Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AlximikA

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15
181
Пускам тази новина защото смятам ,че е редно нашата асоциация да следи какво се случва с тези пари... това изобщо не са малко пари! Обективно тези пари могат след малък интервал от време да изплатят целият външен дълг на България!
213 519 BTC

 https://www.blitz.bg/kriminalni/skandalni-razkritiya-za-khakerite-ot-mitnitsite-zarabotili-800-miliona_news515078.html

182
Твърдението изобщо не е причудливо. Ако заложим вградена отрицателна лихва колкото една стандартна инфлация от 3.65% на годишна база, виж как изглежда в цифри за БТЦ на ден.
(БТЦ ще са 21 милиона нали ? Понеже има малко повече нули в примера ти! ?)
При дневна инфлация от 0.01% цялата система ще губи ежедневно 2100 Биткойна, които биха могли да се разпределят към цялото население на планетата или по 0.0000003 БТЦ на калпак на ден! Това е чиста проба базов доход...от самата система. Не от държавен апарат!!!
Естествено това ще се направи с валута която ще е 1:1 с БТЦ.
Искам да кажа ,че имаме нужда от квази-пари, които да заменят социалната функция на държавата.

Очевидно ми личи ,че нямам един милион и съм се ушил в заеми... но нали именно това е целта... всеки индивид да бъде изстискан до последна капка кръв от системата! Ето това ми е "любимия" цитат от строителите на сегашната система: "обявявайки се срещу законите за бедните и в подкрепа на ползата от подтика към глада"!
А този ми е любимия за бъдещата система: “Изпитвам радост от съвършенния стил на Гезел... Създаването на пари, които не могат да се трупат, ще доведе до нов вид по-истинска собственост” Алберт Айнщайн

Ако парите не са стока как така имат стойност и са обект на търсене и предлагане?

В Ноевия ковчег ще е само Дънкан Маклауд защото "На края ще остане само един!"  ;D

1 стаоши = 2 цента към 2008г. ---> Благодаря!

183
Не е особено трудно един финансист да възприеме идеята за мислоформата... все пак Бог е създал първо Адам и Ева а чак после е създал долара... 8) Трудното става когато се опиташ да обясниш на финансиста ,че парите не трябва да съхраняват стойност! Тогава става страшно... директно те слагат на кладата  ;)
Аз ти дадох моята визия за цената на парите... универсалната стойност на нещата. Според архаичните учебници цената на парите се формира от тяхното търсене. Но защо парите трябва да са дефицитна стока се питам аз?
Имах няколко въпроса по горе които не целяха филосовстване.
Защо 21 милиона?
Дефлационна спирала... да или не?
Работи ли се по валутата която ще е 1:1 ?
И в контекста на последните постове: Има ли статистика на цената за добив на 1БТЦ при средни цени за киловат час в USD ? Би било интересно да се види графиката...


184
Ооо аз си се разбирам перфектно, даже съм сигурен ,че и ти много добре ме разбираш! Защо се правиш ,че не ме разбираш е нещото което не разбирам?
Копюрите са част от архаичните учебници... нали за Биткойн икономика говорим... Че даже за цената на парите.Парите са мислоформа, една фикция която помага за организацията на обществото, сами по себе си те не само нямат стойност... те дори нямат право да я притежават!

185
Не си ме разбрал съвсем точно :)

Да речем: Бит=Койн

Където, Бит е вложеният труд/енергия. Бит представлява вече нещо сътворено та дори да е хартия с мастило или дупка в земята!
Койн е цялата далавера която може да се извлече от тоя Бит, неговата покупателна способност - пазарна икономика.. нали ?
Когато себестойността(Бит) се изравни с покупателната способност(Койн) тогава и само тогава един метър ще е 100 см.

Сам даваш примера за производствената цената на 1000лв и на едно ПС и колко е голяма пропастта между двете стойности.
В съвършения вариант за който говоря, парите трябва да струват точно колкото компютъра.
Сега дали се разбираме ?

За архаичните учебници:
При тяхната хипотеза, до колкото я разбирам те извличат стойност към Бит от Койн чрез лихва... ами архаично е!

186
В съвършеният вариант цената на парите е равенството между вложената енергия и покупателната й способност, в което уравнение вложената енергия/труд е себестойност а покупателната способност се определя на пазарен/спекулативен принцип. Що се отнася до учебниците които цитирате и които аз не съм чел... там Пари се дефинират в 3 стълба: Съхранение на стойност; Размяна на стойност; Разчетна единица
След като учебниците са архаични за цената на парите защо трябва да са автентични за дефиницията им?
Има още нещо което ще влияе на стойността: Защо 21 милиона... Защо не 20... На каква база се постигна тази цифра? Аз имам своите предположения но съм сигурен,че ти имаш по вярно обяснение.

За мрежата: Исках да кажа ,че Биткойн мрежата,тази тъкан... блок-веригата няма да бъде сменена с друга по ефективна а само ще бъде надстроявана. Следователно Биткоин няма да бъде подменен с друга валута ,която да се разпределя по справедливо а ще бъде окрупнен от няколко корпорации с тенденция ,че "На края ще остане само един!"

187
Тоест ти смяташ ,че системата по някакъв начин ще се адаптира към това постоянно поскъпване на парите ?
Как ?
Биткойн вече започва да свива потреблението... имам клиенти които обмислят дали да не инвестират в него вместо в недвижим имот! Имам приятели които са на изчакване за да "съберат" повече пари за... кола да речем!Вчера един пич ми обясняваше ,че имало страшна инфлация защото вече не му стигали парите за покупка на Биткойн :)
До какво ще доведе тази нова парадигма ?
Възможно ли е стойността на Биткойн да се покачва вечно...
Какъв е Другият Възможен Свят ? :)
Аз съм оптимист човек но това което виждам е прекалено хубаво за да е истина. :)

Превключването от стационарен към мобилен телефон не е нова мрежа а ъпдейт на старата!
Мрежовият ефект най-добре се вижда в мрежата Фейсбук... веднъж напълнена с потребители тя става неотменен монополист!
 

188
Даммм готино и вярно! Аз обаче имам друга хипотеза :)
Този един дето ще ги притежава(след Х години) ще ги дава на лихва...  да продължавам ли... търсенето на пари ще расте, както и цената им! Има нещо романтично в тази система... ще заличи целият дълг преди да създаде новия :) Много добре трябва да се премери какви ще са свойствата на валутата Биткойн...

Биткойн е плоска система която е от нас за нас... но икономиката все още е пирамидална структура която не дава равен старт и равни условия за развитие на индивида! Най-некадърния с много пари има по голям шанс от най гениалния без пари! Това е проблем който търси своето решение. (измисли ли се вече как ако аз пукна децата ми да имат достъп до наследството ? аз имам решение и на този проблем... хахахах ще ти го споделя... вече толкова идеи имам ,че на донация да ги реализирам ще стана милионер. Слага се условие ако портфейла не бъде отворен Х блока/години портфейла да се изпраща на конкретна поща! Така се решава и проблема със загубените портфейли... елементарно нали ? )

Мрежовият ефект както знаем има дефект, трудно превключва към нова мрежа!
---------------
Да не говорим ,че дори няма нужда да е поща... с един консенсус в мрежата, може да се вкара в ядрото, функция за унаследяване.

189
Съдейки по планираното заглавие... това ще е най-интересната част :)
Наистина съм любопитен да видя твоята визия за бъдещето!

Умишлено създаваните флуктоации в паричната маса са ясни. Биткойн решава този проблем.
Въпреки това... в следващите много години неговата цена ще расте експоненциално докато не обхване обема на цялата планетарна икономика. В този период няма ли да бъдем свидетели на дефлационни процеси ? А това не е хич малък период... едва ли ще доживеем края му! Свят в който парите непрекъснато поскъпват... това виждам аз!Намаляване на потреблението... свиване на производството... Ще има много, които просто ще паразитират върху новата система защото имат по над 1000 БТЦ и няма да смогват да ги изхарчат... Като изходим и от основния принцип на капитализма ,че пари при пари отиват най-накрая само един ще притежава всичко и тн. Това е сериозен проблем който Биткойн не решава... Не те ли притеснява ,че това са едни прекалено качествени пари...

190
Бих се радвал да обсъдим плюсовете и минусите на тази система ?
Биткойн в своята същност е система която ще поевтинява всичко останало, следователно ще имаме постоянна дефлация!?
Или бъркам ?
Какво означава дефлационна спирала...


191
Трудно ми е да сдържам мисълта си и затова ще допиша днес!

Що се отнася до имането на БТЦ... Когато спрях да вярвам ,че на Виктор Павлов ще му отнеме прекалено дълго за да узрее, започнах да посещавам Интерпрет! Подхода може и да не ми е верен но аз му говоря само истината! Аз знам ,че няма да има наплив от клиенти, но също така знам ,че няма да ми се налага да ходя до Интерпред за да си купувам пари които могат да са в обращение. Търговец съм, за мен парите имат стойност само като оборот... може би затова осъзнавам колко гениален е бил Гезел... Докато парите се въртят те няма как да загубят стойност! 

Какво е сетълмент и как ще разграничим парите Биткоин от валутата Биткоин?

192
И въпреки това... закона е "врата у поле" ,самият той допуска офшорните зони...

193
Ако ти пратя снимка ще ми кихнеш ли един стелар ? :)

Да имам :) но не помня да си ме питал!

Даже ако се разбереш с ония кретен Виктор Павлов от Микроинвест да ми даде опция в софтуера... ще спра да си ги купувам от интерпрет а ще започна да приемам плащания в магазина ми за хранителни стоки!

За верността на горенаписаното прилагам линк към спора с тоя дебил!
Темата е старичка но скоро я рефрешвах... http://forum.microinvest.net/viewtopic.php?t=13024&start=60
Извинявам се за малко ядосания тон...
По темата:
Ако към гореобяснената система от доверие добавим ето този протокол "DAG - directed acyclic graph" няма ли да оптимизираме процеса до степен в която ще е възможен за пускане в реални условия ?

 

194
Аз го гледам от страната на бизнеса... битомата купува биткойн от човека! Предполагам ,че логиката на закона изхожда от там ,че битомата продава хартиени пари... а това е важно за системата!
И все пак ако може да ги попитате за точния член и закон по ,който те твърдят трябва да се събират лични данни!


" Затова Биткойн бе замислен като нещо, което може да съществува без да се иска разрешения. "
Той съществува без да се иска разрешение... друг е въпроса, че системата има зловещи лостове за контрол които трудно ще се преодоляват!

195
Ако към гореобяснената система от доверие добавим ето този протокол "DAG - directed acyclic graph" няма ли да оптимизираме процеса до степен в която ще е възможен за пускане в реални условия ?

По този начин овластения няма да знае кои са хората които са го овластили но властта(системата) ще е длъжна да се съобрази с него! Ако системата го допусне и го овласти официално то той на базата на нашето доверие ще има лакмус в реално време за това как се справя като наш представител!

Сегашната демокрация е изключително лагава... това е проблема който следва да бъде разрешен!

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15