Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 [2] 3 4 ... 37
16
Миналата година в течение на няколко месеца купувахме биткойни над борсовата цена. Днес отварям нова тема, чието заглавие ще се появява във форума на първите места, когато продаваме биткойни под борсовата цена.

Не е тайна за никого, че банковите услуги в България са безобразно скъпи. Ние, като фирма не сме зависими от банките, но нашите клиенти са и затова предпочитат за дребните преводи да използват биткойни, които продават на битомата срещу левове. Ето защо през последните месеци сме принудени да отговаряме на засилващ се пазарен натиск и постепенно увеличаваме %-та на отбив от борсовата цена, на който купуваме биткойни.

Днес от 14:00 часа и утре до обяд клиентите на битомата в Интерпред ще имат възможност да купуват биткойни с 1,5% под борсовата цена в Кракен. Защо го правим ли? Защо можем да си позволим през продължителен период от време да купуваме биткойни над борсовата цена или да продаваме биткойни под борсовата цена? Можем, защото не сме зависими от банки, банкови преводи и борси зависими от банкови преводи. Можем, защото ние сме пазара! Всеки, който измисли начини и схеми за арбитраж между нашите курсове и тези на борсите зависими от банкови услуги, е добре дошъл!

17
А има ли някакво логично обяснение за какво му е на Фейсбук собствена монета или собствен жетон вместо да използва Биткойн?

Краткият отговор е: За да привлече повече съюзници!

Излизат нови подробности най-вече под формата на слухове, но все пак са доста любопитни и звучат правдоподобно.

Ще правят фондация. Поканили са доста членове банки и технологични компании. Членството ще струва 10 милиона долара. Не е ясно дали е еднократно или годишен членски внос. Ще има 100 члена. Събраният членски внос ще служи за покрититие на валутата, чиято основа ще е кошница от други валути и ценни книжа.

Другите интересни подробности са:
1. Facebook also plans on adding physical crypto ATMs to exchange local currencies for its token.
- Ще изграждат мрежа от битомати в различните държави за обмен на местните валути срещу тяхната.
2. The Information also reports that while CEO Mark Zuckerberg has taken a personal interest in the project, Facebook's COO and CFO have been skeptical of it.
- Лична амбиция на Цукерберг, но другите директори са скептични.

---

Facebook Plans Outside Foundation to Govern Cryptocurrency

https://www.theinformation.com/articles/facebook-plans-outside-foundation-to-govern-cryptocurrency
https://www.theblockcrypto.com/tiny/report-facebook-plans-to-create-independent-foundation-to-manage-its-cryptocurrency-will-charge-members-10m-licensing-fees-for-right-to-operate-node/

18
Използването на биткойн портфейли поддържащи формата SegWit и Bech32 е важно, но също така е важно портфейлът, който ползвате да смесва биткойните преди да ги изхарчите. При смесване вашите биткойни по-евтино и по-бързо пренасят стойност по биткойн мрежата. Просто физика!  ;)

Empty bottles quickly with a whirlpool trick

https://www.youtube.com/watch?v=mUIfbbSEpyI

https://github.com/Samourai-Wallet/Whirlpool

19
А има ли някакво логично обяснение за какво му е на Фейсбук собствена монета или собствен жетон?

1. Всяка една фирма с многомилиардна капитализация и огромни парични потоци има интерес да притежава собствена цифрова монета или цифров жетон. Развитието на съвременните информационни технологии прави такова начинание все по-евтино. Всяка една фирма, която приема плащания от кредитни карти заплаща 3-4% от оборота на банките. От оборота, не от печалбата! Това са огромни допълнителни приходи ако тези разходи бъдат спестени и акционерите биха били много доволни.

2. Фейсбук разполага с всичко необходимо за да се впише в съществуващата регулаторна рамка. Има технологията и има ниво на познаване на своите клиенти, за което банките биха могли само да сънуват. Разходите по прилагане на правилата Познавай-Своя-Клиент (KYC - Know Your Customer) за Фейсбук ще са нулеви. Те и сега знаят всичко за всеки свой потребител гарнирано с изобилие от самопризнания и снимков материал - кой къде е бил, с кого е бил, кога е бил, какво е ял, какво е пил, с какви приятели и познати, кой какво е говорил, какви политически и други предпочитания има, от какво се интересува, от какво боледува и т.н. ... Има едно старо правило. Ти си съвършения робовладелец ако накараш твоите роби да се гордеят и да смятат, че оковите които влачат са нещо престижно!

С оглед на съществуващото законодателство Фейсбук, откъм технологичен и човешки ресурс, са много по-подготвени да бъдат банка в съвременния свят отколкото която и да е банка. На тях им липсва само банков лиценз. Всичко друго си го имат и то по много!

20
Ами в чисто символичен смисъл. Баба Пена и как Индира от Индия, примерно, които никога не са чували за Биткойн, изведнъж се срещат с валутата на Фейскбук и им се обяснява, че те това е то криптовалута. След което те се оставят на Фейсбук да им свъврши работата по мисленето и самостоятелното вземане на решения, защото така е по-лесно.

Преди години имаше любопитно изследване за ползвателите на Фейсбук. Бе им зададен въпроса, когато са онлайн дали ползват Интернет или Фейсбук. Над 90% бяха отговорили, че ползват Фейсбук. Компютърната им грамотност е толкова ниска, че те не правят разлика между Фейсбук и Интернет. Не разбират, че не могат да ползват Фейсбук без да ползват в същото време Интернет. Биткойн няма нужда от тези потребители.

Биткойн е за хора с компютърна грамотност над средната, които знаят или поне имат желание да се научат сами да сгъват финансовия си парашут. Нека оставим на отделите за връзка с клиенти на Фейсбук да си трошат главата с техния тип клиент и да повишват компютърната му грамотност.

Ако този проект на Фейсбук набере скорост очаквам огромно изливане на мръсотия върху фирмата и лично върху Марк Зукърбърг по подобие на очернянето на Биткойн от медиите, които са собственост на политико-финансовия комплекс.

21
Какви ще бъдат взаимоотношенията между бикойн и проекта на Фейсбук? Това първо. И второ, няма ли хората да си създадат грешно впечатление за биткойн?

По 1. Никакви. Освен ако от Фейсбук не решат да включат биткойн във валутната кошница.
По 2. Може би на свой ред трябва да попитам, в какъв смисъл?

В какъв смисъл се оказаха по-опитни?

Преди няколко години имаше проект на Амазон наречен съвсем естествено Амазонкойн. Бързо осъзнаха, че не може да разработваш своя криптовалута и да разчиташ на банките и техните платежни услуги в своята ежедневна дейност. Глупаво е да се очаква разбиране и съдействие от банките за нещо, което ги прави излишни.

Не са много страните, които имат мощни военно-промишлени комплекси. Но почти всяка държава има мощен политико-финансов комплекс на практика управляващ дадената държава. Преуспели предприемачи възприемащи се като богове, които не си дават сметка за това са глупави. Харчат милиони и дори милиарди по проекти за да научат по трудния начин, че съвременният свят принадлежи на банките. Ако прочетете внимателно закона за банките, в която и да е дръжава ще видите, че законът предоставя правото на банките те да бъдат закона, когато става въпрос за пари. Това е единственият отрасъл в икономиката, който по закон има правото да ви осъди ако кажете или напишете нещо лошо спрямо някой член на картела, независимо дали казаното е вярно или не. Нямате право да казвате, че Банка Х няма пари дори това да е вярно!

Биткойн променя това и тъкмо затова е тази яростна съпротива от банките спрямо всичко свързано с Биткойн.

22
От компанията Блоксрийм пуснаха API функции за връзка на GoTenna с техните спътници. Сега ако имате сателитна чиния за връзка със спътников Интернет може да обслужвате меш-мрежа от ГоТенни за биткойн разплащания. Всичко това означава пълна независимост от местоположението и наличието на местен Интернет!

---

goTenna with Blockstream Satellite

Today we’re excited to announce goTenna’s integration with Blockstream Satellite, a service that broadcasts the Bitcoin blockchain and user API data from space. This new integration will allow users to share Bitcoin transactions from a full node via a local mesh network, enabling a decentralized solution for communities to transact, regardless of network disruptions.

https://blockstream.com/2019/05/11/gotenna-satellite-api-integration/

23
Още през Ноември миналата година излезе наяве, че Фейсбук разработват своя валута. Постоянно отлагат срока на въвеждане.Сега срока е началото на 2020 г. и работното заглавие е глобалкойн. ще бъде от тъй наречените стабилни криптовалути, чийто курс ще е вързан към кошница от основните декретни валути.

Биткойн няма никакви проблеми. Ако този замисъл се осъществи не биткойн, а банките ще имат огромен проблем. Те ще бъдат отделени от световната разплащателна система и ще станат едни най-обикновени лихвари занимаващи се с даването и събирането на заеми.

През поседните месеци екип финансисти и прависти от Фейсбук усилено снове между основните централни банки в света и иска мнението и съветите на централните банкери. Скоро ще си дадат сметка, че световния банков олигопол няма да им разреши подобна авантюра. Финансовите отдели на Гугъл, Амазон и Майкрософт май се оказаха по-опитни. Ако Виза и Мастеркард ги блокират дори за 2 седмици, както направиха с Уикилийкс преди няколко години, ще трябва да преминат изцяло на разплащане в биткойни, както направиха от Уикилийкс преди няколко години.

24
Завчера (17-ти Май) курсът на Биткойн се свлече с над 10%. Причиата е голяма поръчка от 5000 биткойна. Не е известно дали дали продавачът наистина е имал намерение да продава или само да постави психологическа стена пред потенциалните купувачи. Така или иначе продавачът е искал да постави поръчка продава на 5000 биткойна на курса 8200 за долар. Вместо това е била поставена поръчка продава на 5000 биткойна на курс 6200 за долар. Системата за търговия на борсата Битстамп е възприела тази поръчка, като стоп-загуба и незабавно е разпродала това количество биткойни. В резултат са били задействани други поръчки стоп-загуба на други борси. В частност на друга борса Битмекс са били разпродадени биткойни за над 250 милиона долара. От Битстамп съобщиха вчера, че започват разследване във връзка с тази поръчка. От възстановяването на курса днес може да съдим, че разследването е достигнало до извод, че това действително е било грешка на титуляра на съответната сметка.

---

Что случилось с курсом биткоина? Bitstamp расследует крупную продажу криптовалюты по необычно низкой цене

Криптовалютная биржа Bitstamp начала внутреннее расследование ситуации, случившейся в ночь на 17 мая, когда один из трейдеров успешно реализовал несколько заявок на продажу 5000 BTC по цене в $6200. Это в свою очередь повлекло массовую ликвидацию длинных позиций на бирже деривативов BitMEX и, как считают эксперты, стало причиной резкого обвала курса биткона.

Около 02:25 UTC 17 мая на Bitstamp было зафиксировано несколько продаж биткоина по цене $6200, включая одну заявку на 3645 BTC ($26,5 млн). На тот момент первая криптовалюта торговалась чуть ниже $8000.

В результате исполнения заявок цена биткоина резко пошла вниз. На самой Bitstamp курс в определенный момент опустился до $6178, после чего он не менее резко вырос до $7300.

https://forklog.com/chto-sluchilos-s-kursom-bitkoina-bitstamp-rassleduet-krupnuyu-prodazhu-kriptovalyuty-po-neobychno-nizkoj-tsene/
https://cointelegraph.com/news/bitstamp-starts-investigation-after-large-btc-sell-leads-to-250-mln-liquidated-on-bitmex

25
Майкрософт прегърнаха Биткойн!
Създадаха странична блокверига за разсредоточено удостоверяване на самоличност на основата на блокверигата на Биткойн!

---

Toward scalable decentralized identifier systems

Today, we’re announcing an early preview of a Sidetree-based DID network, called ION (Identity Overlay Network), which runs atop the Bitcoin blockchain. ION is a public, permission-less, open network anyone can use to create DIDs and manage their Public Key Infrastructure (PKI) state. ION is designed to deliver the scale required for a world of DIDs, while inheriting and preserving the attributes of decentralization present in the Bitcoin blockchain. The code for the ION reference node is still under rapid development, and there are many aspects of the protocol left to implement before it is ready for testing on Bitcoin mainnet. On low-powered consumer reference hardware we’ve observed tens-of-thousands of DID operations per second. As with our previous announcements, we’re sharing our work as early as possible—rough edges and all—to start a conversation with the community and encourage collaboration.

https://techcommunity.microsoft.com/t5/Azure-Active-Directory-Identity/Toward-scalable-decentralized-identifier-systems/ba-p/560168

26
Една разбираемо написана статия обясняваща на достъпен език, как се изчислява посявката от 12 или 24 думи. Тази посявка служи за възстановяване на достъпа до вашите биткойни ако изгубите електронното устройство, на което е инсталиран вашия Биткойн портфейл. Всеки потребител на Биткойн портфейл трябва да е наясно с основните положения!

Ако някой от посетителите на този форум разполага с малко свободно време нека направи разширен превод на тази статия и ще получи награда! Статията ще бъде публикувана в блога на Биткойн България, а преводачът ще получи 100 лева под формата на биткойни по курса в деня на публикацията. Преводът трябва да е качествен и разширен с кратки обяснения на употребяваните термини и препратките към други страници. Срокът е до края на м. Май!

Ако имате въпроси към мен по статията или превода използвайте системата за лични съобщения на форума.

---

BIP-39 basics. From randomness to mnemonic words.

Have you ever wondered how your Bitcoin wallet seed words (mnemonic words) guard access to your wallet funds and what makes such setup secure ? In this article we’ll dive into the basics of BIP-39 which describe what seed words are and how we can use them to backup our wallet keys in a recoverable way. Let’s go!

In the early days of Bitcoin there were no mnemonic words or easy ways to backup your wallet keys. The default wallet implementation would randomly create private keys which were stored inside a wallet file and you were responsible for backing up that file frequently (by default every 100 transactions). It wasn’t ideal from a user experience point of view to say the least. People would often times forget to backup their wallet file or they did back it up but then the backup would get lost because it was stored on electronic devices which would fail sooner or later. This resulted in a lots of Bitcoins being lost forever.

https://coldbit.com/bip-39-basics-from-randomness-to-mnemonic-words/

27
Този нов свят не се ли е родил със създаването на Биткойн?

Биткойн не е нещо родено веднъж завинаги и издялано в камък. Много неща ще се променят с времето, като схемите за цифров подпис, алгоритмите за изчисляване на хеш стойности и форматите за изписване на биткойн адреси. Други неща, като крайната сума от 21 милиона биткойна никога няма да бъдат променяни. Биткойн не е спринт. Биткойн е маратон! Печелят онези, които поддържат постоянна скорост и упорито следват една посока!

28
БиткойнБГ , оборота в последно време се е покачил до нивата от последният пик. Би ли коментирал/обяснил какво означава това и можем ли да направим някакво изчисление/предположение на база тези данни за потенциалният нов връх.

Моите наблюдения показват, че повишаването на оборотите не е толкова резултат от използването на биткойн, като хранилище на стойност, а е по-скоро резултат от използването на биткойн за пренос на стойност. За миналата година биткойн е най-използваната валута за международни преводи. По-презумция всеки биткойн превод е международен, но все пак... През 2018 г. биткойн преводите са на сума от 3,4 трилиона доларова равностойност. През настоящата година може би ще се удвои.

---

Противоборството между тъй наречените анализатори на блокверигата (проследяващите произхода на даден превод) и подобряващите фунцията "взаимозаменяемост" на биткойните, като основна функция на парите (скриващите произхода на даден превод), ражда един нов свят. Първият цифов свят създаден от човека. Невероятно е! Много ми наподобява на това, което учените от CERN получават в резултат от опитите с ускорителя на елементарни частици.

https://www.youtube.com/watch?v=OkQJW8trgRY

https://github.com/Samourai-Wallet/Whirlpool

29
Вчера хакери са откраднали 7000 биткойна от Бинанс. Това е една от най-големите биткойн борси. От борсата съобщиха, че временно прекратяват всички тегления от клиенти докато тече разследването по този пробив в безопасността. Може да прочетете /англ./ по-долу съобщението на борсата с някои подробности по този случай.

---

Binance Security Breach Update

We have discovered a large scale security breach today, May 7, 2019 at 17:15:24 (UTC). Hackers were able to obtain a large number of user API keys, 2FA codes, and potentially other info. The hackers used a variety of techniques, including phishing, viruses and other attacks. We are still concluding all possible methods used. There may also be additional affected accounts that have not been identified yet.

The hackers were able to withdraw 7000 BTC in this one transaction: https://www.blockchain.com/btc/tx/e8b406091959700dbffcff30a60b190133721e5c39e89bb5fe23c5a554ab05ea

The above transaction is the only affected transaction. It impacted our BTC hot wallet only (which contained about 2% of our total BTC holdings). All of our other wallets are secure and  unharmed.

https://binance.zendesk.com/hc/en-us/articles/360028031711

30
Всеки път, когато Биткойн тръгне нагоре наблюдаваме съгласувани усилия на пазителите на статуквото да предотвратят поскъпването с цената на всякакви шашми. Ключът за вчерашното пропадане от тазгодишния връх са 850 милиона долара блокирани от банки обслужващи Crypto Capital. Това е дъщерна фирма на най-голямата биткойн борса БитФинекс. Crypto Capital държи обезпечението на доларовия тетер! Ето отговора на БитФинекс от вчера:

Bitfinex Responds to New York Attorney General's Actions

Earlier today, the New York Attorney General’s office released an order it obtained – without notice or a hearing – in an attempt to compel Bitfinex and Tether to provide certain documents and seeking certain injunctive relief.

The New York Attorney General’s court filings were written in bad faith and are riddled with false assertions, including as to a purported $850 million “loss” at Crypto Capital. On the contrary, we have been informed that these Crypto Capital amounts are not lost but have been, in fact, seized and safeguarded. We are and have been actively working to exercise our rights and remedies and get those funds released. Sadly, the New York Attorney General’s office seems to be intent on undermining those efforts to the detriment of our customers.

https://www.bitfinex.com/posts/356

Страници: 1 [2] 3 4 ... 37