Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 32
406
Утре в Брюксел министрите на вътрешните работи и правосъдните министри на държавите членки на ЕС се събират на спешна среща. Ще се обсъжда въвеждането на сурови мерки срещу небанковите плащания. Главната цел е ограничаване употребата на Биткойн. Поводът е терористичните нападения в Париж. Това, разбира се, е само предтекст. По време на атентатите срещу СТЦ в Ню Йорк терористите се финансираха с долари, но тогава никой не повдигна въпроса за ограничаване употребата на долара...

---

EU clamps down on bitcoin, anonymous payments to curb terrorism funding

EU interior and justice ministers will gather in Brussels on Friday for a crisis meeting called after the Paris carnage of last weekend.

They will urge the European Commission, the EU executive arm, to propose measures to "strengthen controls of non-banking payment methods such as electronic/anonymous payments and virtual currencies and transfers of gold, precious metals, by pre-paid cards," draft conclusions of the meeting said.

Bitcoin is the most common virtual currency and is used as a vehicle for moving money around the world quickly and anonymously via the web without the need for third-party verification.

http://www.reuters.com/article/2015/11/19/us-france-shoooting-eu-terrorism-funding-idUSKCN0T81BW20151119#BEeRVcKeCDBECeek.97

407
Овърсток е една от най-големите вериги за търговия на дребно в САЩ и е основен конкурент на Амазон в областта на онлайн търговията. Патрик Бърн, изпълнителният директор на Овърсток, наскоро заяви, че в хранилище в щата Юта компанията е сложила злато, сребро и дълготрайни хранителни стоки за 1500-те си служители. Компанията също така е придобила голямо количество биткойни. Целта е служителите да бъдат осигурени поне за 3 месеца ако финансовата система в САЩ отново се срине.

---

Overstock Employees Kept Safe With Gold, Silver And Bitcoin


It seems Patrick Byrne of Overstock.com is concerned about an apocalyptic situation arising in America. Byrne the staunch libertarian feels the U.S. economy is riding yet another bubble and wants his employees to be safe if things fall out of place. So the boss of the Overstock website has buried USD $10 million in gold, silver and non-perishable foods buried in the state of Utah for his workers.

Not only is the CEO of Overstock preparing food and precious metals he’s also stashing a hoard of Bitcoin as well. The company’s leader says that the cache is enough to support 1500 of his employees during an economic collapse. Speaking to BuzzFeed News, Byrne said:

“I want a system that can survive a three-month freeze. If the whole thing collapses I want our system to continue paying people, we want to be able to survive a shutdown of the banking system.” ~ Patrick Byrne, CEO Overstock.com

http://bitcoinist.net/overstock-employees-kept-safe-gold-silver-bitcoin/

408
Jamie Dimon, изпълнителният директор на най-влиятелната банка в света JPMorgan Chase, заяви вчера в изказване на глобалния форум на сп. "Форчън", че Биткойн ще бъде спрян.

"Виртуална валута, наречена Биткойн противопоставена на щатския долар, ще бъде спряна", заяви Даймън. "Няма правителство, което да подкрепи виртуална валута, която преминава безпрепятствено граници и не подлежи на същия контрол. Това няма да го бъде."

Прави впечатление, че дипломатичния тон вече е изцяло изоставен и отрицанието е рязко и категорично.

http://fortune.com/2015/11/04/jamie-dimon-virtual-currency-bitcoin/

409
Днес Тайван обяви, че използването на биткойн е незаконно. Като повод за това решение е посочен случай, при който за отвлечено дете през миналия месец похитителите са поискали заплащане в биткойн.

Странен е този довод, меко казано. Преди биткойн похитителите искаха заплащане в долари. На никой обаче и през ум не му минаваше да забрани използването на долара.

---

Taipei, Nov. 2 (CNA) Bitcoin is illegal in Taiwan, said Financial Supervisory Commission (FSC) Chairman Tseng Ming-chung (曾銘宗) on Monday after kidnappers in Taiwan tried to collect a ransom through the virtual currency late last month.

Asked at a legislative hearing if the virtual currency can be used in Taiwan, Tseng said it was illegal and pledged that the FSC would work with the country's central bank and police to crack down any illegal act.

http://focustaiwan.tw/news/aeco/201511020025.aspx

410
Почти през половината от текущият месец битоматът беше неизползваем, за което се извинявам на нашите клиенти. Причините са разнородни - съсипан SSD диск в резултат на многобройни токови удари в сградата на Интерпред, смяна на суич от L2 с L3 и сгрешен MAC адрес от интернет доставчика, моето отсъствие от България почти за 2 седмици и т.н. В момента съм настроил автомата да зарежда операционната система от системна USB флашка, което също отне доста време да се направи. Днес към битомата бе прикачен UPS, което ще реши проблема с лошото качество на електрозахранването подавано в сградата на Интерпред от страна на електроразпределителната фирма.

Открихме някои бъгове свързани с разпознаването между Wi-Fi и Ethernet, както и в работата на сканиращата камера в новата версия на Lamassu, така че работим със старата до пълното им отстраняване. На всичко отгоре продължават честите прекъсвания на услугата от Blockchain.info в резултат, на което се появява екран със съобщение за изчерпани наличности от биткойни. Понякога този проблем продължава 2-3 минути, но понякога може да продължи и часове. Такъв екран винаги се появява, когато автомата не може да провери наличностите в биткойн портфейла си поради липса на интернет връзка или недостъпност на API функциите на Blockchain.info. Ще ги сменяме с BitGo или пък сами ще хостваме пълноценно разклонение на биткойн мрежата. Нека обаче първо отстраним хардуерните проблеми!

Така или иначе в момента позакърпихме положението с временни решения и битомата може да се ползва. Ако се появи проблем или автоматът не е в работен режим, моля обадете се на телефона написан върху визитната картичка залепена вдясно под ръба на щанда, върху който е поставена машината. Разчитаме на вашето разбиране и съдействие!


411
Миналия Четвъртък Върховният съд на ЕС постанови, че Биткойн е валута. От това следва:

1. Всички сделки с Биткойн са освободени от ДДС;
2. Биткойн не е финансов инструмент, като например менителници, акции, облигации и др.

Второто е от съществено значение за българската Биткойн общност тъй като НАП събираше данък върху капиталовата печалба от притежателите на Биткойн. Отбелязвахме многократно при разговори с представители на НАП, че това е погрешно. Сега имаме решение на Върховния съд на ЕС по този въпрос и тази практика следва да се прекрати.

412
Това е един вид частна счетоводна книга, която ще се публикува при всеки нов блок (около 10 минути) в основната блокверига на Биткойн.

Пет от основните играчи в Биткойн екосистемата - Bitfinex, BTCC, Kraken, Unocoin и Xapo – ще са оператори в първата странична блокверига на основата на Биткойн. Това ще им позволи без необходимост от доверие да правят сетълмент в реално време, да превеждат биткойни помежду си от свое име, както и от името на своите клиенти. Тези преводи ще се осъществяват за секунди, а тяхата надеждност е същата, както преводите в основната блокверига на Биткойн. Клиентите им ще могат да се възползват от възникнали възможности за арбитражи в рамките на секунди!

http://www.coindesk.com/blockstream-commercial-sidechain-bitcoin-exchanges/

413
Спорният стрес тест на Биткойн мрежата провеждан от групата стояща зад CoinWallet.eu може да продължи още няколко дни или още няколко седмици. Зависи кога ще свърши бюджета на Джеймс Уилсън - изпълнителен директор на КойнУолет. Целта на тази група е да покаже необходимостта от промени в мрежовия протокол и преминаване към изменение наречено BitcoinXT.

За щастие Биткойн мрежата е стабилна и преводите се осъществяват, както обикновено. Но редица доставчици на уеб-базирани Биткойн услуги изпитват затруднения при този "стрес" тест, което по същество е ДДОС атака на мрежата и наводняването й с огромен обем малки по размер преводи с минимални такси за превод. Един такъв доставчик е Blockchain.info. Биткойн автомата в Интерпред в момента използва тяхната услуга. Какви са последствията за нас?

Blockchain.info в момента има над 4 милиона регистрирани клиенти и понякога сървърите им не могат да се справят при повишено натоварване в Биткойн мрежата. В такива случаи клиентите им виждат на екрана си съобщение:
Цитат
Maximum concurrent requests reached...

Когато битомата не може да се свърже със сървърите на Blockchain.info на екрана му излиза съобщение за липса на налични биткойни. По-неприятно е ако това съобщение излезе по време на покупка, когато клиентът подава банкноти в приемното устройство. В този случай възниква съобщение за грешка и биткойн превода не може да бъде автоматично осъществен.

Всяко приемане на банкнота в милисекундата се записва в лог файла на автомата и нищо не може да изчезне, каквато и грешка да възникне в последствие независимо дали ще изгасне тока, ще се изгуби свързаността с Интернет или със сървърите на Blockchain.info! Такива случаи досега за щастие са много редки, но понякога се случват. Ето защо всеки ден лог файла на битомата се проверява за грешки и ако има неосъществен превод той се пуска на ръка. Нямаме нужда да се свързваме с потребителя, защото в лог файла имаме подадената сума в лева, закупените биткойни и биткойн адреса за превод, който е сканиран преди съответната покупка.

Но ако възникне такъв случай и потребителят спешно на часа се нуждае от закупените биткойни, трябва да ни звънне по телефона! Визитна картичка с телефонен номер е залепена вдясно под горния ръб на щанда, върху който стои автомата. Ако оператора има достъп до обезопасен компютър биткойн превода се пуска на ръка до 5-10 минути.

Ще изчакаме още няколко дни и ще дадем възможност на Blockchain.info да намерят решение за да стабилизират услугите си. Ако ли не, ще направим промени в настройките на битомата. Благодаря за проявеното разбиране от наши клиенти, които вече са попадали в такова положение.

414
Мнозинството водещи специалисти по Интернет рекламата са на мнение, че към момента най-ценната страница в Интернет е началната страница с формата за търсене на Гугъл. Да речем, че имате на разположение още по-скъпа страница всеки пиксел, от която ще е изключително ценно рекламно пространство и трябва пестеливо да се използва.

Как бихте организирали работата с рекламодатели от целия свят? Потребителите и съответно посетителите на тази страница няма да имат някакъв специален профил. Целевата група от потребители за рекламата ще е възможно най-разнородна. Нещо различно от Google AdWords за да се избегне пълната зависимост от Гугъл, макар че става за начало? Нещо по-различно от концепция като Million Dollar Homepage, макар че е добра основа за това което имам предвид?

Мисли?
Идеи?
Опит?

415
Наскоро бяха публикувани в YouTube и вече могат да бъдат прегледани от всеки.

https://www.youtube.com/watch?v=SN65WeUAuY8
https://www.youtube.com/watch?v=44NUJw6y2pg
https://www.youtube.com/watch?v=IvvvhAhiWw8

416
Барклис Банк е първата от "големите", която започва да приема биткойн преводи. Банката няма да държи клиентски сметки деноминирани в Биткойн, но ще приема преводи в Биткойн. Като начало услугата ще е достъпна само за сметките на благотворителни организации, но след тях банката възнамерява да въведе тази възможност и за сметките на физически лица. За да разработи съответната методика банката е създала целева работна група от 75 човека.

Досега ако направите превод в долари по сметка деноминирана в британски паунди, банката превалутира доларите и заверява равностойността им като паунди. Това е обичайна банкова операция за всяка една банка по света. Сега Барклис позволява тези преводи да са и в биткойни вместо в други обичайни валути, като долари или евро например. Банката продава биткойните на пазара и заверява сметката в британски паунди. Най-вероятно ще използват биткойн борсата Safello, в която имат открита клиентска корпоративна сметка. По рано тази година Барклис Банк инвестира в тази биткойн борса, която се намира в Стокхолм, Швеция.

Barclays to become the first major bank to accept Bitcoin
http://arstechnica.co.uk/business/2015/09/barclays-to-become-the-first-major-bank-to-accept-bitcoin/

417
Гръцкият доставчик на услуги Cubits в партньорство с гръцката биткойн борса BTCGreece ще инсталира 1000 битомата за да помогне на малкия и среден бизнес в Гърция да се разплаща с чуждите доставчици.

"Ние създаваме биткойн екосистема и решения на основата на блокверигата на биткойн за гръцкия пазар." заявява основателят на BTCGreece Танос Маринос /Thanos Marinos/ пред специализираното Интернет издание CoinTelegraph. "Това включва поставянето на 1000 биткойн автомата улесняващи работата на порталите за електронна търговия и гръцката туристическа индустрия. Нашето партньорство с най-добрите компании в тази област ще ни позволи да предоставим на гърците решения, с които ще могат да преодолеят трудностите причинени от въведия капиталов контрол."

Greece to Receive 1,000 Bitcoin ATMs as Trust in Banks ‘Long Gone’

http://cointelegraph.com/news/115143/greece-to-receive-1000-bitcoin-atms-as-trust-in-banks-long-gone

418
Бинг (http://www.bing.com/) е втората най-използвана търсачка в света след тази на Гугъл и е собственост на софтуерния гигант Майкрософт. От там обявиха, че всеки от потребителите на Бинг може да участва в томбола и да спечели биткойни на стойност 500 долара във вид на карта за подаръци. Томболата започва в началото на Август и приключва в края на същия месец. Спечелилите ще бъдат уведомени в края на Септември.

Всеки пети потребител в САЩ и всеки десети в света използва Бинг вместо Гугъл за да търси съдържание в Интернет.

---

Microsoft's Bing Launches Bitcoin Rewards Sweepstakes

A new partnership between Bing Rewards and Tango Card will let users of the search engine redeem reward points for the ability to win $500 in bitcoin.

Bing Rewards awards credits to search engine users that can be redeemed for gift cards and other products, including entries into various consumer-oriented contests. The latest contest was made possible by Tango Card's recent partnership with bitcoin processing service SnapCard.

According to SnapCard co-founder Ioannis Giannaros, the drawing – for roughly 1.7 BTC at the time of writing – will run through the end of August.

Winners will be notified at the end of September.

http://www.coindesk.com/bing-tango-card-bitcoin/

419
Най-голямата френска банка BNP Paribas до няколко седмици ще включи Биткойн в един от своите валутни фондове. Струва си да се спомене, че за разлика от някои други големи банки, които планират използването на технологията на блокверигата, френският банков гигант ще използва не само технологията, но и самата валута.

В своето фирмено месечно издание /Quintessence/ от банката заявиха, че Биткойн е трансформираща технология в света на финансите така като по-миналия век изобретяването на парния двигател и двигателя с вътрешно горене са транформирали света на транспорта.

---
France's biggest bank BNP Paribas is looking at ways bitcoin could be incorporated into one its currency funds, according to a source at the bank.

The source at BNP Paribas told IBTimes UK the bank has been doing "beta testing" involving crypotocurrency and one of the bank's currency funds in Paris, with a view to making an announcement about that in the near future.

A spokeswoman for BNP Paribas said: "We are looking at blockchain technology and how it can be applied to post trade processes to make things faster and potentially cheaper but it's all very much projects and it's all in testing. It's nothing live."

BNP Paribas caused some controversy earlier this month when analyst Johann Palychata said bitcoin technology when applied to securities trading could make sections of the industry "redundant".

Palychata wrote in the company's magazine Quintessence that the blockchain is transformative and "should be considered as invention like the steam or combustion engine".
---

http://www.ibtimes.co.uk/french-bitcoin-revolution-bnp-paribas-plans-add-crypto-its-currency-funds-1512360

420
Гръцките банки са в авариен режим на работа и с действащ капиталов контрол дори след "спасяването" на Гърция. Не се знае, кога всичко отново ще влезе в нормални релси? И когато влезе дали новото "нормално" ще е като старото?

С драмите покрай гръцките банки доста хотелиери в Гърция се сблъскаха с неочаквани затруднения. Как да получат капаро за запазените стаи и апартаменти от летовниците, когато кредитните карти вече не могат да бъдат използвани за тази цел? Предлагаме ви евтино решение свързано с Биткойн!

За целта самият хотелиер трябва да има създаден и работещ Биткойн портфейл. Ако ли не, сигурни сме, че много бързо ще се научат те самите, техните деца, внуци или обслужващият персонал. Неволята учи бързо. Искате техния биткойн адрес и им превеждате уговореното капаро в биткойни. Не забравяйте да си подсигурите уговорката, че капарото ще бъде върнато точно в биткойни и точно в платеното количество. Възможно е ако биткойн курса скочи някои от хотелиерите да опитат да хитруват и да ви приспадат или връщат евро по курса в деня на плащането на капарото! Не зная дали в тази връзка не е по-добре да се използва друг термин вместо капаро, да речем "гаранционна вноска в биткойни при резервация"? При всички случаи в предварителната кореспонденция по електронна поща или телефонен разговор опишете, какво очаквате за да се избегнат всякакви нодоразумения!

Когато отидете там на място ще платите цялата сметка в евро в брой, а те ще ви възстановят биткойните с обратен превод по вашия биткойн портфейл. Таксите за един биткойн превод са символични - 0,0001 биткойн без значение на сумата на превода. По сегашния курс това се равнява на 4-5 стотинки.

Ако не разполагате с биткойни винаги може да се разходите до Интерпред и да си закупите биткойни срещу левове от Битомата инсталиран във фоайето! Ако не сте от София винаги някой познат може да го направи вместо вас.

Добре дошли в новата финансова действителност на бързопроменящият се свят!  :)

Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 32