Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 37
31
Но все пак ние можем да впишем хеша на акта в акта, преди да бъде подписан от страните и нотариуса.

Същият резултат ще получиш и ако впишеш хеша на емблемата на ЦСКА или Левски. Няма лошо, но и няма полза.

Целият смисъл на записване на цифровият отпечатък на един документ някъде на място, което не може да бъде променяно и е достъпно на всеки, е да вземеш документа, който ти се представя за истински и сам да му изчислиш хеша! Така си уверен, че документа който четеш е тъкмо този за който ти се представя!

Ако ти изчислиш хеш на някакъв документ и след това правиш промени в този докумен, като записваш нови неща, се губи целият смисъл. Отново ще трябва да четеш едновременно два докумнта и да ги сравняваш буква по буква за да си уверен, че са тъждествени.

Целта е да имаш един документ и един цифров отпечатък на същия, а не два документа единият от който съдържа цифровия отпечатък на другия!

---

Чрез цифровия отпечатък на нотариалния документ в блокверигата ти избягваш необходимостта от нотариално заверено копие на този нотариален акт. Това е всичко!


32
1.Това което искам да направя е да впиша нотариалният акт във веригата.

Много е скъпо да се вписват цели документи в блокверигата на Биткойн. В един биткойн превод може да се впишат UTF символи максимум до 20 байта шестнайсетичен низ. Обикновено се вписва цифровия отпечатък (SHA256 хеш стойност) на даден документ, който е да речем е в PDF формат!

2.Искам да го направя за реклама и за да разбера как се прави или дори за да застраховам клиентите си от пожар в агенцията по вписванията.

Рекламата постига обратния ефект ако не знаеш точно защо го правиш!

3.Уловката е ,че искам в самият нотариален акт да имам "линк" към вече вписаният във веригата акт.

Точка 3 предполага ,че ще трябва да впиша във веригата акта преди да бъде подписан от страните и нотариуса.

Няма как в нотариалния акт да има дори и една запетайка повече или по-малко, след като вече си му изчислил цифровия отпечатък. Нали това е целия смисъл на цифров отпечатък на даден документ? А подписите на нотариусите?... Те не трябва ли да са част от нотариалния акт?

Искаш да сложиш в нотариалния акт текст, който е референция на превода (tx id) съдържащ цифровия отпечатък на документа... Само че, като сложиш референцията на превода в нотариалния акт този документ вече ще има различен цифров отпечатък! Тоест завърташ се в е един омагьосан кръг. Не се прави така!

===

1. Ако искаш да сложиш един обикновен текст в блокверигата, да речем "Бианка + Христо = Вечна Любов", може да се направи съвсем лесно:
https://medium.com/blockchainedu/how-to-write-stuff-on-the-blockchain-bdae1704f24d
Примерно:
https://www.blockchain.com/btc/tx/6d44e0668aa11cfa7b0c3e1062094a81d7f6cbc35771eeef5f2deba397209b5d?show_adv=true
Най-отдолу в Output Scripts има текст "EW Cristine I love you". EW e съкратено от Eternity Wall (Стената на Вечността). Това е частна услуга, която прави така, че всички записи в блокверигата с представка EW да могат да се четат и от хора без технически умения:
https://eternitywall.it
https://play.google.com/store/apps/details?id=it.eternitywall.eternitywall

2. Ако искаш в блокверигата да впишеш за вечни времена цифровия отпечатък на нотариалния акт заедно с времеви печат:
https://eternitywall.com
https://opentimestamps.org
Времевия печат доказва, че в точно определена дата и час документът в този му вид вече е съществувал!


3. За по-задълбочено четене и разучаване тематиката, на която си посветил времето си:
https://www.blocknotary.com


33
Да се върнем на една позабравена тема. Има нови развития.

Крейг Райт не успя да докаже, че е Сатоши Накамото. Повечето следи водят към неговия приятел и делови съдружник Дейв Клайман (Dave Kleiman) - ветеран в инвалидна количка, който почина през 2013 г. Следим с интерес делото, което по-малкият брат Айра Клайман заведе срещу Крейг Райт.

Повече подробности за Дейв Клайман може да научите от тази стара публикация в Гизмодо:
https://gizmodo.com/the-strange-life-and-death-of-dave-kleiman-a-computer-1747092460

Последното развитие на съдебната сага е от 4-ти Април 2019 г. Ето ги и междинните разпоредби на съдията по делото:
https://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.flsd.521536/gov.uscourts.flsd.521536.137.0.pdf

От особен интерес е отказът на Крейг Райт да отговори на някои въпроси, защото са "въпрос на национална сигурност".

Цитат
5. Dr. Wright declined to answer certain questions based on alleged national security
concerns. The Court deferred ruling on this issue to allow the parties to brief the issue, including
providing evidence that the United States Government joins in the national security objection.

The Court has already scheduled a discovery status hearing on April 11, 2019, at 3:00. At
that time, the parties should be prepared to propose a briefing schedule for the issues identified
above.

Както се вижда от разпореждането на съдията, на 11-ти Април Крейг Райт трябва да представи доказателство от правителството на САЩ, че става въпрос за националната сигурност!

34
Ако борсата в момента е твърде много зависима от измама (да не казвам, че е основана на измама, защото навлизам в непознати води), как ще я промени блокверигата?

Прозрачност! Това е ключовата дума за всичко свързано с Биткойн. Всеки ще е в състояние да следи постъпващите в реално време поръчки купува и продава. Никой няма да има предимството на асиметричния достъп до изпреварваща информация.

Блокверигата е база данни, която по същество представлява 100% прозрачна счетоводна книга за всички биткойн преводи. Борса за различни финансови активи може да се осъществи чрез странични блоквериги. Това са блоквериги "закотвени" за основната блокверига на Биткойн. Тези странични блоквериги може да се използват, както за емисия на финансови активи, така и за прехвърляне на собственост. Те са 100% прозрачни книги на акционерите или облигационерите, които се водят в реално време! Лицевата стойност (номинала) на всеки актив ще е в биткойни и цената му зависеща от търсенето и предлагането също ще е в биткойни.


Основата е отработена и проверена. Остава само някой да сглоби парченцата:
https://elementsproject.org/elements-code-tutorial/sidechain

35
Ако освобождавате стока от митницата трябва да покажете фактура от продавача в чужбина и извлечение от банкова сметка или платежен процесор (например ПейПал) доказващо, че сте извършили плащане по тази фактура.

Фактурата издадена в такива случаи е едновременно в платени биткойни и доларовата им равностойност. Интересува ме, как се доказва плащането в биткойни. Ако някой има опит в доказването на извършено плащане в биткойни пред митницата, нека сподели!

36
А какво стана с Г-н Росен Йосифов?

Това е добър и навременен въпрос.
Може би близките на Росен има, какво да кажат... или им е казано нищо да не казват в интерес на задържания?

37
Това би било смешно, ако не беше страшничко: едни ботове се надхитрят с други ботове и разиграват някакви виртуални суми, от което някой някъде си губи заплатата или жилището, примерно. Технологията отдавна вече не е в служба на човека, а е станала негов поробител.

Сумите, които се разиграват са си съвсем реални. Ако някой не иска да си губи заплатата или жилището не трябва да играе на борсата. Там играта е с нулев резултат. Сумите, които някой печели друг ги губи и обратно. Печелят само тези, които вземат комисионни и от тези, които продават и от тези, които купуват.

Автоматизираните (роботизираните) системи за търговия са поне от 20 години. Там състезанието е, кой първи ще се добере до информация за предстояща покупка или продажба на акция за да го изпревари дори с милисекунди! Затова компютрите на такива системи се намират обикновено в съседната сграда до борсата!

При търговска система на основата на блокверигата на Биткойн няма начин да се мами системата, тъй като блокверигата е пред очите на целия свят и предимството на асиметричния достъп до изпреварваща информация е невъзможно!

38
Това има ли връзка с Брекзита, или говорим за по-сериозни процеси?

Не мисля, че има някаква връзка с Брекзит. Има различни предположения за причините довели до този скок. Най-оригиналено според мен е предположението свързано с първоаприлските шеги. На 1-ви Април се появи статия в сериозно финансово издание, че Американската комисия за ценни книжа е наела криптограф за оценка на ценни книжа свързани с Биткойн. Има роботи преравящи Интернет за новини свързани с определени финансови активи. Новините служещи за двигател на пазарите се оценяват и се изпраща сигнал до роботи търгуващи по борсите. такъв сигнал за покупка е бил подаден на 2-ли Април, който е довел от лавинообразно изпълнение на поръчки "стоп-загуба" на късите позиции по борсите.

Друго предположение е свързано с възстановяване в края на Март на надвзети данъци за 2018 г. Тъй като в края на 2017 г. стопанските организации работещи с криптовалути платиха голям данък печалба бяха задължени да платят авансово част от тези данъци и за 2018 г. Крайният резултат за 2018 г. обаче е голяма загуба и съответно много големи суми се дължат от данъчните власти на тези фирми.

39
Тази сутрин реших, че съм объркал курса на биткойн към еврото с този на биткойн към долара.  ;D

40
Всяка година в НАП променят виждането си що е това Биткойн и като как трябва да се осчетоводява и съответно облага с данъци. Най-новата хрумка е, че Биткойн е финансов актив... "А дали е така, кой ще ми каже? Аз вървя по света и подсвирквам си даже."...

Цитат
Съгласно дефиницията, дадена в т. 11 на МСС 32 Финансови инструменти: представяне, финансов инструмент е всеки договор, който поражда финансов актив за дадено предприятие и финансов пасив или капиталов инструмент за друго предприятие.

Финансов актив е всеки актив, който представлява:
(а) парични средства;
(б) капиталов инструмент на друго предприятие;
(в) договорно право да се получат парични средства или друг финансов актив от друго предприятие, т.е. вземане; или
(г) договорно право да се разменят финансови активи или финансови пасиви с друго предприятие при условия, които са потенциално благоприятни за предприятието, т.е. дериватив (производен финансов инструмент). Потенциално благоприятни са тези условия, при които предприятието очаква или възнамерява да реализира печалба при опериране с финансов инструмент;
(д) договор, който ще бъде или може да бъде уреден в собствени капиталови инструменти на емитента и е недериватив, за който предприятието е или може да бъде задължено да получи променлив брой от собствените капиталови инструменти на предприятието; или
(е) договор, който ще бъде или може да бъде уреден в собствени капиталови инструменти на емитента и е дериватив, който ще бъде или може да бъде уреден чрез размяна на фиксирана сума парични средства или друг финансов актив за фиксиран брой от собствените капиталови инструменти на предприятието.

Очевидно е, че бягат като дявол от тамян сакън да не определят Биткойн, като пари! Тогава могат ли от НАП да отговорят на един прост въпрос? Ако за нашето предприятие биткойните в нашия биткойн портфейл са финансов актив, за кое друго предприятие същите тези биткойни са финансов пасив?

41
Един фалит на гигант като Боинг как би се отразил на световната икономика и от там на Биткойн ?

По-голямата част от производството на Боинг са поръчки от Пентагона. Боинг е сред 5-те най-големи доставчици на Пентагона и това е гръбнака на ВПК на САЩ. Няма да бъде оставен да фалира! Това не означава, че трябва да се купуват акции на Боинг, защото са "евтини". Дойче Банк няма да бъде оставена да фалира, но това не означава, че трябва да се купуват акции на Дойче Банк. Гърция няма да бъде оставена да фалира, но това не означава, че трябва да се купува Гръцки дълг и т.н. Ще печатат пари, колкото им трябват и задружно ще потъват!

Просто сега Франция и Германия, които все още са с илюзията, че са суверенни държави ще се опитат да притиснат САЩ и да си възстановят част от многомилиардните американски глоби, които отнесаха Сосиете Женерал, Дойче Банк и Фолксваген. Криви сметки! Чичо ти Сам може да фалира цялата еврозона само за един месец!

Биткойн зависи само от онези, които използват Биткойн!42
Ако го мерим в проценти от брутният вътрешен продукт на страната, как би изглеждало в цифри ?

Методиката за изчисляване на БВП постоянно се мени. Средно на всеки 5-6 години се променя изоснови. Целта е да се замаже истината. Така е не само у нас, но и в целия останал свят. Затова ако се сравнява стандарта на живот най-простият начин е най-добър. Срявняваш цената на основните стоки - хляб, мляко, месо, зеленчуци, бензин, билети за градски транспорт, вода, парно, електричество с доходите сега и тогава!

43
И така до кога ?

Още 4-5 месеца. Догодина ще купуваме острови в Гърция за по няколко биткойна!

44
Твърдиш ,че известно време Те ще имат какво да продават и с това ще парират цената за златото?

Това не е теория. Това е правило доказало се от началото на 90-те насам. Всяка държава, която е независима от САЩ бива демократизирана или чрез демократични бомбардировки или чрез "цветни" революции. Първото нещо, което се прави след победата на демокрацията е да се обеззлати съответната държава. Златото се изнася или доброзорно чрез военно-транспортни самолети или доброволно чрез търговска сделка от новопоставеното марионетно правителство в съответната държава. Всеки път това съвпада със значителна "корекция" при борсовата цена на златото.

Така стана с Иракското злато. Така стана с Либийското злато. Така стана с Украинското злато. Така стана и със Сирийското злато, което бяха натрупали джихадистите в Сирия.

На либийците им бе обяснено, че няма нищо да им се върне от 120 милиардния резервен фонд в чужди банки, който Кадафи бе спастрил. Били изхарчени за бомбите, ракетите и самолетите, с които ги били освободили от тоталитарния режим.

Украинското злато бе изнесено буквално на втория ден след преврата в Киев. Бе претопено в САЩ и с по-голяма част платен златния дълг на САЩ към Холандия. Така се разплатиха за сваления Малайзийски Боинг над Донбас, в който пътуваха предимно холандски граждани. Една малка част от 5 тона бе платена на Германия колкото да им се запуши устата и да не роптаят, че Фед не разреши на Бундесбанк да направи одит на 3000-те тона германско злато в трезора им във Вашингтон. След това пуснаха слух, че всъщност това е нациско злато и Германия няма права върху него за период от 100 години. Ще видим /здраве и живот/ след 2045 г. дали ще им го върнат?

Между другото така стана и с Българското злато изнесено в Лондон веднага след приемането ни в НАТО и ЕС. Приказката бе, че вече сме част от голямото и демократично Европейско семейство и няма от какво да се притесняваме. За да се разбере, колко лицемерен е бил този довод достатъчно е да си дадем сметка, че златото няма да бъде репатрирано от Лондон дори след Брекзит. Сал една Унгария успя да си прибере златото от Лондон и Орбан стана по-черен от дявола! Матео Салвини в Италия поиска от Италианската ЦБ да прехвърли владението върху златния резерв на страната върху правителството. Опасението му е, че златото вече е заложно в ЕЦБ заради огромния Италиански дълг. Изведнъж върху главата му се стовариха куп други проблеми и вече изобщо не му е до златото. Някой да знае, къде е Гръцкото злато? Някой може ли да гарантира, че няма учреден особен залог върху златния резерв на Гърция?

А и още нещо интересно. Един никому неизвестен губернатор в Арканзас през 90-те дори стана президент на САЩ, защото надуши далаверата с волфрама в златните кюлчета на най-голямата рафинерия за злато в Арканзас.

45
САЩ присвоиха 50 тона иракско и най-вече сирийско злато откраднато от джихадистите на Ислямска държава. Златото е пренесено миналата нощ с хеликоптери от последния бастион на джихадистите град Багхуз в Сирия близо до границата с Ирак. Откарано е първо до град Кобани, а от там с военно-транспортен самолет е заминало за САЩ. Малка част от това злато е дадено на кюрдите за участието във войната и още една малка част е дадено на главатари на джихадистите разкрили местонахождението на златото.

Може да очакваме, че след кражбата на Венецуелско злато за 1 милиард долара от Великобритания през миналата седмица и сега кражбата на Сирийско злато за 2 милиарда долара от САЩ, цената на ценния метал по борсите ще се успокои поне за 2-3 месеца.

---

US Seizes $2.1 Billion ISIS Gold, No Bitcoin

Under cover of darkness, 50 tons of gold worth some $2.1 billion was lifted by US helicopters from the al-Baghouz area in Syria’s Deir Ezzor according to state run news agency Sana.

The gold was transported to the U.S. military base in Kobani and then left for the United States with a portion of it given to the Kurdish led Syrian Democratic Forces (SDF) which have been fighting ISIS.

Sana claims a deal was struck which spared hundreds of ISIS field leaders and experts in return for the gold, citing unnamed local sources.

https://www.trustnodes.com/2019/03/02/us-seizes-2-1-billion-isis-gold-no-bitcoin

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 37