Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36
31
Тази сутрин реших, че съм объркал курса на биткойн към еврото с този на биткойн към долара.  ;D

32
Всяка година в НАП променят виждането си що е това Биткойн и като как трябва да се осчетоводява и съответно облага с данъци. Най-новата хрумка е, че Биткойн е финансов актив... "А дали е така, кой ще ми каже? Аз вървя по света и подсвирквам си даже."...

Цитат
Съгласно дефиницията, дадена в т. 11 на МСС 32 Финансови инструменти: представяне, финансов инструмент е всеки договор, който поражда финансов актив за дадено предприятие и финансов пасив или капиталов инструмент за друго предприятие.

Финансов актив е всеки актив, който представлява:
(а) парични средства;
(б) капиталов инструмент на друго предприятие;
(в) договорно право да се получат парични средства или друг финансов актив от друго предприятие, т.е. вземане; или
(г) договорно право да се разменят финансови активи или финансови пасиви с друго предприятие при условия, които са потенциално благоприятни за предприятието, т.е. дериватив (производен финансов инструмент). Потенциално благоприятни са тези условия, при които предприятието очаква или възнамерява да реализира печалба при опериране с финансов инструмент;
(д) договор, който ще бъде или може да бъде уреден в собствени капиталови инструменти на емитента и е недериватив, за който предприятието е или може да бъде задължено да получи променлив брой от собствените капиталови инструменти на предприятието; или
(е) договор, който ще бъде или може да бъде уреден в собствени капиталови инструменти на емитента и е дериватив, който ще бъде или може да бъде уреден чрез размяна на фиксирана сума парични средства или друг финансов актив за фиксиран брой от собствените капиталови инструменти на предприятието.

Очевидно е, че бягат като дявол от тамян сакън да не определят Биткойн, като пари! Тогава могат ли от НАП да отговорят на един прост въпрос? Ако за нашето предприятие биткойните в нашия биткойн портфейл са финансов актив, за кое друго предприятие същите тези биткойни са финансов пасив?

33
Един фалит на гигант като Боинг как би се отразил на световната икономика и от там на Биткойн ?

По-голямата част от производството на Боинг са поръчки от Пентагона. Боинг е сред 5-те най-големи доставчици на Пентагона и това е гръбнака на ВПК на САЩ. Няма да бъде оставен да фалира! Това не означава, че трябва да се купуват акции на Боинг, защото са "евтини". Дойче Банк няма да бъде оставена да фалира, но това не означава, че трябва да се купуват акции на Дойче Банк. Гърция няма да бъде оставена да фалира, но това не означава, че трябва да се купува Гръцки дълг и т.н. Ще печатат пари, колкото им трябват и задружно ще потъват!

Просто сега Франция и Германия, които все още са с илюзията, че са суверенни държави ще се опитат да притиснат САЩ и да си възстановят част от многомилиардните американски глоби, които отнесаха Сосиете Женерал, Дойче Банк и Фолксваген. Криви сметки! Чичо ти Сам може да фалира цялата еврозона само за един месец!

Биткойн зависи само от онези, които използват Биткойн!34
Ако го мерим в проценти от брутният вътрешен продукт на страната, как би изглеждало в цифри ?

Методиката за изчисляване на БВП постоянно се мени. Средно на всеки 5-6 години се променя изоснови. Целта е да се замаже истината. Така е не само у нас, но и в целия останал свят. Затова ако се сравнява стандарта на живот най-простият начин е най-добър. Срявняваш цената на основните стоки - хляб, мляко, месо, зеленчуци, бензин, билети за градски транспорт, вода, парно, електричество с доходите сега и тогава!

35
И така до кога ?

Още 4-5 месеца. Догодина ще купуваме острови в Гърция за по няколко биткойна!

36
Твърдиш ,че известно време Те ще имат какво да продават и с това ще парират цената за златото?

Това не е теория. Това е правило доказало се от началото на 90-те насам. Всяка държава, която е независима от САЩ бива демократизирана или чрез демократични бомбардировки или чрез "цветни" революции. Първото нещо, което се прави след победата на демокрацията е да се обеззлати съответната държава. Златото се изнася или доброзорно чрез военно-транспортни самолети или доброволно чрез търговска сделка от новопоставеното марионетно правителство в съответната държава. Всеки път това съвпада със значителна "корекция" при борсовата цена на златото.

Така стана с Иракското злато. Така стана с Либийското злато. Така стана с Украинското злато. Така стана и със Сирийското злато, което бяха натрупали джихадистите в Сирия.

На либийците им бе обяснено, че няма нищо да им се върне от 120 милиардния резервен фонд в чужди банки, който Кадафи бе спастрил. Били изхарчени за бомбите, ракетите и самолетите, с които ги били освободили от тоталитарния режим.

Украинското злато бе изнесено буквално на втория ден след преврата в Киев. Бе претопено в САЩ и с по-голяма част платен златния дълг на САЩ към Холандия. Така се разплатиха за сваления Малайзийски Боинг над Донбас, в който пътуваха предимно холандски граждани. Една малка част от 5 тона бе платена на Германия колкото да им се запуши устата и да не роптаят, че Фед не разреши на Бундесбанк да направи одит на 3000-те тона германско злато в трезора им във Вашингтон. След това пуснаха слух, че всъщност това е нациско злато и Германия няма права върху него за период от 100 години. Ще видим /здраве и живот/ след 2045 г. дали ще им го върнат?

Между другото така стана и с Българското злато изнесено в Лондон веднага след приемането ни в НАТО и ЕС. Приказката бе, че вече сме част от голямото и демократично Европейско семейство и няма от какво да се притесняваме. За да се разбере, колко лицемерен е бил този довод достатъчно е да си дадем сметка, че златото няма да бъде репатрирано от Лондон дори след Брекзит. Сал една Унгария успя да си прибере златото от Лондон и Орбан стана по-черен от дявола! Матео Салвини в Италия поиска от Италианската ЦБ да прехвърли владението върху златния резерв на страната върху правителството. Опасението му е, че златото вече е заложно в ЕЦБ заради огромния Италиански дълг. Изведнъж върху главата му се стовариха куп други проблеми и вече изобщо не му е до златото. Някой да знае, къде е Гръцкото злато? Някой може ли да гарантира, че няма учреден особен залог върху златния резерв на Гърция?

А и още нещо интересно. Един никому неизвестен губернатор в Арканзас през 90-те дори стана президент на САЩ, защото надуши далаверата с волфрама в златните кюлчета на най-голямата рафинерия за злато в Арканзас.

37
САЩ присвоиха 50 тона иракско и най-вече сирийско злато откраднато от джихадистите на Ислямска държава. Златото е пренесено миналата нощ с хеликоптери от последния бастион на джихадистите град Багхуз в Сирия близо до границата с Ирак. Откарано е първо до град Кобани, а от там с военно-транспортен самолет е заминало за САЩ. Малка част от това злато е дадено на кюрдите за участието във войната и още една малка част е дадено на главатари на джихадистите разкрили местонахождението на златото.

Може да очакваме, че след кражбата на Венецуелско злато за 1 милиард долара от Великобритания през миналата седмица и сега кражбата на Сирийско злато за 2 милиарда долара от САЩ, цената на ценния метал по борсите ще се успокои поне за 2-3 месеца.

---

US Seizes $2.1 Billion ISIS Gold, No Bitcoin

Under cover of darkness, 50 tons of gold worth some $2.1 billion was lifted by US helicopters from the al-Baghouz area in Syria’s Deir Ezzor according to state run news agency Sana.

The gold was transported to the U.S. military base in Kobani and then left for the United States with a portion of it given to the Kurdish led Syrian Democratic Forces (SDF) which have been fighting ISIS.

Sana claims a deal was struck which spared hundreds of ISIS field leaders and experts in return for the gold, citing unnamed local sources.

https://www.trustnodes.com/2019/03/02/us-seizes-2-1-billion-isis-gold-no-bitcoin

38
Имаме ли решение на текущият ни проблем с дълговата спирала ?

Има. Гледай Гърция!

На босия цървулите ли ще вземем за да върнем дължимото.

Никой не иска от нас да си връщаме дълга. От нас се иска да си плащаме на време лихвите и да сме вечно задължени!

Пропагандата твърди ,че България е в добро икономическо здраве. МВФ мисля последно каза ,че ръста продължава. НО... като се огледам нищо не изглежда така както звучи!

Всички са в добро здраве и Гърция и Италия и Испания и Португалия... Излезе изследване наскоро, че от единната европейска валута са спечелили само 2 държави - Германия и Холандия. Това е истината.

По чии данни са тези 10.8 милиарда долара ?

Потърси в Гугъл "български външен дълг мораториум" и чети! Ето ти една кратка бележка:
https://www.168chasa.bg/Article/5578337

Може да има разминаване до няколко стотин милиона, защото мораториум бе обявен само от Външнотърговска банка. Другите търговски банки продължиха да си обслужват задълженията.

39
Това е един въпрос който създава дебати и спорове в пространството.
Имаме ли отговор.

В момента дългът е около 40 милиарда долара. Това е около 4 пъти повече от 1989 г. БВП в реално изражение не е нараснал дори и 2 пъти. Голямата разликата сега е, че държавата вече няма никаква държавна собственост, която да продава и да плаща дълга. Разчита се само на онова, което ще може да се събере от данъци! Следваме смело светлият пример на Гърция! Вземай колкото можеш докато ти дават, след това ще му мислим...

Ноември 1989 г. е 10,8 милиарда долара.
Април 1990 г. обявихме мораториум върху плащанията по дълга.
Март 1992 г. възобновихме плащанията и дългът тогава вече бе нараснал на 13 милиарда долара.

През 1984 г. дългът е само 2,4 милиарда. Държавата започва голяма програма по модернизация на промишлеността и селското стопанство. Затова дългът нараства до 10,8 милиарда заради взетите кредитни линии от чужди банки. Промените през 1989 г. дойдоха точно, когато тези нови мощности започнаха да произвеждат готова продукция. Общият пазар на СИВ се разпадна и отрасловите връзки бяха разрушени, което доведе до затруднения в износа и намалени постъпления от износа за посрещане на вноските по тези кредитни линии. Трябваха ни още само 3-4 години спокойсттвие за да затвърдим мястото си на държава с много висок жизнен стандарт, но не ни позволиха.

САЩ избраха много добре момента и натиснаха Саудитска Арабия да залее света с евтин нефт. Това свали цената му на 9-10 долара за барел за продължителен период от време. Така СССР получаваше много ниски постъпления от износа на енергоресурси за няколко поредни години. Това разстрои външната търговия, тъй като имаше много висока степен на интеграция и специализация между страните в СИВ. Те така...След 90-те години Западът бързо забогатя, защото изсмука нашето богатство. Ние загубихме Студената война. Победителите дойдоха и си взеха репарациите, като ни приспиваха с песнички за демокрацията и евро-атлантическите ценности.
40
Не го следя този случай. Изглежда става въпрос за често срещано явление. Банката твърди, че парите са изтеглени с твоята лична карта. Ако ти не си ги изтеглил тогава някой друг ги е изтеглил с твоята лична карта. Случаят обикновено приключва с чаша студена вода и наставлението, че ти сам си виновен, защото си допуснал някой друг да разполага с личната ти карта или ако е открадната или загубена, че не си подал заявление за това навреме в полицията. Във всяка банка има камери и може със 100% да се установи, кой е бил на касата. Освен, разбира се, ако не са минали месеци и записите не са изтрити.

Хората трябва да гледат на личните си карти, като на примитивен хардуерен портфейл, който може да бъде елементарно хакнат.  :)


41
Проблема все още е на дневен ред! "леля Пенка" пак ще седи срещу клиента с парите и пак ще трябва да се измисли/направи начин тя да приема плащания с биткони.

Проблемът все още е на дневен ред и става все по-голям.

След недоразумението наречено "Закон за мерките срещу изпирането на пари" следва още по-голямо недоразумение наречено "Правилник за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари". Недоразумение е, защото е първият закон в писаната човешка история, по който всеки един гражданин на държавата е виновен ако не докаже, че е невинен! Обръща с главата надолу цялата юриспруденция от времето на Римската империя до наши дни! Виновен сте до доказване на противното...

Та, по този правилник леля ти Пена ще трябва да изиска сведения от чичо ти Пешо за произхода на неговите биткойни, когато той си купува мастика и салам от нейния магазин. Леля Пена ще трябва внимателно да проучи рисковия профил на чичо Пешо. Как ще стане това ли? Е, не е добре описано. Оставено е място да се развихри въображението на леля Пена. В допълнение леля Пена ще трябва да попълва специална справка и да я пуска до ДАНС всеки месец. Не само това, но леля Пена ще трябва да посещава семинари с лектори от ДАНС на тема пране на пари и изготвяне на психологически профили на клиентите. Не само това, но леля Пена ще трябва да изготви план за обучение на останалите продавачки за да се научат, как да разпознават терориста влязъл в магазина им за да си купи мастика и салам с биткойни.

Преди 20-ина години пишман демократите много се възмущаваха от доносничеството. Било страшно, че 10% от населението било принудено от Държавна сигурност да пише доноси за близки и познати и не толкова близки и не толкова познати. Сега обаче, когато бюрокрацията бълва закони и правилници принуждаващи 90% от населението да станат доносници, тези същите пишман демократи мълчат като насрани.

42
Общ Раздел / Re: Битомат под наем ?
« -: Февруари 12, 2019, 01:21:50 pm »
Има ли как да се застрахова наличността в машината ?

От този ти въпрос ми "светна", че ти всъщност искаш да вземеш под наем не само машината, но и наличните пари в нея?!... Тоест, искаш да даваш място за автомат под наем!

43
Общ Раздел / Re: Битомат под наем ?
« -: Февруари 09, 2019, 06:44:11 pm »
Има двупосочни битомати, при които може да се изключва едната или другата посока при желание на оператора. Не съм срещал обаче еднопосочен битомат, при който клиента да може само да продава биткойни и да получава левове.

За колко дни/месеци/години искаш да наемеш биткойн автомат? Стар или нов? Каква гаранция можеш да предоставиш, че битомата няма да бъде повреден от неправилно обслужване или откраднат? Можеш ли да инсталираш и поддържаш отдалечения сървър, с който битомата трябва да е постоянно свързан?

Имай предвид, че това е нещо съвсем различно от банкомат, макар и външните прилики да са много! Постоянно има някакви проблеми, за които и самите производители не са наясно, какви са причините! Всичко още е много сурово.

44
Общ Раздел / Re: Битомат под наем ?
« -: Февруари 09, 2019, 12:11:04 pm »
Искаш клиента да може да продава биткойни и да получава банкноти от битомата или обратно, да купува биткойни срещу банкноти?

45
Статия на Йоан Запрянов във в-к Капитал. От нея става ясно, че от цялата група 14 румънски граждани искането за екстрадиране до момента е уважено само за 3-ма от тях. Тези, които са били на територията на САЩ и са продавали змийско мляко на селяните в Кентъки. Май в Румъния все пак имат някакви остатъци от независима съдебна система!

---

Колко години затвор струва един Bitcoin

...
Групата, обвинена в пране на пари чрез криптовалути, се върти около Влад Нистор, собственик на борсата Coinflux. Според прокуратурата в Кентъки тя се е занимавала с измами спрямо американски граждани. "Два от методите са били онлайн фишинг схеми чрез фалшиви реклами в eBay и други платформи", пише румънският вестник Cluj. Румънците са казвали на "клиентите" си, че заради технически грешки тяхната информация е загубена. След това са използвали имейли и приложението за криптирани чатове Telegram, за да вземат лични и финансови данни, за да могат победителите в аукционите да получат наградите си. В имейлите, иззети от прокуратурата, има и клонирани сайтове на известни финансови и борсови институции.

Обвинението срещу Нистор е, че той ясно е давал направления на останалите как точно да бъдат изпирани парите, включително и през собствената му борса Coinflux. Към края на декември исканията за екстрадиция на румънски граждани са били уважени само за трима души от групата: тези, които са работили на място в САЩ. Самият Нистор не е работил там
...

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/02/07/3386735_kolko_godini_svoboda_struva_edin_bitcoin/

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36