Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 [2] 3 4 ... 41
16
Сеир... Напечатаха си трилиони долари, евро, йени, паунди и франкове и си ги раздадаха. Организираните престъпни групи в бордовете на централните банки спасиха от фалит банки и хедж фондове на шурета и баджанаци. Временно! За сметка на това милиони изгубиха работата си и надежда за бъдещето. За постоянно! Потънали до уши в заеми, които никога няма да могат да изплатят.

Сега вече може малко да разпуснем... Във Великобритания обявиха, че COVID-19 НЕ Е болест с висока степен на опасност за обществото!

---

Status of COVID-19

As of 19 March 2020, COVID-19 is no longer considered to be a high consequence infectious diseases (HCID) in the UK.

The 4 nations public health HCID group made an interim recommendation in January 2020 to classify COVID-19 as an HCID. This was based on consideration of the UK HCID criteria about the virus and the disease with information available during the early stages of the outbreak. Now that more is known about COVID-19, the public health bodies in the UK have reviewed the most up to date information about COVID-19 against the UK HCID criteria. They have determined that several features have now changed; in particular, more information is available about mortality rates (low overall), and there is now greater clinical awareness and a specific and sensitive laboratory test, the availability of which continues to increase.

The Advisory Committee on Dangerous Pathogens (ACDP) is also of the opinion that COVID-19 should no longer be classified as an HCID.

The need to have a national, coordinated response remains, but this is being met by the government’s COVID-19 response.

https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

---

Сега във Великобритания. Скоро и в други държави. Минава и заминава... До следващия вирус!
Нооооо... режимът на извънредното положение и ограниченията остават. Може би завинаги!

17
Като каза депресия, къде е границата между рецесия и депресия ?

Рецесия имаме, когато започнем да се редим пред хранителните магазини през 2 метра и да чакаме половин час за да си купим основни хранителни продукти с цени 50% по-високи отпреди опашките.

Депресия имаме, когато започнем да се редим пред същите хранителни магазини за да ни сипят по една супа и да ни дадат по един комат хляб срещу купон за храна.

Майтап бе, Уили... както би казал Алф!  ;D

Има такова разграничение съобразно, колко поредни тримесечия пада БВП и с колко %-та, но сега не ми се търси.

---

Въвеждането на СПТ, като основно платежно средство в междудържавните плащания ще е последният опит да се запази заварената банкова структура. Макар и с цената на фалити и сливания на по-малките банки и одържавяване на по-големите. Разбира се, всички загуби на банковата система в крайна сметка по един или друг начин ще бъдат одържавени. Ще се продължава с печатането на пари и ще се изпитва търпението на хората. Едва когато инфлацията стане нетърпима и започнат бунтове едва тогава ще започне голямата сеч сред банките по света и у нас.

18
Общата наличност на Лева ,която е обявена 101,479,500,000 BGN е общият брои хартиени левове или ?
Предполагам това е паричния агрегат М2, но може и да е М3.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Парична_маса

Цитат
Парична маса или количество пари в обращение[1] в икономиката е общата сума на парите, които са налични в дадена икономика за специфичен период от време.[2] Има няколко начина да се определят „парите“, но стандартно това се измерва, включвайки пари, които са в обращение и депозити по поискване (депозити, които са лесно достъпни във финансовите институции).[3]

Отношението между парите в наличност и цените е исторически асоциирано с количествената теория на парите.

Различният тип пари се означават с M – M0, M1, M2, M3. Като M0 са пари в най-тесния смисъл като банкноти и монети в обращение, а M3 в най-широкия, като дългосрочни депозити.

Искаш да кажеш ,че ще елиминират хартиените пари - нали именно те са държавни?

Да, хартиените пари са държавните. Парите по банкови сметки са частните пари, които банките създават и пускат в обръщени, когато дават заеми. Всяка банка има собствен курс на своите частни пари спрямо държавните. Този курс се определя от конкретните за банката такси за внасяне и теглене и разни други изисквания и ограничения при тъй наречените касови операции.

Частните пари на банките са гарантирани от държавата само до 195 000 лева. Гаранцията е още една шашма. Държавата взема заем за да ти възстанови в левия джоб парите до 195 000 лева. След това ти бърка в десния джоб под формата на данъци, такси и акцизи за да върне взетите заеми заедно с лихвата.

Не се поддавай на депресията!  :)

След 2-3 дни слънцето отново ще изгрее и снегът ще се стопи.

Между другото, Тръмп вчера заяви, че ако ожесточат мерките и забранят на хората да излизат от домовете си, самоубийствата от депресия ще са повече на брой от жертвите на коронавируса!  8)

19
https://fiatmarketcap.com/  ;)

Най-после да видя някъде права котировка! Котировката е единица от декретната валута, колко сатошита струва? Досега имахме изключително котиране в обратна котировка - единица от биткойн, колко декретна валута струва.

Някои притеснителни нови моменти в денонощно заливащата ни пропаганда:

- "Не използвайте банкомати, може да се заразите от копчетата и от банкнотите" - Подготвят отмяна на държавните пари за да останат само частните пари на банките!
- "Интернет е с ниско качество, защото много хора са си в къщи и теглят филми" - Подготвят прекъсване на Интернет!

20
"Dear Satoshi,

It makes sense now. Fiat is not money. It’s a unit of liability, a medium of control and store of debt. USDs are social incentive tokens ensuring the state's administrative & military arms remain in power. They’ve just airdropped trillions more.

Yours,

Obi"

 ;D ;D ;D

Хубаво е написано и точно в целта!  8)

Фед, казаха ще напечатат още 4 трилиона долара. Само че, това е нищо предвид бомбата от деривати в размер на 220 трилиона. Това са новосъздадените от банките частни пари описвани с прословутата думичка "ликвидност". Тези деривати бяха използвани от банките за да натискат цените на едни активи и да надуват цените на други в свой интерес и в ущърб на обществения интерес. Ще бъдат напечатани още много, много пъти х4 трилиона.

Правителствата по света щели да борят спекулантите за да не увеличават цените на основните стоки и услуги и да печелят на гърба на нещастието на милиони хора. Това е чиста форма на лицемерие... Трябва да се каже неприятната истина. Истинските спекуланти са в бордовете на централните банки, които пуснаха печатниците за пари в трисменен режим. От там идва покачването на цените. Няма как да напечаташ пшеница, царевица, слънчоглед, картофи, ориз и още мното други храни без които не можем.

Когато всички складови наличности бъдат ометени през есента тогава и ще ни залее голямото инфлационно цунами. Няма надежда за взелите дългосрочни заеми, защото дотогава заемите им ще бъдат превалутирани в твърди валути обезпечени със злато, сребро и биткойни! "Без работа ли си поради извънредното положение? Няма проблем, ще ти преоформим заема. Я подпиши тука едно ново договорче. Вътре има някои нови моменти ама не му мисли чак толкова..."

21
Примера с космическият кораб е красив наистина и някак оставя впечатление, че бъдвщето принадлежи на плановата икономика 🤣

Икономиката ВИНАГИ е планова. Ако не го прави държавата се налага да го правят големите корпорации! Пазарът е необходим за да могат останалите хора да дават оценка за твоите планове по възможно най-обективен начин, като гласуват с портфейла си.

Колкото по-висш е един разум толкова по-качествени и съобразени с действителността са неговите планове! Ако нямаш планове за себе си ставаш лесна плячка на някой, който има. Неминуемо ставаш константа в уравнението съставено от някой друг. Така е при хората, при малките фирми и при големите корпорации, така е и при държавите. Ако ти не планираш ставаш част от плана на някой друг. В повечето случаи при неособено желана от теб конфигурация и отредена роля!

Между другото... От вчера в Аржентина началото и края на комендантския карантинния час се известява със сирени. Това само затвърждава убеждeнието ми, че най-крутите мерки първи ги въвеждат най-фалиралите държави!

 

22
Извинявам се, че ще върна темата но според теб дали с наличният или дори с част от резерва не е добре да се помисли за въвеждане на квази пари в обръщение, по модела на Гезел?

1. Откакто САЩ фалираха през 1971 г. и отвързаха долара от златото, имаме квази-пари в обръщение. Резултатът го виждаме всички пред очите си. Какъв е точно моделът на квази-пари е без значение. Резултатът е винаги един и същ!

2. Винаги трябва да се гледа историческия контекст! В годините, за които става въпрос има бум на изграждане на инфраструктурата - училища, болници, пътища и магистрали. Същото се случва и в съседна Бавария дори и без "магическите" квази-пари на общината във Вьоргл, Австрия.

3. И най-важното! Бедите на съвременната икономика не идват от липса на достатъчно потребление за да има нужда да се поощрява потреблението! Бедите на съвременната икономика идват от свръхпотреблението!

4. Винаги трябва да се гледа далеч напред! Човечеството няма нужда от отглеждане и възпитаване на поколения от лайномети, чиято социална задача е да потребяват, колкото могат повече дори с цената на потъване в дългове в гротескни размери. Човечеството има нужда от бъдещи поколения възпитавани с изключително чувство за спестовност! Когато космическите кораби тръгнат да колонизират съседни и по-далечни планети, всеки грам гориво, всяка капка вода, всяка молекула кислород трябва да се пестят и да се водят на строг отчет!

5. Открий друга тема в друг раздел и се опитай там да привлечеш съмишленици. За мен въпросът за тъй нареченият базов доход е приключен, като една безсмислица от икономическа гледна точка!

23
Златото...

Цената, която наблюдавате по борсите е цената на хартиеното злато. Тя ще удари стойност 0 (НУЛА). Хартиеното злато не е злато, а обещание! Ако имате някакви колебания за пазарната цена на едно обещание написано на хартия по време на извънредно положение, прегледайте си клаузата в договора под наименование "Форс Мажор"!

Биткойн...

Биткойн не е обещание! Биткойн е математика! И по време на мир и по време на война 2 + 2 винаги е равно на 4!


24
Какви са оптималните икономически и финансови мерки които трябва да се предприемат според теб за да не колабира държавата?

Започва война между робите (взелите заеми) и робовладелците (далите заеми). Управляващите се избират с гласовете на робите, но държавата се управлява от робовладелците. Държавата няма печеливш ход за да бъдат всички доволни!

Сега смучем резерва до колкото разбирам но това ще е до време, а после?

Бедата е там, че по-голямата част от резервите, които държавата смята че ги има, всъщност ги няма. БНБ държи евро по сметки в чужди банки, които банки всъщност са фалирали! Има две възможности. Или тези евро няма да бъдат напълно изплатени под някакъв претекст или преди да бъдат изплатени ще бъдат съществено обезценени.

Държавата трябва да направи същото, което хората направиха запасявайки се от магазините. Независимо дали корона грипа е вирус или виц, когато магазините се напълнят цените ще бъдат съвсем други! Държавата не трябва да харчи от резерва сега. Държавата трябва да напълни всички военно-временни резерви до пръсване!

Що се отнася до финансовите мерки първото нещо, което държавата трябва да направи е да си прибере златото изнесено в Лондон по време от царските юпита! Всички резерви, на които държавата разчита трябва да са вътре в държавата!!!

25
Българският Лев и последиците от очевидният разпад на Европа? Трябва ли да го освободим от валутният борд към Еврото?

Казал съм го отдавна. Ще има различни видове евро, когато се разпадне еврозоната. Ние трябва да решим, към чие евро ще запазим борда ако издържи дотогава, към германското, италианското или гръцкото евро? Те ще имат различни курсове помежду си, разбира се!

"A да си изтеглим ли левовете от сметките???  Или да ги държим в банките и да плащаме с карта?"

Отоговорът е много прост: "Плащайте с карти докато можете!"

На мен този вирус по скоро ми изглежда като нова форма на пенсионна реформа а не като някаква мистификация, както ми се струва, че твърдиш ти БиткойнБГ?

Не виждам противоречие с казаното от мен. Този корона грип ще е официалната причина за реформи (принудителни) в много области, включително и в пенсионните системи на различните държави! Трябва да свикнете с мисълта, че след вдигането на пушилката от това което се случва, светът ще бъде друг. Няма да е след месеци. Ще отнеме няколко години!

26
Корона вирусът определено е чудовищна лъжа, чието предназначение е да размие вината и отговорността на управляващите за предстоящия финансово-икономически хаос. Защо никой не задава най-важния въпрос? Кой ще плаща за тази лудост? И с какво?

---

Да си припомним някои истини за "голямата лъжа" от времето на Третия Райх!

Hitler's use of the expression:

A big lie (German: große Lüge) is a propaganda technique and logical trick (fallacy). The expression was coined by Adolf Hitler, when he dictated his 1925 book Mein Kampf, about the use of a lie so "colossal" that no one would believe that someone "could have the impudence to distort the truth so infamously".

Goebbels's use of the expression:

If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.

The essential English leadership secret does not depend on particular intelligence. Rather, it depends on a remarkably stupid thick-headedness. The English follow the principle that when one lies, one should lie big, and stick to it. They keep up their lies, even at the risk of looking ridiculous.

27
Сорс-кода от https://github.com/bitcoin/bitcoin/releases

Binary-тата от https://bitcoincore.org/bin/bitcoin-core-0.19.0.1/

0.19.1 все още не беше излязъл.

Основните алтернативни криптовалути имат фондации, но към bitcoincore.org няма фондация. Разискванията между разработчиците се водят тук https://lists.linuxfoundation.org/mailman/listinfo/bitcoin-dev.

Това щях да го пропусна...

Още повече, че липсваха в C++ сорса, от който се предполага да build-нати binary-тата, които всеки си сваля от сайта на Bitcoin Foundation.

Биткойн Фондацията отдавна не работи. Ни сайта, ни форума им. На времето платих 25 биткойна за да стана пожизнен член. За съжаление организацията бе превзета от адвокати и събраните милиони от членски внос и дарения бяха прахосани за... лобиране! То за какво ли друго могат да изхарчат адвокати няколко милиона?  :)

Техните усилия сред "регулаторите" се увенчаха с успех. В Ню Йорк се появи Bit license, което на практика забрани биткойн там!  :D

Не си търся допълнителна работа. Особено в крипто-областта. Благодаря все пак.

Жалко.
Все пак би било интересно, какви pull requests сте правили в github докато сте участвали в разработката на Bitcoin Core?

Щом говорите за exe файлове явно работите основно с Уиндоус. Отдавна не се занимавам с произведенията на Бил Гейтс и няма да мога да взема пълноценно участие в дискусията.

28
Което много ме озадачи -  като програмист, преди години участвал за кратко в разработката на Bitcoin Core

Много добре. Ако е възможно да посочите препратка към github с вашия принос, ще е още по-добре? Може да ви използваме по някой от проектите, върху които работим!

оказа се, че има разминавания във функционалността между сорс-кода, който може да се свали от GitHub-а и exe-тата, разпространявани от Bitcoin фондацията.

Коя фондация?!

Референтната страница, от която трябва да сваляте бинарните файлове подписани с подписите на разработчиците е https://bitcoincore.org. Това е посочено дори в страницата на проекта за този портфейл в github!

29
Дооообрееее....

Този рунд бе спечелен от финансовата мафия, която в момента печата трилиони долари, евро, йени, паунди, франкове и ги раздава на членовете си за да ги пази от фалити за сметка на спестяванията, пенсиите и здравните осигуровки на останалите! Но мача продължава и времето определено работи за нас, които сме посветили професионалния си живот на Биткойн!

А иначе причината за подобна волатилност е елементарна

Не, не е елементрана. Малко преди разпродажбата са атакувани сървъри и Интернет връзки на фирми работещи с биткойни. Виждам го включително по логовете на битомата и отдалечения сървър!

Всичко се съгласува на най-високо ниво в организацията на международния финансов олигопол! А има и троянски коне със свой дневен ред, като Битмейн. Преди няколко дни изкараха нова по-производителна машина за копаене на биткойни и решиха да фалират конкуренцията!30
Една чуденка - кой е толкова луд, че да рапортува на НАП, че притежава криптовалути?

Фирмите, от които купувате биткойни! Те са регистрирани по ДДС и дават отчети на НАП за своите наличности в биткойни всеки месец. Трябва да спазваме правилата на физическия свят, защото сме на границата между физическия и цифровия свят. Веднъж щом се сдобиете с биткойни за вас не важат ограниченията на физическия свят!

Иначе си прав, че ако си физическо лице трябва да си луд за да рапортуваш на НАП, че си наследил 24 златни монети от дядо си, а пък той ги е наследил от прадядо си! В случая с биткойн става въпрос за 24 думи (или 12 думи + парола). Става въпрос за чиста форма (по)знание! Никой не е длъжен да рапортува на НАП, че е получил познание от дядо си и го е предал на внуците си.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 41