Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - DarkLady

Страници: [1] 2
1
Отговарят ли на очакванията засега?

2
Това е интересно. Ако Фейсбук си направят собствена валута, ще могат да спестяват не само от банкови такси, но и от данъци. Това вече ще означава окончателния край на националните правителства. Добре дошли в епохата на глобалния неофеодализъм!

3

По 2. Може би на свой ред трябва да попитам, в какъв смисъл?

Ами в чисто символичен смисъл. Баба Пена и как Индира от Индия, примерно, които никога не са чували за Биткойн, изведнъж се срещат с валутата на Фейскбук и им се обяснява, че те това е то криптовалута. След което те се оставят на Фейсбук да им свъврши работата по мисленето и самостоятелното вземане на решения, защото така е по-лесно. Изобщо май милиони хора по света предпочитат лесното, в краткосрочен план. Фейсбук ще наклони везните натам, като им даде фалшиво усещане за независимост. И ще попречи ефективно на масовизирането на Биткойн. Просто възможен сценарий.

4
Биткойн няма никакви проблеми. Ако този замисъл се осъществи не биткойн, а банките ще имат огромен проблем.
Какви ще бъдат взаимоотношенията между бикойн и проекта на Фейсбук? Това първо. И второ, няма ли хората да си създадат грешно впечатление за биткойн?

Финансовите отдели на Гугъл, Амазон и Майкрософт май се указаха по-опитни.
В какъв смисъл се оказаха по-опитни?

5
Доколкото разбирам, новата валута на Фейсбук е нещо като нищо, т.е. хем е блокова верига, хем не съвсем. От друга страна, милиони хора вероятно за първи път ще влязат в досег с криптовалутите именно чрез Фейсбук. Как ще се отрази това на биткойн?

6
Ако някой не иска да си губи заплатата или жилището не трябва да играе на борсата.
Нямах предвид точно това. Може примерно работодателят на въпросния човек да фалира, а той изобщо да не се е доближавал до борсата. По веригата все се стига до някой, който губи нещо материално, купено с пари.

При търговска система на основата на блокверигата на Биткойн няма начин да се мами системата, тъй като блокверигата е пред очите на целия свят и предимството на асиметричния достъп до изпреварваща информация е невъзможно!
Ако борсата в момента е твърде много зависима от измама (да не казвам, че е основана на измама, защото навлизам в непознати води), как ще я промени блокверигата? Ще има ли борса в днешния й вид?

8
На 1-ви Април се появи статия в сериозно финансово издание, че Американската комисия за ценни книжа е наела криптограф за оценка на ценни книжа свързани с Биткойн. Има роботи преравящи Интернет за новини свързани с определени финансови активи.  ...
Това би било смешно, ако не беше страшничко: едни ботове се надхитрят с други ботове и разиграват някакви виртуални суми, от което някой някъде си губи заплатата или жилището, примерно. Технологията отдавна вече не е в служба на човека, а е станала негов поробител.

9
Това има ли връзка с Брекзита, или говорим за по-сериозни процеси?

10
Актуализирай си инфото, Римският клуб има и по-нови доклади.

11
Този закон, барабар с правилника, е пълно безумие, разбира се, защото няма как да бъде приложен на практика. Само не знам, дали ще го оставят да си отмре просто, или някоя оперена леля Пена ще се запъне и ще вземе да ги осъди. Силно се надявам да е второто.

12
В последните 15 дни ми се налага да ползвам Гугъл за преводи от Китайски... аналогията е несъстоятелна.
Това, че ползваш Гугъл за преводи, с нищо не прави моята аналогия несъстоятелна. Ученето на езици е свързано с ученето на логика. И двете са полезни :)

Образованието:
 Ако учителят е инвеститор...
И с лекарите ли така да направим?

Какво мислиш за базовият доход като концепция, Тъмна лейди ?
Ах, базовият доход, тази сладка точка, в която се събират мокрите сънища на либетрарианците и безгранично човеколюбивите мечти на салонните комунисти... Та, каква беше връзката с темата?

13
Политика и Общество / Re: Биткойн и екология
« -: Януари 11, 2019, 02:02:33 pm »
Копаенето на биткойни оказва благоприятно въздействие при уравновесяване на товара в електропреносната мрежа! Възможност, каквато досега тази промишленост не е имала и не е сънувала, че може да има!
Интересно, но си признавам, че не ми е ясно, как точно става. Можеш ли да обясниш?

14
Макар че циничният тон на статията не ми е съвсем по вкуса, особено в частта, в която хуманитарните науки се представят карикатурно (а те са нужни, много нужни и точно на тези с техническо образование!). споделям напълно идеята, че образованието в днешния му вид е излишно в много случаи. Че и вредно понякога. Особено висшето образование е бизнес, машина за дипломи и като всеки бизнес, създава собствени консуматори на услуги. Но и там, както и в други сфери, нещата се обръщат лека-полека и локалните, мрежови, специализирани образователни институции набират скорост.
Към @AlximikA: 
1. В момента учителите по английски - живите учители! - са сред най-търсените в света. Да разчитаме на Гугъл да ни отваря очите и да ни превежда е не по-малка зависимост от това, да разчиташ на банките да се грижат за доходите ти на старини.
2. Образованието никога никъде не е било безплатно, но не винаги са плащали учениците. Очевидно е, че добрите учители трябва да получават адекватно заплащане. Как да се организира това, вече е политически проблем, а не технически.
Успешна Нова Година!

15
Политика и Общество / Re: Биткойн и екология
« -: Декември 19, 2018, 07:10:36 pm »
всяко нещо сложено във фраза "нещо си и екология" изглежда мръсно! Това е и идеята.... Да се представи Биткойн като нещо мръсно!

Несъмнено. Обаче, защо засега, поне доколкото знам, не се получава сътрудничество с тези, които се борят да се намали безумното консумиране, залегнало в основата на общоприетите икономически модели за развитие и растеж? Това са естествени съюзници на биткойн, които обаче не се припознават в тази идея. Може ли това да се промени и как?

Употребата на електроенергия на Биткойн мрежата не е самоцел. Това е цената на защитата от правителствени или частни агенции с много дълбоки джобове, които са си поставили за цел да разрушат мрежата! Колкото по-голяма е необходимостта от защита толкова повече електроенергия ще употребяват миньорите!
Нещо се обърках тука. Мислех, че енергията се хаби заради нарастващата трудност на изчисленията.

Страници: [1] 2