Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - BitcoinBG

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 14
31
Холандската полиция в град Ротердам е пуснала пилотна програма насочена срещу младите хора носещи дизайнерски дрехи, които те не би трябвало да могат да си позволят. Ако според полицията вие нямате достатъчно доходи за да носите яке от 1500 евро те могат да ви спрат на улицата и да ви извземат якето. Не не е шега. Действителност е!

---

Dutch police to ‘undress’ youths wearing clothes deemed too expensive for them

Police in the Dutch city of Rotterdam have launched a new pilot programme which will see them confiscating expensive clothing and jewellery from young people if they look too poor to own them.

Officers say the scheme will see them target younger men in designer clothes they seem unlikely to be able to afford legally – if it is not clear how the person paid for it, it will be confiscated.

The idea is to deter criminality by sending a signal that the men will not be able to hang onto their ill-gotten gains.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/rottherdam-police-undress-youth-clothes-expensive-crime-gangs-racial-profiling-a8169631.html

32
Днес излезе новина от Самсунг Електроникс, че започват производството и продажбите на АСИК платки за копаене на биткойни. Разработката е завършена още миналата година и от началото на Януари тече производството им.

Новината още е сурова и няма читав превод. При превода от Корейски изполвах преводача на Гугъл, но не става ясно дали Самсунг изцяло са се заели с този бизнес или само са разработили и оптимизирали свой чип, а след това са го предоставили за производство на Тайванска фабрика за чипове да го произведе. Ако е последното то те използват един и същ Тайвански производител заедно с Битмейн да им произвежда специализирани АСИК чипове за копаене на биткойни. Това е TSMC, Taiwan.

---

삼성전자, 비트코인 채굴용 맞춤형 반도체 양산
파운드리 사업부, 중국 채굴 HW업체에 ASIC 공급…매출은 미미

http://www.thebell.co.kr/free/content/ArticleView.asp?key=201801290100056740003492

33
Както се казва "Кучетата си лаят, керванът си върви". Мрежата за светкавични и практически безплатни разплащания вече е част от Биткойн. Можете да си инсталирате възел в Светкавичната мрежа и да посредничите с други възли. Ето ви едно постъпково ръководство:
https://medium.com/@dougvk/run-your-own-mainnet-lightning-node-2d2eab628a8b

От тук може да наблюдавате разрастването в реално време и да си изберете, с кои други възли може да взаимодейства вашият възел:
https://lnmainnet.gaben.win/

Пример за Интернет магазин приемащ плащания чрез Светкавичната мрежа. У-комерс е най-използваното приложение за количка за пазаруване:
https://store.blockstream.com/

Ще трябва да си инсталирате:
https://github.com/ElementsProject/lightning-charge
https://github.com/ElementsProject/woocommerce-gateway-lightning

Все още всичко това е само началото и вероятно ще има много "бъгове". Така че, не се хвърляйте с големи суми в биткойни. Вероятно други разработчици ще предложат други решения за търговците да приемат плащания чрез Светкавичната мрежа и други решения за потребителите да плащат чрез Светкавичната мрежа и да избират оптималният възел, чрез който да създават платежни канали.

34
Наблюдаваме лавинообразен процес на все повече банки по света включващи се в бойкота срещу Биткойн. Предлогът е все същия - грижа за парите на клиентите.  8)

Повечето от коментарите под статията са категорични, че веднага ще си изтеглят парите от такива банки. А един от тях е изключително показателен за лицемерието, на което сме свидетели:

"Нека да уточним, разрешават ви да използвате кредитната си карта и да профукате всичките си пари залагайки по казината и ротативките в Лас Вегас. Но не ви разрешават да използвате кредитната си карта, когато искате да спечелите пари чрез покупка на криптовалути? Наистина ли?"

---

Capital One Refuses to Let Customers Buy Cryptocurrency From Any Exchange

Various banks all over the world prevent their customers from buying or selling cryptocurrency. That is not a positive development, as people should be free to spend their money as they please. Unfortunately, that is not how the world works right now. Capital One is the latest bank on a growing list of banks blocking cryptocurrency-related transactions. Various complaints can be found across all of social media as we speak.

https://themerkle.com/capital-one-refuses-to-let-customers-buy-cryptocurrency-from-any-exchange/

35
ОТВОРЕНО ПИСМО

От: ББА (Българска Биткойн Асоциация)
До: АББ (Асоциация на Банките в България)
Копие: БНБ, НАП, КЗК, ДАНС, Финансово Разузнаване, Арменския Поп

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Всеки, който има някакъв допир с финанси вече е чувал за Биткойн, за крипто-валути, за блоквериги (blockchain) и за новопоявилата се през последните години финтек (financial technology – fintech) индустрия. Затова няма да се спираме на това, какво представляват новите парични системи и защо е създадена ББА. Отношенията на финтек фирмите с търговските банки в Република България се основават на договорни отношения, които са били спазвани и уважавани. Те са субекти и на данъчното право в Република България, подават отчети, плащат данъци, предоставят информация и по всякакъв начин съдействат за прозрачното и нормално осъществяване на дейността си. Обръщаме се към вас относно проблем, който възникна и се развива през последните дни, както и за нетърпящи отлагане отговори на поставените по-долу въпроси.

Членовете на АББ, възползвайки се от монополното си положение, напълно незаконно, без никакво предизвестие и без никакви обяснения блокираха банковите сметки на членовете на ББА. Впоследствие бяхме уведомени, че средствата следва да бъдат изтеглени, а сметките – закрити. Другите банки, също така без да дават обяснения за случващото се, отказват откриването на сметки на дружества, занимаващи се с новите финансови технологии. Само опит за задушаване на конкуренция ли е това или този бойкот от ваша страна има и други цели? Е ли покупката на биткойни в България незаконна? Защо в държава с претенции за европейско право едни субекти каквито са банките си позволяват явно съгласувано и организирано да проявяват дискриминация срещу добросъвестни юридически и физически лица, занимаващи се с напълно законна дейност? Кой ще понесе отговорността за милионите левове загуби, които финтек индустрията в България търпи всеки ден?

Още по  темата за бойкота на банките.

36
Ще трябва да открия и такава тема. Истерията набира сила по света и у нас. Не ми харесва особено тъй като фирмата "Биткойн България" ще плаща 10 пъти по-големи данъци отколкото миналата година само заради 10-кратно увеличение на курса на Биткойн, но какво да се прави?

През последните дни близки и познати ми задават въпроси за Биткойн, от които ченето ми увисва и остава така за минута-две. Примери:

"Границата за еднократна покупка от биткойн автомата е 4000 лева. Как сега да си купуваме биткойни, след като курса за 1 биткойн е 30 000 лева?"

или

"Реших да си купя Етереум или Лайткойн или XYZкойн, защото при тази цена Биткойн за мен вече е недостижим."

Уважаеми приятели, вземете прочетете нещо преди да гърмите, като новогодишни конфети трудноспечелените си пари! Още в първите няколко изречения за Биткойн би трябвало да прочетете за разликата с обикновените пари. Биткойн не се дели на 100 стотинки, а на 100 милиона "стотинки". Може да си купите и 0,00463253 биткойна, да речем.

Проблемът обаче има и друга много по-забавна страна. Веднъж след като начинаещият разбере за горната особеност на Биткойн, започват психическите терзания. Защо да купувам 0,01 единици от нещо което не разбирам, когато със същите пари мога да си купя 100 единици от друго нещо, което също толкова не разбирам? 100 е по-голямо от 0,01 а двете неща са еднакви... И що са еднакви? Ами, еднакви са щото аз еднакво не ги разбирам...

Има една много съществена разлика, която дори и човек без никакви технически познания може да разбере. Биткойн се конкурира със заварената финансова система. Всички останали алтернативни криптовалути се конкурират с Биткойн!

И въпреки казаното по-горе, ако някой въпрос не ви дава мира не се колебайте. Задайте го веднага! Не се страхувайте, че някой може да ви помисли за глупав! Мен така са ме учили на първото ми работно място преди много години - "Когато става въпрос за пари глупави въпроси няма!"

37
Очаквахме това да се случи, но не толкова бързо. Изглежда паниката у заварената финансова система е доста голяма въпреки бодряшките думи в деня на банкера.

В сила от снощи всички банки в България блокираха сметките на фирмите, чиято дейност е свързана с покупко-продажба на биткойни. Забраниха преводите към международните биткойн борси. Започва борба за оцеляване на банковата система не само в България, но и по света. Законите нямат никакво значение.Средства няма да се подбират. Всяка забрана и злоупотреба с господстващо положение от страна на посредника при финансовите услуги, както Биткойн ни научи, води до нов взрив от технологични пробиви в областта на ИТ. Повече ще започнат да се използват и ще се усъвършенстват разсредоточени Биткойн борси, При тях банковите преводи са от едно физическо или юридическо лице до друго, като най-обикновени банкови преводи. Няма как да се забрани покупката на биткойни на едно лице от друго.

До няколко дни предстои заседание на Управителния съвет на Българската Биткойн Асоциация и ще предложим план за действие и препоръки към Биткойн общността в България. Ако някой установен и работещ Биткойн бизнес не е член на ББА, но иска да участва в това заседание, нека се свърже с мен!

38
От статия в "Капитал" става ясно, че изданието е отправило запитване до БНБ относно неправомерната практика на някои банки в България да отказват преводи на свои клиенти, когато целта на преводите е закупуване на биткойни. Доводът за този отказ, естествено, е безумен. Според тези банки "биткойн не е регламентиран и по този начин не гарантира средствата на клиентите им"... Излиза, че тези банки решават, за какво техните клиенти могат да харчат парите си и за какво не! Те решават, какво техните клиенти си струва да купуват и какво не! Излиза, че от капитализма неусетно сме се върнали във феодализма, когато клиентите са приравнени към крепостни селяни.

Ние нямаме илюзии, но все пак ще бъде интересно, когато в "Капитал" получат отговора от БНБ да го направят обществено достояние на страницата си.

---

Къде да си похарча биткойна

За да се купи bitcoin, обикновено се прави банков превод към борса за криптовалути. Значителна част от българските банки – като Райфайзенбанк, ОББ, Сибанк и ЦКБ, обаче имат политика да блокират подобни преводи, особено ако е за сума над 1000 евро. Причината за това е, че според тях биткойн не е регламентиран и по този начин не гарантира средствата на клиентите им. " Капитал" се свърза с Българска народна банка дали отказването на подобни транзакции не ограничава правата на клиентите и очаква становище.

http://www.capital.bg/biznes/moiat_kapital/2017/11/24/3084371_kude_da_si_poharcha_bitkoina/

39
На 02.02.2017 г. и на 20.02.2017 г. от Съвета на Евросъюза и от Европарламента са отправени две запитвания до Европейската Централна Банка (ЕЦБ) за мнение относно подготвяни промени по банковите регулации засягащи дадените държавни гаранции по влогове до 100 000 евро.  В своето становище от 08.11.2017 г. ЕЦБ отговаря, че промените са наложителни в редица направления. Така например едно от предложенията е да се ограничат тегленията по гарантираните влогове от 100 000 евро до поредица от тегления до размер покриващ издръжката на живот за 5 (пет) дни...

Смятам, че това предложение от ЕЦБ няма да бъде прието в прав текст така, както е предложено. Вместо това ще се формулират многобройни ограничения и условия, които по същество ще отменят сега съществуващата безусловна държавна гаранция по влоговете до 100 000 евро. Целта е да отпадне тази безусловна гаранция без да се събуждат страховете на населението. Затова всички формулировки ще бъдат така "завъртяни", че това безусловно поето задължение да стане условно и държавата да има правото да изплаща влоговете във фалирали банки само ако прецени и когато прецени, че може да си позволи да ги изплати.

---

OPINION OF THE EUROPEAN CENTRAL BANK
of 8 November 2017
on revisions to the Union crisis management framework
(CON/2017/47)

Covered deposits and claims under investor compensation schemes should be replaced by limited discretionary exemptions to be granted by the competent authority in order to retain a degree of flexibility.

...during a transitional period, depositors should have access to an appropriate amount of their covered deposits to cover the cost of living within five working days of a request.

https://www.bankingsupervision.europa.eu/ecb/legal/pdf/en_con_2017_47_f_sign.pdf

40
Наутилус Хиосунг (Nautilus Hyosung) e  един от най-големите производители на банкомати в света. Производствената база е в Южна Корея, а централата е в Тексас, САЩ. Компанията е на първо място по пазарен дял в Северна Америка и е сред най-големите доставчици на банкови ATM-и в Европа и Азия.

От 3 години компанията работи съвместно с Coinplug и предлага покупко-продажби на биткойни от хилядите си автомати в Южна Кореа. От началото на следващата година това вече е стандартна опция и за автоматите произведени за международните пазари. Ако някоя от банките в България използва банкомати на Hyosung предлагането на покупко-продажби на биткойни през нейните банкомати вече е само въпрос на желание.

---

Major ATM Manufacturer Integrates Bitcoin, Exposure to Millions of Users

South Korea’s Hyosung, one of the largest ATM manufacturers in Asia, which also has its headquarters in Texas, has officially integrated Bitcoin into its international ATM models.

Since 2014 Hyosung has collaborated with leading Bitcoin service providers within the South Korean cryptocurrency industry such as the Tim Draper-backed Coinplug. For over three years Hyosung has enabled South Korean ATM users to buy and sell Bitcoin through tens of thousands of Hyosung ATMs, located at nearly every convenience store and subway station.

Through the Coinplug mobile app, Hyosung has allowed South Korean users to easily withdraw and deposit cash to sell or obtain Bitcoin, increasing the liquidity of Bitcoin for general consumers in the region.

https://cointelegraph.com/news/major-atm-manufacturer-integrates-bitcoin-exposure-to-millions-of-users

41
Турският президент призова своите сънародници да купуват злато. Само тази година Турската централна банка е увеличила златните си резерви с над 30 тона. Това е част от стратегията на страната да превалутира доларовите си резерви в злато.

Може Ердоган да бъде критикуван за много неща, но едно не може да му се отрече. За пръв път от близо 1 век насам той направи Турция отново независима държава със самостоятелна външна политика, която може да си позволи и неотклонно следва само собствените си национални интереси.

---

Turks follow Erdogan's call to get rid of dollars & buy gold

The latest World Gold Council report shows Turkey has sharply ramped up gold buying with both the central bank and ordinary people joining the rush.

“Bar and coin purchases, a measure of investment demand, were 47 metric tons so far in 2017, compared with 14.8 tons in the same period a year ago,” ZeroHedge quotes the report as saying.

The Turkish central bank has bought almost 30.4 tons of gold this year. The surge in buying is reportedly triggered by state measures aimed at diversifying international reserves in light of rising tensions between Turkey and its traditional Western allies the US and Europe.

https://www.rt.com/business/409916-turks-buy-gold-reject-dollar/

42
С нарастващото разпространение на криптовалутите измамите по Интернет ще стават все по-изобретателни.

Най-използваният Уеб-базиран Биткойн портфейл за момента все още е Blockchain.info намиращ се на едноименният домейн. През последните 2-3 седмици подвеждащите лъжливи съобщения уж изпратени от там стават епидемия. Това са тъй наречените фишинг (phishing) съобщения. Повече подробности на български може да прочетете тук:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Фишинг

Ето един пример за такова съобщение получено преди малко:

Цитат
Blockchain is now supporting Bitcoin Gold & Ethereum Tokens!

You asked, we listened.

Here at Blockchain, we care deeply about building products you'll love. We're constantly collecting feedback and using it to determine where we go next.
Today, we're excited to announce that, following the latest bitcoin fork, you can now seamlessly store, send and receive Bitcoin Gold & Ethereum Tokens from your Blockchain wallet!
By adding Bitcoin Gold & Ethereum Tokens to Blockchain wallet, you now have a new way to interact with the digital economy.
Also, you are entitled to receive free Bitcoin Gold in the same amount as the bitcoin balance you have in your Blockchain wallet.

Please click the link below to add Bitcoin Gold & Ethereum Tokens to your Blockchain wallet :

https://blokclbain.info/wallet/#login

Use your unique Wallet ID to log into your Blockchain wallet. It is an automatic process and takes only a few seconds.


Cheers,
The team at Slack on behalf of Blockchain

В бързината може да не забележите, че връзката не е към blockchain.info, а към blokclbain.info. Целта е да отидете на подставения домейн и там на страница досущ, като истинската да си кажете URL удостоверителя и паролата за портфейла. Никога не посещавайте връзките посочени в такива съобщения!

Ако някой забележи нова техника в тези лъжливи съобщения нека да я посочи в тази тема!

43
Малко се говори за случващото се в СА и се говори предимно с недомлъвки. А то е много важно! Цената на нефта започна да се повишава с бързи темпове.

Бяха арестувани 11 принца. Един принц бе взривен в хеликоптера му. Друг случайно се "самоуби" по време на ареста му. Междувременно  Ливанският министър-председател Харири бе "задържан" докато бе на посещение в Рияд. Излезе някаква декларация от негово име, която той не потвърди. Явно писана от неговите домакини. Ръководителят на Хизбола шейх Насрала вчера оповести, че това е нечувано и на практика означава обявяване на война на Ливан от страна на Саудитска Арабия, която е във война на практика с всичките си съседи.

Сред арестуваните е един от най-големите богаташи принц Алуалийд бин Талал. Неговото богатство се изчислява на 11 милиарда долара. Основен акционер е във фирми като Туитър, Лифт, Фокс Нюз, Дисни, Сити груп и др. Затова е известен е като Уорън Бъфет Арабски. И?... Какво общо има това с Биткойн?

Две седмици преди да го арестуват същият този симпатяга Уорън Бъфет Арабски се изказа, че Биткойн не струва, защото зад него не стои нито някое правителство, нито някоя централна банка. Предполагам сега вече си е променил мнението, след като от една седмица насам 11-те му милиарда са блокирани по банковите му сметки от централната банка, а правителството е конфискувало всичките му акции!

По-голямата картина е, че опитът да се разпарчетоса Сирия, като се заплаща на чуждите наемници със саудитски пари се върна като бумеранг срещу Рияд. Влиянието на Иран в района нарастна значително. Стратегическа катастрофа за основния американски сателит в района.

Още по-голямата картина е, че сега в самата Садутска Арабия се води война между петродолара и петроюана! В момента, в който Саудитска Араия започне да продава нефта си срещу юани, ще настъпи краят на настоящата финансова система изгредена през 1973 г. на основата на петродолара.

44
Една сравнително добра обзорна статия на Ню Йорк Таймс потвърждава, че големите пари от Уолстрийт също се поляризират оп отношенние на Биткойн. Такива като Джейми Даймън и Тиджейн Тиам шефове на на ДжейПи Морган Чейс и Кредит Суис настървено изливат помия върху Биткойн и го наричат измама. Други като Лойд Бленкфайн шеф на Голдман Сакс и Кристин Лагард изпълнителен директор на МВФ открито се възхищават и наричат Биткойн възможните пари на бъдещето.

Хората на големите пари също като обикновените хора рязко се разделят на барикадата във все по-ожесточаващи се спорове. Тези, които са си купили Биткойн преди да поскъпне до сегашните нива го превъзнасят изпадайки понякога до степен на религиозен транс. Тези, които не притежават Биткойн го оплюват стигайки понякога до неприкрита ненавист. Поведението на първата група е лесно разбираемо. Те са станали по-богати и затова са благодарни на Биткойн. Защо обаче е омразата на втората група? Според мен пак е лесно обяснима. Те осъзнават, че дори нищо да не правят ще продължат да обедняват със скороста, с която Биткойн поскъпва. Те се намират в жестока преса, какво да правят? Ами, какво ако следващата година за Биткойн е като... тази година?

Наскоро гледах едно интервю на Джим Роджърс, една от инвеститорските икони. Той много сполучливо само в едно изречение обобщи размислите на хората, които все още нямат никакви биткойни. Той каза "Съжалявам, че преди няколко години не бях нито толкова умен нито пък толкова глупав, че да си купя биткойни"...

Вчера по-новините платената държавна пропаганда цитираше, как икономическият ръст тази година бил над 3%. Днес обаче се промъкнаха по-достоверни новини. Как цената на яйцата се повишила със 70% тази година. Веднага след това имаше репортаж за увеличаващият се брой на "демотивираните" българи между 20 и 30 години. Тази думичка като я прeведем на български звучи, като обезверените българи. И тогава всичко си идва на мястото. Ако имаш 3% икономически ръст, но в същото време имаш скрита инфлация от 5% (а тя е доста повече), означава че имаш икономически спад от минус 2%. И тогава вече всичко си идва съвсем на мястото и разбираш, защо толкова млади хора са обезверени, че не могат да си намерят работа...

---

Hedge Funds Push the Price of Bitcoin to New Highs

The chief executive of JPMorgan Chase, Jamie Dimon, has called Bitcoin a fraud and made it clear that he will not allow his bank to begin trading the virtual currency any time soon.

But that has not stopped a growing wave of big Wall Street investors — many of them hedge funds — from pouring their money into Bitcoin, helping extend an eight-month spike in its price.

https://www.nytimes.com/2017/11/06/technology/bitcoin-hedge-funds.html

45
Българският инвестиционен посредник Делтасток вече позволява на своите клиенти да търгуват с Биткойн. Надяваме се, че с това се слага край на оплакванията на всички онези, които досега се жалваха, че нямало регулиран посредник, който предлага такава търговия. Ето част от обявата:

Цитат
Биткойн. Блокчейн. Криптовалути. Не може да не сте чували тези думи - те завладяха Интернет и се превърнаха в една от най-популярните теми, пораждайки горещи дискусии.

Към момента настроенията са разнопосочни. Докато светът спори за легитимността на ICO-тата, Биткойн достигна нива от $6000, а пазарната му капитализация смело наближава $100 млрд.

Добрата новина е, че каквото и да мислите за криптовалутите, вече можете да заемете своята позиция и в платформата на DeltaStock. От днес можете да търгувате с нас двете най-популярни криптовалути - Bitcoin и Ether с марджин от 20% и изгодни спредове.

Хиляди трейдъри вече се възползват от високата волатилност на криптовалутите. Сега и вие можете да го направите. Не изпускайте тази възможност.

С леко намигване по-долу пускаме и страница от дневника на един Биткойн търговец.  ;D

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 14