Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AlximikA

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19
61
2008-10-31 18:10:00 UTC = 2008-11-01 03:10:00 JST
Съвпадение или не, надявам се времето да покаже.
Това в което съм сигурен е ,че в Биткойн нищо освен копаенето не е оставено на случайността.
Едва ли датата и часа на манифестирането му са случайни.
Дали е зората на 01.11.2008 или залеза на 31.10.2008 , дали е денят хелоуин или е денят на народните будители , за сега е въпрос на географско местоположение.

Честит празник!

62
DarkLady, привет и от мен.

Политиката аз възприемам като вид участие в колективното съзнание. Всяко действие което пряко или косвено се отразява/влияе на колективното съзнание е политическо действие.  Всяка личност която влияе на колективното съзнание е политическа личност.
Един парламент например като най-висша политическа институция би следвало да отразява именно колективното съзнание на обществото.

Ако Биткойн беше само математика, то Сатоши Накамото едва ли щеше да се крие!...

"Не виждам, защо трябва да се губиш?"
Губя се, защото виждането ми става прекалено апокалиптично и дори плашещо! Съгласен съм ,че уравновесяването на икономиката е добро нещо но ако сведем потреблението само до реалното а не стимулирано търсене ще имаме невиждана имплозия в икономиката. Предполагам ,че потреблението ще се свие с около 80% ,което ще доведе да разпад не само на икономическата но и на политическата система ? Погледнато през тази призма, войната изглежда неизбежна ?

 

63
Какво ще се случи ако парите поскъпнат ? Недостиг на пари? Намалено потребление и  фалити ? Драстично увеличаване на сивата икономика ? Свиване на икономиката в рамките на... реалното търсене ? Тук някъде съм тотално изгубен 😀

64
Деполитизирането на парите не е ли политика ?

БиткойнБГ, имам няколко въпроса, които са извън заглавието на тази тема но вече са повдигнати косвено в нея.
1. Как ще се отрази вдигането на лихвите по хартиените пари ?
2. Започна да се говори за нова и много по-сериозна финансова криза, 2020 се използва като код за нея, каква ще е тя ?(рецесия, депресия, хипер инфлация и тн.)
2. В блога говориш за това ,че като настъпи момента стойността ще започне да се съхранява в Злато, Сребро или биткойни. Имотите не влизат ли в тази графа и защо ?
4. Днес Тетера падна до 0.92 за един долар, каква е причината за това ?


65
Биткойн няма знаме, но ме подсещаш да измисля някакво знаме на Биткойн
Харесва ми как го казваш, някак по детски, "някакво знаме" но и двама знаем ,че да направиш знаме не е проста задача. Да, в конкретният случай,можеш да напишеш само едно "Биткойн България" под логото на Биткойн. Голямото предизвикателство е да направиш знаме което да се развее на площадите... Какво ще пише и как ще изглежда знамето на Биткойн, с това си ангажирам ума от месец... намерил съм фирма която ще го произведе по задание и ще бъде четливо и от двете страни. Ще ти дам контакт и копие от разговора с тях ако искаш.

Да, пред Интерпред ще е красиво... все пак там е и офиса на световната банка в България 🤣

"Технически няма как да копаят изцяло празен блок"
Това означава ли ,че в началото Сатоши сам си е прехвърлял биткойни от един адрес на друг за да може да емитира новите биткойни ?


п.п
Индия вече е в нашето положение: https://news.bitcoin.com/indian-bitcoin-exchange-aftermath-rbi-ban/


66
Пускат много на брой безсмислени преводи с малки такси за да увеличават опашката от чакащи за потвърждение преводи за да доказват тезата си за необходимостта от по-голям размер на блоковете. Свързано е пряко със създаването на алтернативният Биткойн наречен Биткойн Кеш.


Винаги съм си представял ,че копаят празни блокове.

п.п
Биткойн има ли си знаме ?

67
Щастлив съм да споделя този линк с най-любознателните души във форума. Дори не вярвах ,че имаме подобна синтезирана информация на български!

https://bg.khanacademy.org/computing/computer-science/cryptography

68
Добре, бях се притеснил,че само аз виждам противоречие. Сантинел също разбрах как работи още в началото. Факт е ,че за приложение следящо портфейли е доста полезен за пренос на цели хартиени такива към цифрови. Аналогията с клавиатурата беше забавна но не чак толкова нужна.

69
Явно съм прекалено тъп и не разбирам.
Първо ми каза ,че Сантинел може в мига на сканирането на тайният ключ да премести биткойните от него към посочен по избор публичен ключ. Сега ми казваш ,че Сантинел не става за превеждане на биткойни... само аз ли виждам противоречие ?

"Няма никакъв начин да подпишеш съобщение с тайния ключ без да имаш достъп до този таен ключ!"

Никога никъде не съм казвал ,че ще подписвам съобщение без да имам достъп до частен ключ, даже умишлено генерирах хартиен ключодържател и сложих ключовете му в темата. Въпросът беше дали мога да подпиша без да ми се налага да закача тайният ключ към софтуерен ключодържател.
Приемам ,че с изключение на молива и ръчното пресмятане, няма друга алтернатива на софтуерният ключодържател за подписване на съобщения.
Предполагах ,че може да бъде използван някой от сайтовете, които предлагат хеширане https://passwordsgenerator.net/sha256-hash-generator/ . Явно все още съм прекалено далеч от истината :)

Някой ден, когато имам време, ще се пробвам да изкопирам стъпките във видеото.

70
ще е доста по-изразително за хората без технически познания.
То не е просто изразително, то е описателно и логично! Еврика...

БиткойнБГ, от думите ти разбирам ,че според теб съхранението на частният ключ в софтуерен ключодържател граничи с безотговорност... да не казвам с глупост и безумие. Така ли е ?
-------------
Ще създам хипотетична ситуация която следва да решим! Наистина искам да проумея логиката на подписа!
Да речем ,че аз имам хартиен ключодържател със следните ключове:
Публичен ключ: 16JhZqvrt49xXiBKv52G6kUtA8obYfFF5t
Частен ключ: KwE7NSwRA8obLZaH1fzpsqVw1Sw12nbCrA7jbyixYeKfuALKGAQr
В този ключодържател аз съм имал 1 биткойн, който съм "превел" на БиткойнБГ. Да речем, че съм му го продал.
За да му дам правото да разполага с този биткойн съм използвал https://samouraiwallet.com/sentinel.html като оптимален и сигурен вариант. В хатриеният ключодържател към момента нямам нищо и не възнамерявам да го ползвам повече.
Поради някаква невъобразима към момента причина обаче, на мен ми се налага да докажа ,че именно аз съм бил собственика на този биткойн!
Какво правим ?
Да речем ,че искам да подпиша съобщението "Здрасти БиткойнБГ".
Възможно ли е да го подпиша без да интегрирам(не знам коя е точната дума?) ключовете от хартиеният ключодържател в софтуерен ключодържател, който има функция за подписване на съобщения ?
Възможно ли е да раздробя следният входящ масив "Здрасти БиткойнБГ KwE7NSwRA8obLZaH1fzpsqVw1Sw12nbCrA7jbyixYeKfuALKGAQr"  с sha256 и изходният стринг да предоставя на БиткойнБГ за доказателство: 6C46A08B1C2EC2980C2DFBC08F5921C7830A21D609F0FDF316072EC99BD34F5D

Така ли работи или съм прекалено далеч от истината ? И ако евентуално работи така, то тогава как БиткойнБГ разполагайки само с моят публичен ключ ще разбере ,че аз съм собственика зад частния ключ ?
----------------
Надявам се сега да се разбира от къде произлиза въпросът ми за "най-тъпото нещо с което някой разработчик може да си губи времето!" :)

п.п
Хартиеният ключодържател някак ми напомня на бюлетина! Все още не знам защо създавам подобна асоциация, но явно има някаква логика.

71
Да разбирам ли ,че един от сравнително сигурните начини за съхранение и последващо изпращане на биткойни е следният:
1. Генерираме хартиен портфейл https://www.bitaddress.org/ (принтирането обаче не съм сигурен колко е сигурно)
2. "Зареждане" на хартиеният портфейл чрез публичният ключ.
3. Изпращане на всички налични биткойни от хартиеният портфейл към избран от нас адрес чрез https://samouraiwallet.com/sentinel.html

И за да не излизаме от поставената тема, как мога да докажа ,че съм собственик на биткойните в хартиеният портфейл ?

72
Това клипче съм го гледал :)
В момента чета учебника за който си дал линк преди около две години и половина. Все още не съм стигнал до главата с функциите за подписване на текст.

Предположих ,че е възможно да има приложение различно от портфейл, което да подпише текст използвайки камерата, за да сканира таен ключ от хартиен портфейл.

Все още не съм изпращал биткойни от хартиен портфейл, нямам представа каква точно е процедурата!

73
Ако използвам хартиен портфейл ?
Все пак подписването с частен и публичен ключ е свойство на самият ключ, нали ?


75
Паладин, разгледах обстойно портфейла който използвам и функция за подписване и верифициране на съобщения не намерих! Означава ли това, че аз нямам възможност да използвам тази функционалност ако не използвам друг портфейл ?

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19