Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AlximikA

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19
46
От тук или ще се пробваме до към 8-10К или ще влезем във фазата на отчаянието... и в двата случая е добре да се купува. Това според мен.
Понеже алтовете поевтиняха значително... има ли други валути или интелигентни договори които според вас си заслужават инвестицията ?
БиткойнБг, само биткойни ли купуваш в момента или правиш и други вложения ?

47
Подобрил си си поста с тази картинка ?
Тъкмо щях да те питам какво общо имат политическите движения с мрежовите протоколи! Съмнявам се това да е подредбата в картинката ?

Меш мрежата може ли да служи само за пренос на моят личен домашен интернет ? Предполагам ,че да. Предполагам ,че също така аз мога да споделям част от личният си интернет ако имам желание или намеря смисъл.

Попаднах на една любопитна задача!
Как програмираме кой е най-прекият път в мрежата ?

.........................
Телефонът ми не е отварял картинката! Забравяме за първият абзац.

48
От както чух за меш мрежите през 2014... съм говорил с когото ми е паднало по темата. Защо ще навлязат, как и т.н.
До колкото разбирам това е някаква лан мрежа но безжична... ? Едно време така започна интернета в квартала, пуснахме си кабели едни към други за да имаме локална мрежа за игра а после пусмяхме и интернета по нея.
Как ще правим биткойн транзакции без интернет ми е малко непонятно... очевидно ще трябва към нашата локална мрежа да има биткойн възел ,който да се свързва с други възли през Интернет(за сега)... все някъде ще има изходни точки, нали ?

Това което имам да питам на този етап е до каква степен тази антена е безопасна за здравето на човек ако е позиционирана на метри от спалнята му ? Наличната информацията по въпроса е противоречива.

49
Биткойн Кафене / Re: Мрежа или система ?
« -: Ноември 26, 2018, 06:40:47 pm »
Благодаря!
Кога една система е мрежа или кога една система става мрежа ?
Пример: Фейсбук мрежа ли е или е само система ?

50
Биткойн Кафене / Мрежа или система ?
« -: Ноември 25, 2018, 07:40:44 pm »
Каква е разликата между мрежа и система ?
Каква е приликата между мрежа и система ?
Защо Сатоши използва думата система за Биткойн? Защо не използва думата мрежа ?
Торентите мрежа ли са или система и защо ?

Питането е продиктувано от моя лична комерсиална нужда за финалните дефиниции в един проект.
Проекта свързва автоматично потребителите лице в лице чрез централен сървър.
Това лице в лице мрежа ли е или е лице в лице система ?
На мен и двете ми се виждат верни но имам чувството ,че разликата между двете твърдения е фундаментална.

51
Клипчето е жестоко  ;D ;D ;D ;D ;D
Техническият анализ гласи: две нули напред, една нула назад, две нули напред, една нула назад....

52
Но все пак да не забравяме, че най-важното качество на парите е тяхното количество :-) (не помня кой го беше казал).
Но все пак да не забравяме, че най-важното качество на парите е тяхното количество :-) (не помня кой го беше казал).
Количеството на парите не е единственото важно, важни са също така и златните кюлчета, имотите,яхтите,островите и тн. И аз съм си загубил неврона с цитатите и не помня кой го е казал 😁
Моята трактовка за цената е ,че банкерите си изпонакупуваха през последните години и сега ще продават за да свалят цената..

53
Съмнението започна да си прокрадва път през обществото. Лични наблюдения! Повечето от тях не правят разлика между пари и пари, като чели им липсва образувание по темата.
П.п
Какво стана с "Другият възможен свят...

54
Тази вилица на Биткойн кеш не трябваше ли да мине и отмине за 2 дни ? Сега защо пада цената панически...

55
Оптимизаторите,  би звучало много по-разбираемо ,според мен.

56
Сега като гледах клипчето пак ми стана смешно. Да са живи и здрави, тва беше една от най-добрите ми сделки миналата година.

Джихан е пълен със собствения си койн и трябва да направи изход от измамата, явно с IPO се опитва. Също така има развит култ около централизираната им монета, феневоте й малко ми приличат на хората вярващи, че земята е плоска. Некакви конспирации развиват, некакви глупости, а целата работа е че Джихан и компания просто искат да направят дистрибуция върху главите им, за да могат да си намалят загубите.

Чисто от търговска гледна точка, като нищо да пробват да го изпънат пак до .15/.18, особено като пак задръстят mempool-а и започнат старите песни "биткойн не работи" и тн.

Даже ще я направя тази сделка, то освен "pump and dump" в битмейн кеш друго няма. Ще рискувам .01 за .09

Аз го отигравам по различен начин. Понеже вилицата е направо тройна... заложих на най-слабият играч с тенденция ,че силите ще се изравнят до блока на вилицата. За сега съм х2 на залога. Каква е точно функционалната разлика в протоколите на АБЦ и Визията на Сатоши ?

57
Защо смяташ, че това е нещо много странно?

Странно е. Всяко нещо е следствие на някоя причина.Каква е причината за съществуването на тези шест дни безвремие?
 Това вече е любопитно.
 Иначе , чак сега разбрах ,че търсим все по-малко число! Ценно знание за начинаещите 😀

58
Други Криптовалути / Re: MimbleWible
« -: Ноември 10, 2018, 06:38:11 pm »
Явно няма голям интерес и все пак ако някой погледне
Интерес винаги има! Конкретно за линка, аз погледнах бързо и от това което успях да разбера след превода на Гугъл... е малко сложно. Нека първо кажа какво съм разбрал а ти може да ме коригираш или допълниш.
Имаме някаква монета или код или и аз не знам какво е. Имаме и някаква функция за анонимизиране на количеството пренесени сатошита по веригата. Как , кога , кой , за всичко това, мога само да предполагам. На въпроса "Защо?" единствено мога да си отговоря! Как би могла да се осъществи анонимност, когато собствеността по почти всички налични адреси се знае ?

59
Благодаря. Смятам, че много изместихме темата и мястото й не е тук. Ще започна нова тези дни.

Темите обикновено ги измествам аз със своите въпроси. :) Ето сега например имам въпрос "Защо хеша на блок 0 е с 10 нули а хеша на блок 1 е с 8 нули и има ли това общо с шестте дни интервал между тези два блока ?" Вече ми е неудобно да пускам нова тема за всеки въпрос и затова използвам текущите :) Надявам се БиткойнБГ вече да ми е привикнал на маниерите :)

60
Познайте от кой манифест е горният текст?

Класите са общности от хора заемащи различно място при производството на материални блага и услуги необходими за просто или разширено възпроизводство на самото общество. Господстваща е онази класа, която притежава средствата за производство. Тя се опитва да налага своята ценностна система на останалите класи и определя своята ценностна система за универсална и дадена от Бога! Така е било и при робовладелското общество, така е било и при феодализма, така е и сега при капитализма.

Сега наблюдаваме, как една нова класа започва да осъзнава своята сила и да търси промяна в културните парадигми. Културата е онова оръдие, с което господстващата класа се опитва да представи своята ценностна система, като универсална. Новата класа се състои от индивиди, които изнасят сказки пред препълнени зали и често са облечени в скъсани дънки и мърляви тениски. Това е опит да се разчупи културният шаблон на досега господстващата буржоазна класа. Отношението на буржоазията към представителите на новата класа през 21-ви век е също толкова престорено гнусливо, каквото е било отношението на потомствената аристокрация към буржоата-новобогаташи през 19-ти век.

Тази нова класа постепенно създава и овладява новите средства за производство - роботите и изкуственият интелект. Когато тази нова класа овладее изцяло властовата пирамида във водещите държави, тогава производителността на труда ще стане невероятна за нашите настоящи представи. Вместо да има два почивни дни в седмицата ще има само два работни дни в седмицата!

Още не съм успял да измисля име за тази нова класа. Ако измислите име и го наложите ще влезете в историята, както при наименованието на предната нова класа - буржоазията.

Наименованието е дошло от мястото на местообитание - "тези, които живеят в градовете"...

Може би наименованието на зараждащата се нова класа ще дойде също от мястото на местообитание - "тези, които живеят в цифровия свят"...

Разработчиците, те отговарят на изискването за нова класа. Попаднах неволно в окото на бурята... тези хора програмират бъдещето.

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19