Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AlximikA

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17
197
Разни / Величествена идея е тази система.
« -: Август 26, 2017, 03:01:59 am »
Колкото повече прозирам геният зад тази технология, толкова повече имам съмнения, че нея естествен интелект не може да я измисли! Толкова е сложна и толкова всеобхватна, толкова гениална.

п.п
Скучно ми е и реших да споделя мисли. Биткойн Кеш какви ответни мерки ще възприеме в отговор на днешното подобрение на Биткойн ?(пак мисли)

198
Може малко да ми е глупав въпроса но ти обясняваш винаги много лесно и затова ще питам теб.
Светкавичните Мрежи няма ли да имат нужда от изчисления(спец.хардуер) ? Тоест, кой, как и защо ще гарантира обмена извън веригата ?

Благодаря

199
Политика и Общество / Re: Държавата и Биткойн
« -: Август 16, 2017, 02:25:54 am »
Нека не забравяме, че частните Китайски ферми нямат нужда от тази счетоводна система а държавата има. Също така при една добре насочена политика можем да изградим производствените мощности за чиповете, поне експерти имаме. Инфраструктурата на ТЕЦовете може да се ползва като водно охлаждане... Енергия имаме много в недрата на черно море! Като цяло мисля ,че трябва воля преди всичко. Ето една интересна новина да не спамя пак аз с нова тема https://cei.org/blog/bitcoin-reserve-proposed-australian-central-bank

200
Политика и Общество / Държавата и Биткойн
« -: Август 15, 2017, 02:33:19 am »
Чудя се...
Ако хипотетично предположим ,че е възможно Биткойн да стане/бъде новата световна/основна резервна валута, то коя ще е първата държава в света която ще започне да го добива. Нали не си представяте ,че Биткойн хем ще е глобална световна хем няма да се добива и поддържа от държавите! Държавата в крайна сметка е съвкупност от нас самите... та да ви питам само, дали вие искате България да започне да добива биткойн ?
Защото ако искате... нямаме никаква друга алтернатива освен сами да извоюваме бъдещето което виждаме. Нека не забравяме ,че сега сме малко но нашите деца вече знаят какво е Биткойн и ,че след 10 години ще сме в пъти повече.

За една политика говоря... кой ако не ние, кога ако не сега?

Не говоря само за парите... говоря за цялостното функциониране и дигитализиране на нашата териториална общност! Вие знаете ,че тази технология няма да подмине почти нито една сфера на битието ни, и аз го знам... защо не яхнем бъдещето ?

Мислили ли сте го това ?

201
Полуфинала мина... имам си партньор който говори английски :) Сега отиваме към финала в Брюксел където се надявам да има и преводачи за да мога аз да им обясня еманацията която виждам!
Но може ли мнение за: "Bincome Bitcoin - The last fork!"

202
Понеже проектът еволюира:
http://www.capital.bg/biznes/startup/2017/06/23/2994752_bulgarskiiat_proekt_basic_income_currency_e_na_finala/

Бих искал да се допитам за един слоган:
"Bincome Bitcoin - The last fork!"

Харесва ли Ви ?

203
Много е жалко ,че не чета на английски... но аз от кога говоря ,че блок веригата е пра пра пра дядото на ДНК.... Хубаво е ,че не съм само аз 😀
Нямам идея какво пише в статията!

204
BitcoinBG би ли обяснил разликата между Хард и Софт форк? Също така,какво е Форк? Също така бих се радвал да чуя от теб каква е причината от скоро да има пазар за стари портфейли...

205
 Мислоформата ми еволюира до там до където подобряването на ядрото няма да е консенсусно... Но може и да греша... Питам! Може би публиката би се радвала да чуе разликата между хард и софт форк.

206
Аз квантовият компютър го възприемам като мислоформа  ;D за по лесно... БиткойнБг тоя форк какъв форк ще бъде? Хард или Софт

207
Предполагам ,че нашата асоциация е Българската Биткойн Асоциация.
Може би трябваше да напиша "вашата" или "тяхната" но прецених ,че щом е Българска ще е най-логично да е "нашата" :)

Не за друго повдигам темата ами защото дори от Silk Road не са конфискувани толкова голямо количество койни?
Сигурен съм ,че в България всичко рязко ще бъде заметено под масата а това е доста сериозно количество... едва ли Швейцарците който приемат данъци в биткойн все още са събрали толкова много.
Това са много пари и е редно тези от нас който осъзнават тази стойност да поискат от държавата да държи обществото информирано! Реално след 10 години тези пари могат изчистят целият ни дълг... това би било страхотно за България!

208
Пускам тази новина защото смятам ,че е редно нашата асоциация да следи какво се случва с тези пари... това изобщо не са малко пари! Обективно тези пари могат след малък интервал от време да изплатят целият външен дълг на България!
213 519 BTC

 https://www.blitz.bg/kriminalni/skandalni-razkritiya-za-khakerite-ot-mitnitsite-zarabotili-800-miliona_news515078.html

209
Твърдението изобщо не е причудливо. Ако заложим вградена отрицателна лихва колкото една стандартна инфлация от 3.65% на годишна база, виж как изглежда в цифри за БТЦ на ден.
(БТЦ ще са 21 милиона нали ? Понеже има малко повече нули в примера ти! ?)
При дневна инфлация от 0.01% цялата система ще губи ежедневно 2100 Биткойна, които биха могли да се разпределят към цялото население на планетата или по 0.0000003 БТЦ на калпак на ден! Това е чиста проба базов доход...от самата система. Не от държавен апарат!!!
Естествено това ще се направи с валута която ще е 1:1 с БТЦ.
Искам да кажа ,че имаме нужда от квази-пари, които да заменят социалната функция на държавата.

Очевидно ми личи ,че нямам един милион и съм се ушил в заеми... но нали именно това е целта... всеки индивид да бъде изстискан до последна капка кръв от системата! Ето това ми е "любимия" цитат от строителите на сегашната система: "обявявайки се срещу законите за бедните и в подкрепа на ползата от подтика към глада"!
А този ми е любимия за бъдещата система: “Изпитвам радост от съвършенния стил на Гезел... Създаването на пари, които не могат да се трупат, ще доведе до нов вид по-истинска собственост” Алберт Айнщайн

Ако парите не са стока как така имат стойност и са обект на търсене и предлагане?

В Ноевия ковчег ще е само Дънкан Маклауд защото "На края ще остане само един!"  ;D

1 стаоши = 2 цента към 2008г. ---> Благодаря!

210
Не е особено трудно един финансист да възприеме идеята за мислоформата... все пак Бог е създал първо Адам и Ева а чак после е създал долара... 8) Трудното става когато се опиташ да обясниш на финансиста ,че парите не трябва да съхраняват стойност! Тогава става страшно... директно те слагат на кладата  ;)
Аз ти дадох моята визия за цената на парите... универсалната стойност на нещата. Според архаичните учебници цената на парите се формира от тяхното търсене. Но защо парите трябва да са дефицитна стока се питам аз?
Имах няколко въпроса по горе които не целяха филосовстване.
Защо 21 милиона?
Дефлационна спирала... да или не?
Работи ли се по валутата която ще е 1:1 ?
И в контекста на последните постове: Има ли статистика на цената за добив на 1БТЦ при средни цени за киловат час в USD ? Би било интересно да се види графиката...


Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17