Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: 1 [2] 3 4 ... 33
16
В този ред на мисли, Путин ли е виновен за случващото се във Франция  ? :)

Мисля, че е време Башар Асад да изпрати оръжие и военни съветници на умерената опозиция във Франция - Macron MUST go! В Сирия има тонове френско оръжие извзето от джихадистите. Нищо няма да им струва на сирийците да върнат част от това дарение и изпратят няколко контейнера до Марсилия за да подпомогнат борбата за човешки права в ЕС.

"There can be only one"  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=_J3VeogFUOs17
3. Чистият капитализъм затова е красив, защото не съществува :-)

Откакто съществува Биткойн чиститят капитализъм вече съществува. Затова Биткойн икономиката е толкова интересна и привлича изследователи и учени от многобройни научни дисциплини. Биткойн е съвсем истинско опитно поле за всякакви опити и проверка на научни теории в областта на икономиката, социологията и психоллогията.

Много хора, които са си повярвали, че са велики бизнесмени, финансисти, икономисти и специалисти по стопанско право с огромна изненада ще установят, че имат извънредно опростени или дори погрешни представи за онова, с което са си вадили хляба до момента!


18
Eдна забележителна сатия от Тайлър Дърдън в "Зиро Хедж" относно копаенето на биткойни. Заслужава си внимателно да се прочете всяко изречение и да се чуе интервюто на професора по икономика Сейфедин Амус. Дава отговори на всички от въпросите, които сме разисквали в този форум и на много други!

Специално искам да подчертая теримна "времево предпочитание" въведено от Сейфедин Амус.Само заради това той заслужава Нобеловата награда по икономика. Толкова накратко и толково изчерпателно този термин обяснява разцвета във всички области на човешкото познание през втората половина на 19-ти век и хаоса, в който човечеството потъва през последните няколко десетилетия на нашето съвремие. Оказва се, че всичко е пряк резултат от паричния стандарт, който използваме.

Освен това е направен преглед на оперативната дейност на  Northern Bitcoin AG. Това е германска компания листната на борсата във Франкфурт, която е оборудвала и ползва изоставена мина в Северна Норвегия за добив на биткойни. Използва 100% възобновяем източник на електроенергия.

---

Bitcoin Mining & The Beauty Of Capitalism

The bitcoin price is crashing; naysayers and doomsayers are having a field day. The demise of the dominant cryptocurrency is finally happening — or is it?

Bitcoin has been buried hundreds of times, most notably during the brutal 90 percent decline from 2013 to 2015. And yet it has always made a comeback.

Where the skeptics are correct: The second bitcoin bubble burst in December of last year and the price is down roughly 80 percent from its high of $20,000. Nobody knows whether and when it will see these lofty heights again.

As a result, millions of speculators have been burned, and big institutions haven’t showed up to bridge the gap.

This also happened on a smaller scale in 2013 after a similar 100x run-up, and it was necessary.

Time to Catch Up

https://www.zerohedge.com/news/2018-12-08/bitcoin-mining-beauty-capitalism

19

БиткойнБг, само биткойни ли купуваш в момента или правиш и други вложения ?

От криптовалутите само биткойни купувам. Борбата в момента, както и преди съм споменавал, е за умовете и сърцата на обикновените хора. За обикновения човек дори само Биткойн за сега е твърде голямо ниво на абстракция. Затова смятам, че от икономическа гледна точка не си заслужава заниманието с други криптовалути. Макар че, от политическа си струва. Трябва непрекъснато да се показва на управляващите, че предприемането на драстични мерки спрямо Биткойн е безполезно. Историческата необходимост така или иначе е назряла и ако не е Биткойн ще е някоя друга криптовалута, която ще донесе промяната. А именно отделянето на държавата от парите, така както преди няколко века с изобретяването на печатарската преса започна отделянето на държавата от църквата.

Да, продължавам да трупам биткойни при всяко рязко поевтиняване. Най-добрата стратегия е, така както внасяте пенсионни и здравни застраховки по малко всеки месец, така и да купувате по малко биткойни всеки месец. И няма да се уморя да повтарям, че покупките на биткойни трябва да се хеджират с покупки на физическо инвестиционно злато и сребро. За последен път го казах на конференцията "Моите Пари" преди около месец!


20

До колкото разбирам това е някаква лан мрежа но безжична...
...
все някъде ще има изходни точки, нали ?

Разбира се, ще има изходна точка. В оптималния вариант това е точка за връзка със спътников Интернет за да се избегне каквато и да е зависимост от местни доставчици на Интернет.

Има мрежи и мрежи... Най-дясната е модела на Биткойн мрежата, както и модела на меш мрежите. Всички клетки са напълно равноправни и тяхното съществуване само по себе си не е от значение за здравето на мрежата.Цитат
Това което имам да питам на този етап е до каква степен тази антена е безопасна за здравето на човек ако е позиционирана на метри от спалнята му ?

Ако използваш мобилен телефон през деня не би трябвало да се вълнуваш от този въпрос. А вечер, когато цялото семейство се събере у дома, имаш поне 3-4 телефона едновременно на метри от спалнята си. Мощността на антенката е колкото на един мобилен телефон. Освен това антенката излъчва на много по-безопасна честота за здравето отколкото телефона!
21
Днес включих първата ГоТенна в София. Изпратих първото съобщение в режим "вик". Ако някой чуе това провикване нека отговори!

Когато въвеждате първоначалните настройки изобщо не е необходимо да си давате телефона за да получавате SMS с код за активиране! Трябва само да позволите в настройките на телефона възможността за удостоверяване на местонахождението за да се укаже автоматично на устройството радиочестотите за свободно ползване в съответната държава. След това си включете блутут-а. След това си изберете псевдоним и в полето за телефон изберете друг удостоворетиел - GID. Този произволен номер ще бъде създаден специално за вас и ще се ползва само в тази мрежа за да се свързват другите участници с вас. Не въвеждайте адрес за епоща! След това включвате антенката по описания начин с продължително 3-секундно натискане на бутона и когато започне да мига натискате бутона за сдвояване на двете устройства - телефон с блутут мрежови протокол и антенката.

Още не съм свалил специализираното приложение за Биткойн преводи наречено ТхТенна. Предстои да купя от Олимекс едно ОЛинуксино с Андроид за да стои постоянно свързано с Интернет и сдвоено с една от антенките в офиса. Предполагам това с блутут модул ще свърши работа:
https://www.olimex.com/Products/OLinuXino/A10/open-source-hardware

Така всеки със Самурай Биткойн портфейл и ГоТенна, който само минава близо до Интерпред, ще може да прави Биткойн преводи без да използва Интернет и личен IP адрес за това!

Ако някой има други идеи нека ги сподели!

22
Днес 27-ми Ноември 2018 г. отново купуваме биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен. В периода 14:00 - 15:30 часа ще има прекъсвания в работата на битомата.

23
Биткойн Кафене / Re: Мрежа или система ?
« -: Ноември 27, 2018, 12:07:00 pm »
Кога една система е мрежа или кога една система става мрежа ?

Когато голям брой елементи на системата наподобяват клетки: еднообразни, разпръснати, взаимозаменяеми и незначителни сами по себе си за общото състояние на системата.

Пример: Фейсбук мрежа ли е или е само система ?

Фейсбук е социална мрежа.

24
Днес 26-ти Номври 2018 г. отново купуваме биткойни над борсовата цена.

25
Биткойн Кафене / Re: Мрежа или система ?
« -: Ноември 25, 2018, 08:45:11 pm »
Каква е разликата между мрежа и система ?

Всяка мрежа е система, но не всяка система е мрежа.

26
Оттам нататък, около Биткойн са обединени хора с най-разнообразни идеи. Някои ми харесват, други - определено не.

Кои идеи не ти харесват и защо?

В този ред на мисли, какви са все пак сериозните обяснения за сриването на курса в момента?

Съвпадение на следните фактори:

1. Войната между групите стоящи зад ABC Кеш и SV Кеш. Засегнати са интересите на най-големия миньорски пул Битмейн, който продава изкопаните биткойни за да поддържа цената в биткойни на ABC Кеш за да убеди борсите, че ABC Кеш = Биткойн Кеш.
2. Пробив на многомесечно ниво на подкрепа в курса на Биткойн спрямо долара.
3. Финансови групи опитващи се да "управляват" курса на Биткойн чрез новини от сорта "ще го пуснем/няма да го пуснем за търговия" на регулираните пазари.
4. Умните пари! Те знаят, че няма как да вземеш нещо ценно, което някой притежава ако не изплашиш собственика на това нещо. Как да го изплашиш? Много просто. Започваш масирана кампания по средствата за масова (дез)информация, как Биткойн е тръгнал да пада под 1000 долара, защото лалетата... и т.н.

За хората в лошо настроение предлагам "Усмивки от старите Биткойн ленти":
https://www.youtube.com/watch?v=XbZ8zDpX2Mg

27
Но признавам, че съм и за парите, не мога да отрека, че да имаш е по-приятно от да нямаш.

Значи всички се обединяваме около разбирането, че да си млад, здрав и богат е по-добре отколкото да си стар, беден и болен.  ;D

Мисълта ми бе, че при Биткойн хората, които поставят идеите преди парите правят по-лесно пари отколкото онези, които поставят парите на първо място!

28
Имайте предвид, че на митницата трябва да платите не мито, а митническо представителство 12 лева и някаква ДВ доставка 6 лева. По големият допълнителен разход всъщност е 20% ДДС!

29
Да ви остави човек само няколко дни без надзор и виж докъде може да сринете курса...  :) 
Нищо де, ще купуваме биткойни на промоционални цени. Нали сме в сезона на промоциите?

Съмнението започна да си прокрадва път през обществото. Лични наблюдения! Повечето от тях не правят разлика между пари и пари, като чели им липсва образувание по темата.

Никога не трябва да се забравя, че Биткойн е нов клас актив. В много отношения е нещо съвсем ново! Биткойн строго наказва тези, които са в Биткойн само за парите и щедро възнаграждава тези, които са в Биткойн по идеологически съображения!

Какво стана с "Другият възможен свят...

От твърде много задачи в този свят не ми остава време за другия...  :)

Загубих си файла с цитатите и препратките към автори, с които щях да подкрепя тезата си. Дано го намеря!

30
Имаш ли "discount code" след като вече са ти дошли, искам и аз да поръчам, за да тестваме.

На страницата на txtenna.com го има на видно място:
use code TXTENNA for 15% off.

Бъди внимателен като попълваш адреса ако го внасяш на фирма и си направи скрийншот на поръчката! Също така имай превид, че подлежи на плащане на мита и освобождаване от митницата. Това е малка фирмаи няма опит с международни доставки. Понякога изпускат да пишат името на фирмата получател и става проблем в митницата и счетоводството!

Всеки от нас трябва да има устройството и трябва да го свържем със сателина на блокстрийм ? Ще чета.

Сателитът на Блокстрийм няма нищо общо в случая. Всеки сателит служещ за входно/изходна точка в Интернет върши работа.Страници: 1 [2] 3 4 ... 33