Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - DarkLady

Страници: 1 [2]
16
Хубавото сега е че това което се случва е тиха революция без насилие.
Сериозно? Кога спряха да произвеждат, продават и използват оръжия, че съм изпуснала?

насилие и принуда, за разлика от Биткойн където всичко е доброволно и отворено.
А когато някой ти допре нож до гърлото и те накара да си дадеш тайния ключ, какво правим?

Независим е този на когото всичко от него зависи  8)
И ти не си ме разбрал. Няма такова (независимо) животно. Има много обаче, които си мислят, че са на върха на хранителната верига и се възползват безнаказно от труда на хиляди други, както и от природни богатства, които смятат за ничии. Всичко е свързано.
Не е хубаво човек да си слага всичките яйца в една кошница. Историята е пълна с неосъществени обещания за светло бъдеще. Биткойн е важен, но не е ключ към рая.  :)

17
да видим дали този път ще минем без кръв, за което се силно надявам. Но имайки предвид механизмите с които работи стария ни елит - принуда чрез насилие, не знам дали ще успеем, но ще се опитаме. Пък ако ни предизвикат, аз тренирам здраво 8)

Кои сте тези, дето с такава лекота сте готови да се биете? Срещу кого и за какво? Имате ли съюзници? Кои са те?

Само да припомня все пак, че така наречените независими единици (суверенни индивиди) са родени и кърмени от майки, акушерка им е рязала пъпната връв, учителка им е държала ръката да изпишат първите букви и т.н. Независим е само този, от когото нищо не зависи. [чела съм книгата].

18
DarkLady, привет и от мен.

Благодаря. Смятам, че много изместихме темата и мястото й не е тук. Ще започна нова тези дни.

19
πολιτικός, где πολι (поли) означает множество, а τικός (тикос) — интерес; (дословно — «множество интересов»).

Това е забавно, но просто не е вярно. Етимологията е от полис, тоест град. Политика е заглавието на книгата на Аристотел, който е имал предвид града като общност. Оттам и определението му за човек като обществено животно, т.е. част от града. А как пристваката τικός е заместила τόκος  (интерес) в главата на руския автор, не ми ясно :-) 

20
Е ли деполитизирането политизиране?...
Не трябва да се употребява думата политика за щяло и нещяло. Затова първо трябва да се даде определение на думата политика!
Много е трудно да се даде определение на политика. Съществена част от политическия дебат е именно това, кое се смята за политика и следователно е предмет на дебат и кое - не. Трябва да приемем, че говоренето за Биткойн има сериозни политически измерения, точно защото засяга много хора и много сериозни интереси.
А понеже по-горе имаше и въпрос за определение на 'технология', според Бруно Латур технологията е общество, приведено в устойчив вид.
 
Вече сме говорили за това, че всеки опит да се гради икономическа политика на основата на безкрайния растеж на една крайна планета, като Земята, води неминуемо до свирепа криза!
Да. Това е много важно да се каже. В този ред на мисли, мъчи ме въпросът с огромните количества енергия, които се употребяват за копаене на биткойни. Проблем ли е това, или греша?

21
Биткойн е политически неутрална парична система! Биткойн е нова парична система, която слага край на досегашното финансово мародерство от страна на управляващата класа.

Темата навлезе в раздел 'политика.' Биткойн е технология, а технологиите никога не са политически неутрални, колкото и да ни се иска да е така. Как и от кого ще се използва, зависи от много неща, от много хора, от всекидневни усилия и наистина няма да стане с веене на знамена. За щастие. Защото историята учи, че там, където по площадите се веят знамена, се лее и кръв.

22
В момента Битмейн разместват 400 милиона долара ППП на фондовата борса в Хонг-Конг и се нуждаят от всеки изкопан Биткойн за да подкрепят цената на Битмейн Кеш, загубите от които да не тежат толкова на счетоводният им баланс. Веднъж щом това разместване на акции приключи отново ще започнат да спамят в Биткойн блокверигата.
 

Как точно става това спамене в блокверигата? С каква цел го правят?
Говори се, че Битмейн били пред фалит заради Биткойн Кеш. Има ли нещо вярно в това?

Колкото до Segway, тук е моментът, в който лаици като мене изтръпват, защото се сблъскват със собственото си ограничено познание. Ясно, че е важно да се възприеме този нов протокол. Да речем, че трябва да се доверим на 'добрите' и да следваме този съвет, без да са ни ясни подробностите (не знам дали е важно да станат ясни на така наречения обикновен потребител). И как да изберем портфейли, които поддържат този формат? Има ли някъде списък, примерно? Благодаря за отговорите.

23
Благодаря за топлото посрещане, @БиткойнБГ! Наистина, не ми е известно успешно начинание в цялата история на човечеството, което да е станало без жени.  :)
Благодаря и за изчерпателните отговори. Засега не се броя към жените, които са наваксали с материала, затова продължавам да задавам въпроси, които със сигурност звучат наивно. Кой знае, може и да помогнат на други, които не смеят да се излагат.

Дотук добре за фалшивите пазари. Обаче, конкретният спад на борсовата цена в началото на месеца от правителствено вмешателство ли се получи? Или от други играчи? И ако тези играчи печелят от фиатни валути, само защото притежават повече биткойни от много други участници, какъв им е интересът в дългосрочен план? За тях би било най-добре нещата да си останат така, защото, ако биткойн наистина измести фиатните валути като платежно средство, как ще реализират краткосрочни печалби?

24
А как можем да разберем, кои са истинските биткойн пазари? По какво се различават от фалшивите? Печелят ли спекулантите терен и трябва ли ние (сега навлизащи в биткойн) да се тревожим от това?

Страници: 1 [2]