Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 45
31
Наближава края на играта за хората управляващи печатниците за пари при декретните валути. Вече се вижда и с невъоръжено око!

През последните десетина години бяхме в окото на финансовия ураган. Много хора, включително и с претенции за професионализъм в областта на икономиката и финансите, погрешно решиха, че през 2009-та година преживяхме една обикновена буря. Истината е, че бяхме в окото на урагана и се радвахме на относително спокойствие дакато урагана набираше сили от безхаберното печатане на пари от централните банки по света! Станахме свидетели на чудовищно извземане на богатство от по-бедните в полза на не просто богатите, а в полза на свръхбогатите.

Централната банка на Англия е разпратила циркулярно писмо до търговските банки в страната, че имат 6 месеца за да се подготвят за отрицателни лихви! Излишно е да ви казвам, че лихвите ще бъдат отрицателни само за правоимащите. Правонямащите ще продължават да плащат силно положителни лихви по отрицателните си салда по кредитни карти и заеми взети от по-малки или по-големи лихвари. Големият проблем на властелините на финансовата Вселена е, как да ограничат хората да теглят спестяванията си от банките докато тече целенасочено обезценяване на спестявания, здравни и пенсионни осигуровки. Ще видим, какво са замислили!

Изходът от финансовата Матрица е само под формата на физическо инвестиционно злато или сребро, както и биткойни с физическо притежание на тайния ключ. Много хора все още бъркат явния ключ (биткойн адреса) с тайния ключ! Притежаването на недвижими имоти за да се защити богатството от предстоящото хиперинфлационно цунами е лошо решение. Опитът показва, че едно от първите неща, които прави една фалирала държава е да вдигне данъците на недвижимите имоти. За разлика от златото, среброто и биткойните, недвижимите имоти няма как да се скрият от облагане или от конфискуване!

В началото на есента картинката ще стане видна за всички!

32
От днес 05/02/2021 год. увеличаваме еднократната такса при покупко-продажба от 5 на 10 лева.

Блокверигата на Биткойн ще е все така натоварена. Постепенно ще нараства %-та на онези операции с множествени подписи, при които се откриват или закриват платежни канали за Светкавичната мрежа. Биткойн отдавна не е игра и покупко-продажбите за 20 или дори 50 лева ще стават все по-неизгодни ако се правят чрез основната блокверига на Биткойн. Отново настоятелно ще препоръчаме да се купуват или продават по-големи суми, а при дребните разплащания да се използват портфейли съвместими със Светкавичната мрежа!

Надяваме се в скоро време да може да предложим покупко-продажби на Биткойн автомата и през Светкавичната мрежа. Това ще е доста голямо предизвикателство не толкова за нас, колкото за нашите клиенти. Голям дял от тях все още дори не умеят да използват непопечителски биткойн портфейли. Портфейлите съвместими със Светкавичната мрежа изискват още по-високо ниво на компютърна грамотност. Ще има необходимост не само от безопасно архивиране на посявка от 24 или 12 думи плюс парола, а от архивиране на цяла база с данни от откритите платежни канали.

33
Друга причина, поради която съм избрал Рипъла е силната волатилност на Биткойна, която не ми понася. Към настоящия момент Рипъла има ниска корелация с курса на Биткойна, при движение нагоре по-бавно расте и при движение надолу по-бавно пада, което дава възможност за най различни комбинации и ме застрахова от волатилноста, при моята гледна точка за развитието на обществото ни от социална, икономическа и финансова гледна точка и курса на Биткойна спрямо ФИАТ-ния свят..... Не изглежда много умно, човек да се занимава с Рипъла, но такъв е живота

Не разбирам, как интелигентни и образовани хора се хващат в капана? Рипъла има един собственик! Колкото рипъла той реши ще пусне на пазара и колкото рипъла реши ще изтегли от пазара!

Дребните риби събиращи трохи търгувайки на пазарите с алтернативни криптовалути (пък и изобщо с всякакви финансови инструменти, които имат един собственик/издател) имат само една съдба!

ААААМ

https://www.youtube.com/watch?v=-mVG6MtH-Kc

 8)

34
Всекидневно на служебния телефон ни се обаждат хора, които искат да се регистрират при нас и да си отворят сметка за да получават или изпращат биткойни. Натискът върху много малки и средни български фирми става все по-голям, защото техните чуждестранни партньори настояват разплащанията да стават в биткойни. Предимствата пред разплащанията чрез банки са очевидни. Това е тренд, който ще се засилва. Ето защо, си струва всеки предприемач да отдели допълнително време за да се запознае макар и в основни линии с тази нова парична система. Не е необходимо да се регистрирате никъде за да получавате или плащате биткойни!

ЗАПОМНЕТЕ: Биткойн са цифрови налични пари! Също, както наличните книжни пари във вашия джоб, няма нужда да се регистрирате никъде за да ги поставите в ръката на този, от който купувате дадена стока или услуга. Разликата е тази, че вместо на дланта на получателя парите се поставят от платеца на биткойн адреса на получателя. Ето защо, при биткойн е без значение дали получателят физически се намира до вас, в съседната стая или на другия край на света. Всяко предаване и съответно получаване на биткойни автоматично се записва в блокверигата и не може да бъде отречено от получателя. В блокверигата, която е общодостъпна основна счетоводна книга, се записва само смяната на собствеността върху даденото количество биткойни от един биткойн адрес на друг биткойн адрес без никакви други подробности.

Всеки може да си създаде биткойн адрес без да е необходимо да иска разрешение от някой или да се регистрира някъде! Все едно да хвърляте една монета 256 пъти и след всяко хвърляне да записвате последователно в една редица "1" при ези и "0" при тура. Това е вашият таен ключ изписан в двоичен формат, който само вие трябва да знаете и да не споделяте с никой друг. За краткост на записа това число от двоична бройна система се записва в шестнайсетична бройна система.

От там насетне стандартът е открит и достъпен за всеки от тайния ключ сам да си изчисли явния ключ (съответния биткойн адрес), който ако така сте решили целия свят може да знае. Само вие обаче, знаете тайния ключ и затова само вие можете да разполагате с наличните биткойни по този биткойн адрес. Ако си инсталирате биткойн портфейл тогава приложението го прави вместо вас и без никакви усилия може да имате милиарди биткойн адреси. Поради този отворен и достъпен за всички стандарт има голямо разнообразие на биткойн портфейли. Затова бъдете внимателни!

35
Финансовото въстание на масите от 2009 г. продължава, победите в битките стават все по-очевидни и шамарите, които управляващият световен финансов елит отнася стават все по-оглушителни. Поредната глава от сагата е компанията GameStop. Eдин от водещите фондове на Уолстрийт (Melvin Capital) реши да се угоява от финансовата смърт на тази компания и зае къса позиция на борсата. Но една група от Reddit нарекла себе си WallStreetBets (https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/) реши да даде урок на ненаситната акула от Уолстрийт. Любопитна подробност е, че мотото на компанията GameStop e "Power to the Players".

След многомесечна борба вчера Мелвин Капитал закриха късата си позиция с няколко милиарда загуба! Стигна се дотам, че регулаторите затвориха търговията с акциите на NASDAQ за няколко часа. Сега умуват, как до отнемат правото на хората в социалните групи (нарекоха ги Уолстрийт тролове) да се обединяват и да ловуват акули на Уолстрийт. Цялата сага е нагледен пример за невероятната абсурдност на финансовите пазари в САЩ към момента. Казано в прав текст от "регулаторите" - може да печелите на Уолстрийт само ако сте част от елита на Уолстрийт!

---

GameStop saga exposes deep hypocrisy from elite investors and proves US financial market is detached from reality

The destruction of a short-selling hedge fund by investors on Reddit was a formidable display of people power. It exposed the US stock market’s feet of clay – and the panicked elites are sure to retaliate.

American video game retailer GameStop has made a splash in the news this week after a showdown took place between hedge funds attempting to short sell the company’s stocks and Redditors attempting to fight back. After a hard-fought battle, the folks over at r/WallStreetBets scored a victory when a heavily battered Melvin Capital closed out its short position in Gamestop, putting several things plain on display – mainly, the utter absurdity of the US financial market.

https://www.rt.com/op-ed/513839-gamestop-reddit-wallstreet-panic/


36
10 години...

https://www.coindesk.com/crypto-exchange-owner-money-laundering-prison?

Единственото подсъдно нещо, което разбирам от статията е, че го е направил нарочно в пряк сговор с престъпниците.

Бил изпрал 5 милиона и бил спечелил 184 хил. Това прави печалба под 4%. Много евтинко. Нещо хич не се връзва, че го е правил със съзнанието, че пере пари!

Не е имал добри адвокати нито у нас, нито в САЩ! А не е бил член на Българската Биткойн Асоциация и не е имал, кой да застане зад него!


37
Дали покупката на физическо сребро, злато, биткойн е инвестиция или не? Предполагам че форумците имат сериозни аргументи и в двете посоки.

Има много ясен и отчетлив критерий. Няма никакво място за колебание!

Ако имаш инвестиция, ти имаш обещанието на някой за нещо. Този някой има някакъв дълг и някакво задължение към теб! Ако имаш пари, никой с нищо не ти е задължен! Ето защо притежаването на физическо злато и сребро, както и физическото притежание на тайните ключове на биткойните по съответните биткойн адреси, е притежание на пари!

Биткойна не може да покрие пълната функция на парите в настоящия момент.

Прочети тук изброените функции и ми кажи, кои според теб липсват:
http://blog.bitcoin.bg/2020/09/05/бба-обяви-награда-50-000-лева-част-i/

За мен най интересната валута е БиткойнКеш
Разбирам доводите ти... Многократно по-евтина е от Биткойн и също носи в името си думичката "Биткойн"...  ;D
Това е корпоративната криптовалута на най-големия миньорски пул и производител на копачки - Битмейн. Тази криптовалута е дотолкова ценна доколкото е платежоспособен този пул. Тези симпатяги постоянно губят пазарен дял откакто съдадоха тази вилица на Биткойн. Причината е, че трябва постоянно да продават голяма част от изкопаните биткойни за бикеш за да му поддържат цената... Но ти си знаеш най-добре, кое е най-добро за теб!38
Може би асоциацията трябва да пренасочи наградата си към главата на финансовият министър?

Не така, че може да го възприемат буквално и тогава всинца ни ще пратят в Гуантанамо с обвинение за тероризъм!


39
Откривам тази нова тема в раздел "ASIC платки и карти" по молба на новорегистриран член на форума. Напомням, че всеки нов член на форума може да открива нови теми във всички раздели и под-раздели след като направи 5 дописки по съществуващи теми. Разбира се, ако случаят е специален може да се свърже с мен чрез лично съобщение и да помоли предварително да бъде създадена съответна тема.40
Срокът на обявата е удължен до 31/01/2021 г.

Повече от наложително е да събудим, колкото се може повече хора! Положението на Отечеството вече е отчайващо... Вижте на какъв списък попаднах:

Afghanistan
Bulgaria
Burma (Myanmar)
Central African Republic
Cote d’Ivoire
Cuba
Democratic Republic of Congo
Eritrea
Estonia
Iran
Iraq
Lebanon
Libya
North Korea
Republic of the Congo
Sierra Leone
Somalia
South Sudan
Sudan
Syria
Yemen
Zimbabwe

Познайте откъде е?

https://support.nexo.io/hc/en-us/articles/360008237053-In-which-countries-is-your-product-available-

Вярно е, че България наред с Естония не са държави даже от третия свят, въпреки че формално са членове на ЕС!

Сегашното гербаджийско правителство трябва час по-скоро да си ходи! Нетърпимо е да се гледа, как погребват една цяла държава! Нашата България!

41
Покупката на биткойни не е инвестиция! Покупката на биткойни, както покупката на физическо инвестиционно злато и сребро, е бягство от всяка инвестиция. Причината е, че средата за инвестиране е станала прекалено непредсказуема и рискова. Когато купите биткойни, злато и сребро вие запазвате вашето богатство. Когато останалите хора губят своето богатство (мнозинството от хората още не са се усетили), а вие запазвате своето богатство естествено, че вие ставате по-богати!

Не спекулирайте по борсите, защото това е пряк начин да си загубите парите! Купувайте биткойни само с ваши собствени пари и за дългосрочно лично съхранение на тайните ключове от биткойн адресите. Цената на покупка в този случай е без значение. Знайте, че това ще са вашите пенсионни и здравно-осигурителни вноски! Другите, които са "регулирани" от държавата, отдавна са кухи черупки.

Най-глупавото нещо е да си продадете биткойните и да държите получените левове, евро или долари в банката. Продавайте биткойни само, когато продавачът изисква плащане в декретна валута и искате да си купите непосредствено нещо конкретно, което ще ползвате постоянно и дългосрочно. В края на краищата парите са за да се харчат, когато наистина имате някаква необходимост. Ключовата думичка е "наистина". Парите вече няма да се харчат за щяло и нещяло само защото, виждаш ли и без това, се обезценявали всяка година... Биткойн ще върне здравия смисъл в стопанското поведение на потребителите, а от там и здравия смисъл в икономиката! За съжаление, това ще е болезнен процес през следващите години за огромни маси от населението в тъй наречените "бели" държави, защото именно в тези държави е най-голям % на заетите в паразитни икономически дейности.

Следващата година е годината, в която на народонаселението ще бъде представена за плащане сметката от безподобно наглото печатане на пари през предходното десетилетие.

The money-printing bill comes due in 2021.

Пожелавам хубави празници на сите форумци!

Аз също пожелавам хубави празници на всички, които списват в този форум или просто само ни четат!

42
Въпрос към БиткойнБГ, отговора за него е лесен. Искам да направя депозит на една площадка за търговия. Адреса за депозит на ВСН и ВТС е един и същи, като и под двата адреса пише: Не изпращайте монети или токени различни от ВТС/ВСН може да загубите депозита...

Как се казва "площадката" за търговия? Предупредителния текст ми звучи малко несериозно....

От много отдавна адресите на биткойн и на биткойн кеш са с различен формат и няма как да бъдат обърквани. Ако предупреждението за възможна загуба е отпреди няколко години и не е осъвременявано, то наистина можете да си загубите парите! Най-малкото, ако изпратените биткойни не са имали движение отпреди форка на биткойн кеш, то тази "площадка" може да ви прибере битконите или биткойн кеша. Моят съвет е първо да разделите биткойн кеша от биткойните по различни новосъздадени адреси и след това да ги превеждате, където искате да ги превеждате!

43
Днес 16-ти Ноември (Понеделник) 2020 г. от 16:40 часа и през следващите 24 часа до 16:40 часа утре 17-ти Ноември (Вторник), нашите клиенти имат възможност да купуват от битомата в Интерпред биткойни на курс 1,5% под борсовата цена в Кракен!

16:54
Удължаваме срока на нашата оферта до утре 11:30 часа 18-ти Номеври (Сряда).

44
Илон Мъск си направи 4 теста за Ковид-19 в 1 ден. Една и съща машина, един и същи тест от един и същи производител, една и съща медицинска сестра. Резултатът - 2 положителни и 2 отрицателни! Написа го в Туитър, че е извънредно озадачен!

---

Something extremely bogus is going on

Something extremely bogus is going on. Was tested for covid four times today. Two tests came back negative, two came back positive. Same machine, same test, same nurse. Rapid antigen test from BD

https://twitter.com/elonmusk/status/1327125840040169472

45
Наистина всичко в крайна сметка опира до въпроса, какви пари използваме? Колкото и да се опитваме да поправим някаква обществена несправедливост винаги ще се връщаме на квадратче №1 ако не поправим парите, които използваме!

Парите са вид обществен договор. Това е най-важният обществен договор! За да си отговорите на въпроса, какви пари искате да използвате означава на първо място да си отговорите на въпроса, от какви хора искате да бъдете зависими?

Пророчески се оказват думите на видния икономист и философ Фридрих фон Хайек казани още през 1984-та година:

“I don’t believe we shall ever have a good money again before we take the thing out of the hands of government, that is, we can’t take it violently out of the hands of government, all we can do is by some sly roundabout way introduce something that they can’t stop.” – F.A. Hayek 1984

През м. Август 1971-ва година Никсън обявява фалита на САЩ в злато. Последствията са описани с изобилие от статистики и графики на страницата на "Какво по дяволите се случи през 1971-ва година"? Има някои много любопитни и малко известни факти!

Причината:
https://www.youtube.com/watch?v=4-cB1Z9qceI

Последствията:
https://wtfhappenedin1971.com

---

Четиво за хора с малко повече свободно време!

Bitcoin and the Rhythms of History

You’re living through a particularly potent period in history.

But you already knew that.

Since the 2008 Global Financial Crisis, we’ve been in what Neil Howe and William Strauss describe as a “Fourth Turning.” The final act in a drama that began on the heels of WWII. 

Fourth Turnings are defined by the collective realization that “things are bad enough that we’re willing to actually do something about it.” The cement is wet and everything in the exterior world gets redesigned. Political, social, and economic structures reimagined.

https://www.brandonquittem.com/bitcoin-rhythms-of-history/

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 45