Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 29
31
Светкавичните мрежи няма ли да бъдат един доходоносен бизнес ?(липсва ми знанието дали има или няма сървър?)

Светкавичната мрежа няма един сървър, а много сървъри. Всеки, който има компютър за 100 лева и Интернет връзка може да стане разклонение/възел в Светкавичната мрежа и да ти бъде конкурент! Ако сървърът на един възел не е достъпен, до Светкавичната мрежа нямат достъп само клиентите на този възел, които са открили платежен канал чрез него. Те могат лесно да открият платежен канал през друг възел.

Това което предлагам към момента не е бизнеса да приема биткойни, а тези които са глупави или нямат левове да могат да използват покупателната способност на биткойните си, без да плащат налог на банката.

Все още не съм срещал човек, който има биткойни и няма никакви левове в джоба си. Дори чужденците пристигащи на летище София първата им работа след като посетят тоалетната е да отидат до някое обменно бюро.


32
Сега те разбирам, но ако следваме твоята логика то никога няма да можем да срещнем интереса на търговеца и потребителя, защото когато цената на биткойн към хартия се покачва, потребителя няма да иска да харчи биткойни а когато цената на биткойн към хартия пада, търговеца няма да иска да приеме биткойни. Това противоречи виждаш.

Понеже говорихме в частният и конкретен случай за мен... нека сега си представим ,че потребителят е човек чийто доходи са в биткойни! При него отговора на първият въпрос ще бъде: Защото ми е по-евтино.
Сега вече бизнес модела е от съвпадения на интереси.

Още когато основавахме ББА предупредих някои колеги да не хвърлят много време и усилия да разработват решения за търговците да приемат биткойни. Не трябва да се лъжат търговците на дребно, че ако започнат да приемат биткойни бизнесът им ще потръгне. Ти самият показа, че разчиташ на съвпадение на икономическите интереси на ентусиаст и прагматик. На мен това ми звучи, като глупак и хитрец... Няма как да стане в икономиката!

Светкавичната мрежа е ппросто начин да се намали цената на биткойн ппреводите. В основата това си е пак плащане с биткойни. Преди да се гмурнемев технически подробности за Светкавичната мрежа трябва да се изясни, защо купувачите ще искат да плащат в биткойни? Защо търговците ще искат да ги получават е ясно. Няма противоречие, защото цената на биткойн в левове ще продължава да пълзи нагоре. Това е неминуемо!

Има един закон в паричната теория. В икономиката най-бързо се въртят най-некачествените пари. Всеки гледа най-бързо да се отърве от тях при равни други условия. Това е забелязано още от времената на Римската империя. Често хората с ножиците са клъцвали малко парченце от сребърната монета. Тогава още забелязали, че най-накълцаните монети най-бързо са се въртели по пазарите. Тогава са взели да слагат резки оттрани на монетата за да се вижда дали са клъцнати или не. Това по инерция е останало и до наши дни. Мисълта ми е, че почти всеки купувач, който е наред с акъла си ако има 10 лева в джоба си ще предпочете да плати с левове вместо с биткойни на стойност 10 лева!

Накратко, биткойн ще навлезе широко в икономиката не през търговията на дребно, а през търговията на едро! С умиление чета за усилията да се кандардисват кафеджиите да продават кафе и чай срещу биткойни...

Аз разбирам, че доста хора макар и да не са технически напреднали интуитивно усещат, че биткойн променя из основи правилата във финансите и икономиката. Те с основание се питат, как да се впиша в тази нова действителност и с какъв бизнес? Не мога да дам пряк съвет, но мога да кажа, че трябва да избягвате подхода "правя това в момента и ще правя същото и в бъдеще, но с биткойни". Биткойн е враг на всички посредници във  финансовата сфера! Не трябва да се опитвате да копирате съществуващи модели на посредници в заварената финансова инфраструктура!

33
Не разбирам какво се опитваш да ми кажеш!

Опитвам се да ти кажа, че има противоречие между отговорите ти по т.1 и т.2. За да има устойчив бизнес не трябва да има противоречие на икономическите интереси, а съвпадение. Виждам икономическата логика на отговорът ти по т.2, но отговорът ти по т.1 е или наивно недомислен или несъвсем искрен.

34
1. Защото съм ентусиаст и защото вярвам, че все някой трябва да завърти колелото на потреблението.

Бизнесът няма нищо общо с ентусиазма. Разбира се, ентусиазма помага в началото, но само дотолкова. Ентусиазмът бързо се изпарява ако бизнес начинанието няма икономическа логика.

Колелото на потреблението с теб или без теб си се върти с бесни обороти!  Биткойн няма да завърти това потребление по-бързо, а ще го направи с автоматична саморегулация.

35
Не ми отговори на въпроса!

Защо ако си купувач ще предпочетеш да изхарчиш биткойните си и да запазиш левовете си? И защо ако си продавач ще предпочетеш да получиш биткойни вместо левове?

36
В конкретният и частен случай:
1. С биткойни.
2. В биткойни.

Обясни защо?

37
Би ли могъл да ми подредиш логиката и да попълниш пропуските в знанието, до тук ?

Да започннем от основното. Нека да си представим 2 случая:

1. Представи си, че влизаш в един магазин и искаш да си купиш нещо, което струва 10 лева. Имаш 10 лева в джоба и биткойни равностойни на 10 лева в телефона. На продавача му е все тая, как ще платиш. Ти с кое ще предпочетеш да платиш - с левовете или с биткойните?

2. Представи си, че имаш магазин и в него влиза купувач и иска да си купи нещо, което струва 10 лева. Има 10 лева в джоба си и биткойни равностойни на 10 лева в телефона си. На купувача му е все тая, как ще ти плати. Ти с кое ще предпочетеш да ти платят - в левове или в биткойни?38
Понякога се налага даден потребител на битомата да доказва пред трето лице подробности за извършена покупко-продажба. "Биткойн България" ЕООД е фирма регистрирана по ДДС и като такава дава ежемесечни справки към НАП за направените обороти.  Силата на Биткойн е в това, че самият потребител решава дали да разкрие подробности за свой Биткойн адрес и ако да, пред кого точно да ги разкрие. Също така от самият потребител зависи дали да използва един Биткойн адрес сам или съвместно с други потребители, на които има пълно доверие.

Ако ви се наложи да доказвате пред трето лице подробности за даден Биткойн превод свързан с покупко-продажба от Битомата, трябва да следвате следните стъпки:

1. Изпращате запитване до "Биткойн България" ЕООД по електронната поща на адрес bitomat[маймунка]bitcoin[точка]bg с текста на потвърждението, който ви е необходим за счетоводни цели;
2. Горният текст трябва да включва реквизити, като вашето име на физическо или юридическо лице, вашият биткойн адрес използван за операцията, дата и час на операцията отразен в блокверигата на Биткойн, пред кого трябва да послужи това потвърждение и за какви цели;
3. Всеки от широко използваните Биткойн портфейли има функционалност за подписване на съобщения. Заварената финансова система не позволява такава свобода и безопасност. Това е начин безспорно да докажете, че даден Биткойн адрес е ваш без ни най-малък риск от разкриване на тайният ключ позволяващ харченето на биткойните от този адрес! Например, ако използвате Mycelium на Android OS може да да следвате стъпките от следното постъпково ръководство:
https://medium.com/@bytether/how-to-sign-a-message-with-a-mycelium-android-wallet-e82fce04860
4. Текста, който решите да подпишете може да е произволен, да речем:
"Bitcoin.BG bitomat transaction confirmation"
Трябва да го въведете в полето за подпис без кавичките, разбира се!
5. Изпращате ни, както текста така и символната поредица представляваща подписа на този текст. Ние проверяваме достоверноста на подписа, като използваме единствено вашия биткойн адрес.
6. При правилен Биткойн подпис изпращаме обратно по електронната поща исканото от вас потвърждение, като прикачен файл в pdf формат подписан с квалифицирания електронен подпис на "Биткойн България" ЕООД издаден от Инфонотари ЕАД.

За сега тези потвърждения ще са безплатни, но си запазваме правото в бъдеще да въведем такса за издаването им.39
Тази форма е във връзка незаконните действия на банковия олигопол в България срещу фирми и хора работещи в областта на новите финансови технологии. Подробности за случилото се в края на миналата година, продължаващо и до сега, може да прочетете в следните теми:
http://forum.bitcoin.bg/index.php/topic,214.0.html
http://forum.bitcoin.bg/index.php/topic,217.0.html

Необходимо е да получим приблизителна представа за броя на засегнатите физически и юридически лица в Република България. Моля, попълнете тази форма ако сте потърпевши от банковия бойкот:


Чрез настоящото проучване Българската Биткойн Асоциация (ББА) се надява да събере информация относно случаите, при които българска банка или клон на чуждестранна банка в България са отказали да предоставят услуга на български гражданин, фирма или фондация, свързана с криптовалути. Този вид услуга включва:
-   Получаване на паричен превод от борса за търговия на криптовалути.
-   Изпращане на паричен превод към борса за търговия на криптовалути.
-   Закриване на банкова сметка на физическо или юридическо лице при подозрение или установяване на търговия с криптовалути.

Ако сте забелязали някаква неточност или нарушена функционалност в самата форма, моля уведомете фирмата, чиито услуги в областта на криптовалутите ползвате!

40
За учебници по икономика ли говореше ?

Говорех за "архаичните" учебници по икономика. Явно ти си чел някакви модерни учебници по икономика.

41
Приключва сезона за плащане на данъците по целия свят и скъсилите Биткойн започват много да нервничат...

42
Както казах в началото на темата:"Реално изкупуваме биткойните от бизнеса в момента на сделката а му доставяме хартията на ръка(или Изипей) при достигане на договорените условия(количество хартия)."

Договорените условия може да са 50лв. и най-вероятно тези 50лв. ще се събират в продължение на 50 дни по 1 лв. за кафе на Любомир!

1. Кое от двете е вярното? Реално му купуваш биткойните в момента на сделката или реално му ги купуваш след 50 дни, когато всъщност му ги плащаш?
2. Нямаш право да му купуваш биткойните и в същото време да държиш неговите левове при теб за 50 дни. За да държиш чужди пари ти трябва банков лиценз!
3. Как ще хеджираш курса биткойн/лев за сума от 1 лев, който курс може драматично да се промени за 50 дни?


43
3.Алхимика занася 1 лв. на кафетерията, при поискване.

Дори билетчето за метрото е 1,60 лева!
Ти какъв транспорт ще използваш за да му занесеш този 1 лев и да си на печалба?

44
Сега разбра ли ме ?

Ако те разбирам правилно искаш да правиш нещо, което е направено от 7 години. Нарича се БитПей - https://bitpay.com/

45
БиткойнБГ,според теб,какъв процент от наличните биткойни ще се върти в светкавичната мрежа след масовата миграция ?

Почти 100%. Причината е, че от гледна точка на безопасност няма да има никаква разлика между биткойни по "спестовен" биткойн адрес и биткойни по "текущ" биткойн адрес за открит платежен канал в Светкавичната мрежа.

Що се отнася до останалото, което си написал за мен е неразбираемо. Какво е това "вътрешно" изкупуване? Каква е разликата с "външното" изкупуване? Изкупуват се домати и краставици. Биткойните се купуват, те не се изкупуват!Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 29