Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 [2] 3 4 ... 45
16
Днес 15-ти Юни (Вторник) 2021 г. от 10:30 часа и през следващите 10 часа до 20:30 часа днес, нашите клиенти имат възможност да купуват от битомата в Интерпред биткойни на курс 2% под борсовата цена в Кракен!

17
Днес е исторически ден за Биткойн! Парламентът на Салвадор (Националната Асамблея) прие закон, с който обяви Биткойн за официална валута на държавата Салвадор.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1402507224916836352?s=20

През последните 2-3 десетилетия официалната валута бе Американския долар. Тази малка Латиноамериканска нация обяви на Америка, на Европа, а и на целия останал свят: "Забавлявайте се докато обеднявате, но вече без нас! От днес ние ще получаваме заплатите си в биткойни и ще се разплащаме в биткойни".

---

Четем подробности за тази държава в Уикипедия. За националната валута има 2 реда:

United States dollar (USD, since 2001)
Bitcoin (BTC, XBT, since 2021)

https://en.wikipedia.org/wiki/El_Salvador

Зрители сме на исторически събития и гледаме случващото се от първия ред!

18
Месеци наред в ББА водихме продължителни и мъчителни разговори с една община в България по повод на тази награда. Накрая се разбра, че на общинарите категорично им забраниха от Софийските партийни централи да се заиграват с Биткойн и те подвиха опашки. Партийното послушание бе предпочетено пред интересите на жителите в тази община. Пропуснаха шанса да влязат в историята през парадния вход. Вчера обаче, една цяла държава обяви че ще узакони Биткойн и ще го обяви за законно платежно средство.

Държавата Салвадор ще приеме закон идната седмица, който ще признае Биткойн за законно платежно средство. Ако това стане, ще има невероятно големи правни последици. Ще обезсмисли многогодишните усилия на пазачите на статуквото и ще ги върне на квадратче №1. В частност, всички закони даващи определение за "виртуални" валути и всички наредби издадени на основата на тези закони, ще престанат да са задължителни за Биткойн!

Бъдещето пред Биткойн е светло!

---

BREAKING: El Salvador set to make Bitcoin legal tender

El Salvador president Nayib Bukele has announced that Bitcoin will become legal tender in the Central American nation, with a bill being sent to Congress next week.

The announcement was made during the Bitcoin Conference in Miami, which has featured the likes of Microstrategy CEO Michael Saylor and FTX’s CEO Sam Bankman-Fried.

El Salvador will become the first country to accept Bitcoin as legal tender, potentially paving the way for global and mainstream adoption of the cryptocurrency asset class.

https://finance.yahoo.com/news/breaking-el-salvador-set-bitcoin-211450273.html

19
Всичко това за лития е вярно, разбира се. Само че, освен колите на Мъск, от литий се нуждаят и компютрите, същите компютри, които поддържат мрежата, ползвана и от биткойн. Сървърите гълтат енергия, колкото цели градове и на всичкото отгоре използват питейна вода за охлаждане. И половината трафик по тях е котенца. Кой крив, кой прав, накрая ще опоскаме планетата и ще си ядем биткойните, фиатните пари и фючърсите.

Компютрите не се нуждаят от литий, а от силиций за чиповете. Литият е само за батерии. Батериите за мобилните телефони са най-големите замърсители. Трябва ли да се откажем от мобилните телефони?

Миньорските пулове използват само отпадъчна електроенергия, иначе просто не са конкурентни!

Планетата е бежалостно опосквана от 50 години насам. Причината е некачествените пари, които се използват след отпадането на златния стандарт. За да не се срути финансовата пирамида трябва да има все повече и все по-засилено потребление, тоест икономически растеж... Трябва днес да си купя нещо с парите, които имам, защото утре с тези пари ще мога да си купя по-малко и по-некачествени неща... Ако няма икономически растеж финансовата пирамида ще се срути с гръм и трясък. Не може обаче да има безкраен ръст на крайна планета! Затова човечеството стигна под кривата круша. Разните "пландемии" са само камуфлаж за икономичската и финансовата криза. Биткойн променя начина на мислене и модела на потребление. Защо да купувам нещо днес, което не ми е особено необходимо ако утре със същите тези биткойни ще мога да си купя много повече и много по-качествени неща!

Котенцата са трафик по мрежата на една от алтернативните криптовалути!  :)

20
Илън Мъск се е изказал, че спира да използва Биткойн и овцете започнаха да продават... Няма никакъв проблем. Ще купуваме евтини биткойни... Използването на въглища за производството на електроенергията, която миньорите изпозват било проблем за околната среда, казва Мъск. Едва ли иска някой да види, какво представлява хвостохранилището на флотационната фабрика за обогатяване на рудите съдържащи литий, от който се правят батериите на електромобилите? Там десетилетия нищо не никне дори производството да е отдавна закрито... Едва ли иска някой да види, какво представляват "фабриките за утилизация" на използваните батерии в Индия, Китай или някъде в Африка?

А сега истината:

Истината е, че Мъск е в затруднено положение заради мижавите резултати от основната дейност на Тесла! Акционерите го притискат и той в края на всеки месец трябва да доказва, че компанията Тесла е на печалба. Затова тихомълком закупи биткойни за 1,5 милиарда долара. Шумно обяви покупката за да ги продаде преди да състави междинния финансов отчет. Спечели над 220 милиона долара от това. В резултат от масивната разпродажба цената на биткойн падна под 50 хил. долара преди няколко седмици. Проблемът за него бе, че остана без биткойни... Затова се заигра с догекойн и се обяви за негов баща. Цената скочи и той пак разпродаде... Отново ще закърпи положението за финансовия отчет на Тесла в края и на този месец. Само че, номерата все по-трудно ще минават...

Публиката вече е претръпнала. Изисква се все по-широка и по-задълбочена координация между заинтересованите играчи да се клати лодката и да се обират парите на тъй наречените "слаби ръце". Другите заинтересовани играчи са пазачите на финансовото статукво, като Морганите (JPMorgan-Chase) и Голдманите (Goldman Sachs). Преди 10-ина дни си направиха "платформа" за биткойн деривати... Там може да продавате нещо, което нямате ако бъдете допуснат като участник де... Примерно, залагате 10 милиона долара гаранционен (марджин) депозит и може да продавате биткойни дори без да имате грам биткойни. Може да го правите смело и с големи пари, защото ако пазарът тръгне срещу вас и загубата помете марджин депозита, Фед ще напечата още някой друг трилион и ще ви го връчи безлихвено (или дори с отрицателна лихва), защото вашата институция е системноважна и не може да бъде оставена да фалира...

---

Musk says Tesla SUSPENDING bitcoin use, citing environmental impact

Tesla CEO Elon Musk has announced he will stop taking bitcoin for vehicle purchases or selling the cryptocurrency until mining procedures transition to “more sustainable energy” than coal or fossil fuels. “We are concerned about rapidly increasing use of fossil fuels for bitcoin mining and transactions, especially coal, which has the worst emissions of any fuel,” Musk tweeted on Wednesday evening.

https://www.rt.com/usa/523661-musk-tesla-suspending-bitcoin/

21
Битоматът в Интерпред е в работен режим от 2014 г. насам. Всеки път, когато има натоварване на блокверигата на Биткойн има едни и същи въпроси:

Кога ще си получа биткойните?

Кратък отговор:
Биткойните ги получавате веднага на Биткойн адреса щом приключите с покупката пред Биткойн автомата, тоест на секундата!

По-дълъг отговор:
Биткойн преводът се излъчва в Биткойн мрежата и веднага влиза в съвкупната оперативна памет (Memory Pool) на Биткойн мрежата. Всеки възел в тази мрежа, в момента има над 10 000 такива възли, включва този превод в своята база данни. Това означава, че всеки от тези възли е проверил достоверността на електронния подпис на излъчения в мрежата превод. Затова може да видите този превод във всеки блок експлолър непосредствено след покупката и той ще бъде със статут на непотвърден.

ЗАПОМНЕТЕ: Ако получен биткойн превод излиза във вашия биткойн портфейл с червена вместо със зелена точка, като "непотвърден", с "нула" потвърждения, "предстоящ" или "незавършен" това не означава, че преводът не е "минал"... Означава, че трябва да сте с повишено внимание и да имате едно на ум ако преводът е от лице, на което нямате доверие, защото само включването на даден превод в блокверигата го прави неотменяем! Дори ако най-големият злодей на света направи биткойн превод по ваш биткойн адрес и този превод има повече от 6 (шест) потвърждения в блокверигата, може да сте напълно уверени, че никой не може да отнеме (сторнира) получените биткойни без ваше съгласие! След шестото потвърждение вероятността от пренареждане (ре-организация) на блокверигата, която да засегне въпросния превод, граничи с нула.

Кога този превод ще бъде включен в Биткойн блок от някой миньор и стане част от блокверигата е отделен въпрос и зависи от много фактори основните от които са трудност на мрежата, колко изчислителна мощ са решили да вложат миньорските пулове и каква такса е платена за превода. Единственото, което зависи от нас е, каква такса ще платим. Защо сме решили да плащаме такава такса, а не по-висока също е отделен въпрос, на който ни се струва имаме добър отговор. По-важно за ползвателите на битомата е друго!

Подчертали сме в страницата на битомата, че силно препоръчваме да ползвате свой собствен адрес в пълноценни (непопечителски) Биткойн портфейли. Не сме го написали само за да се намираме на работа... Само така зависите изцяло от собствените си решения и от никой друг. Примерно, получавате нашия превод на адрес във вашия портфейл. Ако бързате повече от обичайното да получите потвърждение в блокверигата, просто нареждате превод от вашия портфейл с такса за превод по ваше желание! Тази техника се нарича "дете-плаща-за-родител" (child-pays-for-parent) - потърсете в Гугъл! Миньорите са принудени да включат и нашия превод към вас в блокверигата ако желаят да приберат по-високата такса от вашия превод. Ето от тук може да следите статистика за състоянието на блокверигата:

https://bitcoin.clarkmoody.com/dashboard/

Обърнете внимание на разделите:
Mempool
Predicted Next Block
Transaction Fees
Fee Estimates

Кога трябва да започна да се притеснявам, че все още няма потвърждение в блокверигата на биткойн превода?

Никога! Досега не е имало случай някой да е закупил биткойни от Биткойн автомата в Интерпред и да не е получил закупените биткойни на посочения адрес. Въпросът не е дали, а след колко време ще се получи първото потвърждение в блокверигата? Правили сме опити с минимално допустимата такса и сме получавали първото потвърждение чак след 2 седмици дори и в най-голямото натоварване през 2017 година, когато се спамеше блокверигата и се водеше война от страна на миньорите налагащи вилицата би-кеш.

Правили сме опити с такси и под минимално допустимата граница - под 1 сатоши на байт. Обикновено ако до 3 седмици не се получи потвърждение постепенно този превод отпада от оперативната памет на повечето възли в мрежата. Тогава просто трябва да се излъчи, като нов превод в мрежата ако дотогава не е използвана функцията "заместване чрез нова такса" (RBF - replace-by-fee), каквато повечето нови портфейли имат вградена по подразбиране.

Не забравяйте също така и какъв формат биткойн адрес ползвате? При равни други условия класическия биткойн формат започващ с 1 заема повече място в блокверигата и съответно изисква по-голяма такса при равни други условия. Използвайте по-новите формати започващи с 3 и bc1. Те щадят повече блокверигата!

---

Ние няма как да угодим едновременно и на тези, които спешно превеждат биткойни по борсови сметки за да захранят марджин сметки за спекулативна търговия и за тях срокът на превода е изключително важен и на тези, които всеки месец си правят вноската по фонд "биткойн пенсия". За тях е важно, колко сатошита ще получат за дадените левчета и никак не е важно дали превода ще бъде включен в блокверигата за час, ден или седмица!

Ще се опитаме още поне седмица-две да упорстваме с еднократна такса от 15 лева и ако няма облекчаване на натоварването в мрежата ще покачим и нашата еднократна такса, както направиха колегите с техните автомати с еднократна такса от по 40-50 лева.

22
на датата която споменавате са изпратени само 3 които така и не пристигнаха на посочения адрес

Предполагам това означава, че стои със статут на непотвърден превод в портфейла? Ако търсите помощ трябва да дадете повече подробности. Посочете txid на посочения превод!

ПП: Изтрих последните 3 цифри от телефона Ви. Не трябва да посочвате лични данни на общодостъпни места в Интернет!

23
Привет, Mery28

Добре дошла във форума!

Здравейте,през 2017 с алгоритъм x 11 изкопах монети bitcoin segwit2x постъпиха в портфейл на биткоин коре на сегвит файла wallet.dat го преместих в bitcoin knots [
Не съм наясно, какво точно сте правила! Никога не съм използвал упоменатото приложение. Нямам нищо против Luke Dashjr, но този проект ми се струва малко изоставен и е на автопилот от 2017 г. насам. Бихте ли пояснили, какво Ви е накарало да използвате bitcoinknots вместо bitcoincore?

...както се вижда на снимката отчита на коя дата какво е постъпило ,но не ги осчетоводява при пълна синхронизация...
Доколкото виждам от снимката всичко е "осчетоводено" както трябва! На 15.07.2018 г. сте превели цялата наличност по този портфейл на външен за портфейла биткойн адрес, който Вие трябва да знаете?

въпроса е ,че блокчейна има ограничение до 1mb има ли начин чрез тестнет 5 или друго да се осчетоводят или за бъдеще има ли шанс да се увеличи размера на  блока?
Зададените от Вас въпроси нямат отношение към начина на "осчетоводяване" в приложението bitcoinknots. SegWit формата на биткойн адресите малко увеличи ограничението за размера на един блок в блокверигата. Testnet e само улеснение за разработчиците да си пробват разработките преди да ги пуснат в Mainnet. Няма нужда от вдигане на ограничението в размера за един блок. Няма нито техническа, нито икономическа необходимост.


24
Много хора все още възприемат Биткойн, като цифрови чипове за казино. Идват при битомата и си купуват биткойни за 20, 30 или 40 лева за да заверят сметката си в някое онлайн казино или страница за залагания. Биткойн отдавна не е игра и присъствието на всеки един Биткойн превод в блокверигата за вечни времена става все по-скъпо удоволствие. Запазването на място в блокверигата е състезание, не го забравяйте! Ако правите Биткойн превод в основната мрежа с равностойност от 20 лева, вие се състезавате с фондове и корпорации, които правят преводи равностойни на милиони долари и евро.

За микро преводи използвайте биткойн портфейли с достъп до Светкавичната мрежа. Там могат да се правят микро, нано и дори пико биткойн преводи със символични такси. Използвайте доставчици на услуги, които могат да получуват Биткойн преводи не само през блокверигата, но и през Светкавичната мрежа!

Налага се от днес 15/04/2021 да увеличим еднократната такса при покупко-продажба от 10 на 15 лева.

25
Джес Пауъл (Jesse Powell) е главен изпълнителен директор на най-голямата Американска борса за криптовалути - Кракен. Вчера той-предупреди, че Американското правителство най-вероятно ще въведе ограничителни мерки при използването на този нов вид пари в размер раностоен на 3000 долара. Ще се опитат да въведат задължителна регистрация дори в непопечителските портфейли.

Технически не ми е ясно, как може това да стане... Мое лично мнение е, че това трябва да се свърже с напъна на Гугъл в последно време законодателно да се въведе забрана за обнародване на приложения разработени от анонимни разработчици и софтуерни инженери.

Ще бъде весело... Както подчертава един от коментарите под статията, Английската кралица е освободена от плащане на данъци. Следователно, когато ползва Биткойн или друга криптовалута, всеки обикновен човек може да се чувства кралска особа!  :)

Има и друга морална дилема... В момента по икономически институти и университети на Запад се преподава тъй наречената Нова Парична Теория (New Monetary Theory). Там професори по икономика се опитват научно да обосноват твърдението, че правителствата чрез централните банки могат неограничено да печатат пари и в същото време да държат инфлацията под контрол. Не, това не е шега! Все повече хора обаче, си задават въпроса - "Щом правителството може да си печата пари, когато и колкото си иска без да се вдигат цените на стоките и услугите, защо изобщо трябва да плащаме данъци?"

---

Crackdown on cryptocurrencies may be coming, warns Kraken CEO

Governments around the world could start clamping down on the use of bitcoin and other cryptocurrencies, according to Jesse Powell, the chief executive of the Kraken exchange. “I think there could be some crackdown,” the CEO told CNBC, adding that regulatory uncertainty around crypto isn’t going away anytime soon.

Powell’s words follow a recent anti-money laundering rule proposed by the US government that would require people who hold their cryptocurrencies in a private digital wallet to undergo identity checks if they make transactions of $3,000 or more.

“Something like that could really hurt crypto and kind of kill the original use case, which was to just make financial services accessible to everyone,” Powell said.

https://www.rt.com/business/520868-crackdown-on-cryptocurrencies-coming-kraken/

26
Пп. Ако съм се отклонил от темата или съм засегнал някой, неволно е, просто изтрий писаницrje

Не разполагам с достатъчно време за да вникна в тази белетристика*...

*Белетристика (на френски: belles lettres – изящна словесност) е общо название на художествени епични произведения, т.е. художествената проза. Терминът възниква през XIX век. Тогава основното му предназначение е да разграничи свободните авторски съчинения от документалния жанр – публицистиката. С развитието на литературата, съдържанието на термина се изменя. Днес белетристиката се интерпретира като лек стил – развлекателна художествена литература, която не засяга тясно специализирани научни проблеми.


27
Години наред от казионните медии върху Биткойн се излива помия. Така ще бъде и занапред и това е нормално. Поръчковите средства за масова дезинформация по един или друг начин зависят от финансови конгломерати, чиито интереси са пряко засегнати от Биткойн. Глупавите хора вярват сляпо на официалната пропаганда, умните хора проверяват сами от поне няколко независими източника преди да си съставят мнение. Има класическа поговорка - Когато фактите говорят дори и боговете мълчат! А фактите са красноречиви. Хората, които обичат Биткойн стават по-богати. Хората, които ненавиждат Биткойн стават по-бедни!

Справедливостта изисква да се каже и още нещо. Биткойн наказва жестоко онези, които се занимават с Биткойн само за да спечелят някой друг лев. Биткойн щедро възнаграждава онези, които се занимават с Биткойн поради своите политически убеждения и виждания за посоката, в която трябва да се развива света!

Така или иначе от науката "Търговско право" вече нищо не остана. Трескаво, истерично, хаотично и цинично се коват нови термини, създават се закончета, наредбички и тълкувателни разпореждания на ушенце, които противоречат на самите себе си. Последната официална издънка е наредбата за регистрация на търговците на виртуални валути. В закона цитиран от наредбата се говори за гарантирани валути. В наредбата вече е изкован нов термин - признати валути. Който търси законово определение за това що е то призната валута нека пита Арменския поп...

В момента се коват нови закони, където ще се говори за хоствани и не-хоствани Биткойн портфейли. Досега се използваха термините попечителски и не-попечителски портфейли. Пазачите на статуквото обаче, са се уплашили... Политически некоректно е. Все пак, от попечители се нуждаят непълнолетните лица и такива, които са умствено непълноценни. Ето защо са избрали други нищо незначещи термини. Нали мога сам да си хоствам (домакинствам) Интернет страницата? Защо да не мога да си бъда сам хост (домакин) на парите? Защото, приятели, те трябва да издават разрешителни. А за разрешителни трябват правила... Иначе стават излишни!

Скоро висшите държавни функционери във всяка една държава ще се разделят на две отчетливи групи. Едната група ще си дава ясна сметка, че държавата им предвид огромната задлъжнялост към печатниците за пари съвсем закономерно е станала собственост на местни и чуждестранни банки. И друга група, която никак няма да може да се примири с този факт!

28
БиткойнБГ, досега не съм ползвал Светкавичната мрежа. Искам да създам пряк платежен канал до вашия платежен възел. Да те помоля за помощ. Навярно не съм положил усилия да се информирам, евентуално да препоръчаш хипервръзки, които да прегледам. Мерси предварително!

Въпросът е там, че не мога да посоча хипервръзки с указания на български!

За щастие съществуват готови решения за комплексна финансова независимост и те стават все по-добри, по-безрискови и все по-лесни за инсталиране. Посочил съм ги в т.8 на тази тема - http://forum.bitcoin.bg/index.php?topic=244.0

От време на време я допълвам и осъвременявам. Последното, което посочих е този проект - https://getumbrel.com/ . Използват LND за светкавичната мрежа. Добри са, знаят, какво правят и ги препоръчвам на колеги, които нямат задълбочени познания за работа с команден интерфейс на Линукс.

Аз самият не ги полвам, защото не използвам графична среда. В момента използвам bitcoincore, като пълноценен биткойн портфейл и възел за основната биткойн мрежа и приложението c-lightning за светкавичната мрежа, който е мрежови биткойн протокол от второ ниво. Ако решиш, да възприемеш моя подход трябва да ми кажеш, къде срещаш затруднения за да преценя дали мога да отделя необходимото време?

29
Индия ще наложи пълна забрана върху Биткойн и всички други алтернативни криптовалути. Ще се забрани не само копаенето и търгуването, но и притежаването! Ще се даде период от 6 месеца, през което време притежателите на биткойни трябва да се освободят от тях и след това ще се налагат глоби и наказания на престъпниците.

Въпреки постоянните заплахи за пълна забрана от страна на правителството най-старата биткойн борса в страната, Unocoin, е увеличила потребителите си с 20 000 през последните 2 месеца.

---

India considering TOTAL BAN on cryptocurrencies – media

New Delhi is planning to propose a new law that will ban cryptocurrencies and fine anyone trading or even holding digital assets in the country, a senior government official told Reuters. According to the source, who has direct knowledge of the plan, the bill would criminalize the possession, issuance, mining, trading and transferring of crypto-assets. It would thus become one of the world’s strictest policies against cryptocurrencies.

The measure is in line with a January government agenda that called for banning private virtual currencies such as bitcoin. The authorities are also trying to set a framework for an official digital currency.

The unnamed official said that the bill would give holders of cryptocurrencies up to six months to liquidate, after which penalties will be levied. He also pointed out that the plan is to ban private crypto-assets while promoting blockchain. “We don't have a problem with technology. There's no harm in harnessing the technology,” said the official, adding the government’s moves would be “calibrated” in the extent of the penalties on those who did not liquidate crypto-assets within the law’s grace period.

If the ban becomes law, India would be the first major economy to make holding cryptocurrency illegal. China has already banned its mining and trading but does not penalize possession.

According to industry estimates, some eight million investors in India now hold 100 billion rupees ($1.4 billion) in crypto-investments, despite the government’s threats of a ban.

https://www.rt.com/business/518099-india-total-cryptocurrency-ban/

30
Факта,че Туитър забрани действащ американски президент е достатъчно показателен, че имаме нужда от мрежа която да гарантира свободата на словото.

Да, така е. И не е само Туитър, защото Ютюб и Фейсбук също го забраниха. Много хора всъщност не си дават сметка, какво се случи тогава? Много хора вкл. американци смятат, че става въпрос за политическа борба между Демократическата и Републиканската партия в САЩ. То наистина е политическа борба, но не между две партии. Политическата борба е между две класи и то е в контекста на нововъзникващата господстваща класа, за която си говорихме. Тази класа за пръв път показа силата си и инсталира в Белия Дом избрания от нея нов Американски президент, от който естествено нищо няма да зависи!

Независимо, коя е господстващата класа, само ако има честни пари може да има честно правителство. Няма как някой да притежава печатницата за пари и да очакваш от него честно поведение.

Поправете парите, за да поправите света!
Биткойн е посоката!

Страници: 1 [2] 3 4 ... 45