с няколко биткойна се бяха върнали в Румъния направо с няколко пачки долари. Един от тях идва в България и сменя част от тези долари в банката на [не се чете името]. Този симпатяга щяха ли да го екстрадират в САЩ? Щяха, ама някой друг път!

Извод:
Доларите, колкото и мръсни да са все пак са чисти, защото по принцип са нещо светло! Докато биткойните, колкото и чисти да са все пак са мръсни, защото по принцип са нещо тъмно!

---

По-скоро някой фактор в съда много се е уплашил да не създаде прецедент в ЕС ако такова абсурдно дело се гледа в България. Възползвали са се от безогледната наглост на каубойската съдебна система и са го джиросали на каубоите за рекордно кратък срок преди цялата работа да се разсмърди до небето! Само че, по стар български навик пак настъпиха мотиката от погрешната страна!

49
Оглушително мълчание...
За тези, които се ослушват и спотайват.
Също и за тези, които злорадстват "нали ви казахме да не се занимавате с Биткойн".
Припомняме недалечната история...

---

Мартин Фридрих Густав Емил Нимьолер (на немски: Martin Friedrich Gustav Emil Niemöller) е протестантски богослов в Германия, пастор в протестантската евангелска църква, сред най-известните в Германия противници на нацизма, президент на Вселенския съвет на църквите (1961 – 1968 г.), лауреат на Международната Ленинска премия „За укрепване на мира между народите“ (1967).

Нимьолер е арестуван и на 3 март 1938 г. извънредния съд за държавни престъпления го обвинява в „скрити нападки“ срещу държавата и го осъжда да излежи 7 месеца в специален затвор за длъжностни лица и глоба от 2000 марки за „злоупотреба с проповедническа дейност“.

Той обаче така и не излиза на свобода, въпреки че вече е изкарал 8 месеца в предварителния арест (тоест 1 в повече от присъдата). Хитлер е вбесен от меката присъда и заявява, че Нимьолер „трябва да лежи, докато не посинее“ и заплашва целия съдебен състав с наказание.

Веднага след освобождаването му Нимьолер е подложен на „превантивен арест“ от Гестапо. Затворен е в лагери, най-напред в Заксенхаузен, а после в Дахау. През 1945 г. е освободен от съюзническите войски.

Нимьолер многократно обвинява в престъпления нацистите и дълбоко се разкайва за първоначалните си убеждения. Световноизвестно става стихотворението му „Когато те дойдоха…“, преведено на десетки езици:

Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

В оригинал:

„Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Kommunist.
Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Sozialdemokrat.
Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Gewerkschafter.
Als sie die Juden holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Jude.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte“.

---

Трябва ли да добавим поредната строфа:
"Когато нацистите дойдоха за биткойнерите, аз мълчах; нямах биткойни".

50
По-долу е връзката към отвореното писмо на Виктория Йосифова-Кънева относно екстрадирането на нейния баща в САЩ по напълно измислени и малоумни обвинения в пране на пари. Биткойните са налични пари. Първите налични пари в изцяло електронна форма! Когато получавате налични пари няма как да знаете дали те са придобити по престъпен начин от платеца!

Българският съд нагледно показва с този случай, че не работи по българските закони и не защитава българските интереси, а работи по американските закони и защитава американските интереси! Нямам думи да изразя възмущението си от безгръбначната правна система в България. Всичко това на фона на напъните от НАП да събира още повече данъци от фирмите и физическите лица, които използват биткойни. Защо да ви плащаме данъци дами и господа, след като от вас нищо не зависи? Ами вие просто сте част от колониалната администрация назначена да защитава чужди интереси!

https://www.rgcoins.com/фирмата-преустановява-работа-за-неоп/

51
След няколко седмици водещият поизводител на умни телефони Самсунг ще пусне следващия си модел Galaxy S10. Апаратът ще има портфел за криптовалути! Модулът се нарича “Samsung Blockchain KeyStore”. Ще позволява създаване на нов портейл за криптовалути, както и внасяне на криптовалути от вече съществуващ портфейл. Хранилището за тайните ключове ще има биометрична защита.

---

Galaxy S10 leak shows off punch-hole display, Samsung’s new cryptocurrency wallet

On full display in these images, though, is a new cryptocurrency application Samsung is seemingly going to be launching with the Galaxy S10. The “Samsung Blockchain KeyStore” is described as a “secure and convenient place for your cryptocurrency.” Users can apparently import currency from other wallets or create a new one with the app. The build shown here only supports Ethereum, but presumably at launch it would also support Bitcoin and other popular cryptocurrencies. Another screenshot also shows that the KeyStore can be secured with biometrics.

https://9to5google.com/2019/01/23/galaxy-s10-leak-cryptocurrency-wallet/

52
Това е слух, който върви от 2 седмици насам. Завчера излезе официалният отчет на Руската централна банка, от който става ясно, че засилват де-доларизацията на златно-валутните си резерви, които понастоящем са в размер на около 500 милиарда в доларово изражение. Днешната статия на английския в-к Телеграф дава нови подробности за този план.

Инвестицията няма да е пряко през Биткойн борса. Първо Сбербанк, най-голямата руска банка, ще създаде своя криптовалута, която ще може да се обменя срещу биткойни. Капитализацията на тази криптовалута в началото ще е в размер на 10 милиарда долара. Казано с други думи, създават национална криптовалута, която ще има покритие в биткойни!

Вестникът твърди, че подробният план стои на бюрото на финансовият министър и само чака неговия подпис!

---

Russia plans to tackle US sanctions with Bitcoin investment, says Kremlin economist

Russia is preparing an investment in Bitcoin to replace the US dollar as a reserve currency in a bid to tackle US sanctions, according to a Russian economist with close ties to the Kremlin.

Vladislav Ginko, an economist at the Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration, a state-funded institution, said the government is taking steps to minimise the impact of US sanctions that have hit the Russian rouble by replacing some of its US dollar reserves with the world’s most popular cryptocurrency.

https://www.telegraph.co.uk/technology/2019/01/14/russia-plans-tackle-us-sanctions-bitcoin-investment-says-kremlin/

53
Жълтите жилетки призовават за масово теглене на влоговете.

За съжаление, жълтите жилетки са обеднялата средна класа. Те не са господарите, а робите на банките. Почти нямат влогове или спестявания под някаква друга форма. За сметка на това пък имат много взети заеми за дребен бизнес, по ипотеки и кредитни карти. Ударът ще бъде много по-чувствителен ако вместо да си теглят влоговете спрат да си плащат заемите!

Банките ограбват 90% от повишената производителност на труда за да държат робите на труда в подчинение. Оставят само трохите, колкото да се каже, че хората все пак живеят малко по-добре отколкото са живели преди 50 години! Това е съвсем целенасочена политика на контролирано свиване и и разширяване на паричното предлагане започнало след изоставянето на златното покритие на долара в началото на 70-те години на миналия век. Вижте графиката тук:

https://www.epi.org/productivity-pay-gap/

За 50 години реалните доходи на хората са се увеличили само с 15% докато производителността на труда е нарастнала с цели 250%. Разликата се присвоява от паразитната финансова система! И тези огромни присвоени пари се използват за все по-голям контрол над обществото! Все още обаче хората са толкова глупави, че се борят за правото те да определят, кой да поставят на върха на властовата пирамида вместо да разсредоточат тази власт на милиони дори милиарди малки и напълно независими малки късчета... Защото и най-големия светец да сложите на върха на сегашната финансова пирамида съвсем скоро и той ще бъде корумпиран... Биткойн е пътят! Разсредоточаване на финансовата власт!
54
Една много добра статия в ЗироХедж относно основна промяна в ценностната система на подрастващото младо поколение в сравнение с предишното. За разлика от своите предшественици сегашното подрастващо поколение предпочита да завърши професионално училище или гимназия и отказва да следва пътя към висшите учебни заведения толкова желан и мечтан от предишното младо поколение на "хилядниците".

---

What Gen Z Learned From Millennials: Skip College


Generation Z is already learning from the millennial generation’s mistakes...

For years, millennials have scoffed at the notion of fixing someone else’s toilet, installing elevators, or cleaning a patient’s teeth. Instead, they wanted to get educated in lesbian dance theory, gender studies, and how white people and western civilization destroyed the world. As a result, student loan debt has surpassed the $1 trillion mark, the youth unemployment rate hovers around 9%, and the most tech-savvy and educated generation is delaying adulthood.

...

Generation Smart?

Millennials are typically the butt of jokes, known for texting in the middle of job interviews, demanding complicated Starbucks beverages, and ignoring their friends at the restaurant. Perhaps Generation Z doesn’t want to experience the same humiliation and stereotypes. This could explain why they are dismissing the millennial trends and instead adopting common sense, conservatism, tradition, and anything else that is contrary to those who need to be coddled.

The next 20 years should be fascinating.

In 2039, Ryder, who prefers the pronoun “xe,” is employed as a barista, a position he claims is temporary to pay off his student debt. He lives on his friend’s sofa, still protests former President Donald Trump, and spends his disposable income on tattoos. In the same year, Frank operates an HVAC business, owns his home without a mortgage, and has a wife and three children who enjoy their summer weekends at the ballpark with the grandparents.

https://www.zerohedge.com/news/2019-01-06/what-gen-z-learned-millennials-skip-college

55
Тези антенки поне глас поддържат ли или само на съобщения за сега ?

Доколкото видях има бутон за гласова връзка, но аз не съм я използвал!

56
При мен офисът ми и домашният ми адрес са на 650 м. по права линия в гъстонаселен район с ниско застрояване(4 етажа). Предполагам ,че ще имам връзка между антените. Ще мога ли да ползвам домашният си интернет в офиса ?

По-добре да се направи опит и да се види дали ще има връзка между 2 антенки преди да поръчваш. Освен това зависи, какво разбираш под "ползване на Интернет в офиса"? Готената не е пълноценна безжична връзка.

57
Днес правихме опити за да проверим обхвата на готената. В гъстонаселените квартали на София от приземно ниво в междублоковите пространства е не повече от 800 метра по права линия с няколко жилищни блока между двете устройства. Ако едното устройство се постави на последния етаж на висока жилищна сграда обхвата достига 3-4 километра. В Сфия има много високо ниво на електромагнитен смог. Ако антенките са в планински условия, където почти няма електромагнитно замърсяване и има пряка видимост обхвата надминава 15 километра.

Предстои да разположа една от антенките, като постоянна действаща релейна станция в Интерпред. Все още обмислям най-подходящото място. Ще е нещо от този сорт: https://twitter.com/francispouliot_/status/1075224613192392704

Ако някой собственик на обществено заведение намиращо се на последния етаж на висока сграда в София е Биткойн ентусиаст, нека ми пише 2 реда!

58
Разни / Re: Пароли
« -: Декември 22, 2018, 01:50:10 pm »
Защо не си го внедрил във форума ?

Има по-наложителни неща, които стоят по-напред в списъка!  :)

Ако пусна тема със заглавие "Ентропия", дали този раздел би бил най-подходящ за нея ?

Не виждам много общи неща между паролите и ентропията. Но ако смяташ посоката да е търсене на случайност в символния низ представляващ парола, тогава става.

59
Политика и Общество / Re: Биткойн и екология
« -: Декември 22, 2018, 01:44:21 pm »
Нещо се обърках тука. Мислех, че енергията се хаби заради нарастващата трудност на изчисленията.

Не виждам противоречие. За да се разстрои мрежата някой трябва да има поне 51% дял от съвкупната изчислителна мощ. Опитите да се придобие такъв дял водят до увеличаване на трудността в мрежата.

Производството, преноса и потреблението на електроенергия е много по-сложен процес отколкото повечето хора си представят. Електроенергията не е нещо, което може временно да складираш ако произвеждаш повече от моментното търсене. Съответно няма откъде наготово да вземеш ако се появи по-голямо търсене без някой друг да го произвежда в момента. Пускането и спирането на производствени мощности и сложен и опасен технологичен процес. Опасен е, защото може да доведе от разпад на електропреносната мрежа. Има синхронизация на честоти и т.н. Копаенето на биткойни оказва благоприятно въздействие при уравновесяване на товара в електропреносната мрежа! Възможност, каквато досега тази промишленост не е имала и не е сънувала, че може да има!

---

Energy Incentives Make Bitcoin Mining a Natural Fit for B.C., Canada

"BC Hydro and B.C. in general set the pace for public sector innovation in Canada. This is good news both for energy conservation and for bitcoin mining's environmental footprint."

He added, "Bitcoin mining as a base load strengthens the power grid. Effective power generation and distribution requires a stable base load that digital mining can provide."

https://www.nasdaq.com/article/energy-incentives-make-bitcoin-mining-a-natural-fit-for-bc-canada-cm1072983

60
Ок, разбрах. Така и така ми е паднало в темата и е нещо супер неясно за мен... Какво е това BIP32, BIP39,BIP44 ? Направи ми впечатление ,че тези съкращения съществуват и в настройките на портфейла "Самораи". Ако го обясниш на гимназиално ниво ще е оптимално за мен.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=644755.0

BIP-0032: https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0032.mediawiki

This document describes hierarchical determinstic wallets (or "HD Wallets"): wallets which can be shared partially or entirely with different systems, each with or without the ability to spend coins.

BIP-0039: https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0039.mediawiki

This BIP describes the implementation of a mnemonic code or mnemonic sentence -- a group of easy to remember words -- for the generation of deterministic wallets.

BIP-0044: https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0044.mediawiki

This BIP defines a logical hierarchy for deterministic wallets based on an algorithm described in BIP-0032 (BIP32 from now on) and purpose scheme described in BIP-0043 (BIP43 from now on).

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36