Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 [2] 3 4 ... 30
16
Предположих ,че е възможно да има приложение различно от портфейл, което да подпише текст използвайки камерата, за да сканира таен ключ от хартиен портфейл.

Няма начин едно приложение да подпише нещо с тайният ти ключ без да има достъп до този таен ключ. Нали в това е цялата идея на Биткойн и на Биткойн мрежата? Само притежателят на даден таен ключ да може да се разпорежда с биткойните по даден биткойн адрес!

Думата портфейл е малко подвеждаща, тъй като предполага физическото съхранение на парите. При Биткойн портфейлите обаче, не се съхраняват биткойните, а тайните ключове, които ти позволяват да превеждаш биткойните от даден адрес на други адреси. Самите биткойни винаги си стоят в блокверигата, а тя както знаем е на много места едновременно! Ето защо е толкова трудно на заварената финансова система да направи закони забраняващи използването на Биткойн! Защото в крайна сметка става въпрос за свобода на словото! Правото на отделната личност да излъчва съобщения до целия свят!!! Самият превод на биткойни не е нищо повече от излъчено съобщение в Интернет подписано с твоя цифров подпис!

Ето защо смятам, че ако вместо съчетанието биткойн портфейл се използва съчетанието биткойн ключодържател, ще е доста по-изразително за хората без технически познания.

Всъщност вече има доста напреднали разработки за портфейли без физически носител. Тъй наречените умствени портфейли са стара идея и има доста приложения от много години насам, но напоследък има големи постижения и нововъведения в тази посока - https://www.nowallet.org


17
Все още не съм изпращал биткойни от хартиен портфейл, нямам представа каква точно е процедурата!

Всеки биткойн портфейл има функция за прокарване на външен таен ключ, като се сканира QR кода с този таен ключ. Така биткойните от външния портфейл стават част от биткойните по настоящия портфейл. Това обаче е рисковано, защото има всевъзможни вируси и пробойни в безопасността във всяка операционна система. Ето защо трябва да се използват приложения, като Сентинел https://samouraiwallet.com/sentinel.html които не съхраняват тайните ключове, но сканирайки тайният ключ от даден портфейл на секундата го нареждат по друг биткойн адрес, тайните ключове от който се съхраняват по напълно надежден начин извън самото приложение!

18
Ако използвам хартиен портфейл ?
Все пак подписването с частен и публичен ключ е свойство на самият ключ, нали ?

Няма принципна разлика между това да подпишеш съобщение с произволен текст с тайният ключ за да го покажеш на някой и да подпишеш съобщение с точно определен формат, когато си харчиш биткойните по даден адрес за да го излъчиш в биткойн мрежата за да го види целия свят! И в двата случая трябва да се извършат определени изчисления, като се използва тайният ключ по точно определен алгоритъм за да представиш резултата от това изчисление на някой за проверка. Проверката за достоверност се извършва, като се използва явният ключ. Когато подписваш съобщение за да изхарчиш биткойните си от даден хартиен портфейл ти не го правиш с писмо в плик със залепена марка до местния пощенски клон нито го пускаш по гълъб до някой миньор, нали?

Разбира се, можеш да извършиш всичките изчисления с молив и хартия щом толкова настояваш. Ние ще приемем подписаното съобщението представено и в такъв вид! Само трябва да можеш да извършваш пресмятания с молив и хартия с двоични и шестнайсетични числа и да извършваш побитови операции, така както ги извършва компютъра. Представа за необходимите умения можеш да получиш от това клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=y3dqhixzGVo


19
Днес ще ознаменуваме годишнината от Съединението на България с необичаен жест. Купуваме биткойни на цена с 3% над борсовия курс.

Вчера Голдмън Сакс обявиха, че се отказват от търговията с биткойни и разтръбиха тази обява по всички средства за масово осведомяване. Погрижиха се събитието да се съчетае с масови разпродажби по борсите, които позволяват голям размер на търговия със заемен лост. Това позволява по тези борси да продавате биткойни без да имате дори и един собствен биткойн.

Ако на Женския пазар започнете да продавате нещо, което нямате най-много да си изпросите боя, защото това е определението за измама - продаваш нещо, което не съществува или продаваш нещо, което не е твое и без знанието на собственика. Не е такъв случаят на "регулираните" финансови пазари. Там тази измама е озаконена!

Ние, разбира се, нямаме нищо против да си купим от евтините биткойни. Затова днес купуваме с цели 3% над борсовата цена!

20
Развръзката , може би: https://bivol.bg/bg-bitcoin-deal.html

Статията е писана на 1-ви Април.

Все пак има доста важни въпроси по тази тема, на които все още не е отговорено! Един от тях е, какво стана с компютъра който бе изпратен в специализирана лаборатория на една приятелска държава за декриптиране на биткойн портфейла в него? Че това е направено стана ясно от пресконференцията по случая миналата година. Какъв е резултата? Ако декриптирането на тайните ключове е неуспешно, кой и как гарантира, че е неуспешно? Единственият начин е като се публикуват биткойн адресите! Кои са те?21
Добра работа, Paladin!   :)

Вместо да използваш хостинг за изображенията в imgur можело е също така да ги качиш през "Прикачени файлове и допълнителни опции/Прикачи" и пак да ги свържеш чрез:

[img]...[/img]
Сложи връзка в основната тема за "Указания за употреба" към тази тема. Изпрати ми с лично съобщение данни за размера на твоя интерес за покупко-продажби на биткойни и примерен срок за да може да ти изпратя код за отстъпка при операции с битомата!

22
Политика / Re: Welcome to the United Sanctions of America!
« -: Август 13, 2018, 08:46:42 am »
Страшна перспектива чертаеш.

Според мен самият опит за свикване на върха без Америка ще предизвика небивали катаклизми, отделно ,че Израел и Англия едва ли биха присъствали на подобна среща... а след тях и много други.

С какво Тръмп пречи на дълбоката държава ,че да се повтори сценарият Кенеди ?
--------------

Имплозия на петродолара означава ли експанзия на Биткойн ?

Само събирам 2 и 2.

Е, ти пък къде сложи Израел сред великите държави?

Англия не я броя за самостоятелна държава. Тя нищо не представлява без Америка. Англо-американците имат един и същ икономически елит. Това е едно цяло. Смея дори да твърдя, че зад Брекзит стоят американските спецслужби.

Ако се вземат държавите от Г-20 и се извадят Америка и американските сателити се вижда, че всички имат едни и същи проблеми с американските санкции.

Имплозията на петродолара означава експлозия на всичко останало, чиято цена се измерва в долари!

 

23
Политика / Welcome to the United Sanctions of America!
« -: Август 11, 2018, 01:22:26 pm »
Крайно време е великите сили да организират и проведат среща на върха без Америка за да решат, какво да правят с Америка!

Става все по-очевидно, че Президентът Тръмп не може да овладее положението. Не може да се пребори със сенчестата държава, която губи своята власт и може да бъде сполетян от участта на Президента Кенеди. А тогава ще настане небивал хаос. Ще има невероятна имплозия на петродолара, който е основата на съществуващата световна финансова система.

По-опасното е, че огромният арсенал на САЩ от ОМП ще стане лесна плячка за терористи или военни формирования извън контрола на централната власт във Вашингтон. Светът не може повече да си затваря очите за този все по-вероятен сценарий. Съгласуваната цензура от Американските Интернет гиганти спрямо Алекс Джоунс и неговото издание infowars.com разсея всички съмнения, какво се случва там! Изстрадана през вековете истина е, че първата жертва на всяка война е свободата на словото.

24
Това означава ли ,че урокът за това как да подпишем текст с нашият частен ключ ще е безплатен ? (в екстремна ситуация)

п.п
липсва такава информация на Български език

За някои портфейли мога да помогна, но за други не съм сигурен тъй като никога не съм ги ползвал. Ако заестят случаите на неточни преводи или закъснели преводи при продажба на биткойни по всяка вероятност ще въведем такса, когато се налага преминаване през такава процедура.

Ако някой от читателите на този форум прояви желание може да направи постъпково ръководство на български за портфейла, който той ползва. Това ръководство може да е със снимки на различните екрани по време на тези стъпки или  направо чрез клипче от типа на видео в ютюб. Ще получи личен код за отстъпка при операции на битомата за определена сума и определен период!

25
Пренасочвам тук връзката "Указание за Употреба" от основната страница. Моля, споделете в тази тема вашите впечатления, въпроси, препоръки, опит и/или упътвания за другите потребители. След няколко месеца ще обобщя събраната информация и ще създам нарочна страница за по-сбито и прегледно представяне на насъбрания опит и забелязани добри/лоши практики при използването на битомата от потребители с различна компютърна грамотност и степен на познания в областта на новите парични системи.

========


Новият двупосочен битомат в Интерпред вече е в работен режим. В тази тема можете да напишете вашите впечатления и да направите препоръки. Настройките на битомата към настоящия момент са:

- Комисионната при покупка на биткойни е 10%.
- Комисионна при продажба няма. Купуваме вашите биткойни на борсов курс без никакви комисионни!
- Битомата при покупка приема левове и евро. При продажба изплаща продадените биткойни в левове.
- Левови купюри, с които работи са 20, 50 и 100 лева. Евро купюри, с които работи са 20, 50, 100 и 200 евро.
- Горната граница за еднократна покупко-продажба е 3000 лева или равностойност в евро.

Винаги пазете разпечатката за покупко-продажбата докато операцията не бъде окончателно разплатена, а след това я поверете на вашия счетоводител ако водите счетоводство за този вид операции! При възникване на спор с оператора трябва да сте в състояние да докажете, че притежавате тайния ключ на адреса, на който се превеждат биткойните когато купувате биткойни или тайният ключ на адреса/адресите, от които превеждате биткойните когато продавате. Това става само и единствено, когато подпишете произволен текст с тайния ключ на съответния биткойн адрес. Тази функционалност я има във всеки биткойн портфейл!

Преки изводи от горните препоръки:

А. Не трябва да продавате биткойни чрез преводи пряко от сметката ви в някоя биткойн борса или от портфейла на непознато трето лице.
1. Борсите обикновено при теглене приспадат таксите от наредената сума. По този начин сумата, която превеждате на адреса посочен от битомата ще е намалена с тази такса. При неточна сума битомата няма да изплати договорената сума и ще трябва да се свържете с нас по телефона. А това предполага преминаване през гореописаната процедура на подписване на произволен текст с тайния ключ представляващ на практика цифров подпис.
2. Борсите също така могат да забавят наредения от вас превод понякога с часове. При закъснял превод на продадените биткойни също няма да получите автоматично изплащане от битомата. Трябва отново да се свържете с нас по телефона и да преминете през гореописаната процедура.

Б. Не трябва да купувате биткойни и да ги нареждате направо от битомата по чужд биткойн адрес. Вероятността да сте жертва на измама е много голяма. Трябва винаги да посочвате биткойн адрес във вашия собствен биткойн портфейл. Веднъж, когато получите биткойните във вашия портфейл (отнема 10-ина минути) може да ги нареждате, където желаете.

Ако не спазвате тези препоръки може да възникнат положения, при които да изгубите всички купени или продадени биткойни при покупко-продажбата от битомата. Общо взето аматьорските времена при Биткойн приключиха. Сега всеки потребител на Биткойн трябва да притежава биткойн портфейл и да е в състояние да ползва основните му функции! Ако ви е прекалено сложно да използвате биткойн портфейл приемете, че на този етап Биткойн не е за вас!

26
Преди това 90% от хората бяха на мнение че това е логична следваща стъпка.

Моите впечатления са тъкмо обратните. 90% от хората смятат, че Биткойн Кеш не е нищо повече от корпоративен Биткойн на Битмейн. Това обективно е отразено в цената. Биткойн Кеш е 10% от цената на Биткойн! По мои наблюдения феновете на алтернативните биткойни са хора продали биткойните си твърде рано и на много ниски цени. Нежеланието им да си признаят грешката ги е докарало до отчаяната стъпка да се метнат в някой от алтернативните биткойни носещи думата Биткойн, като част от заглавието си.

Съвсем естествено е да се трият мнения за алтернативни крипто-валути в темите за Биткойн. Аз например, когато вляза в някоя тема свързана с Биткойн не желая да си губя времето да чета за алтернативните биткойни, защото не са ми интересни. Ако искам да чета нещо за Биткойн Кеш ще вляза във форум специализиран за Биткойн Кеш. Трябва да се уважават читателите на даден форум и да не им се губи времето с всевъзможен спам.

27
Биткойн Кафене / Re: decentralization of hardware
« -: Август 02, 2018, 08:27:00 am »
Съществува ли вече система, която децентрализира хардуера ?

Железарията няма как да се разсредоточи. Материалното затова е материално, защото заема точно определено местоположение в пространствено-времевия континуум. Може би имаш предвид разсредоточаване на файлове, като различни части от файла се намират едновременно на различни магнитни носители в различни географски зони? Това го има много отдавна в най-различни варианти и не е никаква новост.

28
От днес /Вторник - 03.06.2018/ и през седващите 4 дни до края на седмицата /Петък - 06.06.2018/ включително увеличаваме минималната надценка, на която продаваме левове срещу биткойни от 0,5% на 1% над официалната борсова цена!

29
Възможно ли е usdt да поскъпва спрямо usd поради споменатото от теб стратегическо предимство ?

Това е пазар. Възможно е както поскъпване така и поевтиняване.

Не разбирам логиката. Какво като е наводнена мина, защо това да се отразява на цената ?

Отпадне ли миньорски пул намаля съвкупната изчислителна мощ на мрежата. Увеличава се времето, за което се решава блок. Намаля се количеството новоемитирани биткойни за единица време и съотетно предлагането на биткойни на пазара.

30
Дали усдт не е новиат балон, преди да влезем изцяло в Биткойн ?

Доларовият тетер не е нищо друго освен облигация на борсата Битфинекс, чиято лицева стойност е деноминирана в долари. Няма как доларовият тетер да е балон ако борсата е в добро финансово здраве и изпълнява своите задължения записани в проспекта на облигационната емисия.

Междувременно подскокът с 500лева за последния половин час е заради появил се слух, че голямо наводнение в провинция Сичуан в Китай е помело мината на голям миньорски пул.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 30