Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AlximikA

Страници: 1 ... 19 20 [21]
301
Добре заварил, BitcoinBG

Никът ми е още от mirc.

Уместен въпрос или по скоро не съвсем коректно подадено обяснение от мен.

Базата данни и софтуерът на банката ще са децентрализирани, няма да ползва централен сървър.
Самата банка ще трябва да има адрес.Следователно ще има и някаква централизация на децентрализацията :)

302
Не знам за данъчното облагане на Биткойн и дали изобщо такова е възможно ако потребителя не желае да бъде обложен! Според мен трябва да се премине към национални криптовалути с демаражен данък а не с данък върху потреблението! Като цяло трябва да вървим с посока Силвио Гезел! Без да пипаме частната собственост естествено. Парите трябва да са средство а не цел.

Изучава ли се изобщо Силвио Гезел във вузовете ? Все пак Кейнс е повлиян преди всичко от него!

303
Благодаря BitcoinBG
-------------------
Същността на проекта е създаване на децентрализирана Интернет банка която емитира своя собствена криптовалута. Копачите на банката ще получават процентно възнаграждение от печалбата на банката във всеки блок. Банката ще се разплаща с копачите ,чрез емитираната криптовалута, като своевременно заделя фиатният й еквивалент под формата на валутен борд към криптовалутата! По този начин влизането и излизането от и в екосистемата на криптовалутите ще може да става и чрез Лев а не само през Биткойн. Криптовалутата която ще бъде емитирана от банката ще е с вграден демражен данък който е равен на инфлацията и който данък ще се преразпределя по равно из между всички потребители на банката. Целта е постигане на минимален базов доход за потребителите, благодарение на който банката ще започне да придобива по голям пазарен дял. Идеята е банката да може да борави свободно с пари от крипто света и фиатният свят. Да може да бъде инсталирана на всеки сайт който ползва система за разплащания и да излезе на пазара като конкурент на ПейПал. Също така да може да се копае през хостинга. В самата банка трябва да бъде заложена и система за p2p кредитиране със съответната борса, както и форекс и крипто борси.  Пиша всичко това защото хипотетично погледнато финансиране има а лиценза е на път! Аз код не мога да пиша, нито коректно издържано предписание. Аз съм теоретик в случая :) Бих се радвал и на съвети, и на критика, и на помощ! С уважение Любомир Станков

п.п
Подобна бака ще може да раздава безлихвени кредити в криптовалутата и ще приема плащания на фитни кредити в криптовалутата!

Страници: 1 ... 19 20 [21]