Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AlximikA

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19
196
Два въпроса:
1. Как манипулират цената на златото и среброто?
2. Биткойн подлежи ли на такава манипулация ?

197
Това ще е моята първа прагматична тема :)
Имам магазин за хранителни стоки и мисля ,че е крайно време...
Още от средата на 2014г. се опитвам да обясня на производителя на складовият ми софтуер, че най-оптимално е той да напише нужният модул за да е най-лесно и за мен, и за клиентите.
http://forum.microinvest.net/viewtopic.php?t=13024
Уви, времето тече а моите пари са в обръщение и не са биткойн :(
Поради тази причина реших ,че няма да чакам Микроинвест да узреят а ще направя сам каквото мога за да започна да въртя биткойн.
За клиентите пазаруващи с биткойн ще има 10% отстъпка в началото а после ще я намаля до 5%. (маркетинг)
Ако аз си работех в магазина би било много лесно... но там работи "леля Пенка" !
Ето как виждам нещата:
1. Сваля се цялата верига.
а/ Леля Пенка трябва да види потвърждение на превода и сумата която е преведена(би било добре да е в лева но може и в евро). Как и къде ще се види това... нямам идея! Леля Пенка не трябва да има достъп до портфейла, тя следва да е само наблюдател.
2. Слага се голям плакат с QR код на стената.
а/ Разчитаме ,че клиента ще преведе точната сума... Таксата за транзакция как ще я знаем колко е за да калкулираме правилно колко биткойна да се пратят ?

Знам ,че интегрирането по този начин е архаично, но ако имате по добри предложения съм целият в слух :)

Икономическата обосновка е следната:
Аз малко по малко ще започна да създавам буфер в биткойн. Тренда е възходящ и се предполага ,че колкото повече време стискам буфера толкова по-голяма ще е печалбата от него.
В цената на стоката имам надценка, което значи, че ще купувам биткойна на по ниска цена от пазарната.
Клиентите ще са доволни, защото вместо да плащат такси за разкешване на процесорите ще могат директно да пазаруват с отстъпка!
Натрупаният буфер мога да продавам с +% като сложа битомат в магазина или като науча "леля Пенка" :)

Ако има по интелигентен начин ще се радвам да чуя :)

198
Направо сме избили зъбите на някой мастит банкер  ;D

199
Много интересно!
Това означава ли, че протокола може да се променя стига да ползва същият първичен блок ? (може би това са твърдите вилици?)

Кои точно са входните данни за първият хеш ?

До колкото знам и до колкото логиката ми подсказва, хешовете са лимитиран брои а входящите данни за тях са неограничен. От тук следва ,че с различни данни може да се постигне един и същи хеш... как е решен този проблем ?(ако е проблем...)

По темата и насоката за хеш отпечатъка: Ако приемем ,че искаме да оставим отпечатък на нотариален акт, то едва ли ще стане ако хешнем кода на гифчето произведено от скенера :) Как точно трябва да се случи ?200
Бях прочел някъде, че в дженезис блока има 50 биткойна ,които не могат да бъдат "прехвърлени" ? И ако да защо?

201
Благодаря ти за насоките!
Любопитен съм, дали вече има съдебен прецедент, който използва за доказателство блок-веригата?

Някога ,ако имаш достатъчно време ще обясниш ли дженезис блока и първият хеш. 

202
Абсолютно съм съгласен с теб!
Възможно ли е мрежата която предлагам да бъде изградена върху веригата на Биткоин ? Мисля ,че въпроса е по съществото на тази тема.
Векторите могат ли да предвиждат посоката на елиптичната крива ?

203
От линка:
"Водени са много теоретични спорове около съчетаването на функциите на парите, като някои автори настояват за тяхното по-отчетливо разграничаване и дори че една единица не може да изпълнява всички функции едновременно. Един от аргументите в подкрепа на това становище е, че ролята на парите като средство за размяна е в противоречие с тяхната роля като запас на стойност – ролята им като запас на стойност изисква те да не се харчат, а за ролята им на средство за размяна е нужно те да се намират в обращение [5]."

204
Същата тази икономическа наука ,няколко пъти е доказала ,че едни пари ,които не съхраняват стойност са в пъти по ефективни в чисто икономически аспект! Споделяйки загубата на стойност, ние реално не губим стойността, защото загубената стойност е разделена между всички по равно! Винаги можем да съхраняваме стойност в бъдещето а не в миналото. Поради тези факти аз твърдя ,че следва да бъде оспорена третата функция на парите, а именно ,че те трябвало задължително да съхраняват стойност! Парите не са физически, закон който да е неизменен... парите са само идея!

Защо според теб в Швейцария от почти 100 години съществува напълно демократична алтернатива на твоята идея за пари ? Защо тази система се е разширила до функциите на банка при положение, че ти твърдиш, че тя не функционира с пари ?
Защо експеримента във Вьоргл е бил прекратен от Австрийската централна банка а няколко години по късно една организация наречена "Швейцарските бизнес кръгове" получава статут на сегашната WIRBANK ?
Това са все въпроси пряко обвързани с икономическата теория!

206
Бях абсолютно убеден ,че ще се захванеш за думичката "изкуствено" и ,че с нея ще приключи цялото обяснение :) И си прав!
Все пак това не означава ,че темата за тези вилици е излишна.

Искаш да ти обясня с прости думи какво предлагам... ОК! Данък върху съхранението(ДСС - данък съхранена стойност)... разпределен към всички! Данък върху съхранението не е тежест към крайният потребител...!  Всички2всички (п2п) социална система.
Искам всяка една секунда наличността по всяка една сметка да намалява. Искам стойността с която намаляват сметките да бъде превеждана в сметките на всички участници в мрежата, разпределена по равно. Искам това да е автоматичен , автономен и независим процес.

Даденият от теб пример не е адекватен, защото ДДС от 20% ще повиши еднократно цената към крайният потребител с 20%!
 
Вградена инфлация(обезценка на парите) няма да повиши цените защото няма увеличаване на паричният обема! Тя само ще ускори обема на паричното предлагане(повишени обороти), което може да доведе до намаляване а не до увеличаване на цените!Конкуренцията, както в парите, така и в стоките и услугите е борба за оборот и тя няма да позволи своеволия от сорта на етикети с +1% на ден.

Няма касова бележка тук... тук има загуба ако няма касова бележка!(парите са горещ картоф)

Няма откъсване от залъка в това което предлагам... напротив, има залък за всеки! Ако твоя залък  е прекалено голям ще се наложи да го споделиш в ближния :) По този начин ще нараства общият залък, но разсредоточен към всички.

В моето виждане няма противоречия... камо ли неразрешими! Аз съм изтакан от непогрешима логика.
По скоро, при теб има конфликт на философии :)

Обяснено с по-прости думи... здраве му кажи!

Положителната лихва е оксиморон... невъзможна е за изпълнение в целият обем от депозити!
Отрицателната лихва е доказан, работещ, саморазширяващ се бизнес модел, дори към днешна дата.

Чудесно е ,че имаме начин да постигнем 100% съгласие между непознати(благодаря)... сега следва да решим, какво е нашето съгласие за разпределяне на благата!

------------------
Какво означава "определена  поредност" и  "определено количество" ?

207
Други Криптовалути / ICO ЕКОСИСТЕМИ
« -: Октомври 09, 2017, 01:00:23 pm »
Все още ми е малко трудно да си представя как точно функционира подобна система. Не от гледна точка на предлагането на монетата с цел финансиране а от гледна точка на обвързването на монетата с печалбата на компанията в чието създаване е инвестирал потребителя. Нека се абстрахираме от борсовите спекулации.
Каква е логиката ?
Компания създадена чрез ИСО, следва да приема тази монетата в последствие като платежно средство ?(това ли е бъдещето)
Това не я ли прави силно зависима от цената на монетата...
Другият вариант е с 20 или 30% от печалбата всяка година да се ангажира да изкупува обратно емитираната монета...

Бих бил благодарен ако получа някакво по-лесно смилаемо обяснение.
Това е някакъв модел, който все още ми е трудно да асимилирам на 100%

В едно конвенционално АД всичко е пределно ясно, печалбата на края на годината се разпределя на акционерите.

208
Свободният пазар на пари няма как да бъде спрян според мен.
Какво означава "в чист вид" ?
Демюража къде трябва да бъде заложен... в светкавичната мрежа ? тази функционалност няма ли да е твърда вилица на Биткойн ?
(пак пиша в тази тема защото въпроса пак има връзка със светкавичната мрежа)

Защо смяташ ,че цената на стоката ще се повишава след като няма да се увеличава паричният обем ?

п.п
Би било полезно да се пусне тема за тези твърди вилици(сега се задавала нова)... това не е ли изкуствено създаване на стойност в крипто екосистемата?

209
Очевидно ще трябва да се преброим.
Аз съм убеден ,че тези които имат повече дългове от пари са поне пет пъти повече от тези които имат повече пари от дългове. Пет пъти е доста скромно казано като се има в предвид как функционира паричната система.  ;)

Имам конкретен въпрос, който мисля, че е свързан с конкретната тема:
Възможно ли е системата за която говоря да се изгради върху Биткойн като Валута ?
Тази "складова разписка на приносител" може ли да бъде програмирана?

Твоето мнение го знам и уважавам, но вече се намираме в свободен пазар на пари и аз съм сигурен ,че и ти няма да отказваш плащания в "купони" с вградена отрицателна лихва от 0.01% дневно :) 

210
Има тема за банката базирана на блок-верига но там се разми концепцията докато се лутах в обясненията си за цялата идея. Сега това видео дава за няколко минути цялата идея в синтезиран вид и смятам за по-оптимално да се отвори нова тема. Раздела все още го обмислям.

Разликата между социална помощ и базов доход е много малка но изключително съществена. Социалната помощ е функция на държавен орган, който преценява кой да получи базов доход и кой не. Тоест, няма как да има социални помощи ако няма държава. Базовият доход обаче няма нужда от държава за да извършва функцията си на социална помощ. Една от причините правителствата да не искат въвеждане на базов доход е ,че той ще изземе тяхната функция на "Майка Тереза".

Бъркаш по отношение на твърдението, че правителството със сила трябва да налага така наречената от теб купонна система. Истината е ,че тази купонна система е действащ саморазширяващ се бизнес модел, който няма абсолютно никаква нужда от правителство. За  справка: Швейцарските бизнес кръгове - вирбанк. Правителство или шапка ми трябват поради липса на технология за 100% идентификация на потребителя.

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19