Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AlximikA

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 15
31
Какво се случва когато се намали рейтинга на дълга ?

Тези новонапечатани 40%(!?!?...) няма ли да доведат до хиперинфлация а не до дефлацията за която говориш?

Как ще се отрази на цената на Биткойн една повсеместна дефлация ?

Дефлация = депресия ?

Малко повече въпроси но всички важни. За Италия и властта е ясно... обществото нищо не решава отдавна. Видяхме го и в Гърция.

32
Това не се ли случи вече в периода 2008-2016... ?

33
......много хора няма да издържат на дефлационният натиск и ще загубят маса пари....

Можеш ли да обясниш "дефлационен натиск" ?

34
Ти виждаш ядрена верижна реакция а аз виждам цифрова...

35
Въпросът е дали с датата на публикуване на тази тема си хванал дъното...

На 01.04.2018 курса е 6 549 долара за 1 биткойн! Темата е пусната на 31.03.2018г.

Обещавам ти ,че ако си хванал дъното ще се вслушвам дваш пъти повече в теб но и ще задавам все повече и по-прецизни въпеоси, опитвайки се да не те тормозя и да не губя времето ти!

Позволявам си да атачна един труд на мой приятел със специлен поздрав от него към господарите на света:

36
Светкавичната мрежа няма един сървър
Сега остава да ми обясниш какво се случва с биткойните отворили канал към вече изключен сървър ?

Все още не съм срещал човек
Аз съм срещал! Не един и не веднъж!

някое обменно бюро.
Аз предлагам обменното бюро да е във всеки търговски обект...

37
...решения за търговците да приемат биткойни.
На мен това ми звучи, като глупак и хитрец...
...защо купувачите ще искат да плащат в биткойни?
Мисълта ми е, че почти всеки купувач, който е наред с акъла си ако има 10 лева в джоба си...
...през търговията на едро!
...тази нова действителност и с какъв бизнес?

Светкавичните мрежи няма ли да бъдат един доходоносен бизнес ?(липсва ми знанието дали има или няма сървър?)

Това което предлагам към момента не е бизнеса да приема биткойни, а тези които са глупави или нямат левове да могат да използват покупателната способност на биткойните си, без да плащат налог на банката.
Нека разделим персонажите, така както ти започна.
Потребителят който ще харчи биткойни:
1. Глупак - има левове а харчи биткойни
а/ чист ентусиаст или идеалист - той знае какво е Биткойн и въпреки това жертва хиляди сатошита за да демонстрира... той е от новото поколение улични проповедници. Този типаж ще харчи малко и рядко но ще го прави за общото благо.
б/ глупавият хитрец - той не знае какво е Биткойн но копае и разкешва веднъж седмично. За него разкешването с скъпо удоволствие и ще предпочете да ги харчи защото му е по-изгодно.
2. Цифров човек(Хомо диджитъл) - има само биткойни! Той няма алтернатива, продава скъпоценните си биткойни за да купи хартия.Плаща налог на няколко посредника за да се нахрани. (има такива хора, още от епохата преди Биткойн)

Изяснихме ли вече, защо купувачите ще искат да плащат с биткойни ?

Естествено има и още един типаж, една класа която съм дефинирал като работещите богати! Това са хора които с пот на челото ще работят за хартийки само и само за да не изхарчат биткойните си. Тези определено няма да ползват светкавичната мрежа докато не започнат да им плащат през нея! Те са много осъзнати но те са и най-малко като % от всички които притежават биткойни.

Не съм съгласен ,че светкавичната мрежа ще се просмуче първо от горе на долу... може това да е най-правилното и най-логичното но света нито е правилен нито е логичен.

Конкуренцията между светкавичните мрежи и последиците от нея биха довели не само до почти безплатна такса при плащане с биткойни но и до много нови парадигми. (извън темата, споделям мисли)


38
Сега те разбирам, но ако следваме твоята логика то никога няма да можем да срещнем интереса на търговеца и потребителя, защото когато цената на биткойн към хартия се покачва, потребителя няма да иска да харчи биткойни а когато цената на биткойн към хартия пада, търговеца няма да иска да приеме биткойни. Това противоречи виждаш.

Понеже говорихме в частният и конкретен случай за мен... нека сега си представим ,че потребителят е човек чийто доходи са в биткойни! При него отговора на първият въпрос ще бъде: Защото ми е по-евтино.
Сега вече бизнес модела е от съвпадения на интереси.


39
Не разбирам какво се опитваш да ми кажеш! Смяташ ,че светкавичната мрежа по модела в който я предлагам не е икономически целесъобразна ?

Визирах колелото на потреблението с биткойни.

Първите клиенти на тази система ще са онези на които им се налага да плащат налог на банковата система за да обърнат биткойните си в "кафе"! Аз познавам много хора които са принудени да използват посредничеството на хартиените пари за да се нахранят...

40
Обясни защо?
1. Защото съм ентусиаст и защото вярвам, че все някой трябва да завърти колелото на потреблението.
2. Защото съм прагматик и знам, че биткойните ще надживеят левовете. Отделно, ако успея да ги задържа достатъчно дълго време ще спечеля от повишената им покупателна способност.   

41
п.п
По пътя на тази логика.
Аз ще мога не само да обръщам биткойните в левове на търговците, които не желаят биткойни.
Аз ще мога да обръщам и левовете в биткойни на търговците, които не желаят левове.
Не ми беше хрумнало ,че процеса е двупосочен от самото начало :)

42
В конкретният и частен случай:
1. С биткойни.
2. В биткойни.

43
Ок, очевидно няма ентусиасти :)
БиткойнБГ, надявам се теоретично да ме насочиш.
Има нещо фундаментално което липсва като знание в представата ми(на дали е само едно): Светкавичната мрежа(една) изградена от "Х" на брой потребители има ли сървър и ако има, какво се случва ако този сървър спре ?

Вече съм говорил с няколко търговски обекта позиционирани около местонахождението на мой познати и приятели, които вярвам, че биха си купили "кафе" с биткойни. Търговците са съгласни но искат някаква обратна връзка за натрупаното салдо в левове ,в реално време(!?).Говорим за изравняване в порядъка на 10-50лв. което според мен е супер начало(знам колко струва билетчето :) ). Говорих и с търговци на едро, които също биха се включили. Дори се оказа ,че единият от едроваците е копач и каза ,че няма никакво желание да му нося хартия :). Като цяло имам голям опит и много контакти в търговията на дребно и дистрибуцията.

Какъв трябва да е реда? Приемаме ,че нито един от търговците не желае да си прави портфейл, поне в началото.
1.Аз създавам портфейл на търговец "А" като му давам няколко сатоши и отварям канал между мен и него. (с колко сатоши мога да отворя канал?)
2.В търговският обект поставям QR кода на неговият портфейл с инструкция(втори QR) от къде да се изтегли портфейла на  тази светкавична мрежа. (Имам си име за тази мрежа CryptoDealer.bg)
3.Крайният клиент(Пешо) си изтегля криптодилър портфейла от QR кода при търговец "А" и по неговият адрес сам си превежда количество биткойн за да си купува "кафе" ежедневно.
4. Още не мога да разбера дали Пешо с прехвърлянето на пари към криптодилър портфейла, автоматично ще има отворен канал към криптодилър мрежата или тепърва ще трябва да си отвори канал към търговец "А"(или директно към мен?), който вече е част от мрежата ?
5.Затварянето на платежните канали не ми е ясно,как трябва да се направи,за да имам ликвидност в Левове без да затварям платежният канал с Пешо или с търговец "А" (Изобщо има ли търговец "А"{в началото} или аз ще го играя Агент Смит? :) )

Би ли могъл да ми подредиш логиката и да попълниш пропуските в знанието, до тук ? (когато имаш време и ако изобщо е възможно)
Надъхал съм се и вярвам,че в тези малки габарити ще мога да се справя и сам. Знам ,че това е бъдещето.

44
Почти 100%. Причината е, че от гледна точка на безопасност няма да има никаква разлика между биткойни по "спестовен" биткойн адрес и биткойни по "текущ" биткойн адрес за открит платежен канал в Светкавичната мрежа.
Защо няма разлика ?

45
Явно ти си чел някакви модерни учебници по икономика.
Никога не съм чел учебници по икономика. Имам само практически опит с тази система.
Цитата го написах като потвърждение ,че икономическата наука е по близо до езотериката от колкото до математиката.
Което за мен я прави по-архаична отколкото съвременна.
Ако парите не са стока, то как тогава биткойн е пари при положение ,че е продукт ?

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 15