Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 34
406
В култовият научнофантастичен филм "Стар Трек" не е описано особено подробно, каква е валутата на клингонците. Знае се само това, че е наречена Дарсек /Darsek DarSeq/. Има и още една валутна единица, по всяка вероятност за кредити наречена Клингонски Дек /Klingon DeQ/.

Методът е добре известен:
Вземат се няколко модерни термини и под тях се скрива същинският бизнес стар колкото света - да се отделят балъците от парите им. В този случай се вземат нови модерни термини като "крипто-валута", "копаене на крито-валути" и съответно "койн". Използва се инстинктивният страх у всеки регулаторен орган да не покаже невежество при боравенето с тези нови и ултра модерни термини. Ето защо обикновеният чиновник не би рискувал с лека ръка да набеди нещо за пирамида ако някой обяснява пирамидата с такава терминология.

Бизнесът е добре известен:
Е, поне от няколко години... Заобикаляне на капиталовите ограничения при износа на капитали от развиващите се държави и най-вече от Китай, като най-апетитното парче от тортата. Първенците в прането на китайските пари са в Лондон и Вашингтон. Лошото е, че нашенци са назначени за бушони... Особено горещ е пазара на недвижими имоти в Лондон, където е основната перачница на крадени пари към момента. Китайската централна банка обаче даде суров урок на много милионери с розови милиардерски сънища. Девалвацията на юана ще стане тогава, когато банката пожелае да стане това и по начин определен от нея, а не от външни фактори.

Извод:
Вместо onecoin за целите на бизнес начинанието по-подходящо би било тази набедена "крипто-валута" да е била наречена onedeq или onedarseq.

---

Доктор Ружа и пазаруването на имоти от нищо

OneCoin определено не успява да разсее съмненията, което е особено ключово, ако основният ти бизнес е валута, чиято основна стойност би трябвало да идва от доверието в нея. За недоверието си има различни основания. Пред това да изтеглиш и да превърнеш своите onecoin в друга валута има всевъзможни пречки и тя практически не може да се търгува извън системата на самата компания на някоя от борсите за дигитални валути. И докато OneCoin обявява, че вече ще приема bitcoin, за да могат клиентите й да си купят от нейните пакети, даващи възможност на желаещите да копаят дигитално злато, обратната процедура си остава невъзможна. Въпреки обещанията на компанията, че ще има възможности за реални плащания и че тя ще се приема от реални търговци, това постоянно се отлага. "Търговската програма е ключова част от нашата стратегия. Планираме пилотни проекти в края на годината (2016) или в началото на следващата (2017)", коментираха от OneCoin пред "Капитал". Само преди година обаче компанията заявяваше срокове до края на 2015 г. При липсата на търговия и на реална употреба е трудно да има доверие и в обявяваната цена на криптовалутата.

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/05/13/2759325_doktor_ruja_i_pazaruvaneto_na_imoti_ot_nishto/407
Цуг е добре известно име на финансистите от цял свят. Това е един кантоните в Швейцария с най-ниски данъци и най-свободен режим във финансовата сфера. Намира се на около 30-ина километра от Цюрих в южна посока. През последните години получи прозвището "световната крипто-долина". Много от световно извесните фирми работещи в областта на новите парични системи и крипто-валутите преместиха своите офиси там.

Преди няколко дни общинарите в Цуг взеха решение да започнат да приемат от 1-ви Юли тази година заплащане на таксите за обществени услуги и в биткойни.

---

Swiss council to accept Bitcoin payments

Not all local officials are convinced that it's a smart move. "It is highly concerning that a state institution should accept Bitcoin, since it is not a secure currency," councillor Gregor Bruhin tells Neue Zuercher Zeitung. "The town of Zug could undermine the status of cash with its actions," he says.

Mayor Mueller seems unconcerned though, telling the paper: "I can imagine that in the near future it will be possible to pay your tax bill with Bitcoin."

http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-36257465

408
Дългогодишната загадка, кой е създателят на Биткойн изглежда е на път окончателно да бъде разрешена. Австралиецът Крейг Райт е предоставил доказателства на BBC и на списание The Economist. Известни членове на ядрото от разработчици, което поддържа Биткойн протокола и референтното приложение също са признали, че са получили криптографски, социални и технически доказателства от Крейг Райт.

Моето мнение ли?
Лъже...

---
Craig Wright revealed as Bitcoin creator Satoshi Nakamoto

Australian entrepreneur Craig Wright has publicly identified himself as Bitcoin creator Satoshi Nakamoto.
His admission ends years of speculation about who came up with the original ideas underlying the digital cash system.
Mr Wright has provided technical proof to back up his claim using coins known to be owned by Bitcoin's creator.
Prominent members of the Bitcoin community and its core development team have also confirmed Mr Wright's claim.

http://www.bbc.com/news/technology-36168863

409
Предложената забрана от Министерството на Финансите на Русия се отлага. Причината е увеличаващата се съпротива срещу предложения пректозакон от страна на множество депутати от различни партии в Държавната Дума. Представител на министерството е зявил, че все пак се надяват проектозакона да влезе за разглеждане и гласуване до края на пролетната сесия на Думата.

---

Russian Finance Ministry's Bitcoin Ban Bill Delayed, Due to Criticism

The draft law proposed by the Ministry of Finance in Russia to ban the circulation of cryptocurrencies like bitcoin in the Russian Federation is delayed in its entry to the State Duma.

https://www.cryptocoinsnews.com/russia-bitcoin-ban-delayed-criticism/

410
Зиро Хедж публикуваха снимка на реклама от банка в Германия с обещание за потребителски заем за 24 месеца с лихва от минус 1%. С други думи, банката плаща на своите клиенти да вземат такъв заем. Предсказанията, че Европейската централна банка ще прибегне до тъй наречените хеликоптерни пари, вече се сбъднаха.

Наименованието "хеликоптерни" пари идва от практика на американската армия през първите години от окупацията на Ирак да усмирява разбунтувалите се градове и провинции, като ръси от хеликоптери палети с доларови банкноти. Целта, разбира се, е да се притъпи желанието на разбунтувалото се население за въоръжена съпротива. Според американски източници по този начин тогава са разпръснати над 1 милиард долара неотчетени и досега. Но едва ли на ЕЦБ и на председателят й Марио Драги 1 милиард евро ще са им достатъчни за да притъпи напрежението в разбунтувалите се германски провинции. А други системно важни европровинции също гръмогласно недоволстват.

Ако си спомним класическото положение във всеки учебник по икономика, че лихвата е цената на парите то отрицателната лихва е нещо непонятно и трудно обяснимо при условие, че все още никой не ни дава пари ако си купим сирене и домати в магазина, а даже нагло все още искат да си ги плащаме. Но ще почакаме. Може пък и да стане. "На всекиму според потребностите и от всекиму според възможностите". Дедо Маркс може и да познае, че комунизма ще победи първо в най-развитите държави...

Другият по-достоверен възможен извод на формалната логика е, че това с което плащаме в магазина вече не са пари, а някакви талони, разписки, купони, ваучери или друга форма на паричен сурогат. Но тогава пак удряме греда с нашата класическа логика.

Защо да си държа парите в банка след като лихвата е отрицателна? Разбира се, ще ги изтегля по най-бързия начин. Отговорните фактори в тъй наречените развити страни, макар и със закъснение загряха, за какво иде реч и подеха действия за забрана на наличните пари и преминаване изцяло към безналични плащания. Разбира се, дежурното обяснение е борбата с офшорките, прането на пари и финансиране на терористични дейности. Все повече хора обаче осъзнават, каква е истинската цел на предприетите стъпки за такава забрана. А тя е конфискуване на спестяванията на населението чрез отрицателни лихви.

Капиталът не е новонапечатани пари. Капиталът е отложено потребление. Само спестените пари е признато от обществото отложено потребление. Инвестициите в акции, облигации, къщи, апартаменти, коли и билетчета от лотарията са изхарчени, а не спестени пари. Без спестявания в банките няма капитал, а без капитал няма капитализъм. Към неофеодализъм ли вървим?

---

Meanwhile In Germany, An Unexpected Ad Appears

During a leisurely stroll around Germany, one may encounter many strange sights but nothing would stranger than the following ad (courtesy of Peter Barkow) which promises negative 1% interest rates for consumer loans up to 24 months.

http://www.zerohedge.com/news/2016-04-09/meanwhile-germany-unexpected-ad-appears

411
Най-голямата застрахователна и презастрахователна компания в света германската Munich Re обяви, че са купили през изминалата седмица злато на стойност няколко десетки милиона евро. От фирмата заявиха, че това е предпазна мярка с цел обезопасяване на паричните наличности срещу отрицателната основна лихва на Европейската централна банка.

---

World’s Largest Reinsurer Buying Gold To Counter Punishing Negative Rates

German reinsurer Munich Re is boosting its gold and cash reserves in the face of the punishing negative interest rates from the European Central Bank, it said on Wednesday.

The world’s largest reinsurer is far from alone in seeking alternative investment strategies to counter the near-zero or negative interest rates that reduce the income insurers require to pay out on policies.

Munich Re has held gold in its coffers for some time and recently added a cash sum in the two-digit million euros, Chief Executive Nikolaus von Bomhard told a news conference.

“We are just trying it out, but you can see how serious the situation is,” von Bomhard said.

http://news.goldseek.com/GoldSeek/1458108240.php

412
Лондонската технологична фирма се нарича Elliptic, а инвеститорите са частната група Paladin Capital, испанският банков гигант Santander и фондът за рискови инвестиции Octopus Ventures. Наскоро фирмата откри офис в Ню Йорк. Paladin Capital е американски инвеститор, зад който открито стои американското правителство. Управляващ директор на Paladin Capital е Кенет Минихън (Kenneth Minihan) бивш директор на Агенцията за Национална Сигурност на САЩ.

Изводът е ясен. Играта на котка и мишка ще продължи, но с един съществен нов момент. Ако имате съответното ниво на компютърна грамотност вече никой не е в състояние да ви попречи да бъдете анонимен при извършване на парични преводи поради простата причина, че никой не може да ви забрани да имате сметка в биткойни.

---

Bitcoin surveillance firm Elliptic raises $5m as banks push into blockchain

Paladin Capital, a US-based investor with close connections to the US government, led the investment. Kenneth Minihan, a former director of the US National Security Agency who is now a managing director at Paladin, said: “Elliptic is a game-changer for blockchain and is already trusted by some of the smartest minds in law enforcement and compliance. The firm’s monitoring capability will be an essential component of any blockchain in the future and we will help Elliptic to expand in the US, via our contacts and knowledge of US law enforcement and government agencies.”

http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/03/20/bitcoin-surveillance-firm-elliptic-raises-5m-for-blockchain-push/

413
Английската Централна Банка усилено работи по свой проект за криптовалута наречена RSCoin. От миналата година е създадена работна група от 4-ма водещи специалисти в областта на криптовалутите. Изумителното в случаят е, че от АЦБ са уцелили 10-ката и безпогрешно са определили ролята на една Централна Банка в условията на променящата се с бързи темпове световна финансова система.

Разбира се, тази криптовалута е изцяло под контрола на Централната банка. Блокверигата обаче се използва за да се даде възможност на всяко юридическо или физическо лице, което има желание да има сметка пряко в Централната Банка. По този начин се избягва риска при фалит на съответната търговска банка. От АЦБ са напълно наясно, че това ще доведе до съществен отлив на депозити от Британските търговски банки!

---

Central banks beat Bitcoin at own game with rival supercurrency

...
Mr Broadbent said such a currency could greatly widen the balance sheet of a central bank, hinting that the system could be designed in such a way that ordinary people could by-pass the commercial banks and hold balances directly with the Bank of England - a staggering concept. "It's likely you'd see money moving out of existing deposits," he said.
...
http://www.telegraph.co.uk/business/2016/03/13/central-banks-beat-bitcoin-at-own-game-with-rival-supercurrency/

414
Минни Пулове / Re: Облачен mining - Cloud Mining
« -: Март 08, 2016, 01:34:10 pm »
"" Октомври, Ноември, Декември, Януари, Февруари, Март... Това не са ли 6 месеца?""
  Така е но мисля че всеки може да рискува 10-20 ст . и токувиж  изкарал 5 лв .
А тези 5 лева сигурни ли са, че ще ги изкара? Или ще са приятна изненада ако "токувиж" някой извадил късмет?
Ако не са сигурни, не е ли по-правилно тогава "микроинвеститорите" да  ги наричаме "микродонори"?

415
Минни Пулове / Re: Облачен mining - Cloud Mining
« -: Март 07, 2016, 07:41:53 pm »
  Тези мини не са активни вече , въобще проекти от този вид работят 6-8 месеца средно и закриват след това.
...
   Предлагам нов проект който в момента е активен и плаща .
 Създаден е октомври .

Октомври, Ноември, Декември, Януари, Февруари, Март... Това не са ли 6 месеца?  :)

416
Вчера Банковата Асоциация на Бавария отправи призив към банките членуващи в нея да трупат касови налиности от банкноти в своите трезори за да може да гарантират влоговете на своите клиенти. Това е крещящо неподчинение и пряк сблъсък с директивите на ЕЦБ, чиято политика е да се раздават, колкото се може повече кредити. Изводите ги оставяме на вас.

---

German Banks Told To Start Hoarding Cash

Well, the Bavarian Banking Association has had enough of this financial dictatorship.

Their new recommendation is for all member banks to ditch the ECB and instead start keeping their excess reserves in physical cash, stored in their own bank vaults.

This is officially an all-out revolution of the financial system where banks are now actively rebelling against the central bank.

(What’s even more amazing is that this concept of traditional banking– holding physical cash in a bank vault– is now considered revolutionary and radical.)

There’s just one teensy tiny problem: there simply is not enough physical cash in the entire financial system to support even a tiny fraction of the demand.

http://www.zerohedge.com/news/2016-03-04/revolution-begins-german-banks-told-start-hoarding-cash

417
Това са същите онези управители на хедж-фондове, които в периода 2006-2007 година предвидиха краха на второкласните дългове в САЩ и направиха баснословни печалби през есента на 2008-ма. Между тях са известни имена като John Paulson, Kyle Bass и Mark Hart от Corriente Advisors. 

Интересното тук е, че тези финансови акули не се интересуват от биткойн като технология, а като единствената валута която е неподатлива на цензура и на контрол. Според тях през 2016 година ще станем свидетелина най-големия отлив на капитали от една страна в историята на човечеството. Те смятат, че китайският юан ще бъде девалиран с около 50% въпреки съпротивата на Китайската централна банка. Колкото по-драконовски са мерките на властите в налагането на капиталов контрол, толкова по-привлекателни ще са спестяванията в биткойн, които не подлежат на никакъв капиталов контрол.

---

Why A Hedge Fund Manager Who Made A Killing From Subprime Is Buying Bitcoin

So what is one trade that can be put on to bet on further Chinese devaluation (or outright economic collapse) with limited downside, with unlimited upside, and one which is guaranteed to be profitable if and when the local Chinese depositor herd gets out of Yuan en masse after the next 10%, 20%, 50% or more devaluation and rushes into bitcoin? Simple: do precisely what we said in September, and precisely what Corriente's Mark Hart is saying now: buy bitcoin, because once the Chinese buying frenzy is unleashed, and $25 trillion in deposits scramble to be packed into a product with a $6.5 billion current market cap (but only when the price of a bitcoin is $430; the market cap does rise to $25 trillion if every bitcoin is worth $1.6 million) one thing will happen: the price of bitcoin will soar exponentially.

http://www.zerohedge.com/news/2016-02-26/why-hedge-fund-manager-who-made-killing-subprime-buying-bitcoin

418
Не, работи с обикновени трансакции
Ще съм благодарен ако с няколко изречения опишете, кои са наличните Етериум портфейли към момента и посочите връзки, откъде могат да се свалят?

419
Какъв тип портфейл за хард диск или за браузър?
Нямам представа, какъв точно му трябваше. Може би просто портфейл, където да си съхранява закупените етери.

Под портфейл за хард диск предполагам имате предвид портфейл, в който постъпват етерите ако "копаете" с графичната карта на компютъра?

420
Благодаря за искрените пожелания. Надяваме се да оправдаем вашите очаквания!
Имате ли доста хора занимаващи се с криптовалути във Велико Търново?

Преди известно време един клиент ме питаше, какъв Етериум портфейл бих му препоръчал? Не се занимавам с етерите и не можах да го посъветвам. Вие кой използвате?

Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 34