Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: [1] 2 3 ... 37
1
Става все по-весело. Все повече държави отказват да плащат дълговете си към други държави.

Великобритания отказва да плати на ЕС сметката си от 49 милиарда евро за развода. Отчаяно търси война ту в Украйна, ту в Сирия, ту с Иран в Персийския залив само и само да въведе някаква форма на военно положение на острова. Историята понякога е с ирония, която нито едно човешко същество не може да измисли. "Битката за Британия" придобива нов прочит. Брекзит със сделка - победа за Германия и Франция (със столица Виши). Сделката трябва да е привлекателна за Великобритания, но непривлекателна за всеки друг потенциален беглец от ЕС. Много трудна задача, почти нерешаема. Брекзит без сделка - победа за Америка. Иронията... Русия има итерес от победа на Америка в тази война, защото ако Германия спечели ще тръгне отново на Изток за жизнено пространство, но вече и с Британската икономическа мощ. При победа на Америка континенталните сили за дълго ще са в партер. Великобритания ще бъде много по-неудобна офшорна зона от Швейцария за държавите от ЕС. Плановете на Брюкселското Политбюро за Европейски Съединени Щати ще трябва да се архивират за неопределен период.

Новото Гръцко правителство обяви демонстративно намаляне на данъците от единственото непоклатимо перо - недвижимите имоти. Намалиха данъците на луксозните недвижими имоти най-много. След което обявиха отново и на още по-висок глас, че очакват Германия да плати компенсации за окупацията на Гърция по време на Втората Световна Война. При 200 милиардния гръцки дълг явно очакванията са за отписване поне на половината.

Днес излезе ново 5... Америка е заплашила Китай, че ако китайците решат да приложат тъй наречения ядрен вариант в търговската война, ще има непредвидими последствия. Китайците държат над 2 трилиона активи в долари, като над половината са съкровищни бонове на Американската хазна. Американците са казали, че могат да откажат плащанията по тези 1 трилион съкровищни бонове по причина на неизпълнени финансови задължения на Китайското императорско семейство отпреди 1 век. Американците имали ценни книжа от такъв дълг, който коригиран с инфлацията от последните 100 години възлизал на 1 трилион долара сега... Колко удобно, нали?

https://www.rt.com/business/467802-china-imperial-debt-us/

Извод:
Ако през следващите няколко месеца България не си прибере златото от Лондон, изнесено от царските юпита Милен Велчев и Красимир Катев, над 30 тона българско злато окончатено ще се преселят във Вечните ловни полета.

2
Написали сме достатъчно в страницата на битомата, но все пак ще открием тема посветена на измамни схеми, които използват Биткойн!

Напоследък наблюдаваме рязко покачване на интереса към вложения във финансови пирамиди, които използват биткойни за своите разплащания. Използва се все още ниската грамотност на хората относно Биткойн и вечната човешка лакомия за печалба без усилия. Все по-често при нас идват клиенти, които искат да преведат да речем "точно 10 долара в биткойни" чрез битомата. Това няма как да стане! Битоматът не прави преводи от името на своите клиенти, нито има как да съчетаете точният брой банкноти и техните деноминации да съответстват на курса биткойн/долар към дадения момент.

На битомата можете да купите биткойни и те да ви бъдат преведени на посочения от вас адрес, който трябва да е ВАШ биткойн адрес във ВАШ биткойн портфейл. Едва след това от вашия портфейл можете да сканирате QR кода на биткойн адреса от страницата на търговеца и да преведете биткойни равностойни точно на 10 долара по курса, който търговецът предлага в дадения момент. Това обикновено става, когато цената е в точно определено количество долари, но избирате метод на плащане чрез биткойни. На екрана ви се появява QR код с биткойн адреса за превод и ТОЧНО определено количество биткойни изчислени по курс валиден за около 15-ина минути! Този биткойн адрес е на търговеца. Той има тайният ключ, чрез който може да изхарчи наличните биткойни по този адрес. Тоест, имате 15 минути на разположение за да направите превод в негова полза ако предложеният курс ви устройва. Ако закъснеете с превода курсът вече е друг и няма автоматично равнение на получените преводи при търговеца. Превели сте или малко повече или малко по-малко биткойни от необходимото, след което се започва досадна размяна на съобщения, кога сте платили, по кой адрес, за какво и т.н.

Горният случай важи за съвсем законни и нормални разплащания при закупуване на дадена стока или услуга. Наред със законните търговци има и разнообразни измамници. При тях не е обяснено, какво точно трябва да се направи. Посочено е само, че първоначалната "инвестиция" трябва да се преведе в биткойни. Естествено в такива страници не се споменава за финансови пирамиди, а се говори за някаква предполагаема реклама, въвеждащи агенти или друга мъглява дейност. Услужливо се посочва адреса на нашия битомат в Интерпред, откъдето могат да се закупят биткойни по най-бързия и лесен начин. Клиентите започват да се борят с битомата понякога с часове в опити да открият начин, как да преведат точно 10 долара в биткойни. По-горе обяснихме, защо това е невъзможно и ако искате да направите такъв превод, как трябва да стане това.

Питаме клиентите дали имат биткойн портфейл и техен биткойн адрес. Те съвсем категорично отговарят утвърдително и ни показват своя адрес и съответния QR код. Едва след това става ясно, че регистрирайки се в страницата на финансовата пирамида те си откриват "акаунт" и им се дава биткойн адрес, който те имайки опит от тъй нареченото Интернет банкиране възприемат, като свой биткойн адрес в свой биткойн портфейл. Това обикновено е измама!

ЗАПОМНЕТЕ: Имате биткойни във ВАШ биткойн адрес САМО И ЕДИНСТВЕНО ако разполагате с тайния ключ на този биткойн адрес! Имате тайния ключ, имате биткойни. Нямате тайния ключ, нямате биткойни. Останалото, което всъщност смятате за ваши биткойни не са ваши биткойни, а обещание за биткойни! 

Така между другото е и в банките. Ако имате 100-левова банкнота в джоба вие имате 100 лева. Ако имате банкова сметка със 100 лева вие нямате 100 лева. Имате обещание от банката, че ще ви изплати 100 лева при определени условия и след удържане на определени такси съгласно действащата тарифа на банката към дадения момент, която може да бъде променена във всеки момент... Това се нарича инвестиция, а при всяка инвестиция има риск. Инвестирайте в банки само толкова пари, колкото може да си позволите напълно да изгубите.

Нека всеки, който вече е пострадал или се съмнява в почтеността на дадено "инвестиционно" предложение изискващо плащане в биткойни, сподели своя опит или зададе въпрос в тази тема.

3
Днес 29-ти Август 2019 г. от 11:00 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 2,5% над борсовата цена в Кракен!

4
Днес 22-ви Август 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа удвояваме надценката от вчера, с която купуваме биткойни спрямо борсовата цена в Кракен. Надценката вече е 2%. Безрисковият арбитраж за нашите клиенти става все по-изгоден!

5
Днес 21-ви Август 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен. Печелете!

6
Всяко едно нещо може да се използва в качеството на пари. Пример, в затвора цигарите се използват за пари. Въпросът е там, че някои неща са много по-подходящи от други, защото имат много по-малки разходи за издръжка в икономиката, която ги използва за пари. Колкото по-ниски са разходите за издръжка на паричното обръщение толкова по-голяма е производителността на труда на хората, които създават блага.

Най-качествени са онзи вид пари, които като ги имаш никой нищо не ти дължи. Но всеки иска да ги притежава, защото притежанието на този вид пари е най-лесният и най-евтин начин да участваш в разделението на труда. Разделението на труда води до повишаване производителността на труда и от там повишаване на качеството на живот.

Най-отровният вид пари е дълга. Парите, които си внесъл в банката не са нищо друго освен дълг на банката към теб. Дълг, който длъжникът намаля чрез удръжка на такси и комисионни затова, че ти го връща... По определение парите са богатство. В икономика, която използва дълга в качеството на пари излиза, че колкото по-богато е това общество толкова повече дълг трябва да има икономиката. А това води до все по-голямо разслоение между богати и бедни! Между онези, които имат да вземат и онези, които имат да дават!

Теорията за класите е вярна. Винаги ще ги има, защото винаги ще има различни обособени групи при материалното и духовното възпроизводство на обществото. Наскоро обаче си дадах сметка, че преди всички други класи в основата са две класи - заемодатели и заемополучатели! Книгата на Дейвид Грабер "Дългът: Първите 5000 години" е задължителна за всеки икономист. Книгата на Майкл Хъдсън "... и опростете техните дългове" е забележително продължение. Бил е висш служител в Световната банка. Сега е професор и чете лекции в различни университети. Има потресаващи изследвания.

https://michael-hudson.com/2018/08/and-forgive-them-their-debts/

В древността вземането на заем е било изключение. Вземал си заем само, когато е трябвало да направиш пожертвование на местния жрец или духовен храм. Всеки е тряббвало да го прави, дори и най-бедните за да омилостивят боговете за прегрешенията си. Почти във всички древни езици думата за дълг и грях е била една и съща. Първият декрет, с който всеки владетел се възкачвал на трона е бил за опрощаване на греховете/дълговете. Постепенно по-богатите членове на обществото взели да поставят условие на бъдещите владетели - ще ти помогнем да седнеш на трона, но ако обещаеш да не опростяваш дълговете/греховете!

Всъщност излиза, че дори Исус проповядвайки опрощаването на греховете е имал предвид опрощаване на дълговете. Единственият път, когато той се гневи е, когато изгонва търговците от храма. Забележете, не кои и да е търговци, а търговците на пари! Тогава група от богати евреи /заемодатели/ го нарочват за бунтовник и го предават на римляните. Разпъването на кръст е било обичаен начин за наказание от онова време. Римляните са искали само ред и спокойствие в подопечната им провинция. Затова Пилат Понтийски си измива ръцете и изпълнява поръчката.

Библията е претърпяла много преписи и преводи с времето. Спонсори на тези преводи и преписи са били богати хора /заемодатели/. Затова с всеки препис и превод думичката дълг е била все по-упорито замествана от думичката грях.7
Днес 15-ти Август 2019 г. от 15:30 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен. Купувайте на борсата и продавайте на нашия битомат биткойни срещу левове с чиста и безрискова печалба от 1% ако правите покупката на борсата и продажбата на битомата едновременно!

8
Днес официално влизаме във втората фаза на кризата от есента на 2008 г. Първата жертва, както можеше да се очаква, е аржентинското песо. Само за един ден курсът му се срути с 25%. Имаше сделки на 62 песо за долар. Цената на държавният дълг на Аржентина падна с 30%.

https://www.tradingview.com/symbols/USDARS/

Надявахме се Август да си остане обичайно спокоен летен месец, но почивка няма да има. Пазарите ще полудеят преди есента!

9
Това мисля ,че е ново и е по темата:

“A large platform utility may not establish, maintain, or operate a digital asset that is intended to be widely used as medium of exchange, unit of account, store of value, or any other similar function, as defined by the Board of Governors of the Federal Reserve System.”

Това само показва до какви висоти е достигнала паниката сред управляващите заварената финансова система. Няма как да оправдаеш приемането на закон забраняващ на големите фирми да издават собствени частни пари. Няма начин! Няма начин да забраниш употребата на електронна поща, защото има обикновена поща. Виждаш ли, защото терористите можели по-лесно да общуват по електронната поща отколкото по обикновената...

Иронията е там, че Американските долари са частни пари! Произвеждат се и се пускат в обръщение от частно акционерно дружество наречено Федерална резервна система. Тази система за грабеж не е нито федерална, нито има някакви резерви. Тази компания e точно толкова федерална, колкото федерална е и компанията Федерал Експрес (FedEx). А единствените резерви на Федералната резервна система са от хартия и зелено мастило. Производствените разходи за една 100 доларова банкнота са 0,16 долара (16 цента). Такава норма на печалба няма нито при търговията с оръжие, нито при търговията с наркотици. Разбираме, че толкова печеливш монопол ще се брани със зъби и с нокти, но нека да не ни правят на глупаци с доводи за наивници и употреба на вечните дъвки за финансиране на тероризъм и пране на пари!

10
Човекът, който отговаря за този проект във Фейсбук се нарича Дейвид Маркус. От интервюто му в CNBC става ясно, че обърквацията е пълна. Искат начело на фондацията, която е със седалище в Женева/Швейцария, да застане някой с опит като централен банкер. А от друга страна същият този човек да има опит в децентрализирани управленски структури. Нещо като специалист по централизирана децентрализация или по децентрализирана централизация. Може да има само едно обяснение ако си дават сметка, какво точно искат.

Според мен това е пряка покана към някой от членовете на Комисията за парична политика към Банката за международни разплащания в Базел/Швейцария. Тази комисия още е известна, като международното правителство в сянка! Във Фейсбук вече са си дали сметка, че по някакъв начин трябва да получат благословията на световния банков олигопол. Най вероятно това ще стане чрез конвергенция, при която фондацията на Фейсбук ще се превърне в централна банка на първата държава в цифровия свят /държавата Фейсбук/. Тази централна банка почти по нищо няма да се различава от съществуващите и в момента централни банки с тази разлика, че ще определя финансовите правила на 2-та милиарда жители на Фейсбук с двойно гражданство - едно аналогово и едно цифрово.

Централната банка на Фейсбук /Фондацията Либра/ ще бъде във валутен борд. За разлика от валутният борд на БНБ този няма да е вързан за една валута, а за кошница от валути. Така сега съществуващите централни банки ще наблюдават тази централна банка от нов тип и ще усъвършенстват модела на централна банка, която обслужва разплащателната система в една държава без да има никаква необходимост от търговски банки посредници.

---

The executive in charge of Facebook’s currency says he’d love somebody with central banking experience to help lead it

David Marcus, the head of Facebook’s blockchain project, said he wants “someone who knows how economies tend to work” to lead the Libra Association.
Marcus is the head of Calibra, Facebook’s upcoming digital wallet that will be used to store Libra, the cryptocurrency that the company created.
Marcus denied that banks have declined to join the Libra Association.


https://www.cnbc.com/2019/06/28/facebook-libra-boss-david-marcus-wed-love-central-bank-experience.html

11
В Италия подготвят закон според, който ще облагат с данък парите в брой, които италианците държат в сейф в банките. Който доброволно декларира размера на сумата, която държи в пачки, ще бъде обложен само с 15% данък.

Не, не! Първи Април мина отдавна, а до следващия има още много време!

---

Italy proposes tax on savings hidden in safety deposit boxes

MILAN (Reuters) - Italy’s government may tax cash and other valuables locked away in safety deposit boxes held with banks, Italian newspapers said on Wednesday, quoting Deputy Prime Minister Matteo Salvini.

The dailies quoted Salvini as telling a late-night TV program on Tuesday that he had been advised that safety deposit boxes in Italy held assets worth hundreds of billions of euros.

“Money that is substantially hidden,” he said, suggesting that deposit boxes were a way of hiding income and assets from the tax authorities.

Those who voluntarily declared their deposit-box holdings would be taxed at a low rate of about 15 percent, he added.

https://www.reuters.com/article/us-italy-politics-budget/italy-proposes-tax-on-savings-hidden-in-safety-deposit-boxes-idUSKCN1TD0G5

12
Започна се...
Агентите на световния банков олигопол скочиха задружно срещу Марк Зукърберг и Фейсбук.

Председателката на комисията по финансови въпроси към Конгреса на САЩ:

House Financial Services Chairwoman Maxine Waters on Tuesday called on Facebook executives to testify before her committee and urged the social media giant to hold off on plans to develop a new digital currency that's drawing increasing scrutiny from Congress.

In a statement, the California Democrat said Facebook was "continuing its unchecked expansion and extending its reach into the lives of its users" with the announcement of its new "Libra" cryptocurrency. The company, she said, "has repeatedly shown a disregard for the protection and careful use" of its users' data.

"Given the company’s troubled past, I am requesting that Facebook agree to a moratorium on any movement forward on developing a cryptocurrency until Congress and regulators have the opportunity to examine these issues and take action," she said.

https://www.politico.com/story/2019/06/18/maxine-waters-facebook-hearing-1539475

---

Председателят на Английската Централна Банка:

Carney added the U.K. central bank would scrutinize Facebook’s crypto payments plan “very closely” and will collaborate with global forces including G7 countries, the Bank of International Settlements, the International Monetary Fund as well as the Financial Stability Board, for which Carney served as a former chair.

Based on the report, Carney also raised questions on how Facebook would be able to ensure anti-money laundering measures while protecting users’ data privacy.

---

Френският министър на финансите:

La Marie has also stated his intention to find out more about the project at the G7 with the central bankers in the coming months.

“I asked the central bank governors of the G7 to report to us in mid-July, when the G7 Finance Ministers will be meeting, to tell us what guarantees are to be obtained from Facebook,” added the minister.

Le Marie’s concerns not only circulate the financial implications of a privately distributed currency. The minister has also raised his concerns about Facebook and its data scandals in the past. He added that this digital currency would allow the social media platform to accumulate masses of private data once again again.

---

Биткойн отвори кутията на Пандора и вече никой не може да си позволи да стои със скръстени ръце. Съществуващият финансов модел започва да се тресе из основи! Ако не искате вие да сте тези, които ще плащат сметката за всички финансови безобразия извършени от няколко десетилетия насам, знаете кои са истинските пари - физическо инвестиционно злато и сребро, а сега вече имаме и Биткойн!


13
Гледам новините по БНТ1 и не вярвам на очите си. 5 минути репортаж, как хората в комунистически Китай протестират срещу закон за екстрадицията от една провинция на Китай в друга провинция на Китай. Властите дори спряха разглеждането на законопроекта. Хората протестирали справедливо ни внушават политкомисарите редактиращи новините в БНТ... Тук в БГ някой протестира ли при приемането на закона за екстрадиране на български граждани в САЩ?

14
Днес 16.06.2019 /Неделя/ в течение на 3 часа от 12:30 до 15:30 нашите клиенти ще имат възможност за купуват биткойни от битомата в Интерпред на курс 4,5% под борсовата цена в Кракен. За пръв път можете да печелите от валутен арбитраж между нашия биткойн/лев курс продава и биткойн/лев курс купува на други търговци в България!

15
Излезе новина, че Фейсбук вече са получили съгласието на редица компании за участие в техния проект глобалкойн. Между тях са: Visa, Mastercard, PayPal, Uber, Stripe, Booking.com и MercadoLibre. Нооооо...както и предвидих няма нито една банка...   ;D


---

WSJ: Visa, Mastercard, Uber и PayPal инвестируют в крипто-проект Facebook

Visa, Mastercard, PayPal и Uber входят в число инвесторов криптовалютного проекта Facebook, пишет The Wall Street Journal.

По информации издания, социальная сеть заручилась поддержкой более чем десятка организаций, проявивших интерес к её криптовалюте GlobalCoin. Каждая из них вложит около $10 млн в консорциум, который возьмёт на себя функцию по управлению проектом. Полученные средства будут использоваться для обеспечения стейблкоина, привязанного к корзине национальных валют.

https://ttrcoin.com/wsj-visa-mastercard-uber-i-paypal-investiruyut-v-kripto-proekt-facebook.7227/

Страници: [1] 2 3 ... 37